szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:107/154)

Sernik na kakaowym spodzie z borówkami amerykańskimi 281

Nie znam osoby, która nie kochałaby sernika, mokrego z kakaowym spodem przyozdobionym borówkami amerykańskimi. To ciasto kojarzy mi się z dzieciństwem gdzie babcia robiła chyba najlepszy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nalewka truskawkowa 120

spirytusu 96% 0,5 l przegotowanej wody Przygotowanie: Dojrzałe i soczyste truskawki należy obrać ze szypułek i przełożyć do dużego 3l słoja zasypując warstwami cukrem. Słój zabezpieczyć gazą i odstawić w ciepłe i słoneczne miejsce na 2-3 dni. Od czasu do czasu potrząsać. Gdy truskawki puszczą sok a cukier się(...)rozpuści całość zalać przegotowaną wodą wymieszaną ze spirytusem i dostawić w to samo miejsce na 2 tygodnie szczelnie zakręcając słój, żeby alkohol nie wyparował. Po 2 tygodniach truskawki odcedzić i wykorzystać do ciasta lub lodów, a nalewkę dokładnie przefiltrować (najlepiej przez gazę). Nalewkę wlać do butelek i odstawić na minimum 4 miesiące. Po czterech miesiącach można zlać ostrożnie nalewkę

KuchniaWeDwoje.pl
Babeczki jogurtowe z truskawkami 117

typowo wakacyjny przepis. Łatwe w przygotowaniu i bardzo pożywne babeczki jogurtowe z truskawkami i rabarbarem. Zostały zjedzone tak szybko, że ledwie udało nam się sfotografować trzy ostatnie sztuki! Łapcie przepis i do dzieła!  Babeczki jogurtowe z truskawkami Składniki: 250 g mąki (pszennej, orkiszowej lub mieszanki mąk bezglutenowych np.: ryżowej, ziemniaczanej i kukurydzianej) 1 szklanka jogurtu naturalnego ⅓ szklanki dobrego oleju(...)truskawek + 2 garści innych owoców (wiśni, rabarbaru, malin, borówek - na wierzch babeczek) Przygotowanie: Jajka i jogurt ogrzewamy do temperatury pokojowej. Ubijamy mikserem jajka z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę (około 5 minut). Dodajemy jogurt, olej, przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sól. Miksujemy na małych obrotach lub delikatnie mieszamy łyżką.  Dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki truskawki i lekko

Moja Mama Gotuje
Szybkie ciasto z mąki teff przekładane owocami i z lodami (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 177

Musimy się przyznać, że to ciasto miało być tylko wersją testową nowej mąki Teff z firmy Incola . Jednak efekt finalny tak nam się spodobał (i zasmakował), że szybko cyknęły się minimalistyczne fotki i przepis trafia na bloga 😄  Dlatego też składniki odmierzane są na szklanki i generalnie jest on do zrobienia na tzw. czuja. Jest jednak bardzo prosty, smaczny(...)Polecamy bardzo wspomnianą mąkę, ponieważ bardo fajnie sprawdza się w wypiekach bez glutenu a do tego posiada wiele właściwości .       Składniki   (śr: 18 cm): Ciasto z mąką teff -3/4 szkl. zmielonych płatków owsianych Incola -3/4 szkl. mąki teff Incola  -1/2 szkl. mąki kokosowej Incola -1/2 – 3/4 szkl. ksylitolu -2 duże

Candy Pandas
Ciasto z marmolada (sliwkowo-truskwkowa) i beza czyli poWeekendowe Lakocie odc.89 172

białka (zielononóżek) 100 g cukru Truskawki i śliwki wkładamy do garnka, podlewamy odrobiną wody i gotujemy ok 30 minut tak by się lekko rozpadły a woda odparowała. Słodzimy i studzimy. Przygotowujemy ciasto. W misie miksera ucieramy masło z cukrem. Następnie stopniowo dodajemy żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Powinniśmy uzyskać ciasto o konsystencji kruszonki. Nagrzewamy piekarnik(...)posypania. Na ciasto wykładamy marmoladę. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier. Ubijamy by cukier się rozpuścił. Szpryca nakładamy białka z cukrem na marmoladę, możemy robić dowolne wzorki. Pozostawioną kruszona posypujemy te miejsca gdzie bezy nie ma. Ciasto pieczemy w 180 st.C ok. 15 minut (u mnie było to krótko bo beza szybko się rumieniła). Nastepnie dopiekamy kolejne

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik marmurkowy (sernik zebra) 1176

wizualnym efekcie końcowym. Sernik marmurkowy świetnie się prezentuje i doskonale smakuje. Idealny sernik do kawy lub herbaty. Ten sernik swoim wyglądem przypomina bardzo ciasto zebra . Natomiast masa serowa podobna jest do tej z sernika z truskawkami i czekoladą , nie dałam masła, i śmietany, a mąkę ziemniaczaną zastąpiłam budyniem. Pieczenie tego sernika odbywa się w kąpieli wodnej, umieszczając foremkę z masą(...)większej foremce wypełnionej wodą. Pieczemy go w 160 stopniach, czyli w niższej o 20 stopni temperaturze niż wszystkie moje tradycyjne serniki, ale dzięki temu sernik nie wyrasta za szybko, nie pęka, ale i nie opada. Sernik nie jest za słodki, ma delikatną konsystencję, najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu. Składniki 1 kg twaróg półtłusty 4 jaka 2/3 szklanki cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jogurtowe ciasto z jagodami i truskawkami 403

Ciasto jogurtowe (przepis taki jak tutaj):2 jajkaszklanka cukrucukier wanilinowyszklanka kefiru lub maślanki½ szklanki oleju np. ryżowego lub słonecznikowego3 szklanki mąki3 łyżeczki proszku do pieczeniaUbijamy  jajka

kuchcikownia
Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 188

Muffinki czy babeczki są wspaniałym dopełnieniem słodkiego popołudnia. Lubię takie proste przepisy na nieco większe ciasteczka, chwila mieszania, ciasto uniwersalne. Do gotowego ciasta możemy dodać kakao

Zasmakuj Kuchni
Muffiny kakaowe z kostką białej czekolady 94

Muffinki smakują rewelacyjnie, a przy okazji są szybkie w przygotowaniu i zawsze ładnie wyrastają! U mnie część znika jeszcze na ciepło, gdy biała czekolada jest jeszcze delikatnie rozpuszczona. Mięciutkie, kusząco pachnące... zresztą co ja będę więcej pasać... Koniecznie spróbujcie! (około 6 sztuk)   1 szklanka mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml)   1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)płaska) 2 łyżki kakao 1 jajko   1/2 szklanki mleka   1/4 szklanki oleju Dodatkowo: 6 kostek białej czekolady (u mnie z truskawkami - do nabycia w eSłoneczku ) cukier puder do posypania (można zrobić lukier lub polewę czekoladową) W pierwszej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej - jajko, mleko oraz olej. Suche składniki połączyć z mokrymi

Di gotuje
SZYBKI PLACEK DROŻDŻOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 337

rabarbar, śliwki, truskawki, jabłka Żółtka utrzeć ze szczyptą soli i cukrem trzcinowym. Z drożdży zrobić zaczyn z małymi ilościami cukru, mąki i mleka (ale nie trzeba) drożdże można rozrobić z żółtkami. Pozostałe składniki prócz mąki(masło, mleko, oliwę) zagrzać i gorące wymieszać z mąką, żółtkami i zaczynem. Dobrze wyrobić (w moim przypadku chwila, nigdy nie wyrabiam długo ciasta drożdżowego(...)posypuję jeszcze płatkami migdałów i cukrem trzcinowym-daję mniej do kruszonki(bardzo lubię jak chrupie na placku). Ważne żeby kruszonkę przygotować wcześniej, bowiem placek rośnie w oczach-dosłownie...Trzeba szybko działać. Ciasto jest bardzo elastyczne i w ogóle się nie klei. Kruszonka: -ok.1/2 kostki masła -mąka orkiszowa ok.1 szklanka -cukier trzcinowy lub ksylitol ok. 1/4-1/2 szklanki Do masła dodać cukier

Smaczne Zdrowe
ZDROWA ŻYWNOŚĆ ZE SKLEPU GALERIA HERBAT 130

Znajdziesz w nim :    →Herbaty →Suplementy →Zdrową Żywność →Zestawy Prezentowe →Masła , Oleje, →Bakalie →Kawy →Przyprawy →Ziarna → Kasze →Wyciskarki do soków →Blendery →Akcesoria → Produkty Bio Ogromny wybór , niskie ceny, szybka  wysyłka   Warto . Byliście już na stronie? Zapraszam na pewno  coś wybierzecie dla siebie :) Ja jestem zachwycona. Nie zapomnijcie odwiedzić również FP Sklepu https://www.facebook.com/galeriaherbatsklep/. PAMIĘTAJCIE(...)Herbata Czarna z Mango Herbata Owocowa Hot Berry 50g   Herbata Pu-erh Truskawki ze Śmietaną 50g Herbata Zielona Sencha China 50g Herbata Czarna Słodkie Pomarańcze 50g Przyprawy :zdrowe , tanie , naturalne i bez  chemii jestem na TAK . Idealne do dań, zup,past,sałatek, przystawek, ciast, deserów,  kaw czy herbat . Do wyboru -do koloru. Czarnuszka 30g   Goździki całe

Gotowanie Patki
Truskawkowy 3BIT bez pieczenia 157

    Mimo, że okres przedświąteczny przed nami, i może powinnam zaproponować Wam Kochani jakiś makowiec, tudzież sernik 💖    , to przychodzę do Was z przepisem

Domowe ciasta
CZEKOLADOWE MUFFINY Z TRUSKAWKAMI 63

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Składniki (10-12 szt): 200g mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2

Słodkie zapomnienie
Placuszki jogurtowe z jagodami 141

robieniem dżemu jagodowego i mrożeniem, ponieważ susza majowa skutecznie zamordowała sporą część krzaczków i w tym roku jagód będzie raczej mało, niestety. Stąd też, śpieszmy się pożerać jagody, tak szybko znikają z lasów! Placuszki jogurtowe z jagodami 1 duży gęsty jogurt naturalny (około 400 g) 3/4 szklanki mleka 50 g roztopionego i przestudzonego masła 3 jajka 2 szklanki mąki(...)jeśli wydaje się wam za gęsta, można dolać jeszcze trochę mleka). W tym momencie można ciasto odstawić na jakiś czas (nawet na całą noc), ale nie jest to bardzo konieczne. Przed smażeniem dodać jagody (choć mogą być też inne owoce, np. maliny czy truskawki). Na dużą patelnie nakładać po cztery placki, po półtorej łyżki ciasta na każdy. Najpierw smażyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pieczony omlet z ziołowym serkiem 159

mnie wersja na słono z ziołami i siemieniem lnianym. Można urozmaicać go odając do twarogu łososia wędzonego, groszek, szparagi. Lub na słodko z truskawkami.  Polecam szczegolnie na sniadanie, gdyż robi się go szybko, zamin wstaną domownicy.  „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego(...)masy z żółtek, mleka i mąki po łyżce piany. Mieszaj na bardzo wolnych obrotach. Wysmaruj papier do pieczenia masłem. Weź dużą blachę i wyłóż ją papierem posmarowanym masłem. Wylej ciasto do formy i równomiernie rozsmaruj. Piecz w 200 stopniach 10-15 minut.  Pozostaw do lekkiego wystygnięcia.  Oderwij papier z omletu,  rozprowadź twaróg wymieszany z ziołami, rzodkiewką

AZgotuj!
Dżem z Czerwonej Porzeczki 202

kombinuję z czerwonej porzeczki. Nie kupuję w  dużych ilościach tak jak to u mnie bywa z truskawkami, czy malinami. Przerabiam tylko tyle ile zerwę z krzaków na działce. Część owoców mrożę, a część wkładam do słoików. Obie wersje wykorzystuję potem do ciast. Porzeczki zawierają dużo pektyn, więc nie ma potrzeby dodawania środków żelujących, zresztą ja od jakiegoś czasu unikam(...)znaczy się pozbyłam się ogonków, gałązek. Tak przygotowane owoce zmiksowałam w blenderze, przelałam d woka i smażyłam na malutkim płomieniu. W trakcie smażenia wsypałam cukier. Ze smażeniem porzeczek idzie szybko. W momencie, w którym porzeczki stały się gęste przełożyłam je do wyparzonych słoiczków, zakręciłam i ostawiłam na ściereczce dnem do góry i pozostawiłam do ostygnięcia. Myślę, że metoda znana jest

Blondynka Gotuje