szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:84/2080)

CYNAMONOWE BUŁECZKI, BEZ WYRASTANIA 122

bazie szybkiego ciasta drożdżowego , bez wyrastania przygotowałam ostatnio bułeczki cynamonowe. Moje Dziecię uwielbia wszystko co z cynamonem: ciasteczka, ślimaczki cynamonowe, bułeczki, itp. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest jego szybkość przygotowania. Zalewamy wszystko bardzo ciepłym mlekiem z masłem, mieszamy i mamy gotowy półprodukt. Pozostaje tylko odpowiednie nadzianie i upieczenie i już możemy się delektować pysznymi bułeczkami. Z poniższych ilości wychodzi

Smaczne Zdrowe
Placek z truskawkami i czekoladą 253

Sezon na truskawki trwa,więc kolejny przepis oczywiście z truskawkami.Dzisiaj szybkie ciasto z dodatkiem truskawek i mlecznej czekolady.Ten przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy więc jest to smak mojego dzieciństwa.Zachęcam do wypróbowania. Składniki 12 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru pudru 4 jaja 125 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy truskawki lub inne owoce

Anielskie wypieki
Cynamonowe ciasto 160

Cynamon cynamon i jeszcze raz cynamon, uwielbia jego zapach i smak ... jest dla mnie numerem jeden w wypiekach. Dzisiaj polecam szybkie ciasto cynamonowe na jogurcie z dodatkiem migdałów. Składniki: 100 g zmielonych migdałów 230 g mąki pszennej 1 łyż. proszku do pieczeniu 1 łyż. sody oczyszczonej 3 łyż. cynamonu można mniej 100g cukru do wypieków 2 duże jajka 50g płynnego

Wypieki Uli
Tarta malinowa 97

malin szczypta soli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać do niej kawałki zimnego masła, pokroić nożem. Dosypać cukier, dodać jajko i wodę, zagnieść szybko ciasto. Zawinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować na wielkość formy do tarty, rozłożyć je w niej, przyciąć boki i ponakłuwać widelcem. Ponownie wstawić

niecodziennikpary
Serowe Ciasto Czekoladowe z Wiśniami Wilgotne Brownie 1388

pychotka mocno czekoladowa z waniliową masą serową i wiśniami. Ciasto jest bardzo wilgotne, takie mokre, jak idealne brownie. Pachnie cudownie i wygląda bardzo apetycznie. W przygotowaniu jest proste i szybkie. Ciasto jest bardzo smaczne, smaki wspaniale się ze sobą łączą. Polecam! (zmodyfikowany przepis z gazety „palce lizać” 2011). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM

Mała Cukierenka
Klasyczna szarlotka na kruchym cieście 205

łyżki cukru 2 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Ciasto: Ręcznie : Posiekać masło z przesianą mąką wymieszaną z cukrem i szczyptą soli. Następnie dodać jajka i jogurt/ śmietanę. Zagnieść szybko ciasto, uformować kulę, podzielić na 2 części, owinąć folią i schłodzić w lodówce 30-60 min. Mikser planetarny/ malakser: Wszystkie składniki umieścić w misie miksera/ malaksera. Włączyć urządzenie i miksować tylko do czasu

Domowa Cookierenka Agi
RUSTYKALNA TARTA Z CUKINIĄ 144

łyżeczki oliwy sól, pieprz Wykonanie: Ciasto:   Do miski wsypujemy mąkę i sól, dodajemy zimne masło pokrojone na małe kawałki, a następnie  żółtko oraz wodę.  Zagniatamy szybko ciasto  i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na około 60 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy na koło o średnicy około 30-35 cm.  Nadzienie: Cukinię dokładnie

Kuchnia MagdaLeny
TARTA KEBAB-GYROS 164

przyprawa kebab-gyros 2 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Ciasto: Do miski wsypujemy przesianą przez sitko mąkę. Dodajemy żółtko, wodę, sól i zimne masło pokrojone na małe kawałki. Zagniatamy szybko ciasto  i owijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na 30 min. Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wylepiamy nim formę do tarty (średnica 26-28 cm). Nakłuwamy spód

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto czekoladowe na maślance 138

Składniki – porcja na formę 25×25: 2 szklanki maślanki, 1 szklanka cukru, 2,5 szklanki mąki, 1/2 szklanki oleju, 2 jajka, 3 łyżeczki proszku do

Coś bym zjadła
Szybki jabłecznik z powidłami śliwkowymi i lodami waniliowymi 190

Dziś proponuję szybki i prosty przepis na jabłecznik z powidłami śliwkowymi. Smakuje wyśmienicie na ciepło w zestawieniu z lodami waniliowymi. Składniki na ciasto:  - 3 szklanki mąki pszennej typ 650 - 1 szklanka mąki orkiszowej - 1 szklanka cukru trzcinowego - 1 kostka margaryny  - 3 jajka  - 3 łyżki śmietany 12% - 15g proszku do pieczenia  - 15g cukru wanilinowego   Składniki

upichcona
Kokosowy sernik wg siostry Anatazji 343

wiórków kokosowych szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowujemy kruche ciasto. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy jajko i żółtko oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy szybko ciasto, formujemy kulkę i zawijamy w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie włączamy piekarnik na 180 stopni. Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia

na moim stole...
Sernik z rosą 83

trzeba uważać żeby nie było skamieniałe. I mamy ciasto gotowe Pod wpływem ciepła na naszej piance powinny pojawić się kropelki rosy. Nie uchwyciłam tego na zdjęciu bo tak szybko ciasto zniknęło

Kuchenne Wariacje
CHMURKA malinowa 321

pudru Galaretka: 1 kubek malin mrożonych lub świeżych 1 galaretka malinowa Beza: 4 białka 4 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka octu winnego Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko ucieramy, zagniatamy w kulkę, owijamy folią spożywczą, wstawiamy do lodówki na około 60 minut Prostokątną formę smarujemy masłem, wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem Pieczemy 180ºC przez około 12 minut białka

Luźna Kuchnia
Ciasto jogurtowo-truskawkowe na zimno 23274

ułożyć drugi blat biszkoptowy, na wierzch wylać mus truskawkowy, całość schłodzić do zastygnięcia musu - gotowe ciasto kroić w kostkę, przechowywać w lodówce, podawać schłodzone Ciasto jogurtowo-truskawkowe nie jest ciastem szybkim w wykonaniu, ale pomijając czynności przygotowawcze (przygotowanie biszkoptu, masy jogurtowej, musu truskawkowego), potrzebuje głównie czasu na zastygnięcie w lodówce. Ciasto można też wykonać bez pieczenia, zamieniając blaty biszkoptowe

Smakołyki Bereniki
PĄCZKI BANANOWO-KOKOSOWE – 1,70 zł 275

DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. JAJKA + CUKIER (2 min): jajka rozbijamy i wlewamy do wysokiej miski. Dorzucamy 2 łyżki cukru i szybko mieszamy trzepaczką, aż do uzyskania lekkiej pianki. 2. BANANY + SOK Z CYTRYNY + ALKOHOL (2 min): > obieramy je ze skórki i gnieciemy widelcem aż do uzyskania papki, która następnie podlewamy sokiem(...)głębokim tłuszczu. Olej podgrzewamy ok. 3 min – aby sprawdzić czy nagrzał się dostatecznie, wrzućcie do niego pół łyżeczki ciasta – jeśli olej dookoła pączka pieni się i skwierczy, a ciasto szybko nabiera złocistego koloru, czas zabierać się za smażenie. 5. SMAŻENIE PĄCZKÓW (10 min): na odpowiednio rozgrzany olej wrzucamy kolejno po łyżce stołowej ciasta. Robimy to zdecydowanym ruchem, tak aby cała

Nerds Kitchen
Kruche babeczki z kremem krówkowym i bakaliami 163

bakalie WYKONANIE: Mąkę połączyć z cukrem pudrem oraz solą. Zimne masło pokroić w kostkę. Masło dodać do mąki - posiekać nożem lub zmiksować w malakserze. Na koniec dodać jajko - zagnieść szybko ciasto, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Ciasto schłodzić w lodówce min. 1,5 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 3-4 mm. Z ciasta wykrawać(...)foremki, mocno dociskając do brzegów i nakłuć widelcem.  Przed upieczeniem wstawić foremki z ciastem na 10-15 minut do lodówki. Piec w temperaturze 180 stopni C do zrumienienia. Upieczone babeczki odstawić do ostygnięcia. Ostygnięte wyjąć delikatnie z foremek. Przygotować krem krówkowy. Serek mascarpone szybko zmiksować na wysokich obrotach miksera. Dodać masę krówkową - połączyć składniki. Do każdej kruchej babeczki włożyć

kolorowotorcikowo
Tarta malinowo-rabarbarowa 69

Czas czytania: 3 min Wiosenna tarta malinowo-rabarbarowa z bezą i płatkami migdałów. Tatra należy do ciast szybkich w wykonaniu i łatwych tutaj nie trzeba się obawiać, że coś nie wyrośnie! Podstawą udanej tarty jest bardzo dobre, kruche ciasto , delikatne i rozpływające się w ustach. Bardzo ważne są odpowiednio dobrane składniki w idealnych proporcjach. Po zagnieceniu składników należy, ciasto schłodzić

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto z truskawkami 89

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto z truskawkami 131

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto z truskawkami 131

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto z truskawkami 101

mące. Dzięki temu nie zapadają się w ciasto. Ciasto piekę w temperaturze 180°C ok. 40 minut. Obracam je w połowie, bo tradycyjne piekarni lubią piec nie równo. Całkiem szybkie ciasto na przyjście gości gotowe. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Jeśli macie gości wieczorem to proponuję podać truskawkowe mojito Artykuł Ciasto z truskawkami pochodzi z serwisu figasmakiem.pl

Figa S-makiem
Ciasto migdałowe z malinami 158

ciasto jest mega pyszne, wilgotne, kwaskowe od malin. Jeśli spotkacie w sklepach maliny świeże użyjcie świeżych, jeśli nie użyjcie mrożonych, też będzie ok. Ciasto szybko się robi aby potem zajadać pyszny deser, zachęcam do pieczenia. Pomysł zaczerpnęłam z Moje Wypieki i Dorota napisała że spokojnie ciasto można mrozić. Ciasto migdałowe z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Miodownik z jabłkami 363

dużą blaszkę 40x24 cm. Ciasto: - 3 i 1/2  szklanki mąki pszennej - 25 dag masła - 1/2 szklanki cukru trzcinowego - 1/2 szklanki miodu - 2 jaja - 2 łyżeczki sody  1. Ciasto szybko i energicznie zagnieść, podzielić na trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C. przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować

Apetyczna babeczka
Miodownik 173

dużą blaszkę 40x24 cm. Ciasto: - 3 i 1/2  szklanki mąki pszennej - 20 dag masła - 1/2 szklanki cukru - 1/2 szklanki miodu - 2 jaja - 2 łyżeczki sody  1. Ciasto szybko i energicznie zagnieść, podzielić na trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C. przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować masę

Apetyczna babeczka
Szybkie ciasto dyniowe 191

Wczoraj dodałam wpis z przepisem na puree z dyni , więc dziś przepis na szybkie ciasto z jego wykorzystaniem. Ciasto jest pyszne, a zapach w całym domu przecudny :) Przepis pochodzi ze strony  Prześlij Przepis . Składniki: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru 4 jajka pełna szklanka  puree z dyni 1/2 szklanki oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki

kuchnia doski
Ciasto z rabarbarem i migdałami 141

skomplikowane. Pamiętać należy jednak o tym, że takie ciasta podobnie jak babki lubią żeby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Bardzo lubię rabarbar w wypiekach i polecam Wam również szybkie ciasto rabarbarowe , przepyszne kruche ciasteczka z rabarbarem i kokosem, albo tradycyjną rabarbarkę z budyniem . Ciasto z rabarbarem i migdałami /tortownica o średnicy 25 cm /wg Floating Kitchen 1,5 szkl

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto z wiśniami i kajmakiem 190

Dziś już z myślą o weekendzie zapraszam po przepis na pyszne i niezwykle szybkie ciasto. Zrobiłam je w jeden wieczór. Do ciasta użyłam produktów firmy Polskie Młyny: Mąki Szymanowskiej oraz Biszkoptów Polskie Młyny. A ze spiżarki przyniosłam słoik wiśni z nalewki, tak więc ta wersja ciasta przeznaczona jest dla dorosłych. Polecam! Składniki (blaszka 24x28 cm): Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki

Kuchnia domowa Ani
Sernik kajmakowy z jeżynami 160

Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego, zmielonego dwukrotnie (użyłam sernikowego z Piątnicy) puszka masy kajmakowej cukier do smaku 2 białka 3 jajka 1,5 szklanki mrożonych jeżyn Składniki ciasta szybko zagnieść, w razie potrzeby dodać kwaśną śmietanę. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1/2 godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkować, wylepić dno tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem

Czerwień i błękit
Kruche babeczki z kremem (z serka homogenizowanego) 124

stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek, wbić w niego zimne żółtka i wymieszać. Ciasto szybko zagnieść (dłońmi), uformować w kulę, owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie z ciasta zrobić cienkie placuszki i wylepić nimi foremki do babeczek

Di gotuje
Kruche babeczki z kremem waniliowo-cytrynowym (z serka homogenizowanego) 159

stolnicę i wymieszać z cukrem pudrem oraz szczyptą soli. Suche składniki posiekać z dobrze schłodzonym masłem. W powstałej kruszonce zrobić dołek, wbić w niego zimne żółtka i wymieszać. Ciasto szybko zagnieść (dłońmi), uformować w kulę, owinąć folią do żywności i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie z ciasta zrobić cienkie placuszki i wylepić nimi foremki do babeczek

Di gotuje
Najprostszy strudel - w cieście filo 183

nadzieję, że Was nie zanudzę ciastem filo, ale w paczce jest tyle arkuszy że można różne cuda z nich czarować w krótkim czasie :) Super proste i szybkie ciasto, można je zrobić gdy goście są w drodze do nas :) Składniki: - 3-4 płaty ciasta filo, - olej kokosowy, - 4 jabłka, - 2 łyżki cynamonu, - szczypta kardamonu, - 2 łyżki cukru Wykonanie: Jabłka obieramy, kroimy

Co na wege obiad?
Słodkie Środy - Waniliowy sernik z nutą migdałową 165

zielona 250 ml wrzącej wody PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy ciasto.  Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy cukier puder i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy żółtka, pokrojone masło, aromat migdałowy i zagniatamy szybko ciasto. Ciastem wykładamy tortownice (27 cm) wkładamy do lodówki.  Masa serowa.  Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem do białości. Następnie dodajemy miękkie masło. Ucieramy. Dodając ziarenka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tarta z jabłkami i miodem 150

śmietany 3 łyżki cukru 4 jabłka( najlepiej kruche - użyłam jabłek lobo) 1,5 łyżki miodu Sposób przygotowania: 1. Jabłka obrać i pokroić na mniejsze cząstki.  2. Składniki na ciasto szybko połączyć. Rozwałkować na okrągły placek o średnicy 2 cm większej niż podstawa formy do tarty. Przełożyć do formy i nakłuć ciasto widelcem . 3. Jabłka ułożyć na spodzie i polać

A Ty Smakuj Mnie
Uszka z grzybami prawie wigilijne 128

nadal zarabiam widelcem. Dodaję tyle wody aby ciasto uzyskało jednolitą gęstą konsystencję - ilość wody zależna jest od mąki. Kiedy wszystkie składniki połączą się przekładam na stolnice i zagniatam szybko ciasto aby było gładkie i plastyczne ( w razie konieczności dodaję wodę albo podsypuję mąką). Miskę oprószam  mąką i przekładam do niej ciasto, przykrywam ściereczką i odstawiam aby ciasto odpoczęło (około

Magiczna kuchnia Darii
Domowe bułeczki - najlepsze przecież 135

wyrośnięcia na 1 godzinę. Pepperoni pokroić w niedużą kostkę, podsmażyć na suchej patelni, odsączyć z tłuszczu, wystudzić. Masło rozpuścić, wymieszać ze skórką cytrynową i oliwą. Ostudzić. Koperek posiekać. Wyrośnięte ciasto szybko zagnieść, a następnie rozwałkować na prostokąt wielkości 30x50 cm. Powierzchnię posmarować cytrynowym masłem, następnie równomiernie rozłożyć pepperoni i posypać koperkiem. Ciasto ciasno zwinąć wzdłuż dłuższego boku. Pokroić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Miodownik z kajmakiem czekoladowym 381

mnie kajmak czekoladowy, zamiast klasycznego. Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki  20 dag masła 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki miodu 2 jaja 2 łyżeczki sody  1. Ciasto szybko i energicznie zagnieść, podzielić na trzy części, każdy placek piec osobno w 175 C przez 10 minut.  Na trzecią część ciasta, która będzie na samej górze, proszę przygotować

Apetyczna babeczka
TARTA Z RABARBAREM 144

łyżki masła - 2,5 łyżki cukru - 3,5 łyżki mąki NADZIENIE: -  6 łodyg rabarbaru - 6 łyżek cukru brązowego BUDYŃ: - budyń waniliowy z cukrem - 1,5 szklanki mleka WYKONANIE: Ciasto szybko zagniatamy z w/w składników. Wkładamy do lodówki na 30 minut aby się schłodziło. Naczynie do tarty smarujemy masłem. Wykładamy schłodzonym ciastem, również brzegi.  Przechodzimy do przygotowania nadzienia

SMYKWKUCHNI
CZEKOLADOWY TORCIK Z WIŚNIAMI NADWIŚLAŃSKIMI 154

szczęśliwa tort jest obłędny! ZACZNIJMY OD POCZĄTKU... SKŁADNIKI: CIASTO : -25 dag mąki - pół kostki masła - 1/3 szklanki cukru - opakowanie cukru waniliowego - jajo ekologiczne - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto, wylepiamy blaszkę. Pieczemy 45 minut w temp. 180 stopni C. Studzimy. MASA CZEKOLADOWA: - 300 ml śmietanki 36% - 2 czekolady mleczne - 2 x śmietan fix Śmietankę wlej do rondelka, tuż

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania