tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:46/156)

Krokiety z kaszą jaglaną, szpinakiem i żółtym serem 81

szpinaku od Helcom Naturalnie. Oszczędziłam sobie więc nieco gotowania i zrobiłam krokiety w kilka chwil. Podałam je z sosem czosnkowym z dodatkiem koperku, który świetnie komponuje się ze szpinakiem.   Kaszotta od Helcom Naturalnie to produkty o krótkim, prostych składzie, czyli takie, z jakich lubię korzystać w mojej kuchni. Kaszotto ze szpinakiem złożone jest jedynie ze szpinaku, wody,  kaszy(...)szpinakiem Helcom Naturalnie   200 g startego żółtego sera lub tartej mozzarelli ponadto: 1 jajko bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia na sos czosnkowy: 150 g jogurtu typu greckiego 1 duży ząbek czosnku sól i pieprz  garść posiekanego koperku Krokiety z kaszą jaglaną i szpinakiem - przepis: 1. W misce umieść wszystkie składniki ciasta naleśnikowego

Chilli Czosnek i Oliwa
Chorwacki sposób na rybę z ziemniakami i blitwą, którą można zastąpić szpinakiem. PRZEPIS 59

praktycznie niedostępne w Polsce, zastąpiliśmy szpinakiem. Smakuje właściwie identycznie. Świetny sposób na podanie ryby, przekonajcie się sami i wypróbujcie nasz przepis. Przepis na rybę sposobem chorwackim Składniki: Około kilograma ziemniaków , opakowanie szpinaku mrożonego w liściach (450g), 4-5 ząbków czosnku, około 10 łyżek oliwy z oliwek, filety z ryby morskiej, jajka, mąka pszenna, bułka tarta do panierowania, olej(...)smaż przez około 30 sekund (nie może się zrumienić), dodaj rozmrożony szpinak, trzymaj na ogniu, często mieszając, aż odparuje. Do szpinaku dodaj ziemniaki, dopraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj, duś przez minutę. Osuszone filety oprósz solą i pieprzem, obtocz w mące, następnie w roztrzepanym jajku, potem w bułce tartej. Smaż na oleju na złoty kolor. Na talerze wyłóż ziemniaki

Kulinarna Polska
Kluski ze szpinakiem i serem 89

nawet samodzielnie z jaką surówką. Polecam serdecznie, bo to w sumie proste i smaczne danie. POTRZEBUJEMY 150 g świeżego szpinaku 6 łyżki startego sera żółtego 200 g czerstwych bułek 3 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Średnią cebulę Garść natki pietruszki Olej do smażenia Sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Kroimy bułki w drobną kostkę(...)skrapiamy wodą. Szpinak myjemy i wrzucamy na wrzątek. Po dwóch minutach odcedzamy go i mieszamy z jajkami. Dodajemy sól i pierz według uznania. Rozgnieciony czosnek i drobno posiekaną natkę łączymy z bułką i szpinakiem. Cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy do złotego koloru na oleju. Dodajemy ją do naszej masy. Na końcu do całości wrzucamy bułkę tartą

Fleksitarianizm.pl
Ciasto pizza idealne na piknik do pracy i na drogę! 301

mleka 70 gramów oleju (zwykłego lub kokosowego) 50 ml jogurtu naturalnego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli masło do wysmarowania formy bułka tarta do obsypania formy Dodatki: 100 gramów szpinaku 6 pieczarek ½ czerwonej papryki ½ żółtej papryki 120 gramów szynki konserwowej 100 gramów sera żółtego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła 2 łyżeczki oregano(...)dodaj do masy wraz ze wszystkimi składnikami, przyprawami oraz solą. Wymieszaj całość delikatnie i niedbale (w cieście mogą pozostać grudki). Podłużną formę do babki wysmaruj masłem, następnie obsyp bułką tartą. Wlej ciasto do formy. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na minimum 1 godzinę (do suchego patyczka).  Smacznego

Garniec Magalie
Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli 197

podpiekało w piekarniku, ścierałam na tarce mozzarellę, gotowałam w garnku warzywa, blanszowałam na patelni szpinak i miksowałam białka ze śmietaną na farsz. Potem tylko połączyć to szybko w całość, podpiec w piekarniku i błyskawiczny obiad gotowy ! Składniki na 4 porcje na formę do tarty o średnicy 2 7 cm:  TARTA: 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego(...)akurat miałam jeszcze resztki zamrożonych zapasów własnych z poprzedniego sezonu 2/3 szkl. mrożonego groszku 1 opakowanie świeżych liści szpinaku [150g] 3-4 ząbki czosnku - duże 2 białka 4 łyżki śmietany 18%  2 kulki mozzarelli [2x125g] masło i bułka tarta - do wysmarowania i wysypania formy do pieczenia 1 łyżka oliwy - do smażenia PRZYPRAWY: 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego

Grunt to przepis!
Focaccia z figami, czerwoną cebulą, gorgonzolą i rozmarynem 149

serem manouri . Z kolei jesienią uwielbiam zajadać się gorgonzolą i sezonowymi owocami - gruszkami oraz figami. Ten słodko-słony kontrast smaków sprawdza się doskonale w sałatkach ze szpinakiem i orzechami , a także w tartach na cieście francuskim i włoskich focacciach .  W ostatni weekend obchodziłam swoje urodziny. Zaproszonych bliskich postanowiłam ugościć domowa pizzą . Dzień wcześniej zagniotłam ciasta z kilograma mąki(...)mnie kolor fioletu! :) ➤ Spróbuj także: focaccię z gorgonzolą i gruszką na cieście z wędzoną papryką sałatkę z figami, boczkiem i sosem z gorgonzoli sałatkę z karmelizowaną gruszką, gorgonzolą i szpinakiem czekoladowe clafoutis z gorgonzolą i gruszką Focaccia z figami, czerwoną cebulą, gorgonzolą i rozmarynem Składniki /dla 2-4 osób: 1/2 porcji klasycznego włoskiego ciasta na pizzę 1 średnia czerwona cebula

Chilli Czosnek i Oliwa
Mini tarty z zielonym farszem 234

farszu użyłam mieszanki różnych listków ale można również użyć samego szpinaku. składniki: kruche ciasto 125 g mąki pszennej 125 g mąki pszennej pełnoziarnistej 150 g margaryny lub masła 1 jajko duża szczypta soli nadzienie 400 g młodych liści pokrzywy,szpinaku,mizuny i lebiody (komosa biała) + dodatkowo 2 garście szpinaku 250 g ricotty 2 jajka sól z pieprzem Kamis gałka muszkatołowa(...)zmniejszyły obiętość. W misce wymieszać ricottę z jajkami, doprawić do smaku solą z pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać przesmażone liście. Pozostałe dwie garście szpinaku posiekać i również dodać do farszu. Na podpieczone ciasto wyłożyć przygotowany farsz. Tarty wstawić do piekarnika i zapiekać jeszcze ok 20-30 minut

Monia miesza i gotuje
Sałatka z truskawkami, kurczakiem i pesto z bobu 85

właśnie taka smakowa hybryda. Truskawki wprowadzają świeżość, rzodkiewka i cebula dodają pikanterii:), a kurczak treść. Jest jeszcze sałata. Tu panuje całkowita dowolność – możesz użyć sałaty masłowej, dębowej, rzymskiej, szpinaku, rukoli – co tam masz. Jeśli możemy coś zasugerować to polecamy, żeby do sałaty wmieszać liście szczawiu. Świetnie rozumie się on z truskawkami, bo też jest delikatnie kwaskowaty. I jeszcze słowo(...)bloga asmallkitcheningenoa.com Spróbuj innych naszych przepisów z truskawkami: Chłodnik z truskawek Wytrawne quiche z truskawkami Prosta tarta truskawkowa z patelni Orzechowa tarta z truskawkami bez pieczenia Składniki: 1 pierś z kurczaka Garść truskawek Duża garść sałaty lub szpinaku Pęczek rzodkiewki ½ czerwonej cebuli Pesto Szklanka bobu 2 łyżki tartego parmezanu 2 łyżki oleju Mały tarty

Niedzielny kucharz
Sylwestrowe smakołyki: 14 pomysłów na przekąski na sylwestra, które zachwycą gości 57

minut, aż kurczak będzie upieczony. Mini-quiche z szpinakiem i fetą Mini-quiche z szpinakiem i fetą to smaczna i sycąca przekąska, która przypadnie do gustu zwłaszcza wegetarianom. Delikatne ciasto francuskie, kremowe nadzienie ze szpinakiem i słony smak sera feta tworzą doskonałe połączenie. Przepis: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 300 g szpinaku (świeżego lub mrożonego) 200 g sera feta(...)sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Rozwałkuj ciasto francuskie i wykrawaj okręgi o średnicy nieco większej niż foremki na tarty. Wylep foremki ciastem. Jeśli używasz mrożonego szpinaku, rozmroź go i odcisnij nadmiar wody. Świeży szpinak podduś na patelni, aż zmięknie. Na ciasto nałóż szpinak i pokruszoną fetę. Wymieszaj jajka, śmietanę, sól, pieprz

sierotka maRysia w kuchni
Babka limonkowa 63

otarta z 1 limonki Lukier: 80 g. cukru pudru 4 łyżeczki soku z limonek Limmi Oraz: pół łyżeczki masła do wysmarowania formy 1 łyżka bułki tartej skórka z limonki do dekoracji Liście szpinaku włóż do wysokiego i wąskiego naczynia do blendowania. Dodaj sok z limonek, majonez i olej. Zmiksuj do powstania jednolitego zielonego płynu. Obie mąki wymieszaj z proszkiem(...)połowę limonkowej mieszaniny. Delikatnie wymieszaj szpatułką. Wsyp resztę mąki i wlej resztę mieszaniny i ponownie delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do foremki na babkę wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piecz na poziomie piekarnika o jeden niższym od środkowego przez 20 minut, do tzw. suchego patyczka. Po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika wyłóż babkę z formy i wystudź

Delicious Place
Sałatka ze smażonymi boczniakami 195

sałat 5 pomidorków cherry olej do smażenia do panierowania bułka tarta 5 łyżek oleju 1 łyżka musztardy francuskiej 1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek Boczniaki oprószyć solą z pieprzem. Następnie panierować je w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Na talerzu ułożyć po garści szpinaku i trochę porwanej sałaty. Usmażone boczniaki pokroić w paski

Monia miesza i gotuje
Ravioli z szpinakiem i grana padano 174

komponował się z szpinakiem.Było smacznie. Składniki: Ciasto 350 g mąka pszenna 1 jajko 3/4 szk ciepłej wody Farsz 200 g szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 1 łyżka bułki tartej 50 g ser grana padano Do polania; 1 szt cebula mniejsza 1 łyżka masła 0,5 łyżki startego sera grana padano Przygotowanie:   Na stolnicę wysypać mąkę zrobić kopczyk(...)polane zrumienioną na maśle cebulką z serem i posypane pokrojoną bazylią oraz wiórkami sera.   Szpinak podsmażyć do odparowania wody dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i odłożyć do wystudzenia. Do zimnego farszu dodać starty na grubych oczkach ser grana padano, bułkę tartą, wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Na patelni zrumienić na maśle drobno pokrojoną

Ala piecze i gotuje
Muszle makaronowe nadziane szpinakiem i serem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 145

mozzarelli 1/3 szklanki tartego grana padano sól, pieprz 1 jajko 200 g liści świeżego szpinaku 1/2 serka mascarpone (2 czubate łyżki) oliwa z oliwek 2 – 3 ząbki czosnku Do posypania na końcu: 50 g tartego sera mozzarella tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek przeciśnij przez(...)cukrem. Dodaj bazylię. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej czosnek około 1 minuty. Dodaj liście szpinaku i mieszaj

Moja pasja smaku
ZAPIEKANA WARZYWNA Z MIELONYM 134

patelni smażę na łyżeczce oleju mięso mielone, doprawiam.  Cukinię obieram i kroję w kostkę dodaję do mięsa.  Następnie dodaję umyty szpinak. Mieszam. Doprawiam. Dodaję do ziemniaków. Następnie dodaję ser żółty tarty a następnie jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszam.  Przekładam do foremki do zapiekania. Piekę ok 25 min w 180-200 stopniach

Gotowanie Patki
Zapiekana cukinia z serowo-szpinakowym nadzieniem 128

użyć gotowego, oraz podpieczona mozzarella. Do zjedzenia solo albo z dobrym pieczywem. Składniki (na 2 duże lub 4 małe porcje): 2 duże cukinie 400g mrożonego szpinaku 400g gęstego serka grani 3 czubate łyżki tartego parmezanu 2 kulki sera mozarella 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku 400g gotowego sosu z bazylią – użyłam takiego   Mrożony szpinak wrzucamy

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania