Truskawkowy szał trwa. Jeśli macie ochotę na proste i szybkie ciasto z truskawkami bez miksera i nie macie maślanki, aby skorzystać z tego przepisu , zróbcie Jogurtowe ciasto z truskawkami . Jest równie pyszne, ale bardziej delikatne w swojej konsystencji. Ja korzystam z obydwu przepisów w zależności od zawartości mojej lodówki. Zarówno jeden, jak i drugi przepis na ciasto z truskawkami jest
Moja DelicjaDzisiaj ciasto jak mleczny batonik znanej firmy. Maxi King. Ciasto szybkie, przekładane herbatnikami, bardzo słodkie, bo z dodatkiem masy kajmakowej więc jeśli lubicie mocno słodkie ciasta to ta propozycja Wam posmakuje. Masa mleczna wykonana jest na mleku w proszku, jest dość zwarta. Wierzch oblany czekoladą i prażonymi orzechami.... Mmm niebo w gębie! Przepis ze strony Świat Ciasta
Smak mojej kuchnisoli dodatkowo: słoiczek konfitury z malin Stovit duża łyżka galaretki malinowej sypkiej 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki wódki lub wrzątku 2-3 łyżki drobnych wiórek kokosowych Składniki ciasta szybko zagnieść, uformować kulę, zawinąć ją w folię i wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na dobrze podsypanym maka blacie. Kieliszkiem wycinać krążki i układać na blaszce
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapolania sernika : czekolada gorzka czekolada deserowa biała wiórki z białej, mlecznej czekolady Przygotowanie: Ciasto: Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia na stolnicę, dodać pozostałe składniki, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy (40x26 ) Masa serowa : Ser trzykrotnie zemleć w maszynce. Białka oddzielić od żółtek, do miski przełożyć margarynę, utrzeć, dodawać po jednym żółtku , jogurt
Kuchnia DanusiWitajcie. Dziś dzielę się z Wami pysznym i dość szybkim ciastem z bananami. Do przygotowania tegoż wypieku były użyte: Mąka Szymanowska oraz Olej Polski Rzepakowy. Zapraszam po przepis. Składniki (blaszka 36x24cm): Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki tortowej (użyłam Szymanowskiej) 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju (użyłam Polskiego) - dzięki dodatku oleju w cieście, biszkopt
Kuchnia domowa Ani250g dobrej, gęstej śmietany 18% * 500g mąki pszennej - u mnie Basia * szczypta soli * jajko i cukier trzcinowy do obtaczania rurek * kremówka i cukier puder do nadziania rurek Przygotowanie : Składniki ciasta szybko zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na minimum 6 godzin. Rozwałkować ciasto cieniutko, wykroić długie paski ciasta. Każdy pasek owinąć wokół rurek - ja swoje zrobiłam
Magiczne Życie MartyPrzepis na tego murzynka powstał całkowicie spontanicznie :) Potrzebowaliśmy szybkie ciasto, które długo utrzyma świeżość, a że mieliśmy dość sporo orzechów włoskich, połączyliśmy obie te opcje. Ciasto jest bardzo proste, bo wystarczy składniki razem zmieszać, a masa orzechowa też nie sprawia większych trudności, chyba że ktoś musi pierw te orzechy obrać :) Ciasto: 3 jajka 1 ¼ szklanki cukru ½ szklanki oleju 600ml kefiru
Smakowy Rajmąki zwykłej 1 cukier waniliowy Cukier puder do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Ciasto: Do przesianej na stolnicę mąki dodajemy masło, wodę oraz żółtka. Wszystko siekamy i zarabiamy szybko ciasto. Odkładamy na godzinę do lodówki. 2. Ciasto dzielimy na dwie równe części, wałkujemy na długość i szerokość blachy (36x24cm). Dziurkujemy widelcem. Pieczemy osobno w mocno nagrzanym piekarniku na złoty
Kuchnia w czekoladzieczegokolwiek, ale mimo to nie dałam się chandrze i postanowiłam upiec coś dobrego. Padło na pomarańczowe ciasto z migdałami. Jest dosyć proste i esencjonalne. Niestety nie należy do ciast szybkich, ze względu na czas potrzebny do gotowania pomarańczy. Można to jednak zrobić dzień wcześniej;) Ciasto (10 porcji): 2 małe pomarańcze 6 jajek 100 g ksylitolu 1 ,5 szklanki mąki pszennej
Powiedz dietom nieproszku do pieczenia 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szkl mąki pszennej Przygotowanie: masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, wbijamy jajko, dolewamy cherry, przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao ciasto szybko wyrabiamy i wkładamy na około 30 minut do lodówki piekarnik nagrzewamy do temp 180" ciasto wałkujemy, wycinamy ciasteczka, pieczemy około 10 minut, dekorujemy lukrem lub czekoladą, wedle uznania:) SMACZNEGO
Luźna Kuchniasmarowania blachy 2 łyżki bułki tartej do posypania Cukier puder do posypania ciasta Sposób wykonania: Z maki, cukru pudru, proszku do pieczenia, masła, śmietany i żółtek zagnieść szybko ciasto a następnie podzielić na dwie równe części. Każdą część ciasta zawinąć w folię i jedną włożyć do zamrażalnika a drugą schłodzić przez ok 2 godziny w lodówce. Przygotować
Na słodko lub wytrawniewyżej) Dodatkowo: białko z 1 jajka łyżeczka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy z przyprawami, migdałami, solą i cukrem pudrem. Jajko i masło łączymy ze sobą dosypując mąki. Ciasto szybko ugniatamy i wkładamy do lodówki na 30 minut ( ja przyspieszam zawsze ten proces wkładając ciasto do zamrażalnika). Piekarnik rozgrzewamy do 190`C. Jabłka obieramy i kroimy je na cienkie plasterki
Słodkie Przyjemnościbardzo proste do wykonania i szybkie ciasto jest wyjątkowo pyszne, nie tylko puszyste, ale i wilgotne, można też stosować różne kombinacje owoców i bakalii byle tylko zachować proporcje. składniki * 2 szklanki mąki pszennej * 1 szklanka cukru * 4 jajka * 2 łyżeczki kakao * 2 łyżeczki cynamonu * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka sody * 1/2 szklanki oleju * 1/2 szklanka posiekanych orzechów
Mix smakubazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska. Składniki na 12 sztuk: - 270g mąki orkiszowej
Smaczne Zdrowekasza manna 1 łyżka LUKIER: cukier puder - 1 szkl woda letnia - 2 łyżki Z przesianej mąki, cukru, masła, żółtek i jajka oraz proszku do pieczenia zagnieść szybko ciasto, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce - ok 1 godz.. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę. Do garnka wlać 25 ml wody i wrzucić jabłka i dusić parę(...)wylepić nim formę , wyłożyć na nie masę jabłkową. 1/4 pociąć w paski i ułożyć dowolny wzór na cieście. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 45 min w 175stC. Udekorować lukrem (cukier wsypać do naczynia, wlać ciepła wodę i szybko mieszać
ciasta i desery czyli na słodko