tarta warzywna - 1742 przepisów (strona:46/117)

zapiekane cukinie mielonym kotletem nadziane... 121

Składniki: cukinia 1 duża, kotlet mielony 3 sztuki, pomidory 4 sztuki, natka pietruszki 1/2 pęczka, bułka tarta - ile potrzeba, ser żółty 6 plasterków, woda

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym 193

pracy mam gotowy obiad.  Danie to nie traci walorów smakowych podczas mrożenia. Składniki na pulpety: 1/2 kg mielonej karkówki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko czubata łyżeczka majeranku sól pieprz olej do smażenia pulpetów Składniki sosu pomidorowego: 1 duża cebula pokrojona w kostkę 5 ząbków czosnku posiekanych w drobną kostkę pół kilo(...)bazylii 1/2 łyżeczki cukru pieprz szklanka bulionu warzywnego sól do smaku Wykonanie: Najpierw robimy pulpety. Do miski wkładamy wszystkie składniki pulpetów, które przygotowujemy następująco: Mięso i cebulę mielimy w maszynce. Ja w sklepie zazwyczaj proszę o zmielenie karkówki, wówczas cebulę kroję  w bardzo drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy bułkę tartą mocno namoczoną wodą oraz jajko

Smak mojego domu
Zapiekanka warzywna z klopsikami 133

Zapiekanka warzywna z klopsikami Bardzo smaczne danie z mięsnymi kuleczkami i mnóstwem warzyw zapiekane pod pierzynką z sosu pomidorowego. Polecam!     Składniki: 0,5kg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 niewielka cukinia(...)PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zapiekanka warzywna z klopsikami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Placki z kalafiora 144

zupie nope, bo Najcierpliwszy nie poważa zup. Kalafior kiszony? No chrupnie, pochwali, ale nie spożywa we wściekłej ekstazie. Ja kocham kalafior, lecz ile można żreć go z bułką tartą? Ponieważ Najcierpliwszego nawet lubię, dobrze się z nim mieszka, nie jest upierdliwy, nie rozrzuca skarpetek i z godnością znosi moje niezdrowe uzależnienie od książek i Netflixa, to pomyślałam(...)Znacie to uczucie, gdy stoicie przy stoisku warzywnym i warzywa krzyczą: „weź mnie do domu!”? Znacie z pewnością. Ten kalafior tak właśnie na mnie krzyczał i mrugał do mnie zalotnie. Ponieważ mam słabą silną wolę, to wzięłam drania do domu, godząc się powoli z myślą, że zasmrodzę kuchnie i zeżre z bułką tartą. Po drodze zadzwonił mój ulubiony

ladykitchen
Barszcz czerwony czysty 114

weselach, najczęściej z pasztecikiem lub krokietem Zwykle do barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki zasmażane lub sałatkę obiadową z buraczków . Składniki: 2 litry bulionu mięsnego, rybnego lub warzywnego ok. 600 g buraków 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu

Kulinarny S.O.S.
Barszcz czerwony czysty 114

weselach, najczęściej z pasztecikiem lub krokietem Zwykle do barszczu trze się buraki na tarce lub kroi w kostkę – ja jednak kroję je jedynie na pół, a po ugotowaniu zupy wyławiam i robię np. buraczki zasmażane lub sałatkę obiadową z buraczków . Składniki: 2 litry bulionu mięsnego, rybnego lub warzywnego ok. 600 g buraków 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu

Kulinarne S.O.S.
LAHMACUN - TURECKA PIZZA 147

Lahmacun, czyli turecka pizza to cienki, drożdżowy placek z farszem mięso-warzywnym, bez sera. To tradycyjna turecka potrawa, którą bardzo często można spotkać na ulicach, gdyż

Kuchnia MagdaLeny
Zupa chrzanowa 180

białego. Nie obawiajcie się tego, że będziecie musieli ścierać chrzan… skorzystamy z gotowego tartego chrzanu. Pamiętajcie tylko aby przed zakupem dokładnie sprawdzić jego skład, aby był tylko … chrzan :) Składniki 3-4 łyżeczki chrzanu 1 cebula 400g wędzonych żeberek 2 l bulionu warzywnego 5-6 ziemniaków 2 ząbki czosnku surowa, biała kiełbasa 150 ml śmietany 30% odrobina majeranku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLECIKI RYŻOWE 146

bułkę tartą wkładamy do pojemnika malaksera. Doprawiamy solą i pieprzem. Krótko miksujemy, wykładamy do miski. Zwilżonymi wodą dłońmi nabieramy porcje masy i formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rumiano, na 0,5 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z mizerią / ulubioną surówką (np. coleslaw) / sosem pieczarkowym / warzywnym sosem

cool and minty
Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami 109

Author: www.cookingforemily.pl Serves: 3 Ingredients Kluski; opakowanie ricotty 250 g 100 g parmezanu (tarty na drobnych oczkach) ⅓ szklanki maki (plus więcej do podsypywania) 1 jajko sól, pieprz SOS pęczek szparagów, 1 duży ząbek czosnku (albo dwa małe) 1 i ½ szklanki wywaru warzywnego 1 łyżeczka soku z cytryny kilkanaście małych listków bazylii sól, pieprz do smaku parmezan

Cooking for Emily
Zapiekanka ” Wilcza wieża „ 2956

Zapiekanka „Wilcza wieża” Ciekawa i prosta zapiekanka , doskonała na obiad , szczególnie kiedy wiemy ,że następnego dnia nie będzie czasu na gotowanie, bo to , podły

Ogrodnik w podróży
Niecodzienna kartoflanka – zupa krem z ziemniaków i porów, z wędzonym łososiem 162

masła, 82% tłuszczu 3 liście laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego 2 kostki bulionowe (warzywna i z kurczaka) + 1,5l wody (lub taka sama ilość domowego rosołu) garść usiekanego drobno koperku 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki musztardy Dijon 2 łyżki tartego chrzanu kilka płatów wędzonego na zimno łososia sól

Karo in the Kitchen
Placki warzywne w kremowym sosie z kurkami 148

kurek1 cebula250 ml śmietany 18%1 łyżka klarowanego masła1 łyżka natki pietruszkisól, pieprzPRZYGOTOWANIE placków warzywnych:Wszystkie warzywa ( ziemniaki, cukinia, bakłażan, papryka) myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach lub przy pomocy robota kuchennego.Starte warzywa przekładamy do miski. Dodajemy jajka, mąkę, bułkę tartą, mleko oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy

kulinarnyJa
Makaron z Brokułami, Serkiem Brie i Sosem Serowym 253

dente w osolonej wodzie.Brokuł dzielimy na różyczki. Ok. litr wody zagotowujemy, dodajemy bulion warzywny i wrzucamy brokuły. Gotujemy ok. 5-7 minut od momentu ponownego zagotowania wody. Starty czosnek podsmażamy na maśle. Dodajemy śmietankę 30%, mleko i podgrzewamy (nie gotujemy). Wrzucamy tarty żółty ser, pokrojony na kawałki brie (można dodać jedynie sam środek serka -"bez skórki

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania