szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:87/2080)

Sernik z białą czekoladą na białkach. 497

kruchym cieście. Ja, po raz pierwszy użyłam gotowej mieszanki do ciasta kruchego, marki  Polskie Młyny i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona. Wystarczy dodać tylko masło i jajko, ciasto szybko i łatwo się zagniata, a w dodatku naprawdę dobrze smakuje. Jest miękkie i delikatne, idealnie nadaje się pod sernik. Składniki na ciasto: mieszanka do wypieku ciasta kruchego z Mąki

Agusiowe smakołyki
TARTA KARMELOWA WERTHER'S ORIGINAL 119

masła 50 g orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy z cukrem pudrem. Dodajemy posiekane, schłodzone masło i łączymy składniki. Następnie dodajemy żółtko, zimą wodę i zagniatamy szybko ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 min.  Po tym czasie, ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim dno oraz boki formy do tarty (średnica

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK GOTOWANY Z MALINAMI I GALARETKĄ PRZEKŁADANY KRUCHYM CIASTEM 130

łyżki zimnej wody (w razie konieczności) Sposób przygotowania:  Mąki i proszek do pieczenia, cukier, sól mieszam w misce razem. Dodaję masło i siekam nożem na drobne kawałki. Ugniatam ciasto szybko, aby masło jak najmniej się ociepliło. Powstaje masa przypominająca sypki, wilgotny piasek na plaży. Dodaję żółtko, zagniatam w gładką, jednolitą kulę ciasta. Jeżeli jest zbyt suche - dodaję zimnej wody

W kuchni Karmel-itki
pyszna szarlotka z pianką i powidłami :-) 798

jabłka, na koniec trzemy resztę ciasta. Szarlotkę pieczemy około 40 minut na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem i gotowe :-)  Pyszne, łatwe, szybkie ciasto do kawki :-)  Gorąco polecam SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kruche babeczki z budyniem i owocami 247

brzoskwinia,winogrona,borówki i rodzynki Przygotować kruche ciasto na babeczki. Na stolnicę wysypać mąki. Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie dodać masło i posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłozyć do lodówki na ok 1 godzinkę. Potem schłodzone ciasto rozwałkować na grubośc ok 5 mm. Foremką do kruchych babeczek wykroić z ciasta

Monia miesza i gotuje
Szarlotka z bezą! 146

sami! Pamiętacie ten przepis? Składniki: 1. na ciasto kruche: - 300 g mąki - 2 małe jajka - 180 g masła - 100 g cukru - szczypta soli - płaska łyżeczka proszku do pieczenia Zagniatamy szybko ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie jest już gotowe do wylepiania formy. 2. masa z jabłek: 1 kg jabłek kwaskowatych, obieramy i kroimy na paseczki

SMYKWKUCHNI
Owsiana tarta z gruszkami! 168

obłędnie! ;-))) SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE Z MĄKI OWSIANEJ: - 150 g masła - 250 g mąki owsianej - 50 g mąki pszennej - 2 żółtka - łyżeczka proszku do pieczenia - 60 g brązowego cukru Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce przez 30 minut. Ponadto; - gruszki - dżem z marakui Gruszki obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Formę wylepiamy ciastem. Układamy gruszki. Smarujemy dżemem. Na wierzch układamy

SMYKWKUCHNI
Makowiec na kruchym spodzie z bezą i kruszonką 185

żółtko - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki mielonych orzechów laskowych   dodatki: - tłuszcz i mąka do wysmarowania formy Forma: duża prostokątna 24 x 40 cm   Przygotowanie: Składniki na ciasto szybko zagniatam. Zawijam w folię i odkładam na godzinę do lodówki. Już schłodzone rozwałkowuję na grubość około 0,5cm. Wkładam do formy. Ciasto nakłuwam widelcem. Piekę w nagrzanym piekarniku

Kuchnia co dnia
Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa 151

cukru 1 łyżeczka  przyprawy do ciasta dyniowego 100 g śmietany kremówki 2 jajka 1 łyżeczka  domowej esencji waniliowej cukier puder Wykonanie: Z mąki, masła i wody zagniatamy szybko ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę. Orzechy siekamy, ale niezbyt drobno. Formę do tary o średnicy 24 cm wykładamy zimnym ciastem i wstawiamy ponownie do lodówki. Piekarnik nagrzewamy

Kulinarne przygody Gatity
Korzenne ciasto bananowe z jabłkami 152

idealne na ostatnią chwilę Korzenne ciasto bananowe z jabłkami należy do lżejszych i dodatkowo jest delikatnie wilgotne dzięki dojrzałym bananom i jabłkom, które dobrze skomponowały się z korzennym smakiem ciasta. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne W tym roku chyba upiekę znów piernik na białkach , bo wszystkim smakował. Dodatkowo, jeśli oczywiście wystarczy czasu, spróbuję jakiegoś nowego przepisu. Ciasteczka nadal(...)przeszkodziła mi awaria wody. Bez komentarza Wolałam nie pozostać z górą brudnych garów w zlewie, więc wszystko się zaczyna nawarstwiać na te ostatnie przedświąteczne dni. Obym dała radę Korzenne ciasto bananowe z jabłkami foremka 25 x 30 cm 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1/2 szklanki mąki gryczanej 1/4 szklanki mąki ryżowej 2 jajka 3 łyżki oleju rzepakowego 2 bardzo dojrzałe

Fitkot
Łatwe ciasto z marchewką i orzechami 48

Szybkie, smaczne i łatwe ciasto z marchewką i orzechami włoskimi. Wyborne, mięciutkie ciasto o pięknych kolorach. Najlepiej smakuje kolejnego dnia i długo zachowuje świeżość.  Wyjatkowo ciekawie wygląda upieczone w formie z kominem, ale ja polecam Wam zwykłą, prostokatną foremkę. Jest to sprawdzony sposób, gdy do ciasta dodajemy warzywa np. tarta cukinię. Ciasto o wiele szybciej się upiecze

dolcevitainmykitchen
Ciasto z wiśniami i galaretką 124

Pojawiły się już wiśnie. Bardzo lubię te owoce, dlatego z pierwszego małego zbioru zrobiłam szybkie ciasto. Polałam je dodatkowo galaretką. Można zamiast galaretki użyć po prostu cukru pudru, ale myślę, że galaretka jeszcze bardziej orzeźwia ciasto. Składniki (blaszka 24x28cm): 4 jajka 1/2 szklanka cukru 1 i 1/2 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanka oleju aromat migdałowy szklanka

Kuchnia domowa Ani
Ciasto ze świeżą żurawiną 117

Skoro już udało mi się zdobyć w sklepie świeżą żurawinę, postanowiłam upiec z nią szybkie ciasto. Owoc ten jest kwaśny i cierpki, dlatego idealnie nadaje się do słodkiego, maślanego ciasta. A dodatek  otartej skórki z pomarańczy podkreśla smak całości.  Składniki: 200g świeżej żurawiny szkl. cukru 100 g masła 1,5 szkl. mąki 2 jaja łyżeczka proszku do pieczenia

wyzwania kuchenne
Tarta serowa z gruszką i żurawiną 134

łyżka płaska mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego Do miski przesiewam mąkę, dodaję masło zimne pokrojone, skórkę pomarańczową, puder, żółtka, wodę i całość kroję nożem a potem zagniatam rękoma szybko ciasto. Wstawiam na 15 minut do zamrażalnika. Ciasto rozwałkowuję na papierze do pieczenia i przez drugi arkusz papieru. Wtedy ciasto się nie przykleja do wałka. Formę tarty o średnicy

wesoła kuchnia
Proste ciasto bez glutenu, bez laktozy, bez jajek 99

Proste i szybkie ciasto bezglutenowe Składniki: 1,5 szklanka mąki ryżowej 1/4 szklanki mąki kasztanowej 1/4 szklanki mąki gryczanej 1 szklanka mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao 1/2 szklanki oleju dżem wiśniowy  Mąki wsypałam do miski, dodałam proszek do pieczenia, mleko, olej i dżem. Wszystkie składniki połączyłam za pomocą miksera. Mąkę kasztanową można zastąpić ryżową

nietadieta