danie stało się ostatnio naszym ulubionym obiadem. Oprócz schabu wypróbowaliśmy też wersję z szynką (była trochę bardziej soczysta). Żeby mieć obiad za jednym zamachem i nie gotować już ziemniaków to piekę je razem z mięsem w piekarniku, tylko na osobnej blaszce. Na niedzielny obiad, a nawet świąteczny to danie idealne. Składniki: 5 plastrów schabu (lub innego mięsa wieprzowego
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodczas zwijania nadmiar nam wypłynie i tak. Na każdej kromce układamy po plasterku sera, paseczku papryki (opcjonalnie szynki) i zwijamy roladkę. Przygotowaną roladkę owijamy plastrami boczku i spinamy wykałaczką. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut (do momentu aż boczek zrobi się przyjemnie chrupiący i wypieczony
Smaki Na Talerzukroimy jeszcze na pół. Sucharki rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym z nich układamy plasterek szynki. Dajemy po kropelce ketchupu. Następnie posypujemy odrobiną ziół prowansalskich, wykładamy po kawałku cebuli i przykrywamy plastrem sera. Blaszkę z sucharkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilka minut (tyle, by ser się roztopił. Pilnujemy by sucharków nie spalić
Smaki Na Talerzuukładamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut do napuszenia się. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kiedy bułeczki podrosną, smarujemy je roztrzepanym jajkiem ( ps. resztę niewykorzystanego jajka możemy użyć do omletu np. dodać szczypiorek, szynkę, ser, pomidor i gotowe ) następnie ostrym nożem, bądź żyletką nacinamy każdą bułeczkę. Bułeczki pieczemy przez około
Gotowanie...to proste !Szynkę, ser a także buraki kroimy w kostkę. Wyjmujemy foremkę z lodówki. Na cieście wykładamy szpinak, następnie pokrojoną szynkę i buraki. W misce mieszamy jajka ze śmietaną i przyprawami. Wylewamy sos na tarte. Na wierzchu układamy kawałki sera. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 40 min aż się zetnie i zarumieni. Podajemy na ciepło, chociaż na zimno
Radość kipiąca uśmiechem.robiłam wielkości małego talerzyka. Ciasto delikatnie rozpłaszczamy następnie smarujemy 2 łyżkami sosu pomidorowego, oprószamy bazylią i układamy pokrojoną szynkę, pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę, oprószamy solą i pieprzem, wierzch posypujemy startym żółtym serem. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni, pieczemy na zloty kolor, moje pizzerki piekły się około 35 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilimortadeli przekroić na pół. Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem i położyć (obok siebie) na nim po trzy połówki szynki. Całość delikatnie zrolować i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Kwiatuszki posmarować rozmieszanym jajkiem (opcjonalnie z przyprawami) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20 minut (powinny być zarumienione) w 190 stopniach
Di gotujegłód, ale są też zdrowe i pyszne. Mięso, którego użyłam do sałatki, upiekłam w nocy bo wtedy włączony piekarnik tak bardzo nie dokucza. Możecie użyć też porwanego na kawałki pieczonego kurczaka albo plasterków pieczonego schabu. Ostatecznie zastąpić gęś wędliną, jakąś dobrą szynką i też będzie smacznie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaukładamy na grzbiecie, wkładamy do jej wnętrza przygotowany farsz i związujemy rybę sznurkiem ( tak jak wiążemy szynki). Sporą blachę wykładamy aluminiową folią, układamy na niej rybę obkładamy kawałkami masła i n akrywamy drugim kawałkiem aluminiowej folii Szczupaka wstawiamy, do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę przykrytą folią pieczemy przez 30 min, a n astępnie zdejmujemy
Miód i pieprzposmarowaną olejem formę do pizzy lub tortownicę. Na cieście rozprowadzamy nadzienie z pieczarek, cebuli i koncentratu pomidorowego. Plastry szynki drobno kroimy a następnie układamy na pizzy, na końcu pizzę posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. Pizzę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp 200 st. C i pieczemy około 25-30 minut
Smakowite Daniamusztardą lub chrzanem. Taki najbardziej lubią moi mali i duzi mężczyźni. Wcześniej podawałam Wam przepis na szynkę peklowaną przepis znajdziecie tutaj . Boczek po moczeniu się kilka dni w zalewie można ugotować tak jak zrobiłam to ja lub upiec w piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Składniki 1,5 kg boczku bez skóry 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki
O kuchni z uczuciemkrótkie bagietki 2 duże lub 4 małe jajka (zależy też od wielkości bułek) ok 10 dkg szynki lub innej wędliny lub kiełbasy 1,2 cebuli kilka plasterków sera żółtego (lub starty) 2 łyżki masła ząbek czosnku sól i pieprz Piekarnik nagrzać do temperatury 170 stopni C. Z bułek ściąć wierzch, jak najmniej. Środek wydrążyć. Połowę masła wymieszać
Maślane ciasteczkoSmażyć na złoty kolor z obydwu stron. Na każdej połowie naleśnika nałożyć po dużym plastrze mozzarelli i szynki , złożyć w chusteczkę. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną , ułożyć naleśniki. Na każdym ułożyć jeszcze po plasterku mozzarelli i polać sosem spaghetti. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni około 20 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliwsypać łyżkę soli , pokroić cebulę ,marchew . Główkę czosnku przekroić na pół. Krok 5 . Na rozgrzanej patelni obsmażyć szynkę z każdej strony , następnie włożyć ją do brytfanny wlać 1/2 szklanki wody i tłuszcz ze smażenia . Przykryć . Krok 6 . Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni ,przez około 2 godziny. ( sprawdzać wykałaczką )Od czasu do czasu podlewać pieczeń puszczonym sosem
Eli Gotowanieciasto przez ok. 15 minut. Odstawiamy na 45-60 minut do wyrośnięcia. Pieczemy przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 - 200 stopni. Na pizze wykładamy swoje ulubione produkty lub to co znajdziemy w lodówce. Ciasto wysmarowałam koncentratem pomidorowym, wyłożyłam pieczarki, szynkę i żółty ser. Smacznego
Motylkowa Kuchnia