stopniowo cukier, a potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko wymieszaj.Przelej ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.Na wierzch ułóż pokrojony rabarbar. Piecz przez godzinę w 170°C z termoobiegiem.Wystudź ciasto i posyp je z wierzchu cukrem pudrem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie
Wielki apetytmasło z cukrem i mlekiem-wystudzić.Następnie dodać jaja,mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę.Całość dokładnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 28cm. Przygotować wierzch. Składniki na warstwę kokosową: 400 cukru 6 łyżek mleka 240 g masła 500 g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: Masło rozpuścić wraz
Wielki apetytwszystkich miłośników intensywnych aromatów przygotowałam domowe pesto. Składniki: liście świeżej bazyli garść orzechów piniowych oliwa z oliwek świeżo tarty parmezan czosnek pomidorki mozzarella Sposób przygotowania: Umyte i osuszone listki świeżej bazylii wkładamy do miseczki.Dodajemy parmezan,rozdrobnione orzeszki i rozdrobniony czosnek całość dokładnie miksujemy.Podajemy z pomidorkami i mozzarellą i doprawiamy solą do smaku. Przystawka najlepiej smakuje,gdy jest lekko
Wielki apetytmięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso (prócz wątróbki) ugotować do miękkości dodając cebulę,listek i ziele anielskie.Zredukowa
Wielki apetytpokroić zupełnie tak jak kroi się kopytka. Kluseczki wrzucamy do wrzącej,osolonej wody i gotujemy przez minutę od chwili wypłynięcia. Podajemy z masełkiem i cukrem ewentualnie z bułeczką tartą podsmażone na masełku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytPierogi z kaszanką,mimo,że zaskakujące widać na zdjęciu jak się sprawdziły. Zdjęcie jest własnością BlogerChef. Grupa Walentyna To już kolejna grupa 4 dziewczyny i 2 moje tarty. Chwila prawdy....i trzeba przyznać piekarnik De Longhi dał radę :D Przewodniczący jury Mirek Drewniak postanowił umilić mi gotowanie i wyrwał mnie do zdjęcia. Kurs czytania etykiet
Wielki apetytwodę. Mąkę wymieszaj z kakao i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do pozostałych składników. Masę połącz za pomocą miksera. Ciasto przelej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą foremki i piecz ok.40 minut w temperaturze 180 stopni (ciasto wkładamy do zimnego piekarnika). Po wystudzeniu polukruj i udekoruj swoją babę. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetytmięsa wołowego 500 g piersi z kurczaka 500 g boczku 100 g wątróbek drobiowych 3 czerstwe bułki 5 jaj 1 duża cebula smalec (do wysmarowania formy) bułka tarta (do wysypania formy) szczypta gałki muszkatołowej 3 ziela angielskie 1 listek laurowy sól pieprz Sposób przygotowania: Mięso (prócz wątróbki) ugotować do miękkości dodając cebulę,listek i ziele anielskie.Zredukowa
Wielki apetytżółty w kawałku majonez (Winiary, rzecz jasna) Sposób przygotowania: Nitki selera kroimy na drobne kawałki, dodajemy pokrojone w kosteczkę ananasa i szynkę. Następnie dokładamy odsączoną kukurydzę i tarty, żółty ser. Przysłowiową wisienką na torcie jest majonez, które nakładamy bezpośrednio przed podaniem. Sałatka świetnie smakuje na zimno. Można ją przyprawić solą i pieprzem. Smacznego! Ten i inne przepisy
Wielki apetytzadowoli każdego głodomora. Składniki: 2 jaja 3/4 szklanki mąki 0,5 szklanki mleka sól pieprz pomidory suszone 1 łyżeczka oliwy (najlepiej z pomidorów suszonych) 3 plastry sera pleśniowego tarta mozzarella liście świeżej bazylii Sposób przygotowania: Jaja rozkłócić i wymieszać z mąką i mlekiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do ciasta dodać mozzarellę, pokrojony ser pleśniowy, suszone pomidory
Wielki apetytWielkanoc tuż tuż. W moim domu już od jakiegoś czasu trwają przygotowania. Postanowiłam jak co roku dodać do mojego świątecznego menu kilka nowości. Była już tarta z białą kiełbasa i jajkami, był już tort królik, teraz czas na ciasteczka. Jakiś czas temu natknęłam się na nowy sklep internetowy ze świetnymi gadżetami kuchennymi ( o które zawsze musiałam prosić zagranicznych
Wielki apetytmasła 100 g twardego sera majonez delikatny Winiary szczypiorek kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Chleb namaczamy w mleku, dodajemy rozkłócone jajka, podzielonego na drobne różyczki kalafiora, przyprawy i tarta ser. Pora dokładnie myjemy i drobno siekamy. Obsmażamy go na oleju rzepakowym i dodajemy do pozostałych składników. Kokilki smarujemy masłem i napełniamy je naszą masą. Naczynka umieszczamy
Wielki apetytwanilinowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl cukru owoce- u mnie śliwki mrożone - uprzednio rozmrożone i odsączone. Przygotowanie: spód formy wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Wszystkie składniki umieścić w misce, zmiksować i wylać do formy, śliwki układać skórką do ciasta, by miąższ by na wierzchu. Piec w 180*C około 30-40 minut
Garnkowe fanaberieczas miksujemy. Na końcu dodajemy mak i wlewamy przestudzone (letnie) masło. Dokładnie miksujemy do połączenia składników. Wylewamy do przygotowanej wcześniej formy (wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub bułką tartą, silikonowych nie trzeba), wyrównujemy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy na programie góra-dół, ok.45-50 minut, do suchego patyczka. Odstawiamy na kilka minut, a następnie wyjmujemy
Smaczne Zdrowe