To ciacho z kategorii tych, co wygląda równie dobrze jak smakuje. Osobiście je uwielbiam, choć Mama twierdzi, że warstwa ciasta, mogłaby być zdecydowanie grubsza. To jednak kwestia gustu, no i oczywiście odpowiednio wysokiego naczynia, którego ja póki co nie posiadam, poza tortownicą oczywiście. Polecam, bo jabłka należy jeść, skoro nie ma ich gdzie eksportować. Skład niki na ciasto: 150 g mąki pszemmej 100 g zmielonych migdałów 2 jajka 1 łyżka kwaśnej śmietany 120 g masła 4 łyżki cuku ... czytaj dalej...
Lubię gotować, w kuchni nie boję się eksperymentować, a konkretny przepis, to dla mnie często jedynie mały drogowskaz. Z przyjemności odkrywania nowych smaków można bowiem stworzyć coś olśniewającego, z czegoś co właśnie znajduje się w lodówce. Mieszkam we Wrocławiu.