tarta ze sliwkami - 1560 przepisów (strona:57/104)

Piernik z jabłkami na bogato 168

wymieszać.  Rodzynki namoczyć we wrzątku, odcedzić. Daktyle i śliwki pokroić w kostkę. Rodzynki, śliwki i daktyle obtoczyć w mące i dodać do ciasta, wymieszać.  Na końcu dodawać po trochu rozpuszczoną gotującą margarynę. Po wymieszaniu przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą blachy. Piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu  polać polewą czekoladową

talerz przyjemności
Knedle ze śliwkami z ziemniaczanego ciasta 155

kuchni polskiej. Większość lubi knedle, które można podać ze śmietaną i cukrem, z bułką tartą z masłem i cynamonem i na wiele innych sposobów, wg uznania i upodobania. Zawsze smakują wybornie. Składniki 700 g ziemniaków 2 jajka 350 g mąki pszennej śliwki węgierki sól cukier cynamon śmietana Przygotowanie Ugotowałem obrane ziemniaki.. Gorące przecisnąłem przez praskę, wystudziłem. Śliwki

R'n'G Kitchen
SERNIK ŚLIWKOWY 85

SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 500 g twarogu na sernik 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1 opakowanie cukru z wanilią 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 300 g dojrzałych śliwek (ok. 9 śliwek) Składniki mam w temp. pokojowej. Masło prosto z lodówki. Przepis jest na tortownicę o średnicy 22 cm. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Do miski wsypuję mąkę i cukier, dokładam zimne, posiekane masło(...)przykleja). Piekarnik nagrzewam do temp. 200 st. C. Ciasto trę na tarce o dużych oczkach i wykładam nim tortownicę (dno). Piekę 10-12 minut. Wyjmuję z piekarnika i studzę. Twaróg, cukier, jajka, mąkę ziemniaczaną i cukier z wanilią krótko miksuję, jedynie do połączenia. Wlewam masę na podpieczony i wystudzony spód. Śliwki myję, osuszam i kroję wzdłuż na połówki. Wtykam

Zasmakuj Kuchni
FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami 193

twarde sery francuskie (Comte, Gruyere, Maroilles), ale zwykła gouda też się nada. Lekko dociskamy wiórki sera do reszty farszu, aby delikatnie się nim pokryły. 7. PIECZENIE (15-20 min) Tartę wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy do zarumienienia ok. 15-20min, często kontrolując stan przypieczenia pod koniec. PODANIE Flamiche podajemy od razu po upieczeniu, chociaż na zimno też jest(...)SZKŁA” – BIGOS NA ŚLIWKACH ZALEWAJKA MAHAKAMSKA „Pod Dzikiem i Jeleniem” – KASZA Z KAWAŁKAMI WIEPRZOWINY I SOSEM CEBULOWYM SANDACZ W TYMIANKU * dane dotyczące wartości energetycznych i odżywczych, czasu wykonania oraz ceny są jedynie szacunkowe i mogą odbiegać od rzeczywistości Świeżutki post FLAMICHE – WIEDŹMIN 3: DZIKI GON KREW I WINO – tarta z porami na blogu NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Kostka śliwkowo - czekoladowa 133

najlepiej węgierek ( waga po wypestkowaniu ), można użyć śliwek mrożonych, których wcześniej nie rozmrażamy 1/4 szklanki wody 3 łyżeczki żelatyny ( 12 g ) 1/4 - 1/2 szklanki cukru ( ilość zależy od słodkości śliwek i własnych upodobań smakowych; najlepiej zacząć od mniejszej ilości, ewentualnie później dosładzając do smaku ) 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 500 g serka mascarpone, schłodzonego   Polewa(...)wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec przez 20 - 25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na 2 blaty. Krem śliwkowy: Wypestkowane śliwki przełożyć do garnuszka, wlać wodę i sok z cytryny, wsypać cukier. Podgrzewać

Opowieści z piekarnika
Piernik dojrzewający 75

orzechami lub suszonymi owocami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Uszka wigilijne Schab ze śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog

okolicepalnika.pl
Podsumowanie IV roku działalności bloga 95

biszkoptowo-serowy 2. Sernik Isaura 3. Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 4. Pijana śliwka 5. Babeczki z kremem z mlecznej czekolady A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce pierwsze: Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem Miejsce drugie: Kluski na parze – pampuchy Miejsce trzecie: Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Artykuł Podsumowanie IV roku działalności bloga pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Knedle ze śliwkami 257

śliwki pozbawiamy pestek. Środek każdej śliwki posypujemy szczyptą cukru waniliowego i cynamonu. Tak przygotowaną śliwkę owijamy ciastem. Formujemy kule. Knedle gotujemy w osolonym wrzątku przez ok. 5 minut. Odcedzamy na sitku. Knedle można podawać z kwaśną śmietaną i cynamonem, polane masłem z tartą bułką. Ja podałam je z roztopionym masłem, posypane cukrem i płatkami migdałowymi. źródło: przepis własny

Pobite gary Barbary
Serowe knedle ze śliwkami 148

kłaść na środku 1 całą wydrylowaną śliwkę. Następnie dokładnie zlepiać, tworząc okrągłe knedle. Wrzucać na gorący, osolony wrzątek i gotować około 8 minut od momentu wypłynięcia. Po ugotowaniu wyjąć i odcedzić. Panierka: szklanka bułki tartej, 75g masła, 3 łyżeczki cukru, czubata łyżeczka przyprawy do piernika. Masło stopić, dodać bułkę tartą, cukier oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Ciepłe knedle

Z miłości do słodkości
Śliwkowiec z Kruszonką 139

jednolitą masę. Blachę o wymiarach 30/40 wykładam papierem do pieczenia Masę wykładamy na blachę. Śliwki układam obok siebie, skórką do ciasta, owoce dzięki temu nie przypieką się i będą idealnie podkreślały smak ciasta  Składniki na kruszonkę ugniatam ze sobą Ciasto na kruszonkę trę na grubych oczkach i dokładnie sypię nią  ciasto Ciasto piekę przez 40 minut w rozgrzanym

Gotowanie Patki
Knedle ze śliwkami. 115

cieńsze tym lepiej) , wkładamy śliwkę i dokładnie kleimy ciasto(formujemy kulkę), żeby śliwką nie wypłynęła  W dużym garnku gotujemy wodę z odrobiną soli, do wrzątku wkładamy knedle, gotujemy 8-10min. od wypłynięcia, w tym czasie na patelnię wsypujemy bułkę tartą rumienimy, dodajemy masło i około 1 łyżki cukru(wg. uznania) ugotowane knedle przesmażamy z bułką

Kuchnia Beaty
Truskawkowy sernik na zimno 65

jaką mamy ochotę jest włączanie piekarnika. Spód na bazie płatków owsianych i suszonych owoców jest delikatnie słodki, zwarty, nie kruszy się przy krojeniu. W przepisie użyłam mieszanki rodzynek i śliwek, ale możesz też zamienić te owoce na suszone daktyle lub żurawinę. Poza słodkimi owocami do sernika dodałam jedynie trochę miodu, który jest tutaj jedynym słodzikiem. Ponieważ jest to deser(...)Ciasto bananowe z truskawkami Serniko-brownie z owocami Sernik z brzoskwiniami Tarta z budyniem i musem wiśniowym Truskawkowy sernik na zimno Pin Print Truskawkowy sernik na zimno Recipe by Healthy Creations Składniki na formę o średnicy 22cm Składniki SPÓD 40 g rodzynek 5 – 6 suszonych śliwek 20 g oleju kokosowego 20 g płatków owsianych

Healthycreations.pl
Piernik ze śliwkami 460

każdym dodaniu, tylko do połączenia. Wsypać śliwki, które przed samym dodaniem obtoczyć w niewielkiej ilości mąki, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Bardzo delikatnie wmieszać ją do masy.  Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach dolnych około 28 x 9 cm, wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 50 minut(...)chciała się całkowicie rozpuścić, postawić garnuszek z polewą na malutki płomień i mieszać do otrzymania jednolitej polewy ). Lekko przestudzoną, ale wciąż płynną polewą polać piernik. Można udekorować suszonymi śliwkami. Smacznego

Opowieści z piekarnika
Kruche ciasto ze śliwkami czyli placek,który wyparowuje natychmiast, 163

szklanki cukru brązowego pół łyżeczki proszki do pieczenia pół łyżeczki cynamon 1 kostka masła 2 jaja wielkości S lub 1 L 1 łyżka wody lub śmietany 1kg śliwek cynamon szczypta kardamonu ekstrakt waniliowy Wykonanie: 1. Do miski wsyp mąkę krupczatkę,cynamon,proszek do pieczenia,jaja i pokrojone na mamę kawałki masło i łyżkę śmietany. 2. Wyrób ciasto dłońmi lub malakserem(...)masłem i wysyp bułką tartą lub kaszą manną. 7. Ciasto podziel na dwie części.(mniej więcej w stosunku 3/4 i 1/4) Większa porcje ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wyklej wiórkami z ciasta spód i boki foremki 8. Możesz podpiec spod przez 10-15 minut. 9. Ułóż na spodzie śliwki, posyp cynamonem i łyżeczką cukru

U Fiolki
Kruche ciasto ze śliwkami czyli placek,który wyparowuje natychmiast, 128

szklanki cukru brązowego pół łyżeczki proszki do pieczenia pół łyżeczki cynamon 1 kostka masła 2 jaja wielkości S lub 1 L 1 łyżka wody lub śmietany 1kg śliwek cynamon szczypta kardamonu ekstrakt waniliowy Wykonanie: 1. Do miski wsyp mąkę krupczatkę,cynamon,proszek do pieczenia,jaja i pokrojone na mamę kawałki masło i łyżkę śmietany. 2. Wyrób ciasto dłońmi lub malakserem(...)masłem i wysyp bułką tartą lub kaszą manną. 7. Ciasto podziel na dwie części.(mniej więcej w stosunku 3/4 i 1/4) Większa porcje ciasta zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wyklej wiórkami z ciasta spód i boki foremki 8. Możesz podpiec spod przez 10-15 minut. 9. Ułóż na spodzie śliwki, posyp cynamonem i łyżeczką cukru

Fiolka w kuchni