tarta - 42848 przepisów (strona:1438/2857)

Ciasto kruszonkowe nadziane agrestem 156

Dzisiaj zachęcam Was do upieczenia ciasta przygotowanego z samej kruszonki i nadzianego dużą ilością agrestu. Prosto i smacznie. Zachęcam do pieczenia.   Składniki na formę do pieczenia tarty o średnicy 23-25 cm: 600 g obranego agrestu 2 szklanki z lekkim czubkiem mąki pszennej (270 g) 1 kostka miękkiego masła (200 g) 1/2 szklanki drobnego cukru

Ugotować
Tarta z borówkami i lemon curd 319

masła 1 jajko 2 łyżki cukru pudru krem: 300 g borówek 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki cukru 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 1 … Czytaj dalej Tarta z borówkami i lemon curd

czarrna od kuchni
Pieczarki faszerowane 101

widać moje były nieco małe) 20 dak.mięsa mielonego 2 jajka przyprawy:sól,pieprz,majeranek,cebula pokrojona w drobną kostkę,czosnek przeciśnięty przez praskę- według uznania bułka tarta do panierowania, masło klarowane lub olej do smażenia WYKONANIE: pieczarki czyścimy,odcinamy korzonki,myjemy, mięso mielone przyprawiamy i mieszamy z jednym jajkiem, kapelusze pieczarek wypełniamy mięsem,pieczarkę "kąpiemy" w rozkłóconym

Kuchnia Beaty
KAWUŚ 138

pomocą rózgi delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki truskawkowej rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu, aż zacznie

Ciastka - domowe słodkości
Puszyste ciasto jogurtowe z borówkami wg Aleex 131

inny) • 70 ml oleju • sok z ½ małej cytryny Dodatkowo: • 200 g borówek amerykańskich • cukier puder Sposób przygotowania: 1. Formę z kominkiem wysmarować masłem i dokładnie wysypać tartą bułką. 2. Przygotować 2 miski. Do jednej wsypać składniki sypkie. Wymieszać. 3. W drugiej, do połączenia, wymieszać składniki mokre. 4. Do składników mokrych dodać składniki sypkie. 5. Produkty wymieszać do połączenia

W mojej kuchni
Szybkie ciasto z malinami 130

babki, ale musi być duża. Wtedy piec trochę dłużej. Proponuje użyć blaszki o wymiarach 20x 30. Powinno być dobrze. Blaszkę wysmarować tłuszczem, dno i boki. Następnie obsypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy i obłożyć malinami. Pieczenie- nagrzać piekarnik do 180 stopni i piec ciasto 35-40 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia ciasta. Po wyjęciu patyczka z ciasta

Kuchnia Pokoleń
Ryż z kalafiora 132

kalafiora - do czego dodawać Ryż z kalafiora surowy lub prażony może być super dodatkiem do wszystkich sałatek i wielu zup, które mają w swoim składzie zwykły ryż.  Tarty kalafior zamiast ryżu można dodać do gołąbków  -  smakują rewelacyjnie. Smażony ryż z kalafiora doskonale pasuje do curry z kurczaka i wielu innych dań kuchni indyjskiej i tajskiej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto jogurtowe nadziane agrestem 164

podaniem należy je posypać cukrem pudrem. Poniższy wypiek jest szybki do przygotowania i bardzo smaczny, a agrest idealnie komponuje się z jogurtowym ciastem.  Składniki na formę do tarty o średnicy 23-25 cm: około 3/4 kostki miękkiego masła (dokładnie 165 g) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków (160 g) 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1/2 opakowania jogurtu greckiego

Ugotować
Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym 491

smacznego. Gdzie jeszcze na blogu znajdziecie przepisy z wykorzystaniem borówki amerykańskiej: Jagodzianki puszyste jak bawełna Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie Pierogi drożdżowe gotowane Placek biszkoptowy z borówką amerykańską Tarta z borówką amerykańską i kremem budyniowym Drożdżówki z borówką amerykańską Pierogi z borówkami Muffinki jogurtowo waniliowe z borówkami Sernik jagodowy Wydrukuj przepis The post Szybkie ciasto z borówkami

mojewypiekiinietylko
PLACEK UCIERANY Z CZEREŚNIAMI 139

możemy użyć wiśni lub innych owoców pestkowych)  cukier puder Wykonanie: *Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, cukier, olej i jogurt. Wszystko mieszamy. . Do formy od tarty  o średnicy 25 cm wylewamy ciasto.  * Czereśnie przecinamy na połówki, drylujemy. . Wciskamy w ciasto wybrzuszeniem do góry * Pieczemy ok 50-60 minut w 170 st. Sprawdzamy patyczkiem

Z Majeczką w kuchni
Tosty z serem i pomidorem 186

pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką Przygotowanie : 10 minut Ilość porcji: 2 Składniki: – 4-6 kromek chleba właściwie dowolnego – ser mozzarella – w plastrach lub tarta – 1-2 pomidory – świeżo mielony czarny pieprz Pesto: – 10 dag liści świeżej bazylii – 4 ząbki czosnku – 8 łyżek parmezanu (najlepiej użyj w kawałku) – 1/4 szklanki orzeszków piniowych (możesz

nietylkopasta.pl
Jogurtowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką 115

nich galaretkę dżem,  sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest bez liku ! dżem z czerwonej porzeczki biszkoptowe ciasto z porzeczkami ucierane ciasto z czerwoną porzeczką porzeczkowa tarta z białą czekoladą drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym i czerwoną porzeczką kompot porzeczkowy sernik na zimno z czerwoną porzeczką   ciasto drożdżowe z owocami lata     Jogurtowy sernik

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania