tarta - 42848 przepisów (strona:1273/2857)

Kruche ciasto z wkładką czekoladowo – malinową 106

kakao. Następnie delikatnym strumieniem dolewamy olej, miksujemy do połączenie składników. Na wystudzony spód nakładamy masę czekoladową, równomiernie rozprowadzając. Na masę układamy maliny. Wierzch masy posypać resztą tartego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170°C, piec przez 30 minut. Ciasto przestudzić przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego! Notes Do tego przepisu koniecznie trzeba schłodzić ciasto

SprawdzonaKuchnia.pl
Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym 146

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Chcesz zaimponować swoim znajomym! Nie ma lepszej opcji niż nasz przepis na łatwą tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym. The post Przepis na tartę z burakiem, fetą i sosem miodowo musztardowym appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Kotleciki siekane z pieczarkami. Pyszne na zimno i na ciepło. PRZEPIS 112

patelni. Kotleciki siekane z pieczarkami są po prostu przepyszne. Przepis na kotleciki siekane z pieczarkami Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, 250 gramów pieczarek, duża cebula, 3 łyżki bułki tartej plus bułka do panierowania, 1 jajko, sól, pieprz, olej. Jak zrobić siekane kotleciki z pieczarkami? Cebulę drobno posiekaj, oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, razem przesmaż na odrobinie oleju. Piersi

Kulinarna Polska
Quiche z pieczarkami i mięsem mielonym 141

mąki pszennej 125 g zimnej margaryny 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody 1 / 2 płaskiej łyżeczki soli Nadzienie: 200 g pieczarek 250 g mięsa mielonego 1 łyżeczka bułki tartej 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia Śmietanowo-jajeczna mieszanka: 300 ml śmietany 30% 4 jajka sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Kruche ciasto: Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pokrojoną

niecodziennikpary
NAJLEPSZA ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA 454

minut dodając odrobinę masła. Uważaj, żeby cebula się nie przypaliła, bo będzie gorzka! Naczynie do zapiekania natłuszczamy masłem, układamy warstwę pokrojonych w plastry ziemniaków. Przykrywamy częścią farszu i warstwą tartego sera. Warstwy układamy do wykończenia składników. Jajko roztrzepujemy, dodajemy Śmietankę oraz przyprawy. Zalewamy ułożone w foremce składniki ( wierzch możemy dodatkowo posypać świeżymi ziołami, np. pietruszką ). Zapiekamy ok. 35 minut

Ostra na Słodko
Bucatini z zimowym pesto i słodkimi ziemniakami 133

gotujemy według instrukcji na opakowaniu zostawiając ok. ⅓ szklanki wody po makaronie. Do garnka z ugotowanym makaronem dorzucamy wcześniej podpieczone warzywa oraz pesto. Wszystko dokładnie mieszamy. Bucatini serwujemy posypane odrobiną tartego parmezanu i skórki cytrynowej. Świetnie sprawdzą się też orzeszki pinni lub pestki słonecznika. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Bucatini z zimowym pesto i słodkimi ziemniakami pochodzi z serwisu Mostek

Mostek w kuchni
Zapiekanka „kurczak słodko kwaśny „ 140

połowę ziemniaków . Teraz wykładamy farsz , czyli kurczaka w sosie słodko kwaśnym z dynią i cebulą . Przykrywamy pozostałymi ziemniakami , solimy do smaku i polewamy resztą śmietany . Jogurt , mieszamy z tartym serem i smarujemy tym wierzch zapiekanki . Osobiście ,używam małych foremek indywidualnych , bo nakładana zapiekanka z dużej formy, nie wygląda zbyt zachęcająco , ani malowniczo .Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Ogrodnik w podróży
Szarlotka na kruchym cieście z kratką 238

formę do pieczenia, a drugą zawiń w papier i umieść wszystko w lodówce na 10 minut. Farsz: około 1,5 kg jabłek łyżka cynamonu łyżeczka kardamonu 50 g bułki tartej lub zmielonych płatków owiasnych sok z 1 cytryny Jabłka obierz i pokrój w 1 cm kostkę, wymieszaj wszystkie składniki Na schłodzony spód ciasta wyłóż równomierznie farsz. Pozostałą część ciasta

greenscarf
Panierowana cukinia z piekarnika 197

trochę inny sposób przyrządzenia. Panierowana cukinia pieczona z piekarnika jest delikatna, miękka i nie taka kaloryczna. Panierka jest bez jajek, za to smakuje wyjątkowo. Zawdzięcza to...śmietanie i tartemu serowi. Zresztą za chwilę sami się przekonacie, czytając

dolcevitainmykitchen
Pieczeń wieprzowo-indycza 206

blogu [klik] , a tym razem jest z mięsa wieprzowego i indyczego. 50 dkg kg mięsa wieprzowego mielonego 50 dkg mięsa indyczego mielonego 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz majeranek wegeta przyprawa do gyrosa Mięso wymieszać z jakiem i przyprawami.Uformować klops [ długość klopsa taka jak garnek wolnowaru].Papier do pieczenia zgnieść, namoczyć w wodzie i odcisnąć

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z kurczaka po farmersku 121

Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku. Polecam podawać je z domowymi frytkami oraz polane drugą po The post Kotlety z kurczaka po farmersku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Placki cukiniowo-ziemniaczane 173

Placki ziemniaczano -cukiniowe, wykonane w thermomiksie.Prosto, szybko i smacznie. 400 g ziemniaków 350 g cukinii 2 jajka 30 g bułki tartej 20 g cebuli  50 g mąki pszennej sól, pieprz, majeranek Do naczynia Thermomksa włożyć ziemniaki, cebulę i cukinię.Lekko rozdrobnić 7 s/obr.6 Dodać wszystkie pozostałe składniki, wymieszać około  25 s/ / obr.4 Smażyć na rozgr zanej

Moje domowe kucharzenie
Ciasto z bułki tartej z rabarbarem 167

może wypakować w spokoju zmywarkę, żeby ten mały chłop w chwili mojej nieuwagi do niej nie wlazł? Czy może poskładać pranie... Artykuł Ciasto z bułki tartej z rabarbarem pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Naleśnikowe roladki z mięsnym farszem i jajkiem 537

zrobić to tuż przed planowanym podaniem. 6-8 naleśników na słono 600 g mielonego mięsa (np z łopatki wieprzowej) 1 cebula 2 łyżki majonezu 6-8 jajek 150 g tartej mozzarelli 1-1,5 op. boczku w plastrach lub szynki parmeńskiej sól, pieprz Jajka gotujemy na twardo. Cebulę drobno siekamy. Mięso mielone dokładnie wyrabiamy z majonezem. Dodajemy cebulę. Doprawiamy

Smaki Na Talerzu
Tarta cytrynowa z bezą 242

żółtko (białko zachować do bezy) Wszystkie składniki bardzo dokładnie wyrobić. Owinąć folią spożywczą i wstawić na 30 min do lodówki. Po tym czasie wyłożyć do natłuszczonej formy na tarte o średnicy 23-25 cm i ponakłuwać. Na cisto wyłożyć papier do pieczenia i wysypać fasolki obciążające ciasto. Podpiec w temp. 180 stopni ok. 15 minut. Po tym czasie usunąć

KUCHNIA POLSKA