Szybka w wykonaniu i jakże smaczna tarta, doskonale smakuje na ciepło, jak również na zimno. Składniki: 1 op.ciasta francuskiego, 1 upieczona pierś kurczaka, kilka pieczarek, 1 cebula, 1/2 czerwonej papryki, sól, pieprz Sos: 1 jajko, 1/2 szkl. śmietany 18%, zioła prowansalskie, 1 ząbek czosnku, 100 g startego żółtego sera Dodatkowo: bułka tarta Wykonanie: Pieczarki kroimy(...)większe kawałki. Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki podsmażamy, doprawiamy do smaku. Mieszamy z kurczakiem pokrojonym w paski. Formę żaroodporną o średnicy 28 cm wykładamy ciastem francuskim. Podpiekamy 5 minut w 180 stopniach. Posypujemy bułką tartą, wykładamy farsz. Zalewamy sosem: wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą. Z pozostałego ciasta francuskiego robimy paski, układamy na cieście
słodki bratek2 szklanki mleka 4 ząbki czosnku sól, pieprz 400 g makaronu Sposób przygotowania: Pokrojone w kostkę cienko piersi z kurczaka smażymy na oleju na patelni. Jednocześnie przyrządzamy sos Alfredo: Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy serek śmietankowy, ser tarty i wyciśnięty czosnek. Dolewamy powoli mleka cały czas mieszając, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Doprawiamy solą i pieprzem. Nie możemy(...)gotować zbyt długo, by sos nie stał się zbyt gęsty. Nastawiamy makaron. Kiedy kawałki piersi z kurczaka będą rumiane zalewamy je sosem i jeszcze przez chwilę trzymamy na patelni. W tym czasie odcedzamy makaron dorzucamy na patelnię, wszystko mieszamy. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku https://www.facebook.com/BonTonItalia/ – Bon Ton Italia Dziękujemy
Bon Ton Italia1/2 szklanki, pieprz mielony 3/4 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, cebula 1 sztuka, smalec - ile potrzeba, woda 4 łyżki mielone mięso z kurczaka na pulpety włożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, pokrojoną cebulę, jajko, tartą bułkę, pieprz mielony, kucharka i wszystko dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę na gorącym smalcu smażyć z każdej strony rumiane kotlety(...)wody i pod przykryciem dusić z 5 minut na średnim ogniu, następnie bez przykrycia na większym ogniu do odparowania wody, zimne są idealne do pieczywa - kupiłam mięso mielone z kurczaka na pulpety, zrobiłam jednak kotlety smażone i z pieczywem były na drogę pociągiem, dobre domowe mielone...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczosnek obieramy. Cebule kroimy w piórka, a czosnek drobno siekamy. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy do zeszklenia i dodajemy kurczaka. Smażymy około 5 min., mieszając, a następnie dodajemy pieczarki. Smażymy do momentu, aż pieczarki puszczą(...)wodę. Przyprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz sosem sojowym. Dodajemy ugotowany makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Na końcu posypujemy danie tartą mozzarellą i posiekaną natką pietruszki
Kuchnia MagdaLenyWiększość bowiem stanowią tutaj warzywa. 500-600 g piersi kurczaka 1 duża cebula 2 cukinie 2 jajka 1 szkl. śmietanki 30% 200 g tartej mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych olej zioła prowansalskie sól, pieprz Piersi kurczaka kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Podsmażamy krótko cebulę, a następnie dodajemy(...)różowy kolor. Cukinię kroimy na półplasterki. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozkładamy kurczaka z cebulą oraz cukinię. Wierzch oprószamy ziołami prowansalskimi. Do dużego garnuszka wbijamy jajka, wlewamy śmietankę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Za pomocą rózgi kuchennej mieszamy wszystko aż do połączenia. Masą zalewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy tartym serem. Rozkładamy pomidorki koktajlowe. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
Smaki Na Talerzunowe.Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.Szkoda ,że rzadko robię większe imprezy ,a może to się kiedyś zmieni , zobaczymy.Zapraszam. 1 wyluzowany z kości kurczak 2kg. 1/2 kg.zmielonych piersi kurzych 1/2 kg.pieczarek 1 papryka czerwona 1cebula 3 łyżki bułki tartej 2 jajka vegeta natka pietruszki słodka papryka w proszku sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wszystkie dziury i nacięcia zaszyć-ja użyłam wykałaczek(...)otwór do nadzienia.Pieczarki czyścimy i kroimy,cebulę i paprykę siekamy w kosteczkę-wszystko razem przesmażamy na patelni,studzimy.Łączymy z mielonym mięsem.Dodajemy bułkę tartą oraz przyprawy do smaku.Wyrabiamy masę.Nadziewamy nią kurczaka,zszywam go.Wkładamy go na patelnię i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Przekładamy do wysmarowanego naczynia żaroodpornego i pieczemy 1.5 godz.180st.Możemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszynką, papryką i serem smakują mi najbardziej. Polecam na smaczny i szybki obiad. Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plasterki szynki 100 gram sera żółtego Pół papryki czerwonej Sól, pieprz Przyprawa do drobiu 1 jajko Bułka tarta Olej do smażenia(...)Wykałaczki Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka dzielimy na cztery części, delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Oczyszczoną paprykę i ser żółty kroimy w paski, na każdym kotlecie układamy po plasterku szynki, kilka pasków sera żółtego i papryki. Zwijamy roladki składając boki do środka, spinamy wykałaczkami, panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
Bajeczna Kuchniałyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki ketchupu 15 dag sera żółtego tartego Sól i pieprz do smaku Tarta 1 opakowania ciasta francuskiego ok 380g 20 dag pieczarek 1 filet z kurczaka 1/2 cebuli czerwonej 2 garscie szpinaku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki przyprawy gyros do mięsa 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej(...)Pieczarki myję a następnie kroję w plastry. Czerwoną cebulę również kroję w drobną kostkę. Na tej samej patelni co smażyliśmy kurczaka przekładam pieczarki a następnie cebulę, doprawiam. Dodaję szpinak. Dokładam kurczaka.Mieszam. Ciasto francuskie przekładam do formy na tartę. W misce łącze składniki sosu a następnie przelewam na surowe ciasto. Przekładam farsz i posypuję serem żółtym. Piekę w 200 stopniach
Gotowanie Patkiminęła dość leniwie. Dzień był przepiękny i nie można było usiedzieć w domu a tym bardziej przy komputerze. Zawsze mam dylemat, jak odmienić menu w niedzielę. Kotlet z piersi kurczaka i schabowy już bywają tak często na stole, że z przyjemnością wtrząśnie się coś innego. Kotlet devolay może nie jest wielką odmianą, ale jednak jest zrobiony w inny sposób(...)devolay potrzebowałam ( porcja na trzy osoby): * 3 połówki piersi z kurczaka * 3 ząbki czosnku * mała wiązeczka natki z pietruszki * 3 łyżki masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach a i nie szarpało się
Pieprzyć z Fantazjądevolay potrzebowałam ( porcja na trzy osoby): * 3 połówki piersi z kurczaka * 3 ząbki czosnku * mała wiązeczka natki z pietruszki * 3 łyżki masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach a i nie szarpało się(...)łyżce farszu i oprószyłam wszystko solą i pieprzem Zawijałam w roladki i spinałam brzegi wykałaczkami. Z wierzchu tak samo oprószyłam solą i pieprzem. Panierowałam w mące, jajku i bułce tartej. W takiej też właśnie kolejności. Smażyłam na głębszym oleju do uzyskania złoto-brązowego koloru. Podałam z ziemniakami i mizerią. Ale fajnie byłoby zjeść devolaya z jakimś ciepłym dodatkiem
Pieprzyć z Fantazjąsłodka papryka, opcjonalnie ostra papryka 1 jajko 80 g mąki pszennej typ 500 (np. Wrocławskiej) 55 ml mleka 5 łyżek bułki tartej 100 g płatków kukurydzianych 1 l oleju rzepakowego do smażenia WYKONANIE Mięso z piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na niewielkie kawałki (u mnie paski). Mięso przełożyć do miski lub głębokiego talerza, polać olejem rzepakowym(...)dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Do kolejnej miski wsypać płatki kukurydziane, dobrze je pognieść dłońmi, dodać tartą bułkę i wymieszać. Mięso wyciągnąć wcześniej z lodówki, tak aby miało temperaturę pokojową. Olej rozgrzać w głębokiej patelni (kawałki kurczaka powinny w całości być zanurzone w oleju). Mięso przełożyć do przygotowanego wcześniej gęstego ciasta i dobrze wymieszać. Następnie każdy kawałek
Passions hobbies lifełyżki ketchupu 2 łyżki śmietany creme fraiche ( można zastąpić łyżką gęstej kwaśnej śmietany i łyżka słodkiej śmietany 36%) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 mozzarella 1/2 szklanki tartego sera cheddar 2 łyżki majeranku Kurczaka gotujemy. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, podsmażamy na patelni. Wyłączamy gaz. Ugotowanego kurczaka kroimy w drobna kostkę, dodajemy do cebuli i pieczarek, dodajemy sosy, ketchup
Delusional Trinektórzy musieli by zwiększyć ilość ( np. po ugotowaniu zupy na skrzydełkach). Czas : 15 minut Składniki: 4 ugotowane skrzydełka kurczaka ( bez tzw. lotek lub inne małe kawałki kurczaka wielkości skrzydełek) 1/4 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki zmiksowanych chipsów serowych 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej sół 1małe jajko tłuszcz do smażenia ( ja mieszam olej z pestek winogron z masłem ) Z lekko(...)Rozdrabniaczu chipsy serowe. Wymieszać składniki panierki : bułkę tartą , chipsy, paprykę. Jajko roztrzepać na talerzyku. Skrzydełka posolić - obtaczać w panierce , jajku i ostatecznie w panierce nadając skrzydełkom owalny ścisły kształt. Rozgrzać olej i na gorącym smażyć skrzydełka z obu stron. * Ponieważ był jeszcze przedtem rosół zdecydowałam , że podam usmażone kawałki kurczaka tylko z mocno schłodzonym arbuzem
Buniabaje w kuchniPrzepisów na takie paluszki z kurczaka otoczone płatkami kukurydzianymi nigdy dość. Tym bardziej, że oprócz płatków kukurydzianych panierkę tworzy tu też tarty parmezan. Takie mięsko wyjątkowo przypadło do gustu mojemu Smykowi. Mięso wychodzi soczyste i smaczne (jednak dwóch moich ulubionych przepisów nie przebija. Jeśli chcesz, zobacz(...)też nasze ulubione przepisy na: chrupiące nuggetsy smażone lub pieczone ). około 500 g piersi kurczaka 4 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu 1 jajko około 2 łyżki tartego parmezanu około 2 łyżki tartego sera żółtego (u mnie cheddar) płatki kukurydziane mielona papryka słodka zioła prowansalskie sól, pieprz Oczyszczone mięso kroimy na cienkie pasy. Majonez łączymy z ketchupem, rozmąconym jajkiem
Smaki Na Talerzuzbiorów Ewy Aszkiewicz. Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej szklanka ugotowanych i zmielonych (bądź zgniecionych) ziemniaków 1/2 sporej piersi z kurczaka 1 cebula 2 jaja sól, pieprz bułka tarta - zwykła, bezglutenowa lub mielone płatki kukurydziane olej do smażenia (może być 1/2 oleju plus 1/2 smalcu) Pierś z kurczaka pokroić na niewielkie i w miarę cienkie(...)doprawić na wyraźny smak i porządnie wyrobić. Formować krokiety, panierować w jajku i bułce i smażyć na złoto ze wszystkich stron. Zamiast tradycyjnej panierki można jedynie obtoczyć w bułce tartej. Podawać z barszczykiem czerwonym, sosem grzybowym lub leczo. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu