tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:80/313)

Udka balsamiczne z pieczarkami 130

Udka z kurczaka z pieczarkami, pieczone w piekarniku w kremowym sosie balsamicznym. Tak przygotowane mięso jest kruche i soczyste w środku, a skórka jest chrupiąca i

Kuchnia MagdaLeny
Pałki z kurczaka w ketchupie 127

Pieczone w piekarniku podudzia z kurczaka w słodko-ostrej marynacie pomidorowej na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. W wersji łagodniejszej używamy ketchupu

Kuchnia MagdaLeny
Udka kebabowe 118

Pieczone w piekarniku udka z kurczaka w słodko-pikantnej marynacie o smaku kebaba. Marynata przygotowana została na bazie ketchupu pikantnego oraz majonezu, z dodatkiem przyprawy kebab

Kuchnia MagdaLeny
Udka po tajsku 119

Udka z kurczaka w stylu orientalnym - pieczone w marynacie na bazie sosu sojowego z dodatkiem soku z limonki, miodu, czosnku oraz imbiru i obsypane sezamem. Tak

Kuchnia MagdaLeny
UDKA JOGURTOWO-MUSZTARDOWE 135

Pieczone udka z kurczaka w marynacie z jogurtu greckiego z dodatkiem dwóch rodzajów musztard - francuskiej oraz delikatesowej. Udka wychodzą soczyste w środku i mają chrupiącą, złocistą

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY Z PIERSI KURCZAKA TROCHĘ INACZEJ 915

mąki lub bułki tartej do zagęszczenia oliwa do smażenia A jak to zrobić: Piersi z kurczaka umyć i pokroić w drobną kostkę razem z pieczarkami, cebulą i papryką. W misce roztrzepać całe jajka do uzyskania lekkiej piany. Dodać pokrojone w kostkę mięso i warzywa, doprawić sosem sojowym, solą i pieprzem. Zagęścić mąką lub bułka tartą. Ewentualnie można

Kuchnia w opałach
Zapiekanka makaronowa 135

Zapiekanka makaronowa Składniki: 200g makaronu świderki 2 filety z kurczaka cebula papryka pomidor 2 ząbki czosnku mały przecier pomidorowy olej łyżeczka przyprawy do kurczaka 250 ml bulionu kulka sera mozzarella opcjonalnie ser żółty tarty Wykonanie: Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w pióra, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na oleju. Kurczaka podsmażyć z przyprawą do kurczaka, następnie dodać

Pomysłowa kuchnia
Schabowy po amerykańsku 163

sojowy jajko  olej bułka tarta sól, pieprz 1 płaska łyżeczka vegety 1 łyże czka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka bazylia tymianek 3 łyżeczki oleju mąka, jajka i bułka tarta do panierki   Wszystkie przyprawy wymieszać razem z olejem.  Mięso rozbić i natrzeć z obu stron marynatą . Skropić sosem sojowym

Moje domowe kucharzenie
Panierka do kurczaka 138

smażenia     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku. Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej. Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Tarta na cieście francuskim 196

parówek i sera, do kurczaka, do sernika, do rogalików z nutellą i do tart. Do słodkiego i słonego. Jest obowiązkowym wyposażeniem mojej kuchni.  Po ostatnim konkursie Almette Fruit zakochałam się również w tym produkcie! Pyszny, owocowy i równie uniwersalny. Najbardziej lubię ten o smaku morelowo- waniliowym i takiego użyłam do tarty. Owocki ostatnio muszą być do wszystkiego

Cakes By Kejt
Polędwiczki w chrupiącym cieście i recenzja Multi Lunch Box NOVEEN 88

papryki 1 łyżeczka proszku do pieczenia pieprz i sól do smaku (około szczypty) odrobina wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta Dodatkowo: płatki kukurydziane bułka tarta mąka pszenna olej do smażenia Przygotowanie: Polędwiczki z kurczaka obsypujemy przyprawą i odstawiamy na chwilę. W misce mieszamy składniki na ciasto, powinno być ciut gęstsze niż naleśnikowe. W razie potrzeby dolewamy wody

