Panforte di Siena. Włoskie ciasto pełne bakalii.

Panforte di Siena. Włoskie ciasto pełne bakalii.

Panforte di Siena. Włoskie ciasto pełne bakalii.

Składniki: 1/2 szklanki orzechów włoskich, 1/2 szklanki orzechów laskowych, 100 g suszonych fig, 10 suszonych daktyli, 1/2 szklanki migdałów, 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej, 1/2 szklanki miodu, 5 łyżek mąki, 2 łyżki masła. Przygotowanie:    Wszystkie bakalie i orzechy mieszamy razem. Figi i daktyle kroimy na mniejsze kawałki (wcześniej pozbawiamy fig ogonka, a z daktyli wyjmujemy pestki). Orzechy siekamy drobno. Obtaczamy wszystkie bakalie w mące. Następnie w małym rondelku rozpuszczam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.