szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:75/158)

Zapiekanki z szynką i pieczarkami 2547

grubych oczkach. Do przesmażonych pieczarek dodać pokrojoną szynkę i garść startego sera. Wszystko wymieszać do smaku doprawić przyprawą do pizzy. Bułki przekroić na pół i posmarować cienko masłem. Na bułkach ułożyć przygotowany farsz. Na wierzchu posypać startym serem i posypać słodką papryką. Zapiekanki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Zapiekac ok 10-15 minut

Monia miesza i gotuje
Łopatka w wiejskiej marynacie z solą peklującą 157

mięsa, łopatka, szynka lub karczek 3 łyżeczki Marynata Szynka Wiejska 3 łyżki oleju 2-3 listki laurowe Sitaka ściągająca Marynatę mieszamy z olejem i dokładnie nacieramy mięso, owijamy folią spożywczą i odstawiamy na noc do lodówki. Zamarynowane mięso wkładamy do ściągającej siatki, wkładamy liście laurowe, przekładamy do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180C i umieszczamy tam mięso

Apetyczna babeczka
Kapuśniaczki w cieście francuskim/ Dorsz w cieście francuskim 180

pokrojoną w kosteczkę,  dusimy na maśle, dodajemy szynkę, wypłukaną i posiekaną kapustę, dusimy około 10 minut, doprawiamy w/w przyprawami. Na sam koniec dodajemy pietruszkę. Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut. Dorsz w cieście francuskim: - 2 filety

SMYKWKUCHNI
Rolada z cukinią, fetą i suszonymi pomidorami 169

Zwijamy. Roladę ułożoną łączeniem do góry owijamy plastrami szynki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na około 2 godziny (w temp. pokojowej). Całość można jeszcze posmarować 1-2 łyżkami oliwy ze słoika po suszonych pomidorach. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy około 4-5 łyżek wody. Pieczemy około 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Smaki Na Talerzu
Tarta z groszkiem i marchewką 109

mieszamy jogurt, śmietanę, przyprawy i pokrojoną w kostkę szynkę. Odcedzoną marchewkę z groszkiem wykładamy na ciasto. Następnie wylewamy na nią zawartość miski. Mozzarellę ścieramy na grubej tarce, układamy na wierzchu tarty. Resztę ciasta wyjmujemy z lodówki i wykrawamy z niego paski, które układamy na tarcie. Ciasto malujemy mlekiem. Tartę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez około

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekanki z czerstwego chleba 193

starszego chleba. Składniki: Kilka kromek czerstwego pieczywa masło szynka ogórek konserwowy 1 cebula 1-2 pomidory 200 g żółtego sera w plastrach oregano, bazylia Wykonanie: Kromki chleba smarujemy niewielką ilością masła, następnie układamy nasze składniki. Ilość składników zależy od naszego osobistego uznania. Ważne aby przyprawić zapiekanki, przykryć serem i zapiec w piekarniku nagrzanego góra dół 180 *C przez około

W Moim Magicznym Domu
Kapusta pieczona – na dodatek 428

następnie wstawiamy blachę na drugą od góry półkę piekarnika. Pieczemy kapustę 35-40 minut – powinna się widocznie lekko zezłocić na krawędziach i być miękka na wbitym widelcu. Tak naszykowaną kapustę można zjeść nawet samą, z jogurtowym sosem. Ale świetnie pasuje podana do pieczonej lub smażonej wieprzowiny – my zjedliśmy ją z grillowaną szynką. SKŁADNIKI 1 mała młoda kapusta, o dosyć zwartych

Karo in the Kitchen
Prosta zapiekanka ziemniaczana z mięsem, śmietanką, chili i ziołami 169

duża cebula ª       ok. 100 g pieczarek     ª       500g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) ª       mała śmietanka 12% (słodka) ª       1 szklanka białego wina ª       sól i pieprz(...)garnek ·          patelnię ·          duże naczynie żaroodporne Rozgrzewamy piekarnik do 220°C. Zaczynamy od pokrojenia ziemniaków . Najwygodniej wrzucić je do robota, który stworzy nam plasterki z ziemniaków w parę sekund. Szatkownica też się nada, a w ostateczności skorzystałabym ze zwykłej obieraczki do warzyw – chcemy, żeby nasze

Bazując na smaku
Ciabatta z jajkiem i szynką parmeńską na sałacie 125

wydrążonej bułce położyłem plasterek szynki parmeńskiej, tak aby szynka dokładnie wypełniała zagłębienia w wydrążonych bułkach. Następnie do każdej bułki wbiłem jedno jajko. Ser mozzarella starłem na tarce o grubych oczkach i ułożyłem równomiernie na każdej z bułek, które wcześniej ułożyłem na wyłożonej papierem blasze do pieczenia. Tak przygotowane bułki umieściłem w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni z włączonym termoobiegiem

Wyprawy kulinarne
Różyczki z ciasta francuskiego i szynki szwarcwaldzkiej 1558

powierzchnię ciasta francuskiego kładziemy obok siebie szynkę,  posypujemy startym serem i pokrojoną natką pietruszki. Zwijamy, a następnie kroimy na plastry o grubości ok. 1,5 cm. Kładziemy na patelni,  smarujemy jajkiem z góry.  W ten sam sposób przygotowujemy drugi kawałek ciasta francuskiego. Następnie wstawiamy do nagrzanego na 150 stopni piekarnika i pieczemy około

Kuchnia moimi oczami
Pieczarki faszerowane 186

które posiekałam w kosteczkę i przesmażyłam z cebulką, szynką, koncentratem pomidorowym i sosem sojowym. Całość ostudziłam. Do wystudzonego farszu dodałam suszone pomidory i jajko. Całość doprawiłam solą, pieprzem i czosnkiem, dokładnie wymieszałam. Do każdego kapelusza wkładałam kawałek sera i trochę farszu, który przykrywałam kolejnym kawałkiem sera. Piekłam około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni

Kulinarny Pamiętnik
Sposób na czerstwe pieczywo, czyli wytrawny pudding chlebowy 160

tylko pudding wylądował w piekarniku, cały dom wypełnił się zapachem ziół i pieczonego sera. Dopiero wtedy zdałam sobie sprawę z tego, że był to wypiek jedno porcjowy. Mój brzuszek raczej nie był z tego powodu zadowolony ;D A oto rezultat naszej wspólnej pracy :) ~ Pudding chlebowy z serem, szynką i ziołami ~ Składniki: kilka kromek czerstwego chleba jajko

Kuchenny Skrawek Nieba
Ciasto francuskie z szynką i serem 231

krótszego boku dwa plastry sera i dwa plastry szynki (wszystko zależy też od rozmiarów plasterków). Zawijamy tak aby całość została przykryta ciastem, odkrawamy i postępujemy identycznie z dalszą częścią ciasta. Następnie rulony kroimy na mniejsze części (mini kwadraciki). Układamy na papierze do pieczenia i wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220C przez ok. 13 minut

Emcia Pichci
Bułki mleczne na Tang Zhongu 261

podobnych do naszych bułek maślanych. Niestety po godzinie bułek już nie było - zniknęły podczas próbowania, czy są smaczne :-). Pierwsza próba była z samym masłem, druga dodatkowo z cienkim plasterkiem szynki. Obie próby były udane. Na kolejne próby już zabrakło bułek...Z podanej poniżej ilości składników powstało osiem dużych bułek. Oczywiście można zrobić mniejsze, wtedy wyjdzie ich więcej.Piekąc je zrobiłem(...)gdyż bułki jeszcze będą rosnąć. Przykryj bułki folią i pozostaw w cieple do wyrastania przez około 40-45 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Świetnym miejscem do wyrastania jest piekarnik z włączonym światłem Rozgrzej piekarnik do 180 °C lub 170 °C z termoobiegiem, w międzyczasie poglazuruj bułki. Możesz użyć roztrzepanego jajka lub mleko. Piecz bułki przez

Grahamka, weka i kajzerka
Kabanosy w cieście francuskim z czerwonym pieprzem 208

posmarować kabanosy. Posypać rozgniecionym czerwonym pieprzem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 7 minut. Dip: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Maczać w nim kabanosy i wcinać! Smacznego #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen To też może Cię zainteresować: Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan Skrzydełka miodowo-musztardowe Sakiewki z szynki serrano Orientalne paszteciki z ciasta francuskiego

Oryginalny smak