tagliatelle - 1143 przepisów (strona:9/77)

Makaron ze szparagami – tagliatelle ze szparagami 78

Tagliatelle ze szparagami - pyszne danie na szybko, proporcje dla jednej osoby. 100 – 120 g suchego makaronu tagliatelle (lub podobnego), 3 szparagi białe, 3 szparagi zielone*, sól, cukier, ser twardy do posypania dania, 1 – 2 łyżki masła, Szparagi umyć, odłamać końcówki. Białe obrać. Szparagi pokroić w podłużne cienkie plastry – tagliatelle. 2 - 3 plastry zielonych szparagów zwinąć w ruloniki i włożyć

królestwo garów
Makaron pappardelle z wieprzowiną i jarmużem w sosie pomidorowym 111

struktura pozwala na wchłonięcie płynu, przez co jest dobrze oblepiony sosem. Jeśli nie znajdziecie tego konkretnego makaronu, użyjcie podobnego. Ważne, aby był szeroki i miał chropowatą strukturę jak np. tagliatelle, fettuccine. Sos powstał na bazie koncentratu pomidorowego, wina i śmietanki – aksamitny, delikatny i wyjątkowo kremowy. Co ważne w tym daniu, to odpowiednie przygotowanie makaronu. Makaron ugotujcie na półtwardo(...)wodzie z gotowania makaronu, sos lekko się zagęszcza. Dzięki niej możecie regulować ilość i konsystencję sosu jednocześnie bez utraty smaku. Więcej przepisów na włoskie makarony z sosem: Makaron tagliatelle w sosie z pieczonych batatów Makaron tagliatelle z gorgonzolą i szpinakiem Makaron z łososiem w kremowym sosie winnym Artykuł Makaron pappardelle z wieprzowiną i jarmużem w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu

Słodkie Gotowanie
Pappardelle z krewetkami 135

Pappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tagliatelle dolci di Carnevale 75

pączkami, czy też faworkami. Ich ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się je naprawdę bardzo szybko (szybko również znikają :))). Jeśli znudziły Wam się już tradycyjne, tłustoczwartkowe wypieki, koniecznie wypróbujcie Tagliatelle dolci di Carnevale.   Tagliatelle dolci di Carnevale 250 g mąki pszennej 40 g cukru 2 jajka łyżeczka spirytusu sok wyciśnięty z połowy pomarańczy skórka otarta z połowy pomarańczy + olej(...)musi być bardzo gorący). Smaż tagiatelle ok. 3 minut. Powinny być rumiane. Gotowe wykładaj na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posyp je cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Tagliatelle dolci di Carnevale pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Tagliatelle z polędwiczką wieprzową. cukinią i sosem grzybowym 176

miałam ochotę. Dodatkowo cukinia, aby było zdrowo i z dodatkiem warzywnym. Propozycja obiadowa dosyć szybka do przygotowania, a więc dobra zarówno w tygodniu jak i w weekend. Składniki na tagliatelle z polędwiczką wieprzową. cukinią i sosem grzybowym (2 porcje): makaron tagliatelle około 200 g polędwiczka wieprzowa (ilość wedle uznania, ja zawsze robię większy kawałek i wykorzystuję przy kolejnym obiedzie) paseczki(...)kawałkiem skórki, aby się nie rozpadły. Wcześniej należy pamiętać, aby dokładnie umyć warzywo! Podsmażyć cukinię z odrobiną soli aż zrobi się miękka i elastyczna. Ugotować makaron według instrukcji. Odcedzić tagliatelle, dodać pokrojone kawałki polędwiczki, zalać sosem i udekorować cukinią. Smacznego

Karola gotuje
Tagliatelle z boczkiem i szpinakiem 159

boczek i serki są już słone. Kiedy serki się roztopią i całość się połączy w gładki sos możemy patelnię zestawić z ognia. Do podania naszego tagliatelle z boczkiem i szpinakiem potrzebujemy już tylko ugotować makaron i gotowe. Tagliatelle z boczkiem i szpinakiem Obiad jest naprawdę szybki i smaczny. Jeżeli szukacie więcej pomysłów na makarony zapraszam TUTAJ . Jeżeli przepis Ci się(...)spodobał i chcesz być informowany o nowych wpisach, zapraszam Cię do polubienia Cookery.pl na FB, gdzie będziesz na bieżąco ze wszystkim! Artykuł Tagliatelle z boczkiem i szpinakiem pochodzi z serwisu Cookery

Cookery.pl
Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym 104

setki sposobów. Nie dość, że pasują do wielu składników to jeszcze ich różnorodność jest ogromna. W sklepach możemy znaleźć całą gamę różnych rodzajów makaronów. Ja tym razem użyłam tagliatelle. A oprócz tego potrzebujemy: 1/2 opakowania tagliatelle, 2 filety z kurczaka, 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego, 300 g pieczarek, 1 jogurt naturalny (180 g), 1 cebula, olej kokosowy, 200 ml bulionu(...)Makaron gotuję zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wykładam na talerz. Następnie wykładam naszego kurczaka w sosie pieczarkowym. Na wierzch ścieram trochę sera by zaostrzyć odrobinę smak potrawy. Gotowe :)  Tagliatelle z kurczakiem w sosie pieczarkowym

Przepis na Dzień Dobry
3 proste makarony, które zrobisz w 15 minut. Przepisy na Światowy Dzień Makaronu! 123

śmietany dobieram oliwę o subtelnym smaku, jak oliwa Monini Delicato w przepisie na makaron z brokułami i gorgonzolą. Jednak gdy oliwa jest bazą mojego sosu, jak w przepisie na tagliatelle aglio, olio e peperoncino, sięgam po oliwę bardziej wyrazistą, jak Monini Classico. A teraz pozostawiam Was już z wyborem, który przepis wypróbujcie jako pierwszy. Miłego Święta Makaronu! Makaron z gorgonzolą(...)odsączonego z zalewy. Dodaj skórkę z cytryny i wszystko wymieszaj. Spróbuj i w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.  Na koniec wmieszaj rukolę. Twój makron jest już gotowy! Tagliatelle aglio, olio e peperoncino z jarmużem i pieczarkami Składniki / na 4 porcje: 200 g jarmużu (wybrałam jarmuż już umyty i pocięty na kawałki) 350 g makaronu tagliatelle lub innych wstążek

Chilli Czosnek i Oliwa
BARILLA NA KAŻDĄ PORĘ ROKU – 4 przepisy – z łososiem, dynią, orzechami i pomidorami 132

mieszamy. Wrzucamy koperek, doprawiamy do smaku – krem powinien zwiększyć swoją objętość. Przekładamy na patelnię, dodajemy ugotowany makaron i łososia – wszystko razem mieszamy. Podajemy na gorąco. Smacznego! LATO: TAGLIATELLE Z POMIDORAMI SKŁADNIKI: * makaron Tagliatelle Barilla * świeże, miękkie pomidory + koktajlowe * cebula – 1 szt * czosnek – 2-3 ząbki * ocet balsamiczny – 1 łyżka * oliwa z oliwek * cukier * świeże(...)suszone oregano * świeża bazylia * sól * pieprz + ser Grana Padano lub Parmigiano Reggiano SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron Tagliatelle Barilla gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy. Dodajemy czosnek oraz drobno pokrojone pomidory. Smażymy do momentu, aż pomidory się rozpadną ( w razie potrzeby blendujemy ), dorzucamy okrojone pomidory koktajlowe. Doprawiamy octem balsamicznym i odrobiną cukru. Dusimy na małym ogniu

Ostra na Słodko
Hity Niedzielnego Kucharza: 5 warzywnych makaronów 82

Spaghetti z rzepy, chińskie noodle z cukini, makaron z dynii, tagliatelle i zuccini z cukini – pięć dietetycznych makaronów warzywnych, zdrowych, niskokalorycznych. I mega smacznych. Jakiś czas temu lekarze zalecili Franciszkowi I ograniczenie konsumpcji makaronu do trzech dań tygodniowo, ze względu na zgubny wpływ węglowodanów na wagę Jego Świątobliwości. Nasze makarony Ojciec Święty mógłby jeść bez najmniejszych wyrzutów sumienia(...)wszystkim ma niewiele więcej kalorii niż tik-taki: 12kcal/100 g. Makaron warzywny z rzepy doskonale smakuje na zimno, jak i na ciepło. Przepis jest naszego pomysłu. Czytaj dalej Tagliatelle z cukinii z kurczakiem w sosie z pomidorków Cukiatelle (czyli tagliatelle z cukinii:) pięknie wygląda i tak też smakuje. Cukinia to jedno z tych warzyw o nieinwazyjnym charakterze, delikatne w smaku

Niedzielny kucharz
Tagliatelle z grzybami po toskańsku 157

zakochałam się jakiś czas temu i musiałam wrócić na dłużej. Toskańska kuchnia w dużej mierze opiera się na grzybach - w szczególności prawdziwkach i truflach - stąd dzisiaj przepis na pyszne tagliatelle z grzybami. W oryginale z prawdziwkami - u mnie mieszanka prawdziwków i podgrzybków - bo tych pierwszych po prostu zabrakło - i tak wyszło pysznie - zapewniam :)  SKŁADNIKI (na 4 porcje(...)makaronu tagliatelle  500 g świeżych borowików (lub innych grzybów - mogą też być mrożone) 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki białego wytrawnego wina sól, pieprz 3 łyżki dobrej oliwy z pierwszego tłoczenia 1/2 pęczka natki pietruszki starty parmezan do posypania PRZYGOTOWANIE  Makaron gotujemy al dente zgodnie z Grzyby tniemy w paski i podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kurczak 3x paprykowy z tagliatelle 169

Kurczak potrójnie paprykowy z pełnoziarnistym tagliatelle to prawdziwa uczta smaku. Mimo braku takich dodatków jak śmietana, sos jest niezwykle kremowy i pyszny. W tym przepisie znajdziecie paprykę pieczoną, wędzoną i świeżą. Dla miłośników ostrzejszych wrażeń możecie dodać też papryczkę chilli, a dla maluchów można ją zupełnie pominąć. 1 podwójna pierś kurczaka 4-5 papryk 1 czerwona cebula 1 cytryna(...)dodajemy pokrojoną paprykę oraz łyżkę wędzonej papryki. Wszystko razem smażymy, aż papryka zacznie robić się miękka. Dodajemy sos z pieczonych warzyw i mieszamy razem. Na patelnię dodajemy ugotowany makaron tagliatelle. Całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Gotowe

Dieta bez mleka
Menu na tydzień: Gotowanie match&mix 100

odrobina pomysłowości i ciut więcej pracy wystarczy, by efekt był naprawdę super. Powiemy Wam dzisiaj jak to zrobić! Całe nasze menu od poniedziałku do piątku wygląda tak: Poniedziałek – Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi Wtorek – Polędwiczki drobiowe z młodymi ziemniakami, fasolką i gotowaną kukurydzą Środa – Polędwiczki drobiowe z brązowym ryżem, groszkiem cukrowym, cukinią i brokułem Czwartek(...)liścia laurowego – 20 minut 7. Przygotowujemy makaron ryżowy – zalewamy zwykłą wodą i odstawiamy na 10 minut 8. Z garnka parowego wyciągamy warzywa, do wody po kukurydzy wrzucamy tagliatelle – 10 minut 9. Z patelni ściągamy pomidorki, wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek, a potem krewetki – 5 minut 10. Na wytartą do sucha patelnię i ponownie rozgrzaną wkładamy polędwiczki

Niedzielny kucharz
JAK ZROBIĆ MAKARON KROK PO KROKU 354

Domowy makaron krok po kroku, taki jak robiły nasze babcie! Domowy makaron tagliatelle idealny do rosołu, do dań z patelni, do wszelakich dań kuchni włoskiej. Makaron kiedyś robiono w każdym domu, chyba każdy z Nas pamięta swoja babcię w fartuchu z łatwopalnej tkaniny w kwiatki, która na stolnicy zagniata ciasto na makaron. Moja babcia robiła to zawsze z wielką pieczołowitością(...)folią i odstaw na 10 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na mniejsze części. Każdą część przepuszczamy przez maszynkę do wałkowania ciasta. Cienki blat ciasta przepuszczamy przez końcówkę do tagliatelle lub na makaron nitki. Jeśli nie masz maszynki kawałek ciasta rozwałkuj na cienki blat, potem zroluj w rulon i tnij na równe około 4 mm kawałeczki, tak powstaną długie nitki

SMYKWKUCHNI