Delikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami. Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas(...)widelcem. Wątróbkę podsmażamy na patelni z olejem, zdejmujemy i studzimy a następnie kroimy na drobno. Do kurczaka dodajemy 2/3 suszonych pomidorów, wątróbkę, jajka, pokrojoną natkę pietruszki, rozgniecioną cieciorkę, 3-4 łyżki bułki tartej, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Na patelni z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażymy
Maminek kulinarnywody i szczypta soli 3 pieczarki 1 podsmażona wcześniej cebula 1 łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1 – 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki z ciecierzycy bezglutenowa bułka tarta do obtoczenia Dodatkowo: bułki bezglutenowe do hamburgerów INCOLA ulubione warzywa (pomidor, ogórek, cebula, sałata lodowa lub kapusta pekińska) sos (u mnie jogurt sojowy + czosnek, sól(...)Następnie do kaszy dodaj gotowe siemię lniane, pokrojone drobno pieczarki i podsmażoną cebulę. Dopraw przyprawą do kurczaka i wymieszaj. Teraz całość przykryj na 5 minut. Następnie dodaj mąkę z ciecierzycy, ponownie wymieszaj. Z powstałej masy uformuj dwa burgery. Obtocz je w bułce tartej. Burgery zawiń w papier do pieczenia i piecz 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Bułki przekrój
Via Gustougrillować je w ogrodzie na grillu, ale poza sezonem również je przygotujemy – na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 500-700 g mielonego mięsa kurczaka 1 cebula 150-200 g pieczarek bułka tarta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa do grilla sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki(...)pieprzem, przyprawą do grilla (mniej więcej po 1 łyżeczce) oraz sokiem z cytryny. Dodajemy natkę pietruszki i bułkę tartą (tyle, by masa była zwarta). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy okrągłe kotleciki (u mnie ze zmielonych 3 pojedynczych piersi kurczaka wyszło 10 kotlecików). Smażymy na średnio rozgrzanym grillu (u mnie mniej więcej po 8 minut z każdej strony
Smaki Na Talerzuolej do smażenia Nadzienie: 20 dag mięsa z rosołu marchewka z rosołu 1 średnia cebula 1/2 piersi z kurczaka 4 pieczarki sól pieprz przyprawa do kurczaka 2-3 łyżki śmietany olej 2 łyżki tartego sera żółtego Z mąki, jajek, mleka i soli przygotować ciasto na naleśniki. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć 6 naleśników. Mięso z rosołu pozbawić kości(...)skóry - rozdrobnić. Marchewkę, cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć pierś kurczaka posypaną przyprawą. Dodać cebulę i pieczarki. Chwilę smażyć razem. potem dodać marchew i mięso z rosołu. Podlać odrobiną wody i dusić jeszcze chwilę razem. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać śmietanę. Podgrzewać jeszcze około 2 minuty. Naleśniki napełniać farszem, zwijać i przekroić
Ewusiowe Smakiporcji..ale podaję tak jak znalazłam w necie..wiadomo ..ilość zalewy zależy od ilości mięsa.. pierś z kurczaka [ u mnie mięso gulaszowe drobiowe] sól pieprz przyprawa do shoarmy olej rzepakowy do smażenia jajko bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego ½ litra wody 2 cebule ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki słodkiej papryki(...)łyżki cukru ½ łyżki soli morskiej Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na małe kawałki (około 5cm na 5cm). Doprawić solą i pieprzem i przyprawą , odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie kawałki mięsa maczać w rozkłóconych jajkach, a później obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Moje domowe kucharzenieSkładniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * około 1/2 kg pieczarek * starty żółty ser na tarce o dużych oczkach * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól, pieprz i ulubione przyprawy Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Z obu stron doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. W jednej miseczce rozklepać jajko, w drugiej
Zrób to smaczniełyżka kaszy manny 1 łyżeczka musztardy Szczypta gałki muszkatołowej Sól i pieprz 2 duże kulki mozzarelli 2 łyżki drobno posiekanej świeżej bazylii Olej Bułka tarta do obtoczenia kotletów ******************************************* 1 . Filety z kurczaka zmielić wraz z cebulą ,czosnkiem i bułka namoczona w mleku. 2 . Dodać jajko ,musztardę , kasze mannę , gałkę ,przyprawy i dokładnie wyrobić na jednolitą masę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimnie kokardki) Filet z kurczaka 500 g Kalafior średni Śmietanka 30% 200 ml Śmietana 12 lub 18% 2 łyżki Mozzarella tarta 250 g Przyprawa Gyros lub inna przyprawa do kurczaka Czosnek 2 ząbki Sól Pieprz Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić ulubionymi przyprawami ( u mnie przyprawa kebab-gyros) i krótko podsmażyć na niewielkiej ilości
Kulinarne przygodyporcję zużywam;) Składniki 1 główka sałaty lodowej 6 pomidorów 3 ogórki szklarniowe/ 6-7 ogórków gruntowych 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa kebeb/gyros kilka kromek chleba (ja użyłam pieczywa razowego) jajko i bułka tarta do panierki tłuszcz do smażenia mięsa Dodatkowo: 3 łyżki sosu czosnkowy przygotowanego na bazie jogurtu naturalnego. Sposób(...)Sałatę lodową myjemy, następnie kroimy w paski. Pomidory kroimy na ćwiartki, o górki obieramy ze skóry, kroimy w pół plastry . Pierś z kurczaka dzielimy na mniejsze kawałki, obtaczamy w przyprawie kebab/gyros, panierujemy w jajku i bułce tartej. Gotowe mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu do czasu zarumienienia. Kromki chleba kroimy w drobną kosteczkę, smażymy na suchej patelni. Sałatę, pomidory
Kuchenne aromatyczosnku, drobno posiekane zioła do pizzy olej do smażenia granulowany czosnek i papryka suszona do kurczaka Sos: zioła do pizzy 3 łyżki gęstej pasty pomidorowej Kurczaka umyć, osuszyć, przekroić w poprzek na pół. Przyprawić solą, pieprzem, suszonym czosnkiem, ziołami do pizzy i czerwoną papryką. Usmażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju. Ostudzić, pokroić w plastry(...)czasie przygotować dodatki. Zetrzeć ser. Cebulę pokroić w piórka, a pomidora w półplasterki. Ciasto posmarować pastą pomidorową, posypać przyprawą do pizzy i posiekanym drobniutko czosnkiem. Posypać tartym na grubych oczkach serem, rozłożyć kurczaka, pomidory, oliwki i cebulę. Posypać jeszcze raz ziołami do pizzy. Blachę z pizzą wstawić do gorącego piekarnika. Piec w 240 oC na środkowej półce piekarnika
Czerwień i błękitQesadillas to meksykańskie danie w tortilli. Pierwszy raz jadłam je w meksykańskiej knajpce i totalnie podbiło moje serducho. Dziś postanowiłam przygotować dla Was przepis na swoją
Ostra na SłodkoPyszne połączenie smaków Składniki 1 flet z kurczaka 1 garść orzechów włoskich 1-2 łyżki tartego parmezanu 1 jajko sól, pieprz zioła prowansalskie sos: 2 średnie cebule 120 g kurek (u … Czytaj dalej Orzechowo-parmezanowy kurczak w sosie kurkowym
czarrna od kuchninieziemski :) Moim zdaniem tak przygotowany kurczak najlepiej smakuje z frytkami, czy pieczonymi ziemniakami i surówką i tak też go podaję. Ale dobrze będzie smakował również z innymi dodatkami jak na przykład ryż. Składniki - 3 udka z kurczaka - czosnek mielony - sól - papryka czerwona mielona - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki pikantnego keczupu - 1 łyżka bułki tartej - 1 łyżka oleju Wykonanie Oczyszczone(...)umyte i osuszone udka z kurczaka nacieram z obu stron solą, czosnkiem i papryką. Odstawiam do lodówki na minimum godzinę. Naczynie do zapiekania smaruję przy pomocy pędzelka olejem, przekładam do niego doprawione udka. W małej miseczce mieszam majonez z keczupem. Mieszaniną smaruję po wierzchu udka i posypuję delikatnie bułką tartą. Naczynie z mięsem wkładam do lekko nagrzanego piekarnika
Kuchnia z widokiem na ogródroku, nadszedł czas na podsumowanie najpopularniejszych przepisów na moim blogu, zapraszam! Moja ulubiona sałatka z kurczakiem i ananasem Najlepsze ciasto kruche na tarty słodkie i słone Michela Rouxa Jedwabiste puree ziemniaczane Gordona Ramsaya Puree z kalafiora Gordona Ramsaya Sałatka jajeczna z awokado Marchewki glazurowane w miodzie Gordona Ramsaya Łosoś zapiekany ze szpinakiem i mozzarellą Pieczone piersi kurczaka nadziewane
karmelowynudnego schabowego. ;) Oryginalne przepisy Buddy'ego Valastro na to danie i jego składniki możecie znaleźć TUTAJ i TUTAJ . Panierowane kotlety: 0,5 kg piersi z kurczaka (2 piersi) ok. 1 szklanki bułki tartej ok. 50 g startego Parmezanu lub Grana Padano ok. pół szklanki mąki pszennej 2 jajka roztrzepane widelcem 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę(...)łyżeczki przyprawy do pizzy lub przypraw włoskich 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki sól i pieprz olej do smażenia Najpierw przygotowujemy kurczaka: myjemy go, osuszamy ręcznikiem, a następnie pozbywamy się wszystkich chrząstek, błonek i tłuszczu. Połówki piersi przekrawamy na pół, by otrzymać po 2 filety z jednej piersi. Następnie grubszą część przekrawamy w poprzek na pół. Piersi układamy na desce, przykrywamy
Cooking Monster