rozpuszczoną czekoladą. Nie tylko po to aby dodać im smaku ale głównie po to, aby ciasto nie odmiękło od masy. Ten sposób zawsze się sprawdza i babeczki pozostają kruchutkie. Takie małe kolorowe słodkości przyciągają wzrok, zwłaszcza małych łasuchów. Składniki na ok. 30 babeczek: na ciasto: 100 g mąki 60 g zimnego masła 1 żółtko łyżka cukru pudru na masę melbową(...)żelu 3-4 łyżki brzoskwiń w żelu białe i różowe wiórki z czekolady 50 g czekolady deserowej 2 łyżki mleka masło i mąka do obsypania foremek Składniki ciasta zagnieść szybko, owinąć ciasto folią i wstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować i literatką wycinać kółka. Foremki na babeczki wsmarować masłem i wysypać mąką. Wylepić ciastem i wstawić do piekarnika nagrzanego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDeser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo
SMYKWKUCHNISernik na zimno z wiaderka z brzoskwiniami Sernik na zimno z wiaderka z brzoskwiniami to pyszne całoroczne ciasto. Taki sernik bez pieczenia na herbatnikach jest łatwy i szybki w przygotowaniu, możecie go przygotować z dowolnymi owocami. Zobaczcie przygotowanie sernika krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał na Youtube Aby nasz puszysty sernik na zimno(...)żadnym pozorem nie doprowadzajcie masy z żelatyną do wrzenia, bo straci ona swoje właściwości żelujące! Szybki i prosty sernik na zimno może być przygotowany bez spodu, jeśli nie przepadacie za herbatnikami lub biszkoptami. W zależności od sezonu przygotujcie go z brzoskwiniami, truskawkami, malinami lub innymi owocami jagodowymi, zawsze jest pyszny :) Bardzo polecam, smacznego :) Sernik na zimno z wiaderka
Lekcje w kuchniwięcej. :) Kolejny przepis będzie na śniadanie, bo ta kategoria również otrzymała dużo Waszych głosów. To już ostatni dzwonek na wypieki z truskawkami! Sezon niestety się skończy... :( Wszystko, co dobre, szybko się kończy - prawda? :( Ale nie ma co się martwić, coś się kończy, coś zaczyna! W tym przypadku zaczynają się...jagody! W weekend jadę na wieś i mam nadzieję trochę(...)nich truskawkowa niespodzianka! MUFFINKI Z TRUSKAWKAMI przepis autorski // 12 mufiinek ~130g (1 szklanka) mąki pszennej ~130g (1 szklanka) mąki razowej ~250g (1 szklanka) jogurtu naturalnego (użyłam takiego z 2% zawartości tłuszczu) ~2 duże jajka ~35 tabletek stevii - rozkruszyć ~3/4 płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej ~łyżeczka naturalnego ekstraktu z wanilii (opcjonalnie) ~12 średnich truskawek przed upieczeniem Truskawki umyć i odszypułkować. W jednej
chili & sugarLato inspiruje, inspiruje i zachęca do przygotowywania owocowych ciast i deserów. To najlepsza pora roku, obfitująca w świeże owoce. Czy patrząc na jędrne maliny, błyszczące niczym klejnoty porzeczki i aromatyczne jagody nie macie od razu myśli: "one idealnie sprawdzą się w ... ". Kocham lato, kocham letnie owoce i kocham lekkie, letnie desery. UWAGA KONKURS Jeśli i Wy pałacie tak wielką(...)godzinę. Na bazie takiej galaretki przygotujecie szybkie owocowe desery. I to właśnie galaretka deserowa zainspirowała mnie do stworzenia lekkiego, letniego deseru z owocami. Soczyście owocowa galaretka, jogurtowy pudding chia oraz aromatyczne maliny - prawda że brzmi kusząco ? PRZEPIS NA OWOCOWY DESER Z GALARETKĄ I CHIA Składniki: 1 galaretka deserowa o smaku truskawka-malina od Delecta 200 ml jogurtu naturalnego
kolorowotorcikowoSorbet czekoladowo-kawowy… z bananów! W smaku przypomina najlepsze kremowe lody, ale nie dodaje się do niego ani mleka, ani śmietany, ani jajek – więc
Poezja smakupowiedział, że pizza nie może być słodka. Sosem jest niskosłodzony dżem truskawkowy udekorowany ulubionymi owocami. Pizzę tą robi się bardzo szybko. Uwielbiają ją zarówno dorośli jak i dzieci. Słodka, owocowa przekąska na każdą porę dnia! Składniki na ciasto do pizzy: 1 ½ szklanki mąki pszennej ½ szklanki ciepłej wody 25g drożdży ½ łyżeczki cukru 2 łyżki oleju ½ łyżeczki soli Dodatki do pizzy: Niskosłodzony(...)Wlewamy wyrośnięte drożdże. Mieszamy łyżką, aby połączyć składniki, po tym czasie wyrabiamy ciasto ręcznie. Ponownie odstawiamy ciasto do wyrośnięcia, przykrywając je ściereczką na ok 30 minut. W międzyczasie przygotowujemy owoce. Gdy ciasto wyrośnie rozgniatamy je dłońmi na gruby placek, kolejno wałkujemy je na cienki placek. Na ciasto wykładamy dżem truskawkowy oraz pokrojone owoce. Całość oprószamy twarogiem. Tak przygotowaną pizzę pieczemy
Słodki ZakątekJak już wiadomo, biorę udział w kampanii Jogobella w serwisie trnd.pl. W kampanii biorą udział 3 rodzaje jogurtów w rożnych smakach. Każdy pyszny na swój
Życie zaczyna się w kuchniLaura następującymi przepisami rozgrzewającym naparem na dobry sen czy najdelikatniejszy mus z melisy z wodą z kwiatu pomarańczy. Mięta która tak szybko rozrasta się u mnie w ogródku i przepisy na jej wykorzystanie to Kisiel Mojito, Truskawki z Hotelu St James. Liść laurowy który od kilku lat w PL możemy kupić w doniczce i tu przepis na ricottę(...)czarnuszką, miodem i sezamem. Werbena towarzyszy na w przepisach na Arbuzowe slushie z limonką i werbeną czy syrop czereśniowy z werbeną. Mak nasz świąteczny ulubiony w ciastach tu występuje jako składnik białych trufli z makiem, makowianki czyli czarne sezamki. I na samym końcu rosnący w mojej doniczce rozmaryn i słodkie nerkowce w rozmarynie czy angielski curd
Kuchnia na wzgórzuczegoś prostego i szybkiego, dlatego postanowiłam wykorzystać przepis. Wprowadziłam kilka zmian, przede wszystkim do części ciasta dodałam kakao. Do jego wykonania naprawdę potrzeba niewiele czasu, myślę, że bardzo trudno było by je zepsuć. Wystarczy przyłożyć się do ubicia piany z białek. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Możecie użyć do niego dowolnych, sezonowych owoców. Ekspresowe ciasto z owocami Składniki(...)drobnego cukru trzcinowego 100 g masła 1,5 szklanki mąki tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ½ laski wanilii lub kilka kropel aromatu waniliowego 3 łyżki kakao około ½ kg truskawek lub innych świeżych owoców Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo, powoli cukier, cały
Mania GotowaniaNaleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Każdy od swojej babci dowie się, że nie ma nic lepszego niż jej pyszne pierożki z twarożkiem okraszone solidną porcją skwareczków i tłuszczyku- zapewne, dlatego lepiej
peanutbuttermonsterodkrycie, najlepsze miody pod słońcem. Co ich wyróżnia ? Fenomenalne smaki, smaki dzieciństwa… piękne słoiczki i szybka bezproblemowa dostawa. Brakuje słów by je opisać. Oprócz klasycznych takich jak rzepakowy, lipowy, gryczany, czy spadziowy uznaniem cieszą się te smakowe takie jak: truskawka, malina, czy czarna porzeczka. Naprawdę jest w czym wybierać ! Można go jeść łyżkami i dodawać(...)Mąkę pszenną przesiać na stolnicę lub matę silikonową, wymieszać z wiórkami kokosowymi, cukrem oraz proszkiem do pieczenia, dodać miód i miękkie masło , wbić jajko i całość zagnieść aż ciasto będzie wyrobione i miękkie. Gotowe ciasto podzielić na dwie części. Każdą część rolować na stolnicy na cienki wałek, tak jak na kopytka, docisnąć każdy rulon
Wanilia i KardamonSyrniczki to chyba jeden z naszych ulubionych pomysłów na śniadanie. Bardzo szybkie, łatwe i przepyszne! Można znaleźć tysiące różnych przepisów na syrniki i każdy z nich będzie się czymś różnił od poprzedniego. Nasze syrniczki na przykład wyróżnia to, że dodajemy do nich tylko odrobinę mąki i w ogóle nie dodajemy proszku do pieczenia. Dzięki temu są bardzo, ale to bardzo(...)mąki - jeśli ktoś bardzo musi: rodzynki (zdecydowanie nie polecamy!!!!! uważamy, że dodanie takowych do syrniczków to okropna na nich zbrodnia) - olej (do smażenia) - do podania: cukier puder, maliny (jagody, truskawki, jeżyny, porzeczki też mogą być, ale maliny to klasyka!), kwaśna śmietana Przygotowanie: 1) Jak już wspominaliśmy, syrniczki to śniadanie ekspresowe! Do miski wrzucamy twaróg i rozgniatamy widelcem. 2) Dodajemy cukier
Roślinożerni urlopowiczePrzygotowanie : Składniki ciasta półkruchego umieszczamy w misie robota i wyrabiamy ciasto. Powinno być elastyczne i zwarte. W razie konieczności, gdyby nie chciało się skleić dodajemy 1 łyżkę śmietany. Zawijamy je w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na 1 godzinę. Zimne ciasto rozwałkowujemy, posypując je mąką i wykładamy na blaszkę 25/30 wyłożoną folią aluminiową. Równio rozkładamy(...)Bezę rozkładamy na blaszkę, formując na kształt naszej formy w której piekliśmy ciasto. Posypujemy płatkami migdałów i pieczemy 1 godzinę w temperaturze 140 % C. Beza powinna być chrupka i wypieczona. Śmietanę ubijamy z cukrami waniliowymi i cukrem na sztywno. Następnie dalej ubijając wlewamy rozpuszczoną żelatynę i szybko mieszamy. Na ciasto z galaretkami wykładamy bitą śmietanę, równo ją rozsmarowując
Kulinarne Fantazje Marioli