szynka z piekarnika - 2356 przepisów (strona:52/158)

Rukola na tapecie 191

szynki parmeńskiej ser brie (na około 8 grubszych plasterków) garść rukoli (nasza!) Składniki układamy na jednej połowie placka- szynkę, na niej plasterki sera i porwane listki rukoli. Piadinę składamy na pół i wkładamy na 5-10 minut do średnio nagrzanego piekarnika- placek powinien być lekko ciepły a ser trochę rozpuszczony. Jemy na ciepło i marzymy o włoskim piazza skąpanym

les mirabelles
Zapiekane pomidory- danie ekspresowe 119

Ekspresowy pomysł na smaczny obiad. Składniki: 3 pomidory 3 łyżki zielonych oliwek 10 dag szynki wieprzowej 1 łyżka posiekanej bazylii 1 majonez Wykonanie: Pomidory przekroić na pół i ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym masłem. Zagrzać w piekarniku przez 10 minut, dodać oliwki, posypać bazylią, zalać majonezem  i zapiec w temperaturze 200 stopni około 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Świateczny pasztet zapiekany. 216

eksperyment, to upiekę pasztet w kokilkach i formie prostokątnej. Kokilki i formę smarujemy masłem -na dno kokilek położyłam szynkę, formę wysypać bułką tartą, przekładamy do nich masę(część mieszamy z żurawiną- do dwóch kokilek) ubijając, wierzch polać wywarem i do piekarnika w temp. 170 stopni na około 1 godz., pasztet jest gotowy gdy odchodzi od formy

Kuchnia Beaty
Sadzona focaccia na bogato 132

jajka, żółtka przekłuwamy, solimy i pieprzymy, na to układamy po suszonym pomidorze, pieczarki pokrojone w plasterki, szynkę i groszek. Jajka smażymy na bardzo wolnym ogniu, tak aby całość się ścięła. Na focacci układamy plasterki sera i podgrzewamy w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej, na to nakładamy sadzone jajka i posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z ulubionym sokiem Tymbark

Jadło i czytadło
Zapiekane jajka z makaronem 143

kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/zapiekane-jajka-z-makaronem.html> Skład : 6 jajek 6 plasterków wędzonego boczku / szynki 6 plasterków żółtego sera 6 plasterków pomiodora 1-2 łyżki masła do smarowania formy szczypiorek do posypania sól i pieprz WYKONANIE   Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Formę do babeczek smarujemy masłem i umieszczamy w kolejności: kawałek pieczywa, boczek, plasterek pomidora, ser. Na koniec rozbijamy jajko. Doprawiamy szczypą soli

w mojej kuchni
ZAPIEKANKI Z PIEKARNIKA. SZYBKIE NA RAZ. 493

Kroimy cebulę w pióra, mieszamy ją z domową vegetą i odrobiną oleju. Ścieramy ser żółty, kroimy pieczarki, ogóreczki, szynkę. Dodajemy do cebuli razem z kukurydzą. Doprawiamy do smaku. Rozkładamy na kanapki. Kroimy je na mniejsze i dekorujemy keczupem. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni góra-dół, termoobieg, 20 minut. (Czas zależny od tego jaki stopień chrupkości chcemy osiągnąć

Wypisz Wymaluj
1518. Zawijaski z kiełbasą i różowym sosem 322

rozwałkować je i pokroić na prostokąty.Plasterki szynki [ kiełbasy]podzielić na kawałki wielkości prostokątów z ciasta. Każdy plasterek szynki położyć na cieście i zrolować, tworząc zawijaski. Ułożyć na blaszkę wyłożonej papierem do pieczenia. Ponownie pozostawić na godzinę do wyrośnięcia. Rozgrzać piekarnik do temp.210 st C. Roztrzepać jajko, dodać 2 łyżki wody i  posmarować zawijaski przy pomocy pędzelka. Piec przez

Moje domowe kucharzenie
Kęski drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 164

podzielić na 8 części. Każdą z nich doprawić solą, pieprzem, ziołami i chili i zawinąć w plaster szynki.  Cebulę pokroić w piórka, a paprykę w paski. Mięso ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i posypać cebulą i papryką.  Piec w piekarniku przez ok. 25 min. w temp. 180 st.C

Pasja Smaku
Frittata z warzywami 345

smaku solą i pieprzem, dodać mąkę i całość krótko zmiksować. Do masy jajecznej dodać pokrojone warzywa, zrumienioną cebulkę, szynkę i lekko przemieszać.Naczynie żaroodporne wysmarować masłem wlać masę jajeczno - warzywną i na górze posypać startym żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 stopni i zapiekać około 30 minut aż masa się zetnie

Ala piecze i gotuje
Wielki kluch – pyszny obiadek 216

wielkiego klucha . No to utoczyliśmy giganta , a że ciężko było go ugotować , to zostało uparować w piekarniku . Generalnie wyszło genialnie , polecam , naprawdę pyszne danie Składniki : 0,5 kg ziemniaków 1 jajko 3 łyżki mąki sól do smaku farsz : 0,5 kg mielonej szynki wieprzowej 2 cebule średniej wielkości 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1 łyżka gęstej śmietany(...)ciasta układamy farsz i delikatnie zawijamy w kształtny baton , jednocześnie owijając folią , kilka razy dla usztywnienia . Przekładamy na formę do pieczenia , którą zalewamy wodą do połowy kluchy . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do około 150 C , przez 60 minut . Po tym czasie wyjmujemy , pozwalamy 10 minut , odpocząć klusce i możemy odwijać , kroić i podawać , doskonały z sosem czosnkowo ,ogórkowo -jogurtowym " class

Ogrodnik w podróży
Mini tarty z jajecznicą 188

obciążamy, by się równomiernie piekły. Wkładamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 200st C, następnie usuwamy obciążenie i podpiekamy jeszcze ok 15 minut. 2. W tym czasie na roztopionym maśle smażymy jajecznicę z dodatkiem posiekanego szczypiorku oraz przypraw. Gotową napełniamy tartinki i podajemy z przygotowanymi warzywami, szynka oraz serem.  Dodatki do naszych tartinek oraz do samej jajecznicy możemy

Kuchnia w czekoladzie
Szynka drobiowa z szynkowaru 208

Szynka drobiowa z szynkowaru 2016-06-09 17:05:32 Domowe wyroby w postaci pasztetów, pieczonych mięs i wędlin robiłam zawsze tradycyjną metodą w piekarniku. Sceptycznie podchodziłam do zakupu szynkowaru, traktując go jako kolejny, zagracający kuchnię sprzęt. Jednakże nie byłabym sobą, gdybym nie podjęła się kolejnego wyzwania. Już po pierwszym użyciu zmieniłam opinię na temat tego gadżetu. Wyroby z szynkowaru(...)wody i przez dziurką w pokrywie wylewamy zebraną wodę. Odstawiamy do wystudzenia. Następnie szynkowar wstawiamy do lodówki na 24 -48 godzin. Po tym czasie szynkowar otwieramy i wyjmujemy szynkę. Jeżeli szynka nie chce wyjść należy zanurzyć dno szynkowaru w ciepłej wodzie. Notatki - woda w garnku powinna sięgać około 2 cm ponad poziom mięsa w szynkowarze - szynkę przechowujemy w lodówce

Wędrówki po kuchni
Przepis na śniadanie-kanapki na gorąco 283

danych w przepisie. Upieczone i przestudzone bułki rozetnij w połowie. Dolną część posmaruj pomidorowym sosem. Następnie obłóż serem, szynką i usmażonymi pieczarkami. Na koniec posyp mozzarella i przykryj wierzchnią częścią bułki. Wierzch bułek posmaruj oliwą. Wstaw kanapki do nagrzanego na 200ºC piekarnika i piecz przez 20 minut. Wyjmij z piekarnika i posyp oregano. Jedz kanapki odrywając po kawałku. Smacznego! Spara

codojedzenia
schab zapiekany w kapuście kiszonej 1025

danie stało się ostatnio naszym ulubionym obiadem. Oprócz schabu wypróbowaliśmy też wersję z szynką (była trochę bardziej soczysta). Żeby mieć obiad za jednym zamachem i nie gotować już ziemniaków to piekę je razem z mięsem w piekarniku, tylko na osobnej blaszce. Na niedzielny obiad, a nawet świąteczny to danie idealne.  Składniki: 5 plastrów schabu (lub innego mięsa wieprzowego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Roladki z chleba tostowego 338

podczas zwijania nadmiar nam wypłynie i tak. Na każdej kromce układamy po plasterku sera, paseczku papryki (opcjonalnie szynki) i zwijamy roladkę. Przygotowaną roladkę owijamy plastrami boczku i spinamy wykałaczką. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 10-15 minut (do momentu aż boczek zrobi się przyjemnie chrupiący i wypieczony

Smaki Na Talerzu