tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:73/313)

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami z patelni WOLL 194

dobrej jakości. Poniżej zapraszam do przepisu na pyszną zapiekankę i testu patelni tytanowo diamentowej. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami Składniki: Makaron dowolny u mnie penne 350 g Pieczarki 350 g Filet z kurczaka 350 g Koncentrat pomidorowy łyżka pełna Ser tarty u mnie mozzarella 250 g Cebula mała Czosnek ząbek Olej łyżka Sól Natka pietruszki garść Przyprawa(...)gyros łyżka Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w kosteczkę, przyprawić przyprawą gyros i odstawić na minimum godzinę do lodówki. ( Ja zazwyczaj przyprawiam dzień wcześniej dla uzyskania lepszego smaku). Makaron ugotować al dente. Patelnię rozgrzewamy. Jest to patelnia do smażenia bez tłuszczu , więc możemy przygotować mięso bez panierki, oraz warzywa bez dodatku tłuszczu. Przygotowując zapiekankę dodałam niewielką ilość oleju

Kulinarne przygody
Roladki drobiowe z suszoną żurawiną i selerem naciowym 316

jajku i bułce tartej można je usmażyć.    Składniki:    700g filetu z kurczaka,  2 łodygi selera naciowego,  2 łyżki masła,  2 łyżki suszonej żurawiny ( użyłam Helio ),  2 łyżki posiekanej natki pietruszki,  2 łyżki bułki tartej,  sól, pieprz,  słodka papryka.  Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry(...)umyć, pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle do miękkości, około 10 minut. Następnie dodać żurawinę i dusić jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą, wymieszać. Nakładać po łyżce farszu na rozbite plastry mięsa. Zrolować i spiąć wykałaczką.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać) i piec około 25 minut w temp

Z miłości do słodkości
Zupa limonkowa z kurczakiem 195

miseczki wkładamy kurczaka z warzywami. Na nim układamy paski tortilli. Zupę limonkową doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy do miseczek. Dekorujemy plasterkiem limonki. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Kurczak po czerkiesku Chili con carne Zupa wiśniowa z jagodami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height

Pociąg Do Kuchni
Kotlety drobiowe w panierce orzechowej 97

padło na orzechy włoskie. Kotlety wyszły pyszne, każdemu smakowały bardzo. Polecam Wam i miłego poniedziałku wszystkim życzę :-) Składniki: 2 większe filety z kurczaka 100 g orzechów włoskich 4 łyżki startego sera parmezan papryka słodka 4 łyżki bułki tartej sól pieprz natka pietruszki 2 jajka M olej do smażenia 1. Filety z kurczaka przekrawamy w poziomie na pół. Następnie każdą

kruche babeczki
Przepis na pasztet z kurczaka z żurawiną 115

Przepis na pasztet z kurczaka z żurawiną. Polecam ten przepis na domowy pasztet drobiowy z wątróbką i warzywami. Pasztet drobiowy ma delikatny smak, a po upieczeniu pięknie pachnie. Pasztet z kurczaka jest dużo zdrowszy niż na przykład z wieprzowiny. Na Wielkanocnym stole królował u nas pasztet. Niekoronowany król kurczak pod postacią drobiowego pasztetu z żurawiną. Lubicie domowy pasztet? My bardzo(...)został u nas zrobiony, tym razem tylko z kurczaka, pasztet jest kremowy, pachnący gałką muszkatołową i majerankiem. Inne nasze przepisy na pasztety: Pasztet wielkanocny pasztet drobiowy z wiśniami przepis na pasztet pieczony pasztet z gęsi z żurawiną Pasztet z dzika Przepis na pasztet z kurczaka z żurawiną: 1 ugotowany lub pieczony kurczak (nogi i mięso z korpusu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pałki kurczaka z piekarnika 114

Zamiast pałek można użyć udek, ser w oryginalnym przepisie to parmezan. Kolendrę można zastąpić dowolną zieleniną.  Składniki 6 szt pałek kurczaka pół szklanki mąki pół łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 jajko 2 łyżki posiekanej kolendry szklanka tartej bułki 80 g startego sera Dziugas tłuszcz cytryna     Przygotowanie Pałki umyłem, osuszyłem. Na talerzu wymieszałem mąkę z solą(...)kawałki mięsa, skropiłem je lekko wodą i jeszcze raz obtoczyłem. W osobnych naczyniach roztrzepałem jajko z łyżką wody i posiekaną kolendrą oraz wymieszałem bułkę tartą z startym serem. Zamoczyłem w jajku wszystkie porcje kurczaka, a następnie panierowałem je w bułce z serem. Pałki ułożyłem na natłuszczonej blasze. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piekłem

R'n'G Kitchen
ZAPIEKANKA Z ZIEMNIAKÓW, KURCZAKIEM I BROKUŁEM + FILMIK 125

zawsze się sprawdza jako danie obiadowe, łatwa w wykonaiou i smaczna , polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg ziemniaków 1 brokół 1 podwójna, duża pierś z kurczaka dowolna przyprawa do mięsa  200 g tartego sera(...)sól i pieprz do smaku  1 łyżka siekanego koperku  PRZYGOTOWANIE :  Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w większą kostkę.  Brokuł gotujemy na parze a kurczaka podsmażamy z dowolną przyprawą.  Do miski przekładamy wszystkie składniki, natomiast w miseczce mieszamy jajka ze śmietaną, przyprawami, koperkiem i częścią startego sera. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
smażone przekąski na imprezę 2602

serii możecie kupić w sklepie StrefaUlubiona.pl , konkretnie tu: (klik) Składniki:  400 g małych pieczarek 2 filety z kurczaka  4 jajka szklanka mąki 2 szklanki bułki tartej litr oleju 2 łyżeczki ostrej papryki 100 g żółtego sera 2 łyżki posiekanych orzeszków ziemnych sok z połowy cytryny sól, pieprz na sos: duży kubek jogurtu greckiego  ząbek czosnku(...)cytryny wymieszać z połową ostrej papryki, odrobiną soli i pieprzu. Kurczaka pokroić w niewielkie kawałki, zalać marynatą cytrynową, owinąć w folię i wstawić na noc do lodówki.  Następnego dnia odsączyć. Pieczarki oczyścić i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić. Jajka rozbełtać ze szczyptą soli. Bułkę tartą podzielić na połowę, do jednej części dodać ostrą paprykę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Quiche z kurczakiem z rosołu 96

kurczaka z rosołu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z kurczakiem z rosołu składniki Danie z wykorzystaniem mięsa z rosołu składniki: Ciasto jajko łyżka mleka  150g masła 250g mąki łyżeczka soli łyżeczka cukru Nadzienie:  mięso z rosołu, u mnie są to zazwyczaj dwa udka 500 ml śmietany 30% 4 jajek 1 cebula czerwona (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z kurczakiem(...)moment do przestygnięcia i zabrać się za przyrządzenie. Kurczaka kroimy w kostkę przekładamy na patelnię i smażymy na oliwie z oliwek. Doprawiamy do smaku solą pieprzem, ostrą, słodką papryką, curry (nie szczędzić przypraw!) sosem worcester. Cebulę kroimy w piórka, mieszamy z kurczakiem, nie smażymy już, przekładamy całość na upieczoną tartę. Jajka mieszamy ze śmietaną za pomocą rózgi, doprawiamy zdrowo solą

Do Garów!
Kotlet de volaille'a 37207

Pyszne i soczyste kotlety drobiowe z chrupiącą skórką Kotlet de volaille'a SKŁADNIKI: pierś z kurczaka 1 szt podwójna masło -12,5 dag jajko -1 szt bułka tarta -3 łyżki mąka -2 łyżki sól i pieprz tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje, lekko rozbić tłuczkiem.  Następnie obsypać filety solą

Kuchnia Danusi
Tarta ze szpinakiem, ricottą i kurczakiem 273

sumie nie wiem, czy nazwa tarta jest tutaj poprawna. Bliżej temu daniu chyba jednak do quiche. Jeśli przyjrzymy się, jak definiuje to kuchnia francuska, to znajdziemy, iż tarta to rodzaj kruchego ciasta z nadzieniem słodkim lub wytrawnym. Quiche natomiast różni się tym, że podawany jest wyłącznie z nadzieniem wytrawnym zalanym masą jajeczną. Chcąc być zatem poprawnym(...)spróbowania tego we własnym domu Składniki: 2 jajka 200g mąki pszennej 200g masła lub margaryny 2 łyżki zimnej wody 500g szpinaku 150g ricotty 200g pieczarek 250g fileta z kurczaka 100g wędzonego boczku 1 cebula 300ml śmietanki 30% ser żółty do posypania sól pieprz 2 ząbki czosnku olej rozmaryn Przygotowanie: Masło lub margarynę dzielimy na małe kosteczki i siekamy razem

Jacob Tastes
CHRUPIĄCA TARTA SEROWA Z KURCZAKIEM I KUKURYDZĄ + KONKURS 186

fajny pomysł, który można wykorzystać na nachodzące wielkimi krokami Święta! Pewnie większość z Was będzie robić sałatki – śledziowe, jarzynowe, z kurczakiem i inne, na których widok pocieknie ślinka. Ja taką sałatkę podam w formie tarty – w rolach głównych ulubiona kukurydza i ciasto francuskie! Kukurydzę Bonduelle uwielbiam za jej smak – jest naturalnie słodka, bez żadnego dodatku(...)cukru, mega chrupiąca i bez dodatku GMO. Taka tarta jest świetnym pomysłem na świąteczny i sylwestrowy stół – gwarantuję, że goście będą zachwyceni! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 300 g * kukurydza Bonduelle – 150 g * filet z kurczaka – 150 g * groszek zielony Bonduelle – 100 g * ser żółty o wyrazistym smaku np. cheddar

Ostra na Słodko
Słodko-pikantne paluszki z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym. 314

pozycji 2 do 7 i obtoczyć w masie mięso. Zostawić na 15 minut. W drugiej misce wymieszać rozdrobnione krakersy i płatki (można również użyć bułki tartej) i obtoczyć w nich dokładnie kawałki kurczaka. Paluszki ułożyć na natłuszczonej blasze i skropić od góry oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220 stopni na 20 - 25 minut. W czasie pieczenia wymieszać

zadanie-gotowanie
Pulpeciki z piersi kurczaka (na parze) 159

Klopsiki okazały się dobrą alternatywą dla standardowej piersi z kurczaka, której już miałam powoli dość - urozmaicony smak. Składniki (1 porcja - zdjęcie): 250 g piersi z kurczaka 25 g (2,5 łyżki) bułki tartej pół roztrzepanego jajka 2-3 łyżeczki sosu sojowego (dałam dwie, ale myślę, że następnym razem dam więcej) 0,5 łyżeczki mielonego imbiru posiekana natka pietruszki (sporo(...)widać na zdjęciu) sól (według uznania) Przygotowanie: 1. Mielimy pierś z kurczaka ; 2. Do zmielonej piersi dodajemy wszystkiego wymienione składniki; 3. Masę mieszamy - wygniatamy; 4. Lepimy małe pulpeciki; 5. Gotujemy w parowarze ok. 10 min Kaloryczność: Porcja ze zdjęcia - ok 400 kcal   Smacznego

Malowane smakiem
Kurczak nadziany mięsem mielonym, dynią i żurawiną 138

200g dyni (waga po obraniu) 60g suszonej żurawiny 1 pęczek natki z pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 mała cebula olej sól pieprz Wykonanie: 1. Kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć olejem, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odstawić na około 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. 2. Dynię obrać ze skóry, pokroić(...)Mielone mięso przełożyć do dużej miski, dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem, posiekaną natkę z pietruszki, bułkę tartą, jajko i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Następnie dodać dynię, suszoną żurawinę, całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Kurczaka napełnić farszem, dokładnie zaszyć i związać nogi. Gotowego kurczaka przełożyć do rękawa piersiami do góry, zawiązać

Szalona Kuchnia Eweliny