tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:89/313)

Rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 723

dwie pojedyńcze (najlepiej jak największe) oliwa truflowa świeżozmielony pieprz sól morska 300g mrożonego szpinaku w liściach 100g sera feta 3 ząbki czosnku 2 łyżki tartego parmezanu kilka plasterków ulubionej szynki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka rozkrajamy w poprzek nie docinając do końca, tak aby powstał nam duży i płaski kawałek miesa. Delikatnie rozbijamy mięso dłonią. To samo robimy

DefinicjaSmaku
Chrupiący kurczak w pikantnej panierce 177

jajka (w zależności od wielkości) pół szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki kukurydzianej (polenty) 3 łyżki bułki tartej pół łyżeczki chilli pół łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros Kurczaka myjemy, pozbywamy się wszystkich chrząstek i tłuszczu. Każdą pierś kroimy na pół, następnie grubszą jej część kroimy w poprzek na pół. Piersi układamy(...)każdej strony solą i pieprzem. Potrzebne będą 4 talerze: na jeden wsypujemy mąkę pszenną, na drugim rozbijamy jajka, na trzecim mieszamy ze sobą mąkę ziemniaczaną, kukurydzianą oraz bułkę tartą i wszystkie przyprawy.  Każdą pierś przyprawioną solą i pieprzem obtaczamy najpierw w mące, następnie maczamy w jajku i panierujemy w mieszance z ostatniego talerza. Na ostatnim talerzu układamy

Cooking Monster
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18388

kurczakiem. Pieczywo czosnkowe. Grzanki ziołowe. Przekąski z ciasta francuskiego. Grissini. Przekąski na imprezy . Kieszonki z ciasta francuskiego. Tortilla zawijana z kurczakiem. Tortilla z mozzarellą i salami. Szparagi w cieście francuskim. Przepisy z ciastem francuskim. Tarta z ciasta francuskiego. Klopsiki. Szaszłyki. Rolada szpinakowa z łososiem . Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem. Paluszki z ciasta francuskiego. Ciasteczka z wróżbą

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka gyros z ryżem 238

Składniki: * 200 g ryżu * 2 filety z kurczaka * cebula * papryka * 5 ogórków konserwowych * 300 g sera żółtego tartego * 220 g kukurydzy z puszki * przyprawa gyros * keczup 4 łyżki ( nie czubate ) * majonez 4 łyżki ( nie czubate ) Przygotowanie: Ryż gotujemy wg przepisy na opakowaniu. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w większą kostkę, posypujemy obficie przyprawą gyros i zostawiamy w lodówki

Kulinarne przygody
Środa: Kurczak pod parmezanem 308

zostanie możecie zamrozić, albo dodać do sosu bolońskiego, albo podać z makaronem spaghetti. Nasz syn uwielbia tę ostatnią opcję:) Składniki: 6 filetowanych udek z kurczaka (bez kości) 4 łyżki mąki 1 szklanka tartego parmezanu 1 kulka mozzarelli (250 g) Sól i pieprz do smaku Sos 2 opakowania passaty pomidorowej (po 400 gr) 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku(...)wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj bez przykrycia na bardzo wolnym ogniu przez 20 minut. Krok 2 Osusz udka ręcznikiem papierowym. Wysyp mąkę do szerokiej misy, obtocz w niej kurczaka. Strząśnij nadmiar mąki. Krok 3 Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Smaż partiami udka na rozgrzanym tłuszczu po 6 minut z każdej strony. Mięso powinno ładnie się przyrumienić. Krok 4 Nastaw

Niedzielny kucharz
Drobiowe mini hamburgery 194

wyjątkowy smak i aromat,idealny do hamburgerów. Do mięsa użyłam przyprawy od firmy  Rafex . Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 1 łyżka majonezu Przyprawa Shoarma od  Rafex Słodka i ostra papryka Sól Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Bułki: 750 gram mąki pszennej 450 ml. Letniej wody 25 gram świeżych drożdży 1 łyżka cukru 1 czubata(...)wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy przez 10-15 minut. Mięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka, słodka i ostrą papryką oraz solą. Masę dokładnie mieszamy, formujemy małe płaskie okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Bułeczki rozcinamy na pół, smarujemy remouladą, układamy listki

Bajeczna Kuchnia
Kurczak z pieczarkami pod kruszonką 362

Jeżeli zastanawiacie się co zrobić na obiad, podpowiadam – obsmażone kawałki z piersi kurczaka, pod warstwą pieczarek i chrupiącej kruszonki. Kruszonkę w tym wypadku stanowi mieszanka masła, parmezanu, płatków owsianych i nieznaczna ilość bułki tartej. Moim zdaniem fajnie pasuje ona do mięsa. Całość wychodzi kruchutka. Kruszonka jak i pieczarki nie przylegają ściśle do mięsa i choć przez(...)talerzu robi się trochę bałaganu, to smakuje. A smak jak wiecie, zawsze jest u mnie na pierwszym miejscu:) 2 filety z kurczaka 400 g pieczarek 2 cebule sól, pieprz opcjonalnie – mąka krupczatka Kruszonka: 1 łyżka bułki tartej 4-5 łyżek skruszonych płatków owsianych górskich 2 łyżki tartego parmezanu 1,5 łyżki masła sól, pieprz Umyte i osuszone

Smaki Na Talerzu
Quiche z jaglanymi pulpecikami owiniętymi cukinią i orzechami 152

słone: 200g mąki pszennej 50g mąki orkiszowej 125g masła extra 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło do wysmarowania formy Jaglane pulpeciki: 480g fileta z kurczaka 1 cebula dymka 1 ząbek czosnku 50g kaszy jaglanej 1 łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki(...)pieprz 40g orzechów laskowych Wykonanie: 1. Ciasto kruche słone: mąki przesiać na stolnicę, dodać masło, jajko, proszek do pieczenia, sól i zagnieść na jednolite ciasto. Gotowym ciastem wylepić formę tarty wysmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą.  Całe ciasto nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut na złoty kolor

Szalona Kuchnia Eweliny
STRIPSY JAK Z KFC 213

kroję w grube na ok 1.5 cm fileciki jeśli nie mamy mini polędwiczek z kurczaka. Myję mięso i osuszam. Płatki kukurydziane dokładnie kruszę. Ja robię tak ,że przekładam płatki do woreczka foliowego a następnie ubijamy wałkiem do ciasta.  Do miski przestępuje bułkę tartą,płatki pokruszone,przyprawy. Mieszam.  Na patelnię wylewam olej a następnie rozgrzewam. Mięso

Gotowanie Patki
Serowe nuggetsy z kurczaka 179

Składniki na 2 porcje: 2 nieduże filety z kurczaka 2-3 łyżki startego żółtego sera 2-3 bułki tartej 1 jajko przyprawy olej do smażenia   Przygotowanie: Mięso umyj i osusz. Pokrój w grubą kostkę. Każdy kawałek przypraw w ilości wg uznania: solą lub solą ziołową, pieprzem mielonym i ziołowym, opcjonalnie ziołami prowansalskimi i słodką mieloną papryką. Wetrzyj przyprawy(...)sobą starty ser i bułkę tartą. Możesz część lub całą bułkę tartą zastąpić mocno pokruszonymi płatkami kukurydzianymi. Jajko roztrzep, możesz je też trochę przyprawić. Maczaj w nim każdy kawałek mięsa, a potem obtocz w panierce. Dobrze dociśnij ser do kurczaka. Nuggetsy smaż na większej ilości tłuszczu po 3-5 minut z każdej strony (zależy od grubości

Anioszek w kuchni
Barszcz czysty do picia 142

dzisiaj prezentuję barszcz czerwony – czysty. A podany z pasztecikami to rewelacja. Idealny tandem. Składniki: 3 l wody Elementy z kurczaka ( wykorzystałam części po wyluzowaniu kurczaka ) 2 marchewki 1 pietruszka Kawałek selera Kilka suszonych grzybków Tarte buraki w słoiku ( 2 słoiki po 500 gram ) Sól Pieprz Liść laurowy Ziele angielskie Koncentrat barszczu czerwonego 3 ząbki czosnku Majeranek Wykonanie: W osolonej(...)wodzie gotujemy elementy kurczaka z marchewką, pietruszką, selerem, czosnkiem, grzybami oraz przyprawami. Po ugotowaniu odcedzamy i dodajemy buraki, podgrzewamy ( kilka minut )i dodajemy koncentrat barszczu czerwonego. Ponownie przecedzamy i doprawiamy do smaku. Przed podaniem tylko podgrzewamy już nie gotujemy, gdyż barszcz zmieni kolor. SMACZNEGO

Smaki Ewy
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA ZE SZPINAKIEM 263

smażyć roladki możemy je także upiec w piekarniku, będą mniej tłuste a tak samo smaczne   Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 20 dag szpinaku 5 dag sera feta sól,pieprz olej do smażenia bułka tarta i 1 jajko-panierka Wykonanie: Szpinak myjemy ,kroimy na mniejsze kawałki,dusimy na niewielkiej ilości oleju ok.5 minut.Delikatnie solimy,ponieważ ser jest(...)słony.Dodajemy rozkruszony ser feta,dokładnie mieszamy,podduszamy jeszcze razem ok.3 minut. Piers kurczaka kroimy na połowki wzdłuż,każdą delikatnie rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Po całośći rozsmarowujemy farsz szpinakowy. Zwijamy w roladki,spinamy wykałaczkami.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej,smażymy na głebokim oleju na rumiano z obu stron.Podajemy z ziemniaczkami i sałatą lodową z włoskim sosem

Z Majeczką w kuchni
Kremowy makaron z kurczakiem 76

drobiowego 100 ml mleka 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka czosnku w proszku sól, pieprz 3 łyżki tartego parmezanu 1/2 pęczka natki pietruszki Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka wkładamy do gotującego się bulionu i gotujemy przez około 20 minut. Następnie mięso wyjmujemy i kroimy w średniej wielkości kostkę(...)pokojowa) oraz śmietanę. Dodajemy przyprawy: tymianek, czosnek, sól oraz pieprz. Sos podgrzewamy mieszając a gdy zacznie gęstnieć dodajemy pokrojonego kurczaka oraz zamrożone warzywa. Gotujemy do momentu aż marchewka i groszek będą miękkie. Garnek zestawiamy z ognia, do makaronu dodajemy tarty parmezan oraz poszatkowaną natkę pietruszki

Qchnia po prostu
KOTLETY DE VOLAILLE Z MASŁEM 150

składniki i przyprawy na kotlety de volaille. Kotlety de volaille z kurczaka - przepis. Składniki na kotlety de volaille: 4 piersi z kurczaków 60g zimnego masła w kostce 1 jajko + 1 łyżka mleka mąka i bułka tarta do panierowania smalec lub masło klarowane do smażenia sól i pieprz do smaku do zamarynowania mięsa z kurczaka: sól pieprz mielony(...)zgrabny, podłużny, wrzecionowaty kształt każdego kotleta. Zapobiegnie to wypłynięciu masła bądź innego nadzienia podczas smażenia kotletów. Kotlety de volaille panierować w mące, następnie jajku rozbitym z mlekiem i bułce tartej Kotlety smażyć na smalcu lub maśle klarowanym. gdy się zarumienią, zmniejszyć ogień i dosmażyć po 5 minut z każdej strony. Kotlety de volaille można także podpiec kilkanaście minut

Moja Książka Kucharska
Tarta z kurczakiem i porem 141

mnie to najpyszniejsza spośród tart. Uwielbiam to połączenie smaków. Najczęściej gości na naszym stole... :D Ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g masła 1 jajko 5 g soli 3-4 łyżki zimnej wody Farsz: 2 piersi z kurczaka biała część pora 15 dkg startego żółtego sera Masa jajeczna: 3 jajka 180 g śmietany 18% szczypta soli, pieprzu i gałki muszkatołowej(...)Farsz: Por pokroić w półksiężyce i podsmażyć chwilę na oleju. Dorzucić do niego umytą i pokrojoną w centymetrową kostkę pierś z kurczaka. Mięso smażyć do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i wyłożyć na podpieczoną tartę. Posypać startym żółtym serem. 3. Masa jajeczna: W garnuszku dokładnie połączyć jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylać na tartę i całość zapiekać

Krokusowy Dom