Słodkie okruszki
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 205

kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 2 łyżki bułki tartej 5 łyżek płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Przygotować szparagi.  Odłamać z każdego szparaga twarde końcówki(...)płacie mięsa i ułożyć po 4 szparagi i kawałek fety,zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki
Makaron z kurczakiem, marchewką, groszkiem i parmezanem 194

kardamonu (75 g makaronu na osobę, wychodzi 7-8 muszelek na osobę) połowa podwójnej piersi z kurczaka (zazwyczaj kupuje się podwójne) szklanka mrożonej marchewki + groszek (kupuję mix, złączona marchewka i groszek) 1 średnia cebula ząbek czosnku pół szklanki tartego parmezanu (ewentualnie tarty żółty ser) oliwa z oliwek / masło klarowane przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, mielona kolendra - płaska(...)oliwek / klarowanym maśle podsmaż pokrojonego w kostkę kurczaka, gdy zmieni kolor dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulę oraz marchewkę z groszkiem. Następnie dodaj czosnek pokrojony w malutką kosteczkę lub cienkie plasterki, jak wolicie. W osolonej wodzie z dodatkiem kardamonu ugotuj makaron. Na koniec do dania na patelni dodaj makaron, posyp parmezanem (lub tartym żółtym serem jak nie masz parmezanu

Zasmakuj Kuchni
Kotlety drobiowe inaczej 227

kurczaka; 4 plastry szynki gotowanej; 4 plastry sera żółtego; 1 mała czerwona papryka (może być konserwowa); 2 jajka; 2 łyżki sezamu; tarta bułka; zioła prowansalskie; pieprz ziołowy; sok z 1 małej cytryny; sól; Wykonanie: Piersi z kurczaka opłukać i delikatnie rozbić na cienkie placki ( ja to robiłam w woreczku foliowym). Rozbite piersi skropić sokiem z cytryny i natrzeć(...)ziołami. Następnie na mięsie układać plaster szynki, plaster sera żółtego i cieniutkie paseczki papryki. Pierś z kurczaka złożyć na pół i spiąć brzegi wykałaczką. Jajka lekko rozbełtać (można dodać trochę mleka). Przygotowane piersi moczyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smażyłam na dosyć sporej ilości oleju

In my kitchen
Kotlety drobiowe pod pierzynką 2167

kurczaka - 1 podwójna  sól i pieprz  przyprawa do kurczaka ser koryciński z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem- 4 plastry    http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt  pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko - 2 szt  bułka tarta(...)panierki  PRZYGOTOWANIE  Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje.  Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka.  Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej bułce. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć z pieczarkami na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem.  Kotlety

Kuchnia Danusi
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pomidorkami 86

minut. Po tym czasie zapiecze się w pół godziny maks. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pomidorkami zrobiona z suchego makaronu ma też zdecydowane plusy. Po pierwsze makaron wspaniale nasiąka sosem jaki powstaje z mięsa. Po drugie gotowanie wymaga mniej zachodu i po trzecie wreszcie, masz mniej naczyń do umycia, bo nie używasz garnka do gotowania makaronu i durszlaka. Spróbuj(...)zrobić zapiekankę makaronową z kurczakiem i pomidorkami, a przekonasz się, że jest to łatwa i przyjemna metoda. Zobacz inne nasze jednogarnkowe dania, np. pieczone udka z ryżem i warzywami . Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pomidorkami Składniki: 4 udka z kurczaka 250 g makaronu (kokardki, penne itp.) 2 garści pomidorków koktajlowych 2 duże garści szpinaku Tarty parmezan do posypania

Niedzielny kucharz
Tradycyjne kotlety de volaille z masłem 178

nosi nazwę kotlet po kijewsku. Oryginalne Devolay to rozcięta wzdłuż, roztłuczona i zrolowana pierś z kurczaka, nadziewana masłem z ewentualnym dodatkiem posiekanego koperku oraz czosnku . Składniki: 4 piersi z kurczaka (każda około 150g) 100g masła pęczek koperku 2 ząbki czosnku 2 jajka 100g bułki tartej 100g mąki pszennej sól pieprz czarny, świeżo zmielony tłuszcz do smażenia (masło klarowane(...)pierś z kurczaka na dewolaje? Pierś z kurczaka płuczę dokładnie w wodzie i usuwam z kosteczek oraz ścięgien. Zobacz jak w 3 krokach kroję pierś z kurczaka na dewolaje: Krok 1. Piersi z kurczak za pomocą ostrego i długiego noża rozcinam po całej długości i rozchylam na boki. Krok 2 i 3 . Otrzymuję podwójną powierzchnię z piersi kurczaka. Na kotleciki

Ania gotuje
Kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem wg Aleex 273

spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić ze zbędnych włókiem i kostek. 2. Każdą ćwiartkę podzielić na 2 kotlety(...)przygotowane wcześniej płaty mięsa. Ciasno zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej w folię. 10. W talerzu rozkłócić jajka z przyprawami. W drugim przygotować bułkę tartą. 11. Każdy kotlet panierować w jajku i w bułce. 12. Smażyć kotlety na patelni z olejem na rumiano z obu stron, przekładać je do naczynia żaroodpornego. 13. Mięso

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania