szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:72/158)

Pieczarki zapiekane z fasolką i jajkiem 206

smażymy na masełku najpierw cebulę, dodajemy po szynkę i pieczarki z fasolką. Smażymy na małym ogniu dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Po połowie przerzucamy do naczynek przeznaczonych do pieczenia, posypujemy świeżą bazylią i wbijamy  po jajku. Układamy pokrojone na ćwiartki pomidorki i zapiekamy w piekarniku  190 C przez 10-15 minut. Smacznego

Niezły Młynek
Rolada z perliczki 227

lekko rozbić tłuczkiem.Na tak uformowanym płacie mięsa ułożyć plastry szynki , jeden obok drugiego, na to wyłożyć równomiernie farsz. Zwinąć w rulon : zacząć od strony ud a skończyć od strony szyi. W ten sposób rolada na całości będzie miała jednakowe mięso. Zawinąć ściśle w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st C na 45 minut

Stare Gary
Pizza z patelni 6193

Pizza z patelni to uproszczona i expresowa pizza w dodatku bez drożdży, bez piekarnika, bez czekania. 15 minut i gotowa ... no może troszeczkę przesadziłem 20 minut

Mechanik w kuchni
Roladki z polędwicy z szynką i serem. 143

kucharek i pieprzem, a następnie na każdym położyć  plaster szynki parmeńskiej i po 2 dag sera pleśniowego. Plastry ciasno zwinąć w ruloniki i obtoczyć w bułce tartej, następnie w rozbełtanym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Ruloniki obsmażyć z każdej strony na oleju i wstawić do nagrzanego piekarnika na 6 minut

Kulinarny karnet Christophera
Gulasz z warzywami pieczony w Gjuwecz. 181

Jakiś czas temu dostałam przepiękny gliniany garnek  Gjuwecz do pieczenia w piekarniku. Dzisiaj ma propozycję  kolejnego dania pieczonego w tym cudeńku jest to gulasz z warzywami. Powiem Wam że jest rewelacyjne, danie się w nim nie przypala, długo trzyma ciepło, jedynym minusem jest to że długo się piecze, mój gulasz piekł się ponad 2 godziny ale było warto poczekać(...)Wszystkich zainteresowanych kupnem zapraszam na stronę internetową http://gjuwecz.pl/ Zapraszam :)   Składniki : 1kg i 200 g szynki  1 mała cukinia 6 pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona 5 ziemniaków 1 łyżka czerwonej papryki 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy węgierskiej domowa vegeta lub sól do smaku pieprz i szczypta chili do smaku 1/2 szklanki

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczeń wieprzowa z suszonymi owocami 158

laska cynamonu, 6 goździków, 1 kg wieprzowiny od szynki (ze skórką), 2 łyzeczki bulionu w proszku lub kostka bulionowa, 2 łodygi selera naciowego, 1 łyżka masła, mąka do zagęszczenia sosu, sól, pieprz. Cydr podgrzać, dodać bulion i rozpuścić, włożyć suszone owoce, cynamon i goździki, odstawić na 1 godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Skórkę na mięsie ponacinać. Mięso natrzeć solą

Pieguskowa Kuchnia
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 281

słona). Na każdym plastrze schabu położyć kawałek masła, plaster szynki, ser i po 6-7 strączków fasolki. Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki krótko obsmażyć na gorącym oleju, do momentu aż zrumienią się ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Przykryć folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekać przez 40 minut

Świat Domowej Kuchni
Muffiny pomidorowe z serem i szynką (z soku pomidorowego) 128

łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.) Szynkę pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a następnie wszystko razem wmieszać do pomidorowej masy.   Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek) i obficie posypać dodatkowym, żółtym serem. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze

Di gotuje
Ślimaczki z ciasta francuskiego 191

rozsmarowujemy ketchup.  Na szerszym boku ciasta układamy kawałki szynki a następnie kładziemy na niej kawałki sera. Zaczynając od szerszego boku zwijamy ciasto w ciasny rulon. Ostrym nożem kroimy ciasto na około 2 centymetrowe kawałki.  Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia - farszem do góry. Pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni - przez około 15 - 20 minut

Taste Therapy
Muffiny z batatów, szynki parmeńskiej i szczypiorku. 153

kostkę i zmiksować z jajkami na puree, używając blendera. Szynkę pokroić w kostkę i podsmażyć chwilę na patelni. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Do batatów i jajek dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku. Formę na muffiny wysmarować lekko tłuszczem, nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec ok. 25 minut

zadanie-gotowanie
Szynka pieczona w marynacie klasycznej (gotowej) 202

wieprzowej  marynata klasyczna Dodatkowo: woda do podlewania mięsa Szynkę (może być inny rodzaj mięsa) umyć, osuszyć i włożyć do worka z marynatą. Całość wstawić do lodówki - na około 24 godziny. (U mnie przeleżała 48 h.) Po tym czasie mięso (z marynatą) przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 2 godzin w 180 stopniach. (W międzyczasie podlewać wodą

Di gotuje
Indycze rolady zapiekane w zupie cebulowej 163

górę pokrojoną w kostkę: cebulę, porę, ogórki kiszone, szynkę i boczek. Mięso zawijamy w roladki za pomocą nici. Smażymy na rozgrzanej patelni aż się mięso zarumieni i odstawiamy na bok aż ostygnie by ściągnąć nici. Następnie wkładamy roladki do naczynia żarootpornego, zalewamy naszą zupą cebulową i zapiekamy w piekarniku przez ok. 50-60 minut w 180*C ( wszystko zależy

W Moim Magicznym Domu
Zawijane pizzerinki 624

kostkę) oraz kurczaka (wcześniej już podsmażonego z przyprawami) bądź szynkę. Na wierzch dodajemy starty ser. Zawijamy ciasto z całą zawartością w roladę i kroimy ją na pizzerinki. Bułeczki pieką się najlepiej na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Folia niestety przyczepia się do nich od spodu.  Pizzerinki powinny pozostać w piekarniku na ok. 15 minut w temp. 200-220 stopni

WeAreCrazy
Zakręcona Pizza 387

pomidorków przeciętych na ćwiartki, papryki pociętej w paski, szynki pieczonej, cebuli pociętej w piórka i startego sera. Następnie rolujemy ciasto w poprzek i tniemy na kawałki ok 2 cm. Układamy w tortownicy albo formie na tartę. Czynność powtarzamy z pozostałymi składnikami.  Pieczemy ok 30-40 minut w rozgrzanym piekarniku na 200 C  Smacznego

Niezły Młynek
Maślane croissanty 165

część potraktowałam jabłkami i ucieranymi płatkami róż, część zrobiłam z szynką i serem. Gotowe croissanty układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia pozostawiając między nimi odstępy przykry je ściereczką i pozwalamy im chwilkę podrosnąć. Następnie smarujemy roztrzepanym z odrobiną mleka/wody jajkiem i np posypujemy wierch ulubionymi dodatkami.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni C  i pieczemy

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania