tarta ze sliwkami - 1560 przepisów (strona:51/104)

Drożdżowe 125

śliwkami i pyszną pełnoziarnistą kruszonką. Przepis dała mi koleżanka Ania , troszeczkę go zmodyfikowałam. Składniki na dwie keksówki (10×30 cm liczone na dole): 650 gr mąki pszennej typ 650 (można dać pół na pół z razową) 45 gr masła 50 gr drożdży 300 ml mleka 1/4 szklanki cukru 3 jajka szczypta soli 300-400 gr śliwek świeżych wypestkowanych Mleko(...)wymiarach około 40 na 25-30, jak się nie będzie dało to rozciągnąć na stolnicy, poukładać śliwki, zawinąć wzdłuż dłuższego boku, jak dywan, powstanie długi rulon, rulon przekroić na dwa mniejsze rulony. Przełożyć do keksówek, wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą lub otrębami (ja użyłam silikonowych form, więc nie musiałam niczym smarować). Ostawić do wyrośnięcia., ma wystawać ponad

moj przepis na
Drożdżowe 188

wymiarach około 40 na 25-30, jak się nie będzie dało to rozciągnąć na stolnicy, poukładać śliwki, zawinąć wzdłuż dłuższego boku, jak dywan, powstanie długi rulon, rulon przekroić na dwa mniejsze rulony. Przełożyć do keksówek, wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą lub otrębami (ja użyłam silikonowych form, więc nie musiałam niczym smarować). Ostawić do wyrośnięcia., ma wystawać ponad

moj przepis na
Ciasto czekoladowe ze śliwkami wg Aleex 140

czekolady • 280 g mąki • 1 łyżeczka sody • 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia • 2 łyżki mleka • 3 duże śliwki • cukier puder Sposób przygotowania: 1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Okrągłą formę z kominem o średnicy 25 cm wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. 2. Masło utrzeć mikserem z drobnym cukrem na puszystą jasną masę. Stopniowo dodawać jajka, cały czas(...)czekoladę oraz mleko, delikatnie wymieszać. 6. Dodać mieszankę mąki i wszystko zmiksować, aż składniki się połączą. 7. Masę przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię. 8. Na wierzchu ułożyć pokrojone kawałki śliwek. 9. Ciasto piec przez ok. 45-50 minut do tzw. suchego patyczka. 10. Upieczone ciasto ostudzić na kratce. 11. Posypać cukrem pudrem. Przechowywać w pojemniku, aby ciasto nie traciło wilgotności

W mojej kuchni
Galette pomidorowo - bazyliowe 177

panzanelli, celebrującego lato i letnie pomidory. A co dla was przygotowałam? Dziś będziemy jeść galette pomidorowo - bazyliowe - kruche, apetyczne i słoneczne:)Co to jest galette? Galette to rodzaj płaskiej tarty o nieregularnych brzegach, przygotowywanej poprzez ułożenie cienkiej warstwy nadzienia na kruchym placku i następnie zawinięcie brzegów ciasta na nadzienie, w celu utworzenia ozdobnych fald.  Galette jest według(...)owoce, np. jabłka, gruszki, śliwki, rabarbar. Warstwa nadzienia migdałowego (typu frangipane) wchłania sok z owoców i zabezpiecza kruche ciasto przez rozmięknięciem. Termin galette pochodzi z Francji i pierwotnie oznaczał tartę z nadzieniem z masy migdałowej zmieszanej z paseczkami skórki pomarańczowej, którą przygotowywano na dzień 6 stycznia czyli święto Trzech Króli. Taka tarta zwana jest galette

Chilli Czosnek i Oliwa
Tarta śliwkowo - czekoladowa 194

kulę, zawinąć folią spożywczą, włożyć na 30-40 min. do lodówki.Śliwki umyć, wypestkować, zasypać 3 łyżkami cukru.Czekoladę zetrzeć na tartce o dużych oczkach.Śmietanę, jajka, cukier i czekoladę wymieszać.Ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Przenieść ciasto, za pomocą wałka na formę do tarty ( posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą ). Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta.Na cieście

kolorowotorcikowo
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 113

Udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Tort ajerkoniakowy → Tarta z ajerkoniakiem i figami → Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką → Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami Artykuł Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Marchewkowiec z pomarańczową polewą 113

cynamonem i kakao przesiałam i dodałam do jaj. Delikatnie mieszałam i wlewałam cienkim strumykiem olej.Na końcu dodałam dżem ze śliwek i startą marchew i orzechy .Wymieszałam i przełożyłam do tortownicy 26 cm wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Wstawiłam do pieca i piekłam w 180 stopniach 55 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu polałam czekoladą pomarańczową( rozpuściłam

Różowa kuchnia
Copa kartoflana czyli knedle dla leniwych. 172

środku, nawet w niewielkiej ilości, smakuje o niebo lepiej. W oryginale są ziemniaki tarte jak na placki, moim skromnym zdaniem, ten wariant jest o wiele lepszy i szybciej się piecze. Zapiekanka , bo tak można śmiało powiedzieć o tej potrawie, smakuje jak knedle ze śliwkami. A ile mniej przy tym pracy, a co jak co, ale skróty w kuchni

Dieta moja pasja
Kruche ciasto z morelami, śliwkami i pianką 142

mieszamy dokładnie. 4. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia: 1 ciasto z lodówki (nakłuwamy widelcem), na to plasterki śliwek, następne rozwałkowane ciasto z lodówki (znów nakłuwamy widelcem), plasterki moreli, piana ubita z białek i na wierzch tarte na tarce ciasto z zamrażarki. 5. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 35-40 minut (góra

Kuchnia domowa Ani
Knedle ze śliwkami 113

tylko pozory a efekt zdecydowanie wart jest podjęcia wyzwania. Można jeść je ze śmietaną i cukrem, z bułką tartą, z cynamonem lub bez dodatków- zawsze smakują doskonale. Najważniejsze by knedle jeść w odpowiednim towarzystwie. Knedle ze śliwkami Czytaj więcej » Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Makaron z sosem mięsno-pomidorowym z serkiem mascarpone, śliwkami i świeżą bazylią 96

mascarpone. Znów trochę smażymy i dodajemy jedną drobno posiekaną suszoną papryczkę chilli (taką małą). Teraz drobno kroimy około 15 suszonych śliwek i dodajemy do reszty. Doprawiamy słodką papryką, solą i świeżą bazylią. Podajemy z ulubionym makaronem i posypujemy tartym parmezanem. Jak już wspominałem parę razy Madzia lubi hurtowe ilości tak więc i tego obiadu wyszło dość sporo :) Bardzo dobrze

Marder&Marder Manufacture
413. Knedle w skorupce. 115

knedle w cynamonowej skorupce ze śliwkami podane ze śmietanąinspiracjaKnedle robione z tego przepisu, potem obtoczone w "kruszonce" (roztopione masło z bułką tartą, cynamonem i cukrem) a następnie pieczone w piekarniku.To było genialne, obłędne.. a pomyśleć, że tak długo się zbierałam, a jeszcze dzisiaj miałam wątpliwości, no bo jak, pewnie nie będą chrupiące i w ogóle będą jakieś

More food, love and dreams
przepyszne ciasto... 138

utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki masłem i tartą bułką do formy dać 3/4 ciasta do reszty wsypać kakao wymieszać i dodać na wierzch ciasta widelcem je zamieszać po wierzchu na cieście ułożyć gęsto połówki śliwek skórką na dół piec w 200C około 40-45 minut - ciasto zostawić do wystudzenia zimną

W Mojej Kuchni Lubię
Moje warsztaty kuchni fusion 234

ugotowaną kaszę gryczaną zmieszaną z pokrojonymi w kostkę ogórkami. Mak smażymy ze śliwkami i cukrem. Tak przygotowaną masą przykrywamy kaszę i wkładamy do piekarnika na godzinę. Składniki: - makaron - kasza jaglana - jabłka - marchewki - czekolada - mąka ziemniaczana Wykonanie: Makaron i kaszę jaglaną gotujemy osobno i mieszamy. Marchewkę i jabłka trzemy i podsmażamy z cukrem. Kiedy zmięknie dodajemy pół szklanki wody z rozpuszczonymi

Kryzysowa Książka Kucharska
Kruche ciasto ze śliwkami i kruszonką 226

Przepyszne i proste ciacho ze śliweczkami. Ciasto nie jest za wysokie ale całkiem ładnie się prezentuje i się nie kruszy. Mojej rodzince tak zasmakowało, że ostatnio

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania