szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:84/2080)

Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) 152

Jajecznica ze szparagami Koktajl truskawkowy Gzik z rzodkiewką Ciasto z rabarbarem Zobacz więcej przepisów sezonowych w maju Najnowsze przepisy Sałata rzymska smażona na maśle z czosnkiem (keto, wegańskie) Ciasto kokosowe bez pieczenia z kaszy manny Sernik królewski Bułki wrocławskie Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny

WegePrzepis
Sernik nowojorski z czereśniami 230

łyżki cukru pudru (50 g) 2 łyżki kakao (30 g) 1 żółtko szczypta soli Mąkę wymieszaj z cukrem, solą i kakao. Posiekaj masło i dodaj do mąki. Zagnieć szybko ciasto i wyłóż nim okrągłą formę, zarówno spód, jak i boki na wysokość  ⅓  wysokości tortownicy. (Ciasta z pewnością trochę zostanie). Ciasto ponakłuwaj widelcem, a formę schłodź przez 30 minut(...)mąkę ziemniaczaną i zalewamy 2-3 łyżkami wody. Dokładnie rozprowadzamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy z powrotem na ogień i gotujemy, nie przerywając mieszania, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na schłodzony sernik. Ciasto kroimy na kawałki

Food Square
Szarlotka Sypana bez jajek 198

Coś szybkiego i pysznego ? Szarlotka Sypana Składniki: Na ciasto: 2 szklanki kaszy manny 2 szklanki mąki razowej (pszennej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki cukru  Nadzienie: około 2,5 kg kwaśnych jabłek 3 łyżki cukru 2 łyżki cynamonu Dodatkowo: 150-200 gr masła Wykonanie: Jabłka myjemy obieramy (można jednak zetrzeć ze skórką), lekko odcisnąć dodać(...)część jabłek, 3 część sypka i na koniec ścieramy na tarce masło ( ciasto pokrywamy równomiernie masłem. Pieczemy ciasto przez 55-60 minut w temp. 180*C Szybkie i proste ciasto i stosunkowo tanie :) Przepis Ewy Wachowicz "Szarlotka bez jajek

W Moim Magicznym Domu
Galette z truskawkami i pastą migdałową 132

wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kruche(...)cukier kryształ do posypania płatki migdałowe Wykonanie: Ciasto: W misce mieszamy mąkę pszenną z solą i cukrem pudrem. Dodajemy śmietankę oraz masło pokrojone na małe kawałki i zagniatamy dość szybko ciasto, aby stało się gładkie i jednolite. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30-60 min. Po tym czasie ciasto wyciągamy na kilka minut

Kuchnia MagdaLeny
Galette z truskawkami i pastą migdałową 133

wystarczy ciasto rozwałkować, nałożyć na środek nadzienie, zwinąć brzegi ciasta i do piekarnika! Taka tarta nie tylko jest prosta w przygotowaniu, ale również pysznie smakuje i świetnie się prezentuje... Moja tarta wykonana jest z ciasta półkruchego z dodatkiem śmietanki kremówki, bez dodatku jajek. Taki spód jest bardzo kruchy i delikatny w smaku - bardziej przypomina ciasto półfrancuskie niż tradycyjne ciasto kruche(...)cukier kryształ do posypania płatki migdałowe Wykonanie: Ciasto: W misce mieszamy mąkę pszenną z solą i cukrem pudrem. Dodajemy śmietankę oraz masło pokrojone na małe kawałki i zagniatamy dość szybko ciasto, aby stało się gładkie i jednolite. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30-60 min. Po tym czasie ciasto wyciągamy na kilka minut

Kuchnia MagdaLeny
TARTA KARMELOWA WERTHER'S ORIGINAL 147

masła 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy posiekane, schłodzone masło i łączymy składniki. Następnie dodajemy żółtko, zimą wodę i zagniatamy szybko ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min.  Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim dno oraz boki formy do tarty (średnica

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z białą czekoladą na białkach. 547

kruchym cieście. Ja, po raz pierwszy użyłam gotowej mieszanki do ciasta kruchego, marki  Polskie Młyny i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona. Wystarczy dodać tylko masło i jajko, ciasto szybko i łatwo się zagniata, a w dodatku naprawdę dobrze smakuje. Jest miękkie i delikatne, idealnie nadaje się pod sernik. Składniki na ciasto: mieszanka do wypieku ciasta kruchego z Mąki

Agusiowe smakołyki
TARTA KARMELOWA WERTHER'S ORIGINAL 164

masła 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy posiekane, schłodzone masło i łączymy składniki. Następnie dodajemy żółtko, zimą wodę i zagniatamy szybko ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min.  Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim dno oraz boki formy do tarty (średnica

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK GOTOWANY Z MALINAMI I GALARETKĄ PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM 171

łyżki zimnej wody (w razie konieczności) Sposób przygotowania:  Mąki i proszek do pieczenia, cukier, sól mieszam w misce razem. Dodaję masło i siekam nożem na drobne kawałki. Ugniatam ciasto szybko, aby masło jak najmniej się ociepliło. Powstaje masa przypominająca sypki, wilgotny piasek na plaży. Dodaję żółtko, zagniatam w gładką, jednolitą kulę ciasta. Jeżeli jest zbyt suche - dodaję zimnej wody

W kuchni Karmel-itki
pyszna szarlotka z pianką i powidłami :-) 847

jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe :-)  Pyszne, łatwe, szybkie ciasto do kawki :-)  Gorąco polecam SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche babeczki z budyniem i owocami 288

brzoskwinia,winogrona,borówki i rodzynki Przygotować kruche ciasto na babeczki. Na stolnicę wysypać mąki. Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie dodać masło i posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłozyć do lodówki na ok 1 godzinkę. Potem schłodzone ciasto rozwałkować na grubośc ok 5 mm. Foremką do kruchych babeczek wykroić z ciasta

Monia miesza i gotuje
Szarlotka z bezą! 193

sami! Pamiętacie ten przepis? Składniki: 1. na ciasto kruche: - 300 g mąki - 2 małe jajka - 180 g masła - 100 g cukru - szczypta soli - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie jest już gotowe do wylepiania formy. 2. masa z jabłek: 1 kg jabłek kwaskowatych, obieramy i kroimy na paseczki

SMYKWKUCHNI
Owsiana tarta z gruszkami! 202

obłędnie! ;-))) SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE Z MĄKI OWSIANEJ: - 150 g masła - 250 g mąki owsianej - 50 g mąki pszennej - 2 żółtka - łyżeczka proszku do pieczenia - 60 g brązowego cukru Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Ponadto; - gruszki - dżem z marakui Gruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Formę wylepiamy ciastem. Układamy gruszki. Smarujemy dżemem. Na wierzch układamy

SMYKWKUCHNI
Makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką 228

żółtko - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki mielonych orzechów laskowych   dodatki: - tłuszcz i mąka do wysmarowania formy Forma: duża prostokątna 24 x 40 cm   Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko zagniatam. Zawijam w folię i odkładam na godzinę do lodówki. Już schłodzone rozwałkowuję na grubość około 0,5cm. Wkładam do formy. Ciasto nakłuwam widelcem. Piekę w nagrzanym piekarniku

Kuchnia co dnia
Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa 180

cukru 1 łyżeczka  przyprawy do ciasta dyniowego 100 g śmietany kremówki 2 jajka 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Z mąki, masła i wody zagniatamy szybko ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Orzechy siekamy, ale niezbyt drobno. Formę do tary o średnicy 24 cm wykładamy zimnym ciastem i wstawiamy ponownie do lodówki. Piekarnik nagrzewamy

Kulinarne przygody Gatity

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję