tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:93/313)

Rolada z kurczaka z mięsem mielonym i fasolką szparagową 129

Rolada z filetów kurczaka nadziana mięsem mielonym i fasolką szparagową. Pyszna propozycja na rodzinny obiad ale smakuje też na zimno. Taką roladę można podać jako przystawkę na imprezę  pod galaretą. Wbrew pozorom nie jest trudna do przygotowania.  Przepis krok po kroku. 1 rolada około 8 -10 porcji ( plastrów) 500-600 gramów filetów z kurczaka 2 duże(...)konserwowej sól pieprz jarzynka(opcjonalnie) duży ząbek czosnku majeranek 1 łyżka bułki tartej około 100 ml. zimnej wody Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, jarzynką czosnkiem i majerankiem. Następnie wlać wodę i dodać bulkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na bok. Filety z kurczaka umyć osuszyć wyciąć zbędne chrząstki. Następnie naciąć filety od dłuższego boku nie przecinając

Andzia Pichci
Kurczak Cacciatore 59

Kurczak Cacciatore to danie bardzo popularne w północnej części Włoch, w szczególności w Piemoncie i Emilia Romagna. Można je przygotować z dowolnego rodzaju mięsa, czy też drobiu, bażanta, który prawdopodobnie, podawany był na samym początku powstania tego dania, kurczak, kaczki, gęsi, czy też królik, lub nawet cielęcina. Danie prawdopodobnie powstało we Włoszech w XVI wieku, ponieważ pierwsze udokumentowane zapiski, pochodzą(...)przepisu na Kurczaka Cacciatore. Jest to moje drugie podejście do tego Cacciatore i myślę, że nie ostanie, bo jest niezwykle pyszne. Cacciatore – podejście pierwsze 😉 Na zakończenie, zapraszam na kurczaka, pesto i orzo. Składniki Pomidorki koktajlowe 250-300 gram Bazyli garść Czosnek 3-5 ząbki Cebula 1sztuka Oliwa chili 3-5 łyżek Ocet balsamiczny do smaku Bułka tarta

RafalCook
Coxinha - brazylijskie udka kurczaka 715

nadzieje, że i Wam posmakuje. Składniki: bulion gotujemy na całym kurczaku ( można użyć 3 podudzi albo 2 piersi) pęczek pietruszki 2 serki topione  2 ząbki czosnku duża cebula papryczka chili 3 łyżki papryki słodkiej pół łyżeczki curry pieprz, sól do smaku 1 jajko bułka tarta Ciasto: 750 g mąki  2 żółtka 2 szklanki bulionu(...)można dodać jeszcze pół łyżeczki papryki ostrej.  Na wyciśnięte kółka wkładamy, małą łyżkę farszu i zlepiamy je na kształt udka kurczaka, następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku i obtaczamy w bułce tartej.  Smażymy je we frytkownicy nagrzanej na 180C przez 14 minut ( czas smażenia zależy od wielkości Coxinha moje są dosyć duże jak na zdjęciu

Niezły Młynek
Zupa Azteca 47

jest, choć jej nie widać 😉, ale chciałem pokazać, ileż dobroci się tam znajduje. Przede wszystkim musimy przygotować składniki Pomidory San Marzano 3 puszki Tortile 4-5 sztuk Piersi z kurczaka wcześniej ugotowane ( opcjonalnie) Żółty ser u mnie Ementaler Awokado Cebula 1sztuka Czosnek 3-5 ząbków Kmin rzymski 1-2 łyżeczki Suszone oregano 1-2 łyżeczki Sól do smaku Pieprz świeżo(...)chwilę podsmaż. Po drugie przełóż zawartość patelni do blendera, dodaj pomidory i zblenduj. Teraz już z górki. W międzyczasie możesz ugotować pierś z kurczaka, jeśli chcesz go dodać. Pokrój w kostkę ser i awokado. Po trzecie przelej zawartość blendera do rondla, dopraw kminem, solą, pieprzem i oregano. Zagotuj. Teraz czas złożyć zupę w całość. Nałóż kawałki kurczaka, paski Tortilli, wlej

RafalCook
Kotlety siekane z kurczakiem i młodą kapustą 570

Kotlety siekane z kurczakiem i dodatkiem młodej kapusty to świetny pomysł na przepyszne danie obiadowe dla całej rodziny. Dodatek papryki konserwowej daje fajny smaczek. Wszyscy prosili o dokładkę :)! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1/4 główki młodej kapusty kilka kawałków papryki konserwowej 4 jajka 1 cebula ok 50-60 gram sera żółtego 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę i przekładamy do większej miski, kapustę drobno szatkujemy, paprykę, i cebulę kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miski z kurczakiem., Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką. Wbijamy jajka, wsypujemy mąki i dodajemy ketchup. Dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się z sobą połączą, tak powstałą masę

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety drobiowe po parysku 132

Kotlety drobiowe po parysku Dziś przedstawiam Wam alternatywę dla tradycyjnych kotlecików z kurczaka. Kotlet po parysku to mięso panierowany w samym jajku, bez bułki tartej. Taka ciekawa odmiana obiadowa. Mięso upieczone w ten sposób jest, mięciutkie, soczyste i bardzo aromatyczne.     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 2 jajka papryka mielona słodka bazylia suszona sól około pół szklanki

Blog z Apetytem
Sałatka z kurczakiem 64

drugie śniadanie lub kolację. Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka oblane domowym sosem winegret miodowo-musztardowym. Sałatkę możesz traktować jako przekąskę w ciągu dnia, a nawet pełnowartościowe danie obiadowe. Poniżej przepis oraz kilka porad dotyczących podania i dodatków. Polecam sprawdzony przepis na pyszną sałatkę z kurczakiem i warzywami. SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś kurczaka 150 g mixu sałat 1 zielony ogórek(...)posiekany świeży koperek. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj. Dodaj pokrojonego w niezbyt dużą kostkę kurczaka. Jeśli chcesz wzbogacić swoją sałatkę z kurczakiem śmiało dodaj: grillowane plastry cukinii lub bakłażana, posiekaną w kostkę czerwoną paprykę, 1 małą cebulkę, pokrojone na pół oliwki – zielone lub czarne, garść kaparów, tarty parmezan, pokrojoną w kostkę mozzarellę, z serem feta. Sałatkę z kurczakiem

Zasmakuj Kuchni
Pulpety drobiowe z grzybami leśnymi 168

łyżki) 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: ugotowane ziemniaki Mięso z udek kurczaka można kupić gotowe odkostnione lub samodzielnie usunąć kości i skórę. Mięso oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso wymieszać łyżką z jajkami, cebulą, solą, pieprzem i bułką tartą. Mokrą ręką formować małe pulpety (z podanej porcji wyszło

Bullio
Pulpety drobiowe z grzybami leśnymi 174

łyżki) 2 łyżki śmietany 18% Dodatkowo: ugotowane ziemniaki Mięso z udek kurczaka można kupić gotowe odkostnione lub samodzielnie usunąć kości i skórę. Mięso oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce. Cebulę obrać i drobno posiekać. Mięso wymieszać łyżką z jajkami, cebulą, solą, pieprzem i bułką tartą. Mokrą ręką formować małe pulpety (z podanej porcji wyszło

Bullio
Fasolka szparagowa z bułką tartą 59

spodobać: Curry z kurczaka po indyjsku>>> Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella>>> Zupa tajska Tom Yum z kurczakiem>>> Kurczak w kremowym sosie śmietanowym z czosnkiem i parmezanem>>> Bigos z kiełbasą>>> Kurczak w cytrynowym sosie po chińsku>>> Kurczak w sosie pomidorowym(...)Domowe paluszki rybne>>> Domowy barszcz czerwony>>> Kurczak smażony z makaronem i warzywami>>> Fasolka szparagowa z bułką tartą Fasolka szparagowa z bułką tartą  Składniki: około 400g fasolki szparagowej żółtej lub zielonej 3/4 szklanki wody+1/2 łyżeczki soli 2 łyżki masła 1 łyżka bułki tartej ziarna

Moja Książka Kucharska
Orientalna sałatka z makaronem ryżowym i kurczakiem 65

cebuli opcjonalnie kawałek papryczki chili kilka gałązek kolendry lub szczypiorku Marynata do kurczaka 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka miodu sok z połowy małej cytryny olej sezamowy Do podania  sos balsamiczny Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy pod przykryciem na 4 minuty, następnie odcedzamy i studzimy. Kurczaka kroimy cienkie plasterki przekładamy do miski dodajemy składniki(...)marynaty i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Seler naciowy lub ogórka kroimy w cieniutkie plasterki. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. Kurczaka smażymy na mocno rozgrzanej patelni około 5 minut. Makaron mieszamy z przygotowanymi warzywami, na wierzchu układamy kurczaka i kolendrę lub szczypiorek. Całość polewamy odrobiną sosu

Andzia Pichci
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i kurczakiem 148

warzywami w sosie pomidorowym zapiekana z parmezanem (2 połówki papryki) Składniki: 1 czerwona papryka 1/4 szklanki kaszy jaglanej (+ 1/2 szklanki wody do zagotowania) 100g kurczaka 1/2 puszki krojonych pomidorów łyżka kukurydzy z puszki garść tartego parmezanu Przygotowanie: Kaszę jaglaną płuczemy na sitku pod zimną, bieżącą wodą, przelewamy wrzątkiem, po czym wrzucamy do 1/2 szklanki gotującej się wody i gotujemy(...)wchłonięcia całego płynu. W międzyczasie kroimy kurczaka na małe kawałeczki i doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażymy na rozgrzanej patelni na małej ilości tłuszczu (polecam masło klarowane lub olej kokosowy). Do kurczaka na patelnię dodajemy pomidory i kukurydzę i jeszcze chwilkę smażymy do zredukowania płynów. Doprawiamy bazylią, solą i pieprzem, po czym dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy. Paprykę rozcinamy

Moja Micha
SZNYCEL WIEDEŃSKI 206

piersi kurczaka sól, pieprz 3 łyżki mąki 1 jajko + 1 łyżka mleka 2/3 szklanki bułki tartej około 4 łyżki masła klarowanego 2 cienkie plasterki masła cząstki cytryny do wyciśnięcia * więcej o klarowanym maśle możecie przeczytać  TUTAJ WYKONANIE Cielęcinę lub piersi kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i oczyszczamy z białych błon. Z obu stron doprawiamy solą(...)arkusze folii spożywczej i ostrożnie rozbijamy na grubość 3 mm. W głębokim talerzu widelcem roztrzepujemy jajko z mlekiem. Do drugiego talerza wsypujemy mąkę, a na płaski talerz wysypujemy bułkę tartą. Rozgrzewamy patelnię z 4 łyżkami klarowanego masła. Kotlety panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy około 3 minuty, aż spód się zrumieni. W czasie smażenia

cool and minty
Kotlety z gotowanego drobiu 180

bułki tartej do farszu + do panierowania sól, pieprz olej rzepakowy do smażenia Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić. Usmażyć na rozgrzanym maśle z odrobiną soli, a następnie zmielić wraz z mięsem drobiowym "rosołowym", cebulą i surową piersią z kurczaka. Kajzerkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy rozdrobnioną do farszu. Wbijamy jajka, dodajemy starty żółty ser,bułkę tartą

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak faszerowany 418

gotowe części, takie, jak filety z udek.   Składniki: -skórka z kurczaka -10 filetów z udek -podwójna pierś z kurczaka -20 dkg wątróbki drobiowej -1 duża czerstwa bułka -duża natka pietruszki -1/2 kostki margaryny -szklanka mleka -bułka tarta -sól, pieprz, słodka papryka, płaska łyżeczka cukru -ząbek czosnku -olej      Bułkę moczymy w mleku. Filety(...)mielimy w maszynce.    Natkę pietruszki drobno siekamy.    Mieszamy dokładnie mięso z margaryną, natką pietruszki i garścią bułki tartej. Dodajemy sól, cukier i pieprz do uzyskania zdecydowanego smaku.    Rozkładamy skórkę z kurczaka, na niej układamy warstwę filetów z udek.    Na farszu układamy warstwę udek.    Przykrywamy skórką.    Formujemy

Maminek kulinarny