szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:76/158)

Zapiekane ziemniaki z farszem wołowym zawinięte w Proscuitto 158

minut. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ziemniaki na 20 minut. Przygotowujemy farsz: mięso 2 jajka , bułka ,cebula, czosnek, koperek, pietruszka  wszystko mieszamy i łączymy, sól do smaku. Następnie ściągamy folię z ziemniaków  i studzimy. Następnie ścinamy górę ziemniak i nożem delikatnie wydrążamy dziury Faszerujemy mięsem , i owijamy szynką długo dojrzewającą Proscuitto. Przykrywamy ziemniaki folią aluminiową. Zapiekamy 35 minut

Viola cooks with passion
Szynka z szynkowara zapiekana w piekarniku 1886

Przepis Szynkę kulkę peklujemy zgodnie z tabelą peklowania następnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. http://wedlinydomowe.pl/…/ta…/1327-tabela-peklowania-mokrego Osypujemy ulubionymi przyprawami i wkładamy do szynkowara parzymy woda 80 stopni do momentu gdy mięso w środku będzie miało 65 -68 stopni.Wyjmujemy z szynkowara i wkładamy do piekarnika 160-180 stopni 20 min termo obieg.Produkt wychodzi soczysty w środku z leciutko

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Ślimaczki szynkowe ( przepis drugi) 172

misce wymieszać razem starty ser żółty, paprykę szynkę, szczypiorek, natkę pietruszki, śmietanę, białko. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonem. Ciasto francuskie rozłożyć i nałożyć na nie farsz. Zawinąć w rulon i wycinać ślimaczki. Układać na blaszce, ale tak by nie dotykały się. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200-220 stopni

W kuchni u Moniki
Omlet pieczony ze szparagami i szynką szwarcwaldzką 231

wysokości (od dołu). Plastry szynki kroimy wzdłuż na połowę i owijamy nimi szparagi. Formę do pieczenia (u mnie foremka na tartę o średnicy 26 cm) smarujemy oliwą. Układamy szparagi.  Jajka roztrzepujemy w misce, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy ze szczypiorkiem. Zalewamy szparagi i posypujemy serem. Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (z termoobiegiem) na około kwadrans

Moje Kuchenne Rewelacje
162. Zapiekanka z zupek chińskich 194

usmażyć wraz z szynką na oleju. Dodać rozpuszczone serki wraz  z przecierem. Przyprawić (ewentualnie). Gotować na wolnym ogniu przez ok 3 minuty. Ser zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Makaron z zupek, przełóż  do żaroodpornego naczynia, polać sosem, wymieszać dokładnie i posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 170 C i zapiekać przez

Jadło i czytadło
Pizza capriciosa 326

smarujemy koncentratem i oliwą, posypujemy żółtym serem. Szynkę kroimy w grubą kostkę, pieczarki kroimy w plasterki,  a plasterki salami na ćwiartki. Wszystko układamy na plackach. Przykrywamy je ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia, co trwa około 30-40 minut. Gdy ciasto wyrośnie skrapiamy je delikatnie oliwą i posypujemy oregano. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładając do niego uprzednio

Kulinarne przygody Gatity
KIESZONKI SCHABOWE Z FARSZEM 235

czasie, kiedy moja baba drożdżowa wyrastała spokojnie w piekarniku, myślałam co tu szybciutko zrobić na obiad.  I to był impuls! Będą kieszonki schabowe... faszerowane... tym co akurat mam :) czyli farszem szynkowo-cebulowo-serowym.Przepis nieskomplikowany i nawet początkująca gospodyni z nim sobie poradzi.Jeśli tylko posiada w lodówce:Składniki:schab (nie podaję ilości bo jest ona uzależniona od ilości domowników(...)plastry (taki dobry centymetr). Kostrą końcówką noża nacinamy w naszych plastrach kieszeń i oprószamy je przyprawami (ulubionymi).Przygotowujemy farsz. Smażymy na sklarowanym maśle (lub oleju) cebulkę pokrojoną w kostkę, szynkę i poszatkowaną na najdrobniejszych oczkach małą marchewkę.Dodajemy do farszu przyprawy:sól, pieprz, słodką paprykę, majeranek. Farsz studzimy, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser żółty i zieleninę (szczypiorem, natkę

Walijskie Pichcenie
Grissini z ciasta francuskiego z parmezanem 148

jednak podać z dipami, owijać w szynką parmeńską lub podawać jako przegryzka do zupy, a do jakiej pasują najbardziej to już wkrótce......;) Składniki na ok 12 szt Czas przygotowania: 20 min 1 opakowanie ciasta francuskiego* 1 jajko ok 150 g parmezanu *jeśli używamy ciasta mrożonego należy je wcześniej rozmrozić  Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni 2. Jajko roztrzepujemy

Słodki Kompromis
Szynka z dzika pieczona w niskiej temperaturze 171

szynki z dzika, 4 łyżki smalcu, 6 jagód jałowca, garść świeżego rozmarynu, 5 nieobranych ząbków czosnku, 100 ml mocnego bulionu, 400 ml czerwonego wytrawnego wina, Mięso umyć, osuszyć. Obsmażyć, w naczyniu do zapiekania, na rozgrzanym smalcu. Dodać przyprawy, wlać bulion i wino. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na 4 godziny. Mięso wyjąć i odłożyć, sos przecedzić, zagotować

królestwo garów
Serowe paluchy z farszem pizza. 178

jedną położyć ser, pieczarki, ogórka i szynkę a drugą częścią (tą bez farszu) ketchupem do wewnątrz nakryć tą pierwszą tak by farsz zamknąć w środku. Placek pizzy podzielić na paski o szerokości około 3-4 cm i każdy kawałek zawijać jak świderek.  Tak przygotowane paluchy wkładać do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około 15 minut.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
pieczywo z ziemniakami i szynką szwardzwaldzką 135

długości foremki na chleb ,układamy plastry szynki i składamy jeden bok do środka i drugi bok tak samo  ( jak widać na zdjęciu )   Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy ciasto złożeniem do spodu. Z reszty ciasta można uformować 3 duże bułki lub 4 małe . Wszystko przykrywamy i odstawiamy na 40 minut. Piekarnik rozgrzewamy na 195 stopni i wstawiamy

Wypieki Rene
Strudel mięsny 103

ciasto francuskie 10 g mięsa mielonego z szynki suszone ananasy Bakal żurawina do mięs sól pieprz natka pietruszki oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Podsmażamy mięso z dodatkiem suszonego ananasa na odrobinie oliwy z oliwek.Doprawiamy do smaku. Rozwinięte ciasto smarujemy żurawiną.Następnie układamy na nim mięso.Zwijamy całość w rulon. Całość pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni

Wielki apetyt
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI I SZYNKĄ 227

drobno pokrojone pieczarki, pokrojoną w kostkę szynkę oraz posiekany ząbek czosnku. Dodajemy przyprawy i  smażymy całość ok 5-10 minut, po czym pieczarki odcedzamy z wody, którą puściły i przekładamy do miseczki. Bułki kroimy wzdłuż na pół, smarujemy cienko masłem,na to układamy farsz pieczarkowy, posypujemy grubo serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st.  Zapiekamy

Walijskie Pichcenie
Muszle zapiekane z szynką parmeńska i trzema serami 204

Dodajemy do pieczarek i papryki. Podsmażamy, aż szynka będzie chrupiąca. Składniki farszu mieszamy z sosem. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu (al Dente). Ser mozzarella ścieramy na tarce. Ser pleśniowy i ser raclette kroimy w drobną kosteczkę. Ugotowane muszle nadziewamy farszem i przekładamy do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Posypujemy serami. Pieczemy w piekarniku nagrzewamy do 200 stopni przez około

Mania Gotowania
POLĘDWICA A'LA WELLINGTON. 206

Mięso smaruję musztardą, zawijam delikatnie szynkę i mocno  dociskam,  by powstał dość ciasny pakuneczek. Kolejnym krokiem jest już owinięcie tak przyrządzonej polędwicy ciastem francuskim, też bardzo ciasno, dokładnie zaciskając, zaklejając miejsca złączeń. Przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia  i obficie, bardzo dokładnie smaruję wierzch ciasta pozostałym jajkiem. Wstawiam do piekarnika nagranego do 180 stopni i piekę

W kuchni Karmel-itki
Schab po węgiersku z piekarnika-wędlina kanapkowa 4089

Schab po węgiersku z piekarnika – wędlina kanapkowa Pieczona wędlina nie jest niczym nowym , ani odkrywczym , ale uwierzcie , ten przepis powoduje , że schab jest mięciutki i soczysty .Doskonale sprawdza się na kanapki , nawet bez dodatków . Wędlinka siedziała u nas w lodówce tylko trzy dni , biorąc pod uwagę ,że nasza rodzinka liczy 4 osoby , to zniknięcie w takim czasie(...)sobie przygotować , bez większych trudności . Składniki : 2 kg schabu bez kości 40 g soli peklowej 4 łyżki ostrej mielonej papryki 4 ząbki czosnku 1 łyżka cukru siatka wędliniarska do szynki Schab obcinamy ze wszystkich błon , tłuszczyków i innych zbędnych elementów . Do garnka wlewamy wodę ( daję taką prosto z kranu ) , około 2 l . W wodzie rozpuszczamy sól peklową , wrzucamy zmiażdżone ząbki

Ogrodnik w podróży
Piróg biłgorajski 173

wymiary u spodu), wysokość 7 cm: 600 gr ugotowanych ziemniaki 1 szklanka kaszy gryczanej /650 gr ugotowanej 750 gr sera białego (półtłusty) 500 gr boczku z szynką pół na pół 1 szklanka śmietany 18 % 5 jajek 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczka pieprzu 2 garści liści mięty lub łyżeczka suszonej mięty Kaszę ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu, lekko(...)Dokładnie wyrobić, tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły. Formę wysmarować masłem, wysypać płatkami owsianymi lub otrębami. Ciasto rozdzielić na dwie formy, ugnieść, wyrównać. Piec 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. Wyjąć z piekarnika, na 20 min pozostawić w formie, po czym ciasto oddzielić od boków formy, formę przykryć deską do krojenia, obrócić, delikatnie zdjąć formę, kroić

moj przepis na
Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington 159

pieczarkami, następnie ściśle zawijamy w szynkę oraz w folię spożywczą. Wkładamy na ok. 30 minut do lodówki. Rozkładamy ciasto francuskie, smarujemy roztrzepanym jajkiem, kładziemy polędwiczkę wypakowaną z folii i szczelnie zawijamy. Tak samo postępujemy z drugą. Wierzch ciasta smarujemy pozostałym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na ok. 35 minut

mojewypiekiinietylko
Szaszłyki z pieca w cieście francuskim z dodatkiem ananasa 169

Kania  (zawartość mięsa wieprzowego z szynki to 93% ) żółta cukinia zielona cukinia czerwona papryka świeży ananas sól i pieprz do smaku Karahi Chicken Masala ,przyprawa bez chemii  Skworcu patyczki na szaszłyki Ananasa obierz i pokrój w dużą kostkę. Pozostałe składniki umyj, pokrój na kawałki. Z parówki usuń folię, również pokrój. Rozgrzej piekarnik do 200-210 stopni C. Rozwiń

Z Kuchni Do Kuchni
Babeczki dyniowo - kukurydziane. 180

pieczenia. Wmieszać pokrojoną dynię, odsączoną kukurydzę, szynkę, ser cheddar i szalotki. Jajka ubić z mlekiem i jogurtem. Wlać do mieszanki mąki, wymieszać i doprawić solą (ciasto ma być lekko słone). Ciasto przełożyć do foremek na babeczki posmarowanych lekko masłem (jeśli foremki są silikonowe nie smarować ich wcale). Posypać pestkami dyni. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180ºC przez

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Zupa gulaszowa z pieczoną papryką 160

mięsa wieprzowego (może być karczek lub szynka) 2 cebule 4 ziemniaki 3 czerwone papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka mąki pszennej 2 ząbki czosnku mąka olej szczypta papryki słodkiej szczypta papryki ostrej 3 liście laurowe sól pieprz Papryki natrzeć olejem, położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. pół godziny, aż skórka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jajka zapiekane w kokilkach z Serem Korycińskim "Swojskim" Czesławy Zarzeckiej 143

tarce na średniej grubości oczkach, szynkę drobno kroimy, mieszamy z serem i dodajemy ketchup. Tak przygotowaną masę układamy  na jajkach. Kokilki wstawiłam do wcześniej przygotowanego przez mamę naczynia żaroodpornego z gorącą wodą, wody ma być tylko troszkę tak żeby nie wpłyneła nam do kokilki. Zamykamy naczynie i wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika do tem. 180 stopni, pieczemy około

Lili w kuchni
Zapiekane roladki kapuściane 149

gołąbki. Na każdy listek położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem

Tradycyjna Kuchnia
Zapiekany kurczak z brokułami, szynką, ogórkami kiszonymi i kaparami. 167

żaroodpornym układamy warstwowo filety z kurczaka, szynkę, pokrojone na plasterki ogórki kiszone, posiekaną cebulę, posypujemy kaparami, umieszczamy brokuły podzielone na mniejsze kawałki i posypujemy wszystko solą i pieprzem.  Następnie przygotowujemy sos z musztardy, jogurtu, majeranku, mieszamy go dokładnie i wylewamy na wierzch naszej potrawy. Na koniec posypujemy startym serem i zapiekamy w piekarniku około 45 min w 180 stopniach

Symfonia smakowa
pizza na cienkim spodzie 183

nagrzewającym się przez ok 40 min w piekarniku nastawionym na 250 st. i ułożonym na najniższej półce. Placki pizzy układałam na papierze do pieczenia , i razem z papierem zsuwałam na kamień. Po 3-4 minutach, papier spod pizzy wyciagałam a placek piekł się przez kolejne 3-4 minuty.sos pomidorowy, mozzarella, pieczarki , cebula , szynka serrano

Stare Gary
Pieczone awokado z jajkiem + pasta kanapkowa z awokado :) 161

Środek oprószamy pieprzem i solą. Kroimy szynkę i szczypiorek i umieszczamy je w awokado. Owoce układamy w koszyczkach zrobionych z folii aluminiowej tak, aby się. nie przewrócił i umieszczamy na blasze do pieczenia. Na koniec do każdej połówki awokado wbijamy po jednym jajku i przyprawiamy. Ostrożnie wkładamy blachę do nagrzanego do 200* piekarnika, na 15-20 minut. W tym czasie

Kuchenny Skrawek Nieba
Tarta z ciasta francuskiego z mięsem mielonym, pomidorami i dynią 178

użyłam wieprzowej szynki) 1 łyżka  koncentratu pomidorowego 1,5 łyżki ziół prowansalskich 400 ml krojonych pomidorów około 10 pomidorków koktajlowych 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka sosu Worhestershire świeżo zmielony pieprz 2 opakowania ciasta francuskiego 2 łyżki bułki tartej  miękkie masło około 80 g parmezanu garść rukoli Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy

Mania Gotowania
Dożdżowe ślimaczki z pesto i szynką 567

ciasta smarujemy pesto, przykrywamy polowć plesterków szynki i sera. Posypujemy ziołami. Zwijamy w roladę. Przy pomocy nici dentystycznej tniemy roladę na krążki, które układamy na blasze i pozostawiamy przez 30 min do napuszenia. Analogicznie postęujemy z drugim platem, który zamiast pesto smarujemy pomidorami. Blaszkę ze ślimaczkami wstawiamy do nagrzanego do maksimum piekarnika( u mnie 230°C) na najniższy poziom

Mia Cucina Sofieta

Proponowane wyszukiwania