szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:79/158)

Rollsy francuskie z szynką i serem. Zakręcone ślimaczki z ciasta francuskiego. 244

keczupem, na keczup układam plastry szynki, na nie plasterki sera. Całość zawijam jak roladę od dłuższego brzegu. Następnie roladkę kroję w 2 cm. plastry. Plasterki w odstępach układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, lekko każdego spłaszczam i smaruję po wierzchu pędzelkiem umoczonym w mleku. Posmarowane ślimaczki posypuję przyprawą do pizzy. Wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 18 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Muffinki z porem i boczkiem 169

Jeżeli używacie chudego mięsa lub szynki można dodać nieco masła, aby por się nie przypalił). Przestudzić. W jednaj misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę. W drugiej misce połączyć jogurt, jajko i oliwę, dodać przestudzone pory z boczkiem oraz słodką i ostra paprykę i wymieszać. Masę dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę

Codzienne Gotowanie
Pieczone pierogi czyli calzone 233

dowolność, ja zrobiłem go z szynki, pomidora, sera żółtego i topionego. Możecie dodać także rukolę, ricotte oraz wiele innych ulubionych składników. Ważne jest to aby składniki nie były za mokre gdyż ciasto nam rozmoknie i będzie niesmaczne. Ciasto wałkujemy bardzo cieniutko, wycinamy kółka z talerza i nakładamy farsz do środka. Pieczemy w mocno rozgrzanym piekarniku nie dłużej niż 10 minut

Full Smaku
Papryki faszerowane szpinakiem 204

farszu dołożyć szynkę, serek, wszystko dokładnie wymieszać doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą. Tak przygotowanym farszem nadziać papryki. Można zawiązać szczypiorkiem. Przygotować sos. Rozdrobnić w blenderze pietruszkę, paprykę i czosnek. Wymieszać z oliwą i winem, doprawić solą i pieprzem. Sos wlać na dno naczynia do pieczenia, ułożyć papryki, wstawić do piekarnika nagrzanego

Stare Gary
Nadziewana cukinia 218

też pokrojoną w drobną kostkę) szynkę i paprykę. Przyprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z limonki. Smażymy, dopóki cebula nie zmieni koloru na złoty.Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i szczyptą czosnku. Smarujemy nim wnętrze wyżłobionej cukinii. Następnie wypełniamy ją przygotowanym wcześniej nadzieniem. Wierzch posypujemy bazylią. Cukinię pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez ok. 15-20 minut

Weganizm infantylny
Bigos z piekarnika 388

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam swój pierwszy bigos. Nie był to jednak bigos tradycyjnie gotowany, a pieczony w piekarniku, który jest

Marta Gotuje
PRZEPIS NA PIECZONE ZIEMNIAKI! 138

minut, potem do piekarnika i z głowy! Polecam! Żółte podłużne ziemniaki obieramy ze skórki, środek ziemniaka drylujemy, drylownicą do gniazd nasiennych w jabłkach. W otworze umieszczamy gałązkę rozmarynu i białą cienką kiełbaskę lub gałązkę cząbru i kabanosa. Możesz użyć dowolnych swoich ulubionych ziół, jeśli chcesz możesz też ziemniaki dodatkowo owinąć plastrem boczku, bądź szynki parmeńskiej, całość polewamy oliwą z oliwek

SMYKWKUCHNI
PIZZA!! 125

być bazylia bądź oregano) szynka, pomidory świeże, pomidory suszone, kukurydza, mozzarella SOS CZOSNKOWY - 1 duży ząbek czosnku 150 ml jogurtu naturalnego sól pieprz kilka kropel cytryny  Pomieszałam składniki na ciasto, przełożyłam je do naczynia żaroodpornego po czym zostawiłam na 15 minut przykryte ściereczką. Po 15 minutach nałożyłam dodatki. Włożyłam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Smacznego

BezglutenowaIzabela
Pomidorowe zapiekanki 217

plasterków dowolnej szynki  3 ząbki czosnku  2 łyżki koncentratu pomidorowego  8 plastrów sera żółtego ziołowego Wykonanie  Na wstępnie smarujemy nasze kromki chleba koncentratem pomidorowym , na to obrany czosnek i pokrojony w plastry , ilość czosnku według uznania , następnie na to wykładamy wędlinę pomidora w plastrach , i przykrywamy żółtym serem , następnie wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni

Mój Smak
Kurczak w cieście francuskim 161

położyć filet, 2 plasterki szynki, 2 plasterki sera żółtego. 5. Boki ciasta pociąć w paski po obu stronach, w odstępach ok. 1,5 - 2 cm. 6. Boki poprzekładać na wierzchu. Raz prawy pasek, raz lewy. Ważne, aby pomiędzy paskami były małe chociażby szczeliny, żeby kurczak mógł odparować. 7. Całość popędzlować jajkiem. 8. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

Kuchnia smaków
PIZZA EKSPRESOWA WG BUNI 154

czasie kroimy szynkę, paprykę, pieczarki i ser w plastry lub paski. Do podrośniętych drożdży dodajemy mąkę i olej, szybko wyrabiamy. Rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy ketchupem wymieszanym z przecierem i ziołami, układamy ser, a na nim pozostałe składniki. Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 12-15 min. na termoobiegu

słodki bratek
Jajka zapiekane ze szpinakiem i szynką w kremowym sosie 106

Następnie dorzucamy szpinak i szynkę. Mieszamy i odstawiamy na chwilę. Foremki do zapiekania dokładnie smarujemy cienką warstwą masła. Napełniamy je po równo masą, a na wierzch wbijamy po jajku. Posypujemy odrobiną startego parmezanu oraz posiekanym tymiankiem. Foremki umieszczamy w żaroodpornej formie i wlewamy do niej gorącą wodę (do połowy wysokości foremek). Jajka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni

MyCookBook.pl
Kurczak z porem i tymiankiem zapiekany w cieście francuskim wg przepisu Pascala Brodnickiego (Tourte z kurczakiem) 347

płatów. Na nim układamy szynkę oraz starty ser. Brzegi ciasta smarujemy żółtkiem z drugiego jajka. Nakładamy drugi płat ciasta, zawijamy brzegi. Staramy się delikatnie rozprowadzić farsz na całość powstałej półkuli. Na środku robimy malutki otwór. Całość smarujemy żółtkiem. Układamy listki i je również smarujemy (ab nie odznaczały się kolorem). Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym na 220 stopni. Podajemy

Kolizje Smaków
Jaglana tarta ze szparagami i "Nic nie trwa wiecznie" 116

chili mozzarella wędlina, np. szynka, polędwica sól pieprz szczypiorek Kaszę wypłukać w kilku wodach, przecierając ziarna między palcami. Kaszę zalać 360 ml wody i gotować do odparowania wody. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kaszę do keksówki i równomiernie ją rozprowadzić. Na kaszy ułożyć plastry mozzarelli, na niej szparagi i krążki chili. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 200 stopni

Weekendy w domu i ogrodzie
Pizza z pieczoną szynką i majonezem 168

ciasto Dodatki: 1. Szynkę kroimy na mniejsze fragmenty. 2. Cebulki podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Układać ser na sos, następnie nakładać mięso, cebulki i szczypior, Piec: 15-30  min w temperaturze 200 stopni. Bądź 10-15 w temperaturze 230 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, dekorować majonezem za pomocą

KreatywnePiny
Włoska Pizza Eksperymentalna 117

składniki pizzy. Pokroić szynkę, warzywa... zredukować pomidory z puszki, przyprawić czosnkiem.  Blat obsypać mąką, kolejno rozwałkować na cienkie placki (z tej ilości mąki wychodzą 3 pizze) podsypując dodatkową mąkę. Pizze smarujemy sosem pomidorowym, posypać przyprawą do pizzy, ułożyć resztę składników...   Pizzę ułożyć na papierze do pieczenia i przenieść do nagrzanych płytkach szamotowych (30 min piekarnik na maxa

MarciochaKucharzy
Serowe paluchy 228

urozmaicić dodając szynkę lub ulubione zioła :) Składniki: 1 ciasto francuskie 100 g żółtego seraPrzygotowanie:   Z ciast francuskiego wycinamy prostokąty ok. 2cm na 12 cm. W środek wkładamy o podobnych wymiarach kawałek żółtego sera. Skręcamy ciasto francuskie trzymając za dwa przeciwległe końce. Układamy paluchy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika

Aga w kuchni
Rolady ze śliwką 191

wersję ze śliwką. Danie ostatnio robiłam na świąteczny obiad dla rodzinki. Sprawdza się na takie okazje doskonale, ponieważ nie musimy stać przy garnkach i pilnować mięsa. Wkładamy roladki do piekarnika, i o nic się nie musimy martwić. Równocześnie z roladami możemy upiec pieczone ziemniaczki. Pozostaje nam tylko zrobienie sałatki i gotoweJ  Na zdjęciach wersja light z samymi warzywami(...)kotlety ze schabu ·       około 16 śliwek suszonych (4 na jedną roladkę) ·      około 8 cienkich plastrów szynki dojrzewającej (np. szwardzwaldzkiej) lub boczku ·       zioła prowansalskie ·       łyżka sosu sojowego jasnego ·       papryka czerwona

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania