Szarlotka już nie raz pojawiała się u mnie na blogu. Za każdym razem zachęcałam was do poznawania nowych smaków i połączeń. Nie inaczej jest i tym razem. Mam dla was przepis na dosyć mało popularną, ale bardzo pyszną szarlotkę z dodatkiem kwaskowych śliwek. To nietypowe połączenie powoduje, że nie oprzecie się temu wypiekowi. Sliwkowa szarlotka to wypiek dosyć prosty i bardzo smaczny. Jabłka i śliwki zostały uduszone tradycyjnie. Dodatek cynamonu oraz cukru waniliowego tylko podkreśla smak musu. Bazą dla tego...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.