kurczaka · Sól · pieprz · Przyprawa do kurczaka · 1 cukinia · 10 dag sera żółtego w plastrach · 1/2 brokuł · Bułka tarta(...)smażenia Sposób przygotowania: 1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. 2. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. 3. Cukinie myjemy i kroimy w podłużne plasterki, doprawiamy pieprzem oraz solą i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 10 minut
Kulinarna Chwilausmażeniu nawet zimne pozostają chrupiące i smaczne. Można je bez problemu mrozić otulone bułką tartą i po wyjęciu z zamrażalnika zaraz smażyć na rozgrzanym oleju. Przepis pochodzi ze strony kotlet.tv Z tej porcji wychodzi duużo pierożków. Składniki 3 piersi kurczaka (pojedyncze) 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 100 g masła 2 kostki bulionu wołowego sól pieprz(...)szklanki wody 3 szklanki mąki 200 g serka topionego ja używam z ziołami hochland, może być też inny 2 jajka tarta bułka tłuszcz do smażenia
Kubki smakuPRZEPISY NA DANIA GŁÓWNE I/LUB KOLACJE: FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM PAD THAI Z KURCZAKIEM KROKIETY PIECZARKOWO – CEBULOWE ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM BURGERY RYBNE Z DORSZA Z WARZYWAMI TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO TORTILLA Z POLĘDWICZKAMI I WARZYWAMI: – Pyszna i kolorowa – Pełna warzyw – Zdrowa i sycąca(...)śniadaniówki ILOŚĆ PORCJI: 4 CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT SKŁADNIKI: – Polędwiczki z kurczaka – 5 sztuk – Tortille pszenne duże – 4 sztuki – Roszponka – duża garść – Ogórek gruntowy – duży 1 sztuka – Papryka czerwona – duża 1 sztuka – Marynowana czerwona cebula / Cebula mała czerwona, łyżka octu ryżowego, łyżka wody, odrobina cukru i soli / – Ser tarty grana padano – ok. 8 łyżek – Dymka – Majonez – 1 łyżka
globuskulinarnyZapiekane ziemniaki z czosnkiem to bardzo tania wersja obiadu. Tak, tak danie to może być pełnowartościowym posiłkiem. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do potraw z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczone w wysokiej temperaturze soczyste i orientalnie doprawione kawałki kurczaka. Wcześniej zamarynowane w pikantnej mieszance przypraw i jogurcie naturalnym z dodatkiem tartego imbiru, czosnku i cebuli. Dzięki temu po upieczeniu mięso zachowuje wilgotność oraz wyjątkowy aromat i ładnie odchodzi od kości. Tak zamarynowanego kurczaka, z powodzeniem możecie też upiec na grillu (około 60 minut, pod przykryciem), pamiętając
cool and mintyprostego dania iście królewski obiad , który zje z przyjemnością cała rodzina! SKŁADNIKI: * ryż basmati – 200 g * filet z kurczaka – 150 g * cebula – 1 szt * jajko ( M ) – 2 szt * mąka pszenna – 3 łyżki * bułka tarta – 100 g * sól * pieprz * papryka ostra * sos sojowy – 2 łyżki * olej do smażenia – 50 ml SPOSÓB(...)PRZYRZĄDZENIA: Filet z kurczaka oczyszczamy , kroimy w kostkę , posypujemy solą , pieprzem , paryką i sosem sojowym. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do zamarynowania. Ryż basmati gotujemy w lekko osolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu. Odcedzamy , odstawiamy do przestudzenia. Zamarynowane mięso podsmażamy lekko na mocno rozgrzanym oleju ( uważając by się nie przypiekło , ma być tylko „ścięte” ) Wyciągamy , mieszamy z ugotowanym ryżem , dodajemy
Ostra na Słodkolanguage:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W zasadzie powstać miała ryba po grecku, jednak widzieliśmy wielki potencjał w udkach kurczaka. Składniki: 500 g filetów z udek kurczaka 4 łyżki sosu słodko-ostrego 5 łyżek mąki 3 jajka 6 łyżek bułki tartej 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler 150 ml bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Filety z udka kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z sosem, odstawiamy na godzinę. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Warzywa ścieramy na dużych oczkach, dusimy z niewielką ilością bulionu, dodajemy koncentrat. Do smaku doprawiamy solą
R'n'G Kitchenwyjęciu z piekarnika. Zachęcam do zrobienia!:) Składniki: 1-1,5kg udźca z indyka czerwona papryka 10 sztuk pieczarek 2 łyżki bułki tartej 1 jajko garść posiekanej natki pietruszki przyprawa do kurczaka papryka słodka pieprz ziołowy zioła prowansalskie 3 ząbki czosnku Vegeta 0,5 szklanki oleju do marynaty masło do posmarowania indyka Wykonanie: Mięso(...)kurczaka- gdy jej używamy nie dodajemy już soli, papryka słodka, pieprz) i posiekanymi 3 ząbkami czosnku. Zalewamy olejem i mieszamy , przykrywamy folią i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Odcięte 200g mięsa mielimy. Paprykę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju lub maśle, a gdy zmiękną dodajemy do mięsa. Mieszamy razem, dodając natkę, jajko i bułkę tartą
Czerwona PorzeczkaKrólik a la cacciatore, polędwiczki w parmezanie, kurczak teryaki, zapiekanka makaronowa z camembertem i casolerole z kuskusu, zieleniny i kurczaka – oto pięć dań, na pięć roboczych dni tygodnia. Przed nami ostatni już tydzień listopada, najsmutniejszego miesiąca w roku, kiedy dni są coraz krótsze, a jeszcze idiotyczna zmiana czasu okrada nas z jednej godziny światła. W tym roku listopad(...)tyle, ile wymienionych jest w tytule potrawy, czyli trzy plus panierka i dwie przyprawy. No właśnie, panierka. Jeśli masz już dość nudnej panierki z bulki tartej, to ten przepis jest dla Ciebie. Środa: Kurczak teryaki z ryżem Liczba składników: Pięć plus ryż. Najszybsze danie świata, przy tym niesamowicie smaczne. Zakochacie się w nim od pierwszego usmażenia. Czwartek: Caserole
Niedzielny kucharzZanim po raz pierwszy spróbowaliśmy tego kurczaka, nie pomyślelibyśmy, że można panierować mięso w wiórkach koksowych. Smakuje niesamowicie! Przepis na kurczaka po tajlandzku w panierce kokosowej Składniki: filety z piersi lub udek kurczaka, wiórki kokosowe wymieszane pół na pół z bułką tartą (najlepiej użyć azjatyckiej bułki panko), jajka, czosnek granulowany, sól, pieprz, olej do smażenia, a także(...)papryki czerwonej (jeśli lubisz pikantnie, użyj też chilli), 2 ząbki czosnku, kawałek świeżego imbiru, łyżeczka proszku curry, sos sojowy, płaska łyżka mąki ziemniaczanej lub innej skrobi. Zrób tak: z kurczaka przygotuj kawałki na średniej wielkości kotlety, lekko rozbij je tłuczkiem, oprósz solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panieruj najpierw jajku, następnie w bułce wymieszanej z wiórkami, smaż na rozgrzanym oleju
Kulinarna PolskaSkładniki : • 3 woreczki ryżu • 3 łyżki curry • 1 cebula • 3 ząbki czosnku • 3 marchewki • 3 łyżki sosu sojowego • 1 brokuł • 3 piersi kurczaka • sól • pieprz • tymianek • oliwa z oliwek • 150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego Przygotowanie : Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy z curry. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek(...)oczkach marchewki. Wlewamy sos sojowy i dusimy pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Brokuły dzielimy na małe różyczki i wrzucamy na wrzącą,osoloną wodę na 5 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na dużym ogniu przez ok. 8 minut często mieszając. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W dużym naczyniu żaroodpornym mieszamy ryż
KUCHNIA POLSKAmarchewki 3 łyżki sosu sojowego 1 brokuł 3 małe piersi kurczaka sól pieprz tymianek oliwa z oliwek 150 g tartej mozzarelli lub sera żółtego PRZYGOTOWANIE Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu mieszamy z curry. W rondlu podsmażamy na oliwie pokrojoną drobno cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy starte na grubych oczkach marchewki. Wlewamy sos sojowy i dusimy(...)przykryciem przez 10 minut na małym ogniu. Brokuły dzielimy na małe różyczki i wrzucamy na wrzącą,osoloną wodę na 5 minut. Kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Smażymy na dużym ogniu przez ok. 8 minut często mieszając. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. W dużym naczyniu żaroodpornym mieszamy ryż z marchewką i cebulą. Dodajemy kurczaka i brokuły
Moje Kuchenne Rewelacjesól, pieprz farsz: 20dag wątróbek drobiowych czerstwa kajzerka szklanka mleka 2 jaja 2-3 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej (ew.) pęczek koperku lub natki pietruszki cukier, sól i pieprz dodatkowo: sok z 1/2 cytryny PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Świeżego kurczaka oczyszczamy. Skrapiamy sokiem z cytryny. Nacieramy z wierzchu i od środka solą, pieprzem i wędzoną papryką. Przykrywamy(...)wody, osuszamy i siekamy. Krok 2. Masło ucieramy z żółtkami, dodajemy wątróbki z bułeczką, koperek, bułkę tartą (ew.), szczyptę cukru, sól i pieprz. Ucieramy na gładką masę. Z białek ze szczyptą soli ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z nadzieniem. Kurczaka układamy na desce grzbietem do dołu, mocno uciskamy pierś dłonią, żeby kurczak nieco się spłaszczył. Chwytamy
Moja Książka KucharskaOcena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki kotlety sojowe (100 g suchych) przyprawa typu Jarzynka (1/2 łyżeczki) przyprawa do mięsa – np. do kurczaka (1 łyżka) Panierka: mąka zmielone płatki owsiane (mąka owsiana) bułka tarta płatki kukurydziane przyprawa – używam przyprawy z kuchni indyjskiej ( Tandori Masala lub Garam Masala – możecie je kupić w sklepie ymt24.pl ) przygotowanie Wodę(...)następnie wymieszaj z przyprawą do kurczaka. Następnego dnia kotlety odciśnij z nadmiaru wody. Kotlety obtocz kolejno w mące, kleiku z mąki owsianej (zmielone płatki owsiane wymieszaj z gorącą wodą i odstaw na 20 minut – na 2 łyżki mąki owsianej potrzebujesz ok. 150 ml wody) i na koniec obtocz w mieszance bułka tarta + pokruszone płatki kukurydziane + przyprawa (proporcje
Via Gusto