tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:78/313)

Dewolay z brokułami w sezamie z ryżowymi kulkami 254

Taki smaczny misz masz obiadowy :) składniki na 2 porcje: 2 piersi z kurczaka 1 brokuł 2 woreczki białego ryżu pól szklanki sezamu (do dekoracji także czarny) bułka tarta - do panierki 3 jajka - do panierki sól, pieprz łyżeczka cukru natka pietruszki koperek świeża bazylia do dekoracji olej do smażenia wykałaczki Gotujemy brokuły z dodatkiem łyżeczki cukru bez przykrywania pokrywką(...)natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie lepimy w dłoniach kulki z ryżu i maczamy je w rozkłóconym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu na rozgrzanym oleju. Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy. Z każdej strony solimy i doprawiamy pieprzem. Gdy brokuły ugotują się rozgniatamy je widelcem i doprawiamy solą i pieprzem. Gotowy farsz

Bon Appetit Małgorzaty
Makaron z Kurczakiem i Szpinakiem 374

podgrzewamy do powstania jednolitej konsystencji. Następnie wrzucamy serki topione, dodajemy po 1/3 łyżeczki przypraw i dusimy ok. 4 minuty. Na ugotowany al dente makaron wykładamy kawałki kurczaka, całość polewamy sosem i posypujemy tartym serem. Moje posty

Słodka Strona
KOTLECIKI DROBIOWE Z WIÓRKAMI KOKOSOWYMI 238

Połaczenie smaków baaardzo ciekawe, moje dzieciaki zajadaja sie nimi bez końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowym Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki wiórków kokosowych sól,pieprz, olej do smażenia Wykonanie: Piersi mielę w maszynce,doprawiam solą,pieprzem,.Formuję paseczki, panieruję w rozkłóconych jajkach a następnie bułce wymieszanej z wiórkami. Smażę

Z Majeczką w kuchni
Kotlety w orzechowej panierce 159

znudzi Wam się tradycyjna panierka z jajka i bułki tartej, można trochę poeksperymentować :) Często robię kurczaka w sezamie- jest pyszny, a dzisiaj postanowiłam zrobić panierkę orzechową :) Jest bardzo dobra, jednak orzechy dość szybko się przypalają, więc nie można zbyt długo smażyć kotleta z jednej strony... Podajemy z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką. Przepis na taką surówkę znajdziecie tutaj

Aga w kuchni
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i cukinią 235

300g makaronu penne 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cukinia 5 ząbków czosnku 3 pomidory 1 op. tartej mozzarelli (150g) sól, pieprz 1 łyżeczka cukru szczypta chili majeranek  olej lub oliwa PRZYGOTOWANIE Kurczaka kroimy w kostkę i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię (bez obierania) kroimy w półplasterki. Dodajemy do kurczaka

Moje Kuchenne Rewelacje
Dziś po polsku i dość tradycyjnie 263

Wystarczy szczypta fantazji i trochę dobrych chęci. Dziś proponuję... Tymiankowe klopsiki w sosie śmietanowo-pieczarkowym Będziemy potrzebować: 500 g mięsa mielonego (u mnie, jak zwykle, z kurczaka) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczeni przyprawy: sól, pieprz, 1,5 łyżeczki tymianku + 1 łyżeczka do sosu ok. 0,5 l bulionu lub rosołu 500g pieczarek 200 ml śmietanki

Ratunku obiad
Trójkolorowy makaron z klopsikami 253

świetny przepis na... Makaron w sosie pomidorowo-warzywnym z klopsikami porcja dla 4-5 osób Do klopsików będziemy potrzebować: 400 g mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia 1,5 ząbka drobno posiekanego czosnku ok. 150 g koncentratu pomidorowego przyprawy: sól, kolorowy pieprz, 1,5 łyżeczki suszonej bazylii olej do smażeni

Ratunku obiad
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2381

Post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 196

suszonych pomidorów na pewno polubią kurczaka w tej wersji. Składniki na 1 porcje: Pierś z kurczaka 1 szt, pomidory suszone 4 plastry, papryka słodka mielona, zioła prowansalskie, pieprz i s ó l, jajko 1 szt, m ą ka pszenna 2 łyżki, bułka tarta(...)obtoczenia, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem na cienki filet. Kurczaka oprószamy przyprawami z obu stron. Na środku piersi układamy suszone pomidory. Następnie zwijamy pierś w roladę. Najpierw obtaczamy roladę w m ą ce, następnie w roztrzepanym widelcem jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z każdej ze stron. Usmażon

kulinarne odsłony pati
Filet panierowany otrębami i bułką tartą 175

pojedyncze filety z kurczaka sól do smaku Panierka : 5 łyżek otrąb pszennych prażonych 10 łyżek bułki tartej pieprz do smaku Dodatkowo : 3 jajka olej rzepakowy do smażenia mąka do obtaczania     Filety umyć, osuszyć i dowolnie pokroić a potem posolić. Bułkę tartą wymieszać z otrębami i pieprzem. Jajka rozbełtać z odrobiną soli a mąkę wysypać

Ewa w kuchni
Tarta z kurkami i kurczakiem 203

wysmarowanej masłem formie do tarty. Nakłuwamy ciasto widelcem. Ja dla pewności, żeby ciasto mi się nie podniosło, na wierzch wyłożyłam papier do pieczenia i wysypałam grochem. tak przygotowane ciasto wstawiamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 15 minut. Po tym czasie zdejmujemy papier z grochem, wykładamy ostudzone kurki z kurczakiem i zalewamy masą jajeczną. Ponownie wstawiamy

Cook&Love
Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa 189

SKWORCU 0,5 szklanki   prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 5 łyżek bułki tartej 0,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 jajko Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki(...)ciasno dociskając brzegi). Panierka: Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy z bułką tartą i amarantusem. Każdą roladkę obtaczamy w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w panierce. Staramy się aby na mięsie pozostało jak najwięcej panierki. Gotowe roladki smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ugotowaną kaszą gryczaną

VioletoweKucharzenie
Imprezowa sałatka z kurczakiem 131

Pyszna sałatka z kurczakiem, pomidorem, czerwoną fasolą i serem grana padano świetnie sprawdzi się jako lekka kolacja lub jedna z imprezowych przystawek. Idealnie komponuje się z grzankami czosnkowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna średnia pierś z kurczaka 1 opakowanie mix sałat 1 pomidor puszka czerwonej fasoli pół mniejszej cebuli garść tartego sera grana padano/parmezanu 8 łyżek oleju rzepakowego/oliwy(...)pieprz ulubiona przyprawa do kurczaka, ( u mnie curry i przyprawa do złocistego kurczaka), olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni na rozgrzanym oleju, odstawiamy do przestygnięcia, pomidora i cebulę kroimy w kostkę, do dużej miski przekładamy mix sałat, dodajemy odcedzoną czerwoną fasolę, pomidora, cebulę i kurczaka, do miseczki/szklanki dodajemy olej/oliw

Blog kulinarny S9.PL
Sałatka z kurczakiem w ziołach prowansalskich 76

aromatycznym, wyrazistym sosem musztardowym. Sałatka z kurczakiem – dlaczego jest tak smaczna? Pierś z kurczaka to chyba jedno z najpopularniejszych mięs z jakiego korzystam do przygotowywania potraw. Jest to mięso bardzo uniwersalne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Dlatego moja sałatka z kurczakiem w ziołach prowansalskich jest taka smaczna i aromatyczna. Sałatka z kurczakiem łączy w sobie elementy sałatki wiosennej(...)mięsa z kurczaka. Aromatyczna sałatka z kurczakiem w ziołach prowansalskich Kurczak jest mięsem, które bardzo łatwo można przygotować. Wystarczy odrobina oliwy, albo oleju oraz ulubione przyprawy. Moja sałatka z kurczakiem w ziołach prowansalskich będzie właśnie przygotowana na bazie filetu z kurczaka będzie doprawiona mieszanką tych ziół. Sałatka z kurczakiem w ziołach prowansalskich – jak podać Sałatka z kurczakiem to pyszne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlet de volaille (dewolaj) z pieczarkami 62

pieczarkami, albo jak kto woli: roladki z piersi kurczaka z pieczarkami, to jedno z ulubionych dań obiadowych w mojej rodzinie. Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 25 dag pieczarek 5 plastrów żółtego sera 0,5 litra oleju do smażenia roladek 2 łyżki masła 1 jajko mąka do panierowania tarta bułka sól,pieprz,słodka czerwona papryka Przygotowanie: Pierś(...)kurczaka oczyścić,pokroić na 5 plastrów. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą,pieprzem i papryką. Pieczarki pokroić w plasterki ,podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Na rozłożone filety nałożyć farsz oraz plaster sera. Zwijamy. Tak przygotowane rolady obtaczamy delikatnie najpierw w mące,potem w jajku,a na koniec w tartej bułce. Rozgrzewamy olej ,do rozgrzanego wkładamy roladki i smażymy

Olcia gotuje!