szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:65/158)

Szparagi w szynce i cieście francuskim 197

minuty na parze. Po ostudzeniu każdego szparaga owijamy plasterkiem szynki.  Ciasto francuskie kroimy na ok 1,5-2 cm paski i każdego szparaga owijamy jednym paskiem ciasta.  Jajko roztrzepujemy i smarujemy nim z wierzchu przekąski i posypujemy czarnuszką.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 15-20 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 229

ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia. Ciasto posmarowałem z góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z włączonym termoobiegiem przez 25 minut. Po upieczeniu istotnym jest

Wyprawy kulinarne
Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) 195

sosem jogurtowym czosnkowo-koperkowym. Takie mini kebaby w warunkach domowych można upiec w piekarniku lub usmażyć na patelni grillowej. Można podać je z ryżem , oraz z dodatkiem sałatki. Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (4 porcje- 8 sztuk ) 500 g mięsa ( u mnie szynka wieprzowa ) - 4 łyżki sosu chili Winiary - świeży tymianek ( 1 łyżka listków) 3 łyżki bułki tartej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka wieprzowa w marynacie na oleju rzepakowym 270

pomidorów z czosnkiem oraz pomijając imbir dodać  przyprawy z zestawu ( jeśli chcemy by szynka była mniej pikantna dodajmy połowę opakowania płatków chilli) i dokładnie wymieszać. Marynatą natrzeć mięso, odłożyć na godzinę do lodówki. Włożyć do rękawa do pieczenia, szczelnie związać i piec w nagrzanym piekarniku na 160 stopni około 90 minut. Wyjąć i zostawić w rękawie około 15 minut

Ala piecze i gotuje
Tarta z polenty z brokułami, szynką i pesto z suszonych pomidorów 151

garść Ser parmezan – 2 łyżki startego Ser pecorino Romano – 2 łyżki startego Sól – szczypta Olej z suszonych pomidorów Ponti Oliwa z oliwek – 3-4 łyżki Dodatkowo: Brokuły – 500g Szynka parmeńska – 5 plastrów Pomidory – 3 sztuki Ser parmezan – ½ szklanki startego Ser camembert (opcjonalnie) – 100g Suszona bazylia, oregano Wykonanie – spód tarty: Wodę zagotować z 1 łyżeczką soli i oliwą. Następnie do gotującej(...)formie i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 25-30 minut. W między czasie przygotować pozostałe składniki i pesto. Wykonanie – pesto: W blenderze zmiksować wszystkie składniki tj. suszone pomidory, czosnek, orzechy. Następnie dodać starty ser, sól i oliwę. Całość dokładnie wymieszać. Brokuły zblanszować i wymieszać z pokrojonymi w ćwiartki pomidorami, szynką i 3 łyżami pesto. Pozostałym pesto posmarować

Kuchnia Bon Appetit
Zapiekanka z kaszy gryczanej 265

Coś dla smakoszy kaszy Składniki 1 szklanka kaszy gryczanej 30 dkg szynki wieprzowej 1 por 2 większe marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 opakowanie sera feta

czarrna od kuchni
Mini pizza na specjalne zamówienie 183

niż bardzo dużo) . Otóż od rana prosił o picci ( czytaj pizza). A że rano kurier przyniósł mój zamówiony i wyczekany kamień do piekarnika ( a zaszalałam i zamówiłam na wymiar) więc zrobienie pizzy bardzo mi pasowało. Pizza jeszcze nie gotowa wiec i wpis na blogu będzie na raty. Korzystam z tego(...)szynkę, pieczarki i na co tylko macie ochotę.  Serem posypuje jak już mini pizze się podpieką  jakieś 5 do 8 minut przed końcem pieczenia. Domownicy preferują chrupiącą, dobrze wypieczona (podpieczona ) pizze, więc piekę w dość wysokiej temperaturze na kamieniu - Rozgrzewam piekarnik

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Warzywny zawijaniec w kremowym sosie z grillowaną papryką 217

oliwki następnie nałóż farsz i zawiń. *Etap IV - możesz dodatkowo zawijańca zawinąć w szynkę parmeńską lub plaster boczku. Etap V - Kremowy Sos za pomocą bendera lub trzepaczki bardzo dokładnie zmieszaj serek apetina ze śmietaną. Następnie polej nimi zawijańce i posyp kawałkami mozarelli. Etap VI - Pieczenie Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni, Zapiekaj 15 minut

Wylizany Rondel
Bezglutenowa tarta z zielonymi szparagami 249

czasie gdy tarta się piecze, przygotowujemy nadzienie. Do miseczki wbijamy jajka. Kroimy szynkę i szpinak. Dodajemy do jajek i mieszamy. Myjemy i przygotowujemy szparagi i pomidora. Gdy tarta będzie upieczona, wylewamy na nią masę jajeczną i układamy na wierzchu szparagi i pomidory. Wkładamy do piekarnika na 25 minut i pieczemy w temp. 180 stopni. Smacznego

Mama z Motylem
CALZONE Z KURCZAKIEM I SOSEM BESZAMEL 401

kostkę, dodać przyprawę i przesmażyć na oleju. Pieczrki umyć i pokroić. Ser i szynkę również pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki dać na środek pizzy. Polać sosem beszamel i zawinąć ciasto formując je na kształt pieroga. Rozbełtać jajko w misce i posmarować nim wierzch calzone. Piekarnik nagrzać do 180º na dolną funkcję grzania bez termoobiegu. Calzone przełożyć na blachę

kuchniabellissima.wordpress.com
Rolada serowa 421

serka ziołowego do smarowania 1/2 czerwonej papryki mały pęczek szczypiorku 100 g szynki 2 małe ogórki konserwowe pieprz Przygotowanie Ser żółty kroimy w plastry. Układamy je równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden lekko nakładając na drugi, tak aby tworzyły prostokąt. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok 15 min, aż ser się roztopi. Odkładamy

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka makaronowa 142

Przecier pomidorowy doprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią i mieszamy z makaronem. Dodajemy podsmażoną szynkę z cebulą i ¾ sera mozzarella. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do naczyń, w których będziemy zapiekać. Górę posypujemy pozostałą mozzarellą, układamy kilka plasterków salami i posypujemy wierzch parmezanem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 stopni ok. 20 minut. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Jajka zapiekane w szynce parmeńskiej na rukoli 141

papryki do dekoracji Przygotowanie: Na talerzu układamy liście rukoli. Do kokilek wkładamy plastry szynki, staramy się zrobić koszyczek dookoła ścianek naczynka, układamy również plasterek na spód. Kładziemy pieczarki (wcześniej usmażone na małej ilości masła), tarty ser i wbijamy jajko, dodajemy przypraw do smaku. Pieczemy w piekarniku aż białko się zetnie a żółtko nadal pozostanie płynne. Dekorujemy świeżym rozmarynem i posypujemy

KreatywnePiny
Pieczarki faszerowane szynka i żółtym serem 171

pokrojonych korzonków dodałam  surowe jajka, śmietanę, pokrojone w drobną kostkę ser, szynkę oraz szczypiorek i czosnek wyciśnięty przez praskę.  Doprawiłam solą, pieprzem i oregano, wymieszałam i tak przygotowanym farszem wypełniłam kapelusze pieczarek.  Po wierzchu lekko skropiłam oliwą, posypałam bułka tartą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopi na 30 minut. Podałam zaraz po wyjęciu z piekarnika

Gosia gotuje
Polska specjalność- klopsiki z kaszą | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 185

rukolą 1-2 gałązki natki pietruszki sól i pieprz dodatkowo dodałam kilka plasterków szynki dojrzewającej i garść posiekanego lubczyku. Przygotowanie: Kaszę należy ugotować, ostudzić opłukać.  Mięso wymieszać z bułką, doprawić solą i pieprzem. Uformować mini klopsiki i ułożyć na papierze do pieczenia, wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni 20 minut (gazetka zaleca 18-0 stopni i 15 minut

ClauditteMissCooking