szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:83/2080)

Murzynek rumowy z jabłkami 190

Mając swój ulubiony przepis na murzynka można łatwo wprowadzać modyfikacje żeby ciasto zawsze miało troszkę inny smak i nam się nie nudziło. Dzisiejszy wypiek jest na bazie tego - Murzynek - szybkie ciasto czekoladowe  , ciasto wyrosło pięknie a moimi zmianami było dodanie jabłek i aromatu rumowego ... Ciasto: 3 jajka 1 szkl cukru 1 szkl mleka 1 łyżeczka sody 2 łyżeczki proszku

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche jeżynowe babeczki 207

rozpuszczenia żelatyny do dekoracji : jeżyny i listki mięty Przygotować kruche ciasto. Na stolnicy wymieszać mąki z cukrem pudrem. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na ok 1 godzinkę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm. Małą foremką do babeczek wykroić z ciasta

Monia miesza i gotuje
NAPOLEONKI Z KRAKERSAMI BEZ PIECZENIA 165

Ciasto szybkie,pyszne i proste w wykonaniu.Napoleonki zrobione są na słonych krakersach co daje nam super połączenie.Polecam ten przepis bardzo serdecznie :). SKŁADNIKI Przepis na dużą blachę 22x35cm 2 paczki krakersów słonych po 100g 250g masła lub margaryny 5 szklanek mleka 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 4 żołtka 2 paczki cukru waniliowego szklanka mąki WYKONANIE Dno blaszki smarujemy odrobiną(...)gotujemy jak budyń.Krem ma być gładki. Gorącą jeszcze masę wylewamy na krakersy i na górę dajemy warstwę krakersów.Możemy posypać cukrem pudrem i zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy ciasto wystygnie,wstawiamy do lodówki aby stężało.I gotowe. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką 310

Dziś zapraszam na kruche ciasto z rabarbarem bezą i kruszonką. Wilgotne, puszyste i nieziemsko pyszne. Klasyczne ciasto ucierane, w którym smak kwaśnego rabarbaru przełamuje słodka i przede wszystkim chrupiąca kruszonka. Idealne ciasto w sezonie wiosennym. Nie mogłam się już doczekać pierwszego rabarbaru. Dla mnie o tej porze nie ma lepszego ciasta 🙂 Szybko znika z talerza. Polecam. Składniki: Szklanka to pojemność

Ania gotuje
Ciasto czekoladowo-bananowe 66

czytania: 2 min Ciasto czekoladowo-bananowe można nazwać ciastem recyklingowym, bo wykorzystujemy do niego banany, których nikt już nie chce zjeść. Zapewne w większości domów banany zbyt miękkie i ciemne lądują w koszu, a to błąd! Poczerniała skórka i bardzo miękki, słodki środek to najlepsza bananowa baza do tego ciasta, nigdy więcej nie wyrzucajcie takich bananów ! Ciasto czekoladowo-bananowe(...)starzeje się szybciej niż ciasta z zawartością tłuszczu. Ciasto może mieć zupełnie gładką strukturę i tutaj należy banany zmiksować blenderem na gładką papkę. Druga wersja ciasta to z maleńkimi widocznymi kawałkami bananów w tym przypadku banany rozgniatamy na papkę przy pomocy widelca. Ciasto proponuję podać z lodami, które wspaniale podkreślają smak ciasta czekoladowo-bananowego 🙂 Print Ciasto czekoladowo-bananowe .wprm-recipe

SprawdzonaKuchnia.pl
Szarlotka z budyniem 94

budyniem i kruszonką - przepis na jedno z tych ciast, które piekę bardzo często, niezależnie od pory roku. Jest  łatwa do zrobienia, pachnąca cynamonem i jabłkami. Proste i szybkie ciasto na niedzielę i każdą inną okazję, którego reklamować nie trzeba.  Najlepsza jest oczywiście z samodzielnie przygotowanych jabłek. Domowa szarlotka jak u mamy i babci jest właściwie moją domeną

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche rogaliki z marmoladą 106

Składniki: 2 i 1/4 szklanki mąki tortowej 200 g margaryny 2 żółtka 1 czubata łyżka śmietany 18% 1/4 szklanki cukru szczypta soli marmolada – do nadziewania Wszystkie składniki na ciasto szybko zagnieść, uformować w kulę, lekko spłaszczyć, owinąć folią spożywczą, włożyć do lodówki i schłodzić przez 2 godziny. Zimne ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na kilka części. Każdą

kulinarnyswiatdomi
Niemieckie ciasto z czerwonych porzeczek 393

szklanki cukru i miksujemy przez ok. 3 minuty. Wyłączamy mikser i dodajemy mielone migdały (lub np. orzechy laskowe, ja po prostu mielę płatki migdałowe) – mieszamy szpatułką. Wyjmujemy podpieczone ciasto, szybko rozsmarowujemy białka na wierzchu i od razu wstawiamy z powrotem do piekarnika na ok. 20 minut. Po przestudzeniu ciasto podajemy z bitą śmietaną. Zobacz także: Naleśniki po węgiersku Naleśniki

Poezja smaku
Rozetki, czyli smażone ciasteczka skandynawskie 118

Następnie maczamy go w przygotowanym cieście, ale tak, by nie zakryło górnej powierzchni foremki (jeśli tak się stanie, nie będzie możliwe zdjęcie z niej usmażonego ciastka). Foremkę zanurzoną w cieście szybko wkładamy do tłuszczu i smażymy przez ok. 30-40 sekund (do zarumienienia). Podczas smażenia będziecie mogli obserwować, jak ciasto puchnie :) Usmażone ciastko zdejmujemy z foremki pomagając sobie widelcem

MyCookBook.pl
Proste ciasto z agrestem i migdałami 156

Proste ciasto z agrestem i migdałami. Ciasto szybkie do przygotowania. Świetne w sezonie na agrest. Delikatne, miękkie o lekkim posmaku cytrynowym. Koniecznie wypróbujcie! U mnie 3/4 ciasta znikło zaraz po upieczeniu :) Składniki ciasta: 150 g drobnego cukru 250 g miękkiego masła (82% tłuszczu) 3 duże jaja (L) 200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 100 g migdałów

Moja Delicja
Tarta z karmelem i bananami 140

płatki migdałowe do dekoracji  Ostatnio w kawiarni bardzo spodobała mi się tarta bananowa. Spróbuję ją odtworzyć, ponieważ jest to naprawdę warte uwagi, aromatyczne, pyszne ciasto.  Składniki na ciasto szybko zagnieść i włożyć na minimum 1 godzinę do lodówki. Przygotować formę o średnicy 26cm wysmarowaną tłuszczem. Wylepić ją ciastem formując 2-3 cm brzeg. Ponownie wstawić do lodówki

Świat Ciasta
Blok z białej czekolady z orzechami – najlepszy przepis! 72

kakao. Jego największą zaletą są dodatki, które można zamiennie stosować, dzięki czemu ciasto za każdym razem będzie smakować inaczej. Moimi ulubionymi dodatkami są orzechy włoskie i migdały, ale można dodać również suszone owoce, żurawina, kawałki czekolady, orzechy laskowe, pistacje, fistaszki czy herbatniki. Deser robi się bardzo szybko, parę minut i jest gotowy, niestety należy odłożyć go do lodówki na kilka(...)oraz 100 gram zblendowanych orzechów włoskich. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W garnuszku rozpuszczamy masło z wodą i cukrem. Gdy masło będzie rozpuszczone dodajemy mleko w proszku i intensywnie miksujemy. Do ciasta szybko wkładamy wszystkie dodatki i jeszcze chwilkę miksujemy. Masa powinna być bardzo gęsta, jednolita. Jeszcze ciepłą masę od razu należy przełożyć do silikonowego pojemnika w prostokątnym kształcie, bądź innego pojemnika

To Musisz Wiedzieć
Podsumowanie III roku działalności bloga 95

Kochani! W niedzielę minęły dokładnie trzy lata od pierwszego wpisu na moim blogu Czas tak szybko biegnie, że nawet nie zauważyłam kiedy to minęło. Podobnie jak w zeszłym roku postanowiłam podsumować ten ostatni rok i pokazać Wam, co się zmieniło i które przepisy cieszyły się największym zainteresowaniem. Tylko w ciągu tego roku na blogu przybyło aż 119 przepisów! Sama się(...)tzatziki 2. Sałatka z brokułem i kurczakiem 3. Pomidorowa rolada 4. Kolorowa sałatka grillowa 5. Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem Oto 5 najchętniej oglądanych przepisów na desery: 1. Szybkie ciasto ucierane z czekoladą i bitą śmietaną 2. Ciasto ucierane ze śliwkami i kruszonką 3. Makowiec królewski 4. Sernik zielone jabłuszko 5. Makowa delicja A oto 3 najpopularniejsze przepisy: Miejsce

PatiGotuje
CYNAMONOWE BUŁECZKI, BEZ WYRASTANIA 109

bazie szybkiego ciasta drożdżowego , bez wyrastania przygotowałam ostatnio bułeczki cynamonowe. Moje Dziecię uwielbia wszystko co z cynamonem: ciasteczka, ślimaczki cynamonowe, bułeczki, itp. Niewątpliwą zaletą tego ciasta jest jego szybkość przygotowania. Zalewamy wszystko bardzo ciepłym mlekiem z masłem, mieszamy i mamy gotowy półprodukt. Pozostaje tylko odpowiednie nadzianie i upieczenie i już możemy się delektować pysznymi bułeczkami. Z poniższych ilości wychodzi

Smaczne Zdrowe