piersi kurczaka, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 jajko, 50 g żółtego sera, bułka tarta do obtoczenia, sól, pieprz, ryż jaśminowy. Przygotowanie: Piersi kurczaka rozbijamy na kotlety, przyprawiamy pieprzem i solą. Papryki kroimy w cienkie paseczki. Paseczki w 3 kolorach układamy na kotletach. Kotlety zwijamy
Aga w kuchniupiec, bądź usmażyć. Wybrałam wersję pieczoną – bardziej na lenia. Wy wybierzcie tak jak Wam bardziej odpowiada. Składniki: 1 bakłażan Filet z kurczaka ( dowolna ilość ) Sól Pieprz Czosnek granulowany Pomidory suszone w oleju Mąka Jajko Bułka tarta Wykonanie: Bakłażana kroimy w plastry około ½ cm. Solimy. Pozostawiamy na chwilę. Filety z kurczaka również kroimy w plastry ( jak na kotlety(...)oleju z pomidorów ( pozostaje aromat ). Na chwilę pozostawiamy do przestygnięcia a następnie układamy na kotletach z kurczaka i posypujemy granulowanym czosnkiem. Suszone pomidory kroimy na małe kawałki i nakładamy na bakłażana. Zwijamy w roladki. Panierujemy w mące w jajku i bułce tartej. Naczynie do zapiekania smarujemy olejem ( od pomidorów ). Układamy roladki. Roladki również smarujemy olejem z pomidorów. Zapiekamy
Smaki Ewyaromatycznej i smacznej kuchni. Składniki (na 4 porcje): - makaron spaghetti - 200 ml śmietanki 30 % - awokado - 3-4 suszone pomidory - 1 cały filet z kurczaka - 2 ząbki czosnku - opakowanie mozzarelli - ok. 100 g tartego sera - świeże zioła - bazylia i pietruszka Przygotowanie: 1. Makaron ugotować al dente. 2. Kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić gotową przyprawą do kurczaka (ja używam lidlowej
dobra gospodyni dom wesołym czynitarta / bread crumbs blaszka do pieczenia / baking plate Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, pieczenie: ok. 50 min, ilość porcji: dowolna Najpierw przygotowujemy panierkę. Do blendera wsypujemy kilka garści płatków kukurydzianych oraz połamane biszkopty i miksujemy. Zmiksowane płatki i biszkopty wysypujemy do miski. Dodajemy bułki tartej (około 5 łyżek) i mieszamy wszystko ze sobą. Kurczaka
Projekty ze smakiemwątróbki wieprzowej 50 dag fileta z kurczaka 4 jajka kilka łyżek kaszy manny lub bułki tartej płaska łyżeczka papryki wędzonej sól, pieprz, 1/2 łyżeczki majeranku mały pęczek koperku i szczypiorku 3 ząbki czosnku Przygotowanie: Boczek i mięso z kurczaka ugotować do lekkiej miękkości w wodzie z dodatkiem soli, liścia laurowego, kilku ziaren czarnego pieprzu i ziaren jałowca W trakcie(...)gotowania dodać na 10-15 min. wątróbkę- ugotować całość Wyjąć mięsa, zmielić , dodać jajka, bułkę tartą lub kaszę mannę, majeranek, zmiażdżony czosnek, pokrojony koperek i szczypiorek- doprawić do smaku solą, pieprzem - wyrobić Jeśli masa jest zbyt sucha dolać do niej wywaru z gotowania mięs i ponownie wyrobić dokładnie (dodawać ostrożnie by nie przeholować ) Masę przełożyć do 2 foremek
Proste Potrawymasłem :) Wyszło pysznie, ale jak tak dalej pójdzie to będę ważyła 200 kilo. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram piersi z kurczaka kawałek pora około 6 cm jajko 1 łyżka masła bezglutenowa bułka tarta z quinoą natka pietruszki - mały pęczek czosnek niedźwiedzi majeranek słodka papryka pieprz sól olej do smażenia Wykonanie(...)Surowego kurczaka i ugotowaną quinoę mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy jajko, pokrojony w kostkę i podsmażony na maśle por, posiekaną pietruszkę. Doprawiamy według własnych upodobań czosnkiem niedźwiedzim, majerankiem, papryką, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami :) u mnie gotowana skorzonera z bułką tartą
Quinoa Raz!serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak w cieście francuskim Vol-au-vent z pieczarkami brunatnymi Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską Zupa z kukurydzy z paluszkami serowymi z ciasta francuskiego Wydrukuj przepis The post Makowe ciastka francuskie appeared first
mojewypiekiinietylkozalewie (kulka) 250 g tartej mozzarelli granulowany czosnek szczypta curry szczypta imbiru sól, pieprz Ryż gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, mieszamy ze szczyptą curry. Ogórki konserwowe kroimy na plasterki. Rozkładamy na warstwie ryżu. Cebulę kroimy w piórka. Pozbawione gniazda nasiennego papryki kroimy na paseczki. Oczyszczone udka kurczaka kroimy na paseczki. Oprószamy solą, pieprzem(...)tartej mozzarelli. Rozkładamy porwaną w dłoniach na mniejsze kawałki mozzarellę z zalewy. Następnie wykładamy kurczaka z warzywami (u mnie śmietanka słabo się zredukowała, wyłożyłam więc warzywa z kurczakiem, a następnie redukowałam już samą śmietankę na patelni. Polałam nią składniki zapiekanki). Wierzch posypujemy resztą tartej mozzarelli. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut
Smaki Na Talerzusycące Idealny na taki jesienny obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * makaron wstążki z pełnego ziarna Lubella – 2 porcje * filet z kurczaka – 250 g * cebula – 1 szt * jajko – 1 szt * bułka tarta – 1 czubata łyżka * musztarda stołowa – 1 łyżeczka * czosnek – 1 ząbek * por – 1 szt * pieczarki – 5 szt * śmietana(...)parmezan – do posypania * sól, pieprz – do smaku * mąka do obtoczenia * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczone filet z kurczaka mielimy razem z podsmażona na odrobinie oleju cebulą oraz ząbkiem czosnku. Dodajemy czubatą łyżkę ( albo 2! ) bułki tartej, łyżeczkę musztardy i przyprawy – wszystko razem dokładnie mieszamy i formujemy klopsiki. Każdy obtaczamy w odrobinie mąki i smażymy kilka
Ostra na Słodkojajka 1 bułka namoczona w mleku 1 jajko duże lub 2 małe bułka tarta masło klarowane Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Dwa żółtka ucieramy z masłem. Do posiekanego mięsa dodajemy żółtka utarte(...)pianę i dodajemy do masy mięsnej, delikatnie mieszamy aby piana nie opadła. Jajka wbijamy do miseczki solimy i widelcem roztrzepujemy. Formujemy kotleciki, maczamy w jajku i w bułce tartej. Pieczemy na złoty kolor
Amatorka kuchennaletni dietetyczny obiad, na pewno Wam posmakuje i nie pójdzie w boczki :), a do tego prezentuję się bardzo efektownie. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 2-3 pomidory mała cebula kulka mozzarelli 1/2 szklanki bułki tartej 2 łyżki oliwy sól, pieprz, tymianek, bazylia 2 małe cukinia 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła Każdy filet z kurczaka kroimy płasko
Cynamonowe szczęścieNaleśniki z kurczakiem, brokułami oraz żółtym serem, w formie krokietów w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. To kolejny pyszny obiad dla wielbicieli naleśników, do których również ja należę :) Nadzienie to kawałeczki smażonego fileta z kurczaka, ugotowany brokuł oraz posiekana natka pietruszki i pokrojony w drobną kostkę, wyrazisty w smaku ser cheddar. Wszystkie składniki świetnie się ze sobą(...)kroimy na mniejsze kawałki. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną. Ser żółty kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Podsmażamy do zeszklenia i dodajemy kurczaka. Smażymy, aż kurczak nie będzie surowy i zdejmujemy z ognia
Kuchnia MagdaLenysolą, pieprzem oraz przyprawą do kurczaka (dodać jej tyle, by sos był pikantny). Mieszając, doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć. Wrzucić na patelnie pokrojoną w kostkę mozzarellę, kurczaka oraz spaghetti. Połączyć. Wierzch posypać tartym żółtym serem. Zapiekankę wstawić do piekarnika (odpiąć rączkę) i piec przez 20 minut w temperaturze 170 stopni bez przykrycia (choć pokrywka także nadaje się do piekarnika
Poezja Smaków - blog kulinarnyKotlety z kurczaka z kalafiorem to świetny sposób na przemycenie warzyw w codziennej diecie. Nam najlepiej smakują podane z surówką colesław i ziemniaczanym puree. przepis na około 6 sztuk kotletów 350 g fileta z kurczaka 250 g surowego kalafiora 1 duże jajko 2-3 łyżki bułki tartej 100 ml mleka sól pieprz mały ząbek czosnku 2 garści(...)posiekanego koperku Filety z kurczaka pokroić w bardzo drobną kosteczkę, przełożyć do miski dodać pieprz, sól i posiekany czosnek wlać mleko i wymieszać. Kalafiora zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i koperkiem. Całość dokładnie wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrać około półcentymetrową warstwę
Andzia Pichciobieram i kroję na bardzo drobną kostkę. Paprykę kroję w małe paseczki. Cebulę i pozostałe składniki również kroję w kostkę. Filet z kurczaka gotuję, studzę i kroję w kostkę. Wszystkie składniki łączę ze sobą, dodaję kukurydzę, tarty ser i składniki sosu. Mieszam dokładnie, doprawiam
Gotowanie Patki