szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:112/154)

Jogurtowiec z jogurtów Jogobella 171

Jak już wiadomo, biorę udział w kampanii Jogobella w serwisie trnd.pl.  W kampanii biorą udział 3 rodzaje jogurtów w rożnych smakach. Każdy pyszny na swój

Życie zaczyna się w kuchni
Słodki zielnik Lary – Lara Gessler – Książka na niedzielę 204

Laura następującymi przepisami rozgrzewającym naparem na dobry sen czy najdelikatniejszy mus z melisy z wodą z kwiatu pomarańczy.  Mięta która tak szybko rozrasta się u mnie w ogródku i przepisy na jej wykorzystanie to Kisiel Mojito, Truskawki z Hotelu St James.  Liść laurowy który od kilku lat w PL możemy kupić w doniczce i tu przepis na ricottę(...)czarnuszką, miodem i sezamem.  Werbena towarzyszy na w przepisach na Arbuzowe slushie z limonką i werbeną czy syrop czereśniowy z werbeną.  Mak nasz świąteczny ulubiony w ciastach tu występuje jako składnik białych trufli z makiem, makowianki czyli czarne sezamki.  I na samym końcu rosnący w mojej doniczce rozmaryn i słodkie nerkowce w rozmarynie czy angielski curd

Kuchnia na wzgórzu
Ekspresowe ciasto z owocami 182

czegoś prostego i szybkiego, dlatego postanowiłam wykorzystać przepis. Wprowadziłam kilka zmian, przede wszystkim do części ciasta dodałam kakao. Do jego wykonania naprawdę potrzeba niewiele czasu, myślę, że bardzo trudno było by je zepsuć. Wystarczy przyłożyć się do ubicia piany z białek. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Możecie użyć do niego dowolnych, sezonowych owoców. Ekspresowe ciasto z owocami Składniki(...)drobnego cukru trzcinowego 100 g masła 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ laski wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 3 łyżki kakao około ½ kg truskawek lub innych świeżych owoców Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo, powoli cukier, cały

Mania Gotowania
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 187

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi w wersji letniej 166

Każdy od swojej babci dowie się, że nie ma nic lepszego niż jej pyszne pierożki z twarożkiem okraszone solidną porcją skwareczków i tłuszczyku- zapewne, dlatego lepiej

peanutbuttermonster
Ciasteczka miodowo-kokosowe 143

odkrycie, najlepsze miody pod słońcem.  Co ich wyróżnia ? Fenomenalne smaki, smaki dzieciństwa… piękne słoiczki i szybka bezproblemowa dostawa. Brakuje słów by je opisać. Oprócz klasycznych takich jak rzepakowy,   lipowy, gryczany, czy spadziowy uznaniem cieszą się te smakowe takie jak:   truskawka, malina, czy czarna porzeczka. Naprawdę jest w czym wybierać !   Można go jeść łyżkami i dodawać(...)Mąkę pszenną przesiać na stolnicę lub matę silikonową, wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać miód i miękkie masło , wbić jajko i całość zagnieść   aż ciasto będzie wyrobione i miękkie. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rolować     na stolnicy na cienki wałek,   tak jak na kopytka, docisnąć  każdy rulon

Wanilia i Kardamon
Ukraina - Śniadaniowe syrniki 112

Syrniczki to chyba jeden z naszych ulubionych pomysłów na śniadanie. Bardzo szybkie, łatwe i przepyszne! Można znaleźć tysiące różnych przepisów na syrniki i każdy z nich będzie się czymś różnił od poprzedniego. Nasze syrniczki na przykład wyróżnia to, że dodajemy do nich tylko odrobinę mąki i w ogóle nie dodajemy proszku do pieczenia. Dzięki temu są bardzo, ale to bardzo(...)mąki - jeśli ktoś bardzo musi: rodzynki (zdecydowanie nie polecamy!!!!! uważamy, że dodanie takowych do syrniczków to okropna na nich zbrodnia) - olej (do smażenia) - do podania: cukier puder, maliny (jagody, truskawki, jeżyny, porzeczki też mogą być, ale maliny to klasyka!), kwaśna śmietana Przygotowanie: 1) Jak już wspominaliśmy, syrniczki to śniadanie ekspresowe! Do miski wrzucamy twaróg i rozgniatamy widelcem. 2) Dodajemy cukier

Roślinożerni urlopowicze
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 173

Przygotowanie  :  Składniki ciasta półkruchego umieszczamy w misie robota i wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i zwarte. W razie konieczności, gdyby nie chciało się skleić dodajemy 1 łyżkę śmietany. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na 1 godzinę.  Zimne ciasto rozwałkowujemy, posypując je mąką i wykładamy na blaszkę 25/30 wyłożoną folią aluminiową. Równio rozkładamy(...)Bezę rozkładamy na blaszkę, formując na kształt naszej formy w której piekliśmy ciasto. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona.  Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując

Kulinarne Fantazje Marioli
CISTO TRUSKAWKOWA CHMURKA + FILMIK 173

Przygotowanie  :  Składniki ciasta półkruchego umieszczamy w misie robota i wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i zwarte. W razie konieczności, gdyby nie chciało się skleić dodajemy 1 łyżkę śmietany. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na 1 godzinę.  Zimne ciasto rozwałkowujemy, posypując je mąką i wykładamy na blaszkę 25/30 wyłożoną folią aluminiową. Równio rozkładamy(...)Bezę rozkładamy na blaszkę, formując na kształt naszej formy w której piekliśmy ciasto. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona.  Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto z rabarbarem 173

Przepis na to ciasto z rabarbarem poniewierał się w moich notatkach w formie wyrwanego kawałka papieru, wywaliłabym go do kosza, gdyby nie napis: „Ciasto z rabarbarem dla debila”. Kocham ciasto z rabarbarem. Ciasto z rabarbarem do kawy jest idealne i jest moim grzesznym uzależnieniem. Dupa po nim rośnie, no ale c’mon – to ciasto z rabarbarem i nie będę(...)proszek. Ucieramy na niskich obrotach do całkowitego połączenia. Do utartego ciasta dodajemy zimne masło i szybko zagniatamy, rozcierając masło w dłoniach. W zależności od temperatury masła i długości zagniatania wyjdzie konsystencja zbitej kruszonki lub sztywnej plasteliny. Pokrojony rabarbar zasypujemy 50 g cukru i odstawiamy na chwilę, żeby puścił wodę. Ciastem wylepiamy formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem

ladykitchen
Ślimaczki cynamonowe z migdałami 103

Czas czytania: 3 min Ślimaczki cynamonowe z migdałami Drożdżowe ślimaczki cynamonowe z migdałami, marcepanem i suszoną żurawiną. Jeśli nie macie czasu albo boicie się podjąć wypieku

SprawdzonaKuchnia.pl
Tarta rustykalna truskawkowo - jabłkowa 154

odstawiamy. w tym czasie wyjmujemy schłodzone ciasto z lodówki i rozwałkowujemy w okrąg o średnicy ok. 30 cm na papierze do pieczenia. przekładamy na blachę do pieczenia. Posypujemy mieszanką mąki z cukrem, zostawiając ok 4-5 cm wolnego brzegu. Jabłka układamy w kółko, zostawiając czysty brzeg. Polewamy masłem. Zwijamy brzegi ciasta na jabłka robiąc zakładki, nie będą równe(...)mleka - cukier trzcinowy Roztrzepane jako mieszamy z mlekiem i smarujemy brzeg ciasta. Posypujemy cukrem trzcinowym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 40-45 minut, do miękkości jabłek. Po upieczeniu wyjmujemy tartę z piekarnika i smarujemy jabłka podgrzanym dżemem. Zostawiamy do ostygnięcia. #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Kulinarne życie
Ostatnie tchnienie lata: tarta z malinami i morelami 202

pierwsze kasztany, ale... Gdzie lato, gdzie truskawki, maliny, porzeczki...? Gdzie ciepłe wieczory w ogrodzie, ogniska i kiełbaski nad nimi pieczone? Nie zdążyłam się tego roku tym wszystkim nacieszyć; pogoda nie dopisała, owocom zabrakło słodyczy, a ja czuję tak wielki niedosyt, że ciężko mi się z obecnym stanem rzeczy pogodzić. Co robić...? Upiec ciasto! Mam dla Was jeszcze letnią tartę(...)malinami, morelami i boskim kremem budyniowym, pod którym ukryłam cienką warstwę obłędnej masy orzechowej. A wszystko to zapiekłam na cudownie kruchym cieście. Prosta, pełna słońca tarta, która z pewnością uczyni niejedno deszczowe popołudnie odrobinę bardziej znośnym. Tarta z kremem budyniowym i owocami Składniki: (na formę do tary o wymiarach 34x9 cm) spód: 160 g mąki pszennej 30 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 236

swojej recepturze orzechy włoskie i glazurę z moreli. Brownie zasadniczo nie jest ciastem. To wyrób cukierniczy. To „coś słodkiego” pomiędzy ciastem a miękką czekoladką. W zależności od receptury brownie może być fudgy lub może być ciastem. Fudgy brownie jest bardziej lepki. Amerykanie nazywają taką konsystencję „gooey”, jest bardziej kremowa i „czekoladkowa”. Brownie cake jest(...)Kiedy brownie podany jest jako ciasto, często jest ciepły, z dodatkiem lodów lub bitej śmietany. Wtedy nazywa się Brownie Sandae. Na zimno najczęściej pokrojony jest w małe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 349

swojej recepturze orzechy włoskie i glazurę z moreli. Brownie zasadniczo nie jest ciastem. To wyrób cukierniczy. To „coś słodkiego” pomiędzy ciastem a miękką czekoladką. W zależności od receptury brownie może być fudgy lub może być ciastem. Fudgy brownie jest bardziej lepki. Amerykanie nazywają taką konsystencję „gooey”, jest bardziej kremowa i „czekoladkowa”. Brownie cake jest(...)Kiedy brownie podany jest jako ciasto, często jest ciepły, z dodatkiem lodów lub bitej śmietany. Wtedy nazywa się Brownie Sandae. Na zimno najczęściej pokrojony jest w małe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś

Jem więc Jestem

Proponowane wyszukiwania