weselami i komuniami. Doskonale sprawdzi się jednak również w roli obiadu dla rodziny bez szczególnej okazji. Do przygotowania mini kotletów potrzebujemy: Filet z indyka Masło Czosnek Jajko Bułka tarta Przyprawa do drobiu Ja zdecydowałem przygotować się devolay w wersji mini, dlatego potrzebowałem niedużych porcji mięsa. Małe kotlety są trudniejsze do przygotowania, ponieważ trudniej je dokładnie zawinąć. Mięso myjemy(...)się wykałaczką, ale wbijając ją pamiętaj, by nie ułatwiła wyciekaniu masła w trakcie smażenia. Przygotowane kotlety panierujemy mocząc najpierw w roztrzepanym jajku, a później w bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Warto spróbować wcześniej przyprawę – jeśli jest mało słona, solimy dodatkowo mięso. Przed smażeniem dobrze jest kotlety schłodzić w lodówce. Smażymy w głębokim tłuszczu w garnku lub frytkownicy
MarcinChefmielone w sosie, ale żeby go nie zagęszczać mąką i śmietaną wykorzystałam przetarte warzywa z wywaru. Wyszło smacznie. Polecam. Składniki: 500 gram mielonego mięsa z piersi kurczaka 2 jajka ½ szklanki bułki tartej Niewielka ilość mleka Kilka pomidorów suszonych, w oleju Sól Pieprz 1 spora marchew 2 łodygi selera naciowego Kawałek korzenia selera 1 mała pietruszka Piramidka przypraw do rosołu
Smaki Ewyzalewam dania litrami sosu. A po drugie w domu zawsze smakuje najlepiej! Tym razem połączenie mięsa z frytkami i serem. To jest pyszne! Składniki : * frytki * garść tartej mozzarelli * 2 filety z kurczaka * ulubione przyprawy * sałata lodowa * pomidor * zielony ogórek * kukurydza * papryka czerwona * sos czosnkowy * ketchup Przygotowanie : Usmażone frytki ułożyć w formie
Magiczne Życie Martybyło numerem jeden w 2015 roku! NAJPOPULARNIEJSZY PRZEPIS NA BLOGU W 2015 roku KURCZAK Z ROŻNA NUMEREM DWA NIESPODZIANKA TEŻ KURCZAK ;-) Pieczony kurczak w maśle z jabłkami! TRZECIE MIEJSCE TEŻ MIĘSKO Karkówka pieczona w marynacie musztardowo- miodowej. Potem postanowiliście razem ze mną przygotować coś do spiżarni, hitem całych wakacji były dwa przepisy: Kabaczki w zalewie z kurkumą! Ogórki
SMYKWKUCHNIDawno nie było drobiu. Dzisiaj prosty przepis na pierś kurczaka z piekarnika. kilka piersi kurczaka 1- 2 pieczone papryki tarty ser mozarella sól pieprz Trzeba zacząć od upieczenia papryki. Ja robię to zawsze przy okazji, kiedy piekę coś innego, dorzucam do piekarnika kilka papryk. Ważne, żeby papryki dobrze się upiekły, skóra miejscami powinna być czarna
Polska Zupaprzepisem na roladki schabowe ze szpinakiem baby w pietruszkowej panierce. Drugie miejsce zajmuje pani Barbara Wiśniewska z przepisem na kurczaka w porach z ananasem. Trzecie miejsce zajmuje pani Anna Kurzyna z przepisem na meksykańskie naleśniki. Dziękuję za wszystkie przesłane przepisy, wygrane osoby poproszę o przesłanie na mój adres
Marta GotujeSkładniki: 1 nieduża podwójna pierś z kurczaka kawałek pora liście rukoli tarty żółty ser sól, pieprz Panierka: jajko mąka bułka tarta Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy, porcjujemy na 4 kotlety. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. 2. Pora kroimy w półplasterki, obsmażamy na odrobinie oleju. 3. Na każdym kawałku mięsa na środku dodajemy kolejno: tarty
Kuchnia domowa Anikostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza
Atlas Smakówsosem czosnkowym. Aby sałatka była nieco mniej kaloryczna możemy też użyć kurczaka gotowanego a sos zrobić na bazie samego jogurtu. składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól,pieprz 1 jajko bułka tarta olej do smażenia 4-5 gaści porawanej sałaty 250 g pomidorków cherry domowy sos czosnkowy Sos czosnkowy przygotować wcześniej i odstawić aby smaki się przegryzły. Każdą(...)mięsa. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Potem kawałki mięsa panierować w jajku i bułce tartej. Usmażyć na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku i odstawić do przestudzenia. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę, u mnie mieszanka masłowej i strzępiastej z dodatkiem kilku listków rukoli. Usmażonego kurczaka pokroić w średnią kostkę. Pomidorki przekroić na pół. Na sałacie ułożyć kawałeczki kurczaka
Monia miesza i gotujekrojąc na plastry co z pewnością przyczyniło się do efektywnego wyglądu mięska. Roladki z mozzarellą i papryką konserwową SKŁADNIKI: 2 płaty filetu z kurczaka 1 jajko 2 łyżki tartej mozzarelli z bloku papryka konserwowa bułka tarta do panierowania olej do smażenia sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkinatka pietruszki - pęczek 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny Kraina Mięsa 1 bułka z pełnego ziarna (w gazecie jest to bułka tarta) 1 łyżka przyprawy do kurczaka Prymat 6 ząbków czosnku 3 ogórki gruntowe 3 łyżki jogurtu greckiego Tolonis 3 łyżki oliwy z oliwek (gazetka zaleca olej rzepakowy) cebula 1/3 sera
ClauditteMissCookingkuchni, dlatego też danie to przygotowywuję dzień wcześniej, a potem tylko odgrzewam :) Jako dodatek proponuję frytki lub zapiekane ziemniaczki - sukces gwarantowany :) SKŁADNIKI pierś drobiowa ( z kurczaka lub indyka ) jajko bułka tarta 1 kg marchwi pół selera 1 cebula listek laurowy pieprz ziele angielskie sól 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej z oliwy olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pokrojoną
zielonacukinkaświata. Już nie mogę się doczekać. Myślę, że będzie to ogromna przyjemność dla Waszych podniebień. Ja już zacieram ręce i spoglądam podekscytowana w stronę kuchni. Będzie tarta tatin, zupa cebulowa i kurczak w winie. Będzie cudnie! Aż mi się humor poprawił. Składniki ryż jaśminowy 250g ryżu basmati 2 torebki herbaty jaśminowej 0,5l wrzącej wody (np zagrzanej
W kuchni wieczorempoza tartą przygotowałyśmy również sałatkę i mini kanapeczki, ale o tym więcej w kolejnym poście;-) A teraz zapraszam do zapoznania się z przepisem na tartę :)) składniki: 2 piersi z kurczaka słoiczek suszonych pomidorów pół kostki sera feta 200 g mrożonego szpinaku lub świeżego pół dużej cebuli 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany 18% 2 jaja 1 łyżka
Cukier&PuderBędziemy potrzebować: 3 pory 1 bardzo dużą cebulę 50 dag pieczarek 80 dag ziemniaków 8 ząbków czosnku (tak, wiem, sporo ;)) 45 dag mielonego mięsa (u mnie z kurczaka) ok. 3 łyżek bułki tartej 200 ml + łyżkę śmietany 100 g pieczarkowego lub smietankowego serka topionego ok. 2 l bulionu drobiowego przyprawy: sól, pieprz, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego(...)majeranek, gałkę muszkatołową, słodką mieloną paprykę 1 łyżkę masła trochę mąki do zagęszczenia zupy (opcjonalnie) olej do smażenia Zaczynamy od przygotowania pulpecików. Do mięsa mielonego dodajemy łyżkę śmietany, bułkę tartą, drobno posiekane 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i słodką paprykę. Całość mieszamy, a następnie formujemy niewielkie kulki. Masa musi ładnie dać się formować, jeśli jest zbyt kleista
Ratunku obiad