tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:40/156)

Makaron z brokułem w sosie śmietanowym 28

się nie zmarnowały Na 3 porcje: 1 brokuł 2-3 ząbki czosnku 2 cebule 150 g szpinaku – opcjonalnie 1 szkl. śmietanki 30% 30 g tartego parmezanu 30 g tartego sera żółtego (gouda, ementaler, cheddar) szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz makaron ryżowy lub spaghetti Brokuł dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonym i osłodzonym wrzątku przez około(...)ogniu. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek i dalej krótko smażymy. Zalewamy całość śmietanką zmieszaną z parmezanem. Posypujemy tartym serem żółtym. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Na tym etapie dodajemy brokuły, opcjonalnie można dodać również świeży szpinak. Doprawiamy do smaku sporą ilością pieprzu, gałką muszkatołową oraz szczyptą soli. Makaron gotujemy na al dente. Odcedzamy. Łączymy

Smaki Na Talerzu
Szakszuka 138

chili do smaku – 1 garść szpinaku – 2 łyżki czerwonej fasolki – olej rzepakowy lub olej kokosowy – sól i pieprz – do podania : świeża bazylia, bagietka Przygotowanie: Pomidora myjemy i kroimy w kostkę (możemy sparzyć i obrać ze skórki) Szpinak opłukać. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżeczkę oleju rzepakowego lub kokosowego. Wkładamy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucamy(...)oraz ulubionymi przyprawami ( u mnie papryczka chilli) i smażymy kilka minut. Mieszamy wszystko i do posmażonych pomidorów ze szpinakiem wbijamy dwa jaja oraz czerwoną fasolkę. Przykryć patelnię pokrywką i gotować aż białka jajek się zetną. Opcjonalnie przed podaniem można posypać tartym parmezanem i świeżą bazylią. Jeść od razu   Artykuł Szakszuka pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Kotlety mielone ze szpinakiem 148

Kolejna już odsłona kotleta mielonego. Tym razem wzbogaciłam go o szpinak. Składniki: 5-6 kostek mielonego mrożonego szpinaku 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka + mleko / woda do namoczenia 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 mała cebulka suszony majeranek bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić, udusić

Kuchnia domowa Ani
Kotlet drobiowy na szpinaku, z jajkiem sadzonym 161

jajka Kawałeczek  sera pleśniowego (dobrego-z niebieską pleśnią np.Dor Blue lub Gorgonzola) 2-3 ząbki czosnku Śmietanka Gałka muszkatołowa Sól Pieprz Mąka, jajko, bułka tarta-do panierowania Olej Masło PRZYGOTOWANIE: Szpinak dokładnie płuczemy i zostawiamy do wyschnięcia. Filety oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na odrobinie masła przesmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy kilka łyżek śmietanki, następnie kruszymy

Kopystką po garach
Kotlet drobiowy na szpinaku, z jajkiem sadzonym 153

jajka Kawałeczek  sera pleśniowego (dobrego-z niebieską pleśnią np.Dor Blue lub Gorgonzola) 2-3 ząbki czosnku Śmietanka Gałka muszkatołowa Sól Pieprz Mąka, jajko, bułka tarta-do panierowania Olej Masło PRZYGOTOWANIE: Szpinak dokładnie płuczemy i zostawiamy do wyschnięcia. Filety oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na odrobinie masła przesmażamy drobno posiekany czosnek, dodajemy kilka łyżek śmietanki, następnie kruszymy

Kopystką po garach
Pulpety wołowe ze szpinakiem i fetą w kremowym sosie 134

Pieprz W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy kilka minut, aż odparuje woda. Dokładamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.  Do miski przekładamy mięso mielone oraz drobno posiekaną białą cebulę. Dodajemy podduszony na maśle szpinak, pokrojoną w małe kawałki fetę oraz świeży koper. Wbijamy jajka i dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość

VioletoweKucharzenie
Boczniaki a'la schabowy smażone na oleju rzepakowym 182

Przyrządziłam je w prostej formie jak zwykłego schabowego z dodatkiem świeżych warzyw. składniki: 300 g boczniaków sól z pieprzem Kamis 1-2 jajka bułka tarta do panierowania olej rzepakowy 2 spore garście szpinaku 10 pomidorków cherry 5 rzodzkiewek Boczniaki umyć i osączyć, oprószyć solą i pieprzem, odstawić. Jajka roztrzepać widelcem. Rozgrzać patelnię z olejem. Boczniaki panierować w jajku(...)bułce tartej, smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Osączyć na papierowym ręczniku. Przygotować sałatkę. Pomidorki i rzodkiewki pokroić na połówki lub ćwiartki. Wymieszać ze szpinakiem. Wszystkie składniki oprószyć solą ziołową i skropić olejem, wymieszać i podawać. Do smażenia i skropienia sałatki użyłam olej rzepakowy.  Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam

Monia miesza i gotuje
Makaron z dynią i szpinakiem 70

miejscu  najlepsze przepisy na makarony –  makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z kurkami –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką MAKARON Z DYNIĄ I SZPINAKIEM Przygotowanie : 30 minut Porcje : 2 porcje Składniki makaron(...)makaron, aby stworzyła się pyszna kremowa emulsja. Na tym etapie dodaję jeszcze 50-80 ml wody. Pod koniec dodaj świeży szpinak i wymieszaj, podgrzewając aby szpinak zrobił się miękki. Makaron przełóż na talerze , porcje posyp upieczoną dynią i tartym parmezanem. Podawaj. Artykuł Makaron z dynią i szpinakiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl

nietylkopasta.pl
Jajeczne muffiny ze szpinakiem 107

Muffinki są mega banalne w przygotowaniu i pieką się w niespełna 15 minut. Składniki: na 6 muffinek 3 jaja klasy M łyżeczka masła garść świeżego szpinaku ząbek czosnku 25 g sera żółtego tartego lub 1 plaster (drobno pokrojony) sól, pieprz pomidorki cherry Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Szpinak podsmażyć na maśle i drobno startym ząbku czosnku. Odrobinę

Kuchnia Ellie
Sos szpinakowy - do makaronu, kurczaka, tarty 120

tłumaczenia były zbędne :) Dziś zatem przepis na smaczny szpinak! Ten sos świetnie nadaje się do makaronu, połączony z żółtym serem świetnie będzie smakował na wytrawnej tarcie czy grillowanych piersiach kurczaka.  Składniki: 400g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 4 ząbki czosnku 100ml wody 200ml śmietany kremówki 30% 100g mascarpone 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sól pieprz

Gotowanie i blogowanie
Szpinak z cebulą i parmezanem 203

jako dodatek do dania głównego. Sądzę, że byłby też bardzo dobrym dodatkiem do makaronu, może być też znakomitym nadzieniem naleśników. Polecam! składniki 250 g świeżego szpinaku baby 2 czerwone cebule śmietana słodka tarty parmezan 1 lekko czerstwa bułka pszenna  sól, pieprz kmin rzymski i starta gałka muszkatołowa opcjonalnie przygotowanie Szpinak opłukać, wrzucić do garnka, podgrzewać aż zwiędnie

Stare Gary
pyszne szpinakowo-ziemniaczane placki... 157

Składniki: szpinak świeży 2 pęczki, ziemniaki 10 sztuk, jajka 1 sztuka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 średnia, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, mąka(...)pszenna 8-10 łyżek, olej rzepakowy - ile potrzeba, jogurt grecki - ile potrzeba szpinak dobrze opłukać pod zimną wodą i na durszlaku przelać wrzątkiem, odcisnąć z wody w pojemniku blendera zmiksować dokładnie obrane ziemniaki, cebulę, ząbki czosnku, odciśnięty szpinak, przelać do miski wymieszać z jajkiem, kucharkiem, pieprzem mielonym, tartą bułką, mąki dać tyle, aby placki nie "rozwalały" się

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka pieczarkowa à la quiche 78

formy. Zapiekankę wstawić do piekarnika. Włączyć go na 190 stopni C. i piec 15 minut. Quiche wyjąć na deskę. Odczekać chwilę, a potem podawać. ----- Podobne: tarta ze szparagami börek ze szpinakiem i fetą tofu zapiekane w makaronie risoni

Weekendy w domu i ogrodzie
Rolada szpinakowa z łososiem 103

pieprz ziołowy 1 ząbek czosnku sól 2 jajka 2  łyżki mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia 250 g serka kremowego lub zmielonego twarogu 1 łyżka tartego chrzanu 100 g wędzonego łososia Szpinak należy  rozmrozić na sitku. Na patelni przysmażamy czosnek i dodajemy szpinak  Doprawiamy solą, pieprzem i gałką. Smażymy ok  min do odparowania, studzimy. Ostudzony

Gotowanie jest łatwe
SAŁATKA Z POMIDORAMI I SZPINAKIEM 119

Prosta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania