roladek. Tym razem nadziałam je camembertem i żurawiną. Jako panierki użyłam wiórek kokosowych ale mogą być też mielone migdały czy orzechy albo po prostu bułka tarta. składniki: 1 duża podwójna pierś z kurczaka 150 g serka camembert 2 garście całej żurawiny suszonej sól, pieprz olej Rapso do smażenia wiórki kokosowe Kresto do panierowania 1 duże jajko do panierowania
Monia miesza i gotujenadzienie będzie na swoim miejscu :) Prosta i pyszna propozycja, spróbujcie jak wyśmienicie smakuje! Porcja dla 3- 4 osób: * papryka Ramiro- 6 szt. * pierś z indyka / kurczaka- 250 g * kasza jęczmienna- 50 g * tarty ser mozzarella- 70 g (+ ewentualnie do posypania) * kukurydza- 4 czubate łyżki * cebula- 1 szt. * czosnek- 1 ząbek * sól, pieprz, słodka papryka, suszona papryka chili
Kraina Miodem PłynącaSpokojnie mogą postać kilka dni w lodówce, najlepiej smakują po dwóch czy trzech dniach kiedy się przegryzą. Składniki na 4 słoiki: 3 filety z kurczaka 2 jajka pieprz sól mąka bułka tarta olej do smażenia na zalewę: 5 szklanek wody szklanka octu szklanka cukru 3 cebule 3 ząbki czosnku kilka liści laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaporcji w zależności od wielkości piersi. Składniki: 1 podwójna pierś drobiowa pęczek pietruszki 1/3 kostki masła sól, pieprz do panierowania: mąka 2 jajka bułka tarta olej do smażenia sposób wykonania : Pierś kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem. Natkę pietruszki rozdrobnić, posypać po mięsie. Na każdy środek kotleta położyć kosteczkę masełka. Kotlety zwinąć ciasno. Należy
Darcia w kuchnimało czasu i nie chcemy bawić się w gotowanie.Uwielbiam pierś z kurczaka w sezamie,mogłabym jeść taką sałatkę codziennie Składniki: 2 spore piersi z kurczaka sałata karbowana pomidor sezam z bułką tartą jajko sól,pieprz ziołowy,2 ząbki czosnku Sos: 6 łyżek oliwy po 1 łyżce musztardy i soku z cytryny szczypta bazylii,sól,biały
Niespełnione zdolności kulinarneczarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Kasza gryczana z pieczarkami, rukolą i włoskimi orzechami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane
Moja smaczna kuchniaSkładniki 2 filety z kurczaka 100 g świeżego ananasa 100 g tartego sera corregio mąka jajko słodka mielona papryka sól ,pieprz bułka tarta Przygotowanie Filety płuczemy ,dzielimy na cztery części i rozbijamy. Z obu stron oprószamy solą i pieprzem ,zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki. W tym czasie ananasa kroimy w kostkę i mieszamy z serem
R'n'G Kitchenczyli trochę egzotyki na klasycznym kotlecie drobiowym :) Składniki: 2 duże piersi z kurczaka sól, pieprz mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia 4 plastry ananasa tarty żółty ser Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, kroimy, rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Solimy, pieprzymy. 2. Mięso panierujemy najpierw w mące, potem jajku, a na końcu w tartej bułce
Kuchnia domowa Anidawna... Zupa cebulowa pod ciastem francuskim SKŁADNIKI: 700 g cebuli 2 łyżki masła 250 ml białego wytrawnego wina bulion- 1 litr rosołu z 2 nóżek kurczaka sól i świeżo zmielony czarny pieprz tarty żółty ser dodatkowo: gotowe ciasto francuskie Cebulę obrać, posiekać w pióra ok. 1,5-2 mm (my od wczoraj możemy się cieszyć zestawem noży
MarciochaKucharzyoleju 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka sól ziołowa pieprz 2 łyżki bułki tartej PRZYGOTOWANIE: Polędwiczki myjemy i osuszamy. Do miseczki przelewamy olej, dodajemy przyprawę i sól ziołową do smaku, mieszamy. W marynacie układamy polędwiczki i odstawiamy na 1 godzinę. Orzechy laskowe siekamy drobniej, łączymy je z bułką tartą. Polędwiczki wyciągamy z marynaty i obtaczamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiformułujemy placek (wałkiem lub ręcznie), smarujemy koncentratem pomidorowym lub sosem do pizzy, posypujemy przyprawą do pizzy, nakładamy kolejno składniki: najpierw cebulę, potem boczek, kiełbasę i kurczaka, na to ogórki kiszone. Pizzę posypujemy tartym żółtym serem i przyprawą do pizzy. 5. Pizzę przekładamy do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i pieczemy 15-20 minut. Smacznego
Kuchnia domowa Anipudełeczku lub szczelnie owinięte folią spożywczą. Spokojnie może poleżeć nawet półtora tygodnia. Z doświadczenia wiem, że jak mam pod ręką takie ciasto, wtedy częściej robię tarty lub szybkie placki :) Zostanie Wam kawałek kurczaka, trochę gotowanych warzyw - podpiekacie starte ciasto, wykładacie "resztki" i posypujecie serem żółtym i do piecyka na kilkanaście minut - kolacja gotowa
Codzienna kuchnia niecodziennażurkiem z białą kiełbasą, na który chyba najbardziej czekam. Dla Misia przygotuję pieczoną makrelę faszerowaną kaszą gryczaną i grzybami, a dla siebie zapiekankę z ziemniakami, kurczakiem i grzybami. Szampana będziemy spijać z tartą straciatellą i pijanymi galaretkami. Makrela faszerowana kaszą gryczaną i grzybami Pijane pucharki Wesołych Świąt
bastalenadzisiaj tylko podstawowe : sól i pieprz, ale można użyć czerwoną mieloną paprykę bądź czosnek czy zioła prowansalskie. Pasuje do wszystkiego. Składniki : * 4 pojedyncze filety z kurczaka * kulka mozzarelli * ulubione przyprawy * jajko * bułka tarta Przygotowanie : Rozbijamy filety. Przyprawiamy sole i pieprzem. Układamy na każdym po plasterki mozzarelli. Zwijamy w roladkę. Panierujemy i smażymy z każdej strony na złoty
Magiczne Życie Martywyczekany urlop. W związku z tym na wszelkie komentarze odpowiem w przyszłym tygodniu. Dziękuję za wyrozumiałość 1 duża lub 2 małe piersi kurczaka sól, pieprz mąka krupczatka 1 jajko ziarna sezamu kilka łyżek bułki tartej olej Dodatkowo: sałata rzymska/sałata lodowa/roszponka zielony ogórek 2 pomidory 1/2 pęczka rzodkiewki ok 100 g żółtego sera 2 małe czerwone cebule(...)lodówki, do schłodzenia. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy je solą oraz pieprzem, mieszamy. Kurczaka otaczamy w mące, następnie w rozbełtanym i lekko doprawionym solą i pieprzem jajku, a na końcu w bułce tartej zmieszanej z sezamem. Smażymy na rozgrzanym na patelni oleju. Odkładamy na ręcznik papierowy. Warzywa myjemy. Kroimy na mniejsze części
Smaki Na Talerzu