szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:108/154)

CZEKOLADOWE MUFFINY Z TRUSKAWKAMI 63

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Składniki (10-12 szt): 200g mąki pszennej 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2

Słodkie zapomnienie
Placuszki jogurtowe z jagodami 141

robieniem dżemu jagodowego i mrożeniem, ponieważ susza majowa skutecznie zamordowała sporą część krzaczków i w tym roku jagód będzie raczej mało, niestety. Stąd też, śpieszmy się pożerać jagody, tak szybko znikają z lasów! Placuszki jogurtowe z jagodami 1 duży gęsty jogurt naturalny (około 400 g) 3/4 szklanki mleka 50 g roztopionego i przestudzonego masła 3 jajka 2 szklanki mąki(...)jeśli wydaje się wam za gęsta, można dolać jeszcze trochę mleka). W tym momencie można ciasto odstawić na jakiś czas (nawet na całą noc), ale nie jest to bardzo konieczne. Przed smażeniem dodać jagody (choć mogą być też inne owoce, np. maliny czy truskawki). Na dużą patelnie nakładać po cztery placki, po półtorej łyżki ciasta na każdy. Najpierw smażyć

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pieczony omlet z ziołowym serkiem 159

mnie wersja na słono z ziołami i siemieniem lnianym. Można urozmaicać go odając do twarogu łososia wędzonego, groszek, szparagi. Lub na słodko z truskawkami.  Polecam szczegolnie na sniadanie, gdyż robi się go szybko, zamin wstaną domownicy.  „Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego(...)masy z żółtek, mleka i mąki po łyżce piany. Mieszaj na bardzo wolnych obrotach. Wysmaruj papier do pieczenia masłem. Weź dużą blachę i wyłóż ją papierem posmarowanym masłem. Wylej ciasto do formy i równomiernie rozsmaruj. Piecz w 200 stopniach 10-15 minut.  Pozostaw do lekkiego wystygnięcia.  Oderwij papier z omletu,  rozprowadź twaróg wymieszany z ziołami, rzodkiewką

AZgotuj!
Dżem z Czerwonej Porzeczki 202

kombinuję z czerwonej porzeczki. Nie kupuję w  dużych ilościach tak jak to u mnie bywa z truskawkami, czy malinami. Przerabiam tylko tyle ile zerwę z krzaków na działce. Część owoców mrożę, a część wkładam do słoików. Obie wersje wykorzystuję potem do ciast. Porzeczki zawierają dużo pektyn, więc nie ma potrzeby dodawania środków żelujących, zresztą ja od jakiegoś czasu unikam(...)znaczy się pozbyłam się ogonków, gałązek. Tak przygotowane owoce zmiksowałam w blenderze, przelałam d woka i smażyłam na malutkim płomieniu. W trakcie smażenia wsypałam cukier. Ze smażeniem porzeczek idzie szybko. W momencie, w którym porzeczki stały się gęste przełożyłam je do wyparzonych słoiczków, zakręciłam i ostawiłam na ściereczce dnem do góry i pozostawiłam do ostygnięcia. Myślę, że metoda znana jest

Blondynka Gotuje
Kruche babeczki z masą budyniową, bitą śmietaną i jagodami! 165

jagód i truskawek z ogrodu mamy. Dzieciaki babeczki pochłonęły raz, dwa i nie było po nich śladu hehehe. W rolę małej modelki do zdjęcia wcieliła się córcia mojego brata - Zuzanka ;-)  Która nie mogła się doczekać już publikacji tych zdjęć (a fotografie robiłam w niedzielne popołudnie).  Zuzanko pozdrawiam Cię cieplutko ;-)))) cmooook ;* PRZEPIS NA KRUCHE BABECZKI: CIASTO: - 200g bardzo zimnego(...)gorącego mleka, cały czas mieszaj trzepaczką. Masa zacznie szybko gęstnieć. Postaw ją ponownie na ogniu, ciągle mieszając trzepaczką, tak aby się "zagotowała" - około 1,5 do 2,5 minut. Gorącą masą nadziewamy babeczki. Ja babeczki wypełniam po brzegi, bo lubię kiedy masy w babeczce jest dużo. Możecie na kruche ciasto położyć owoce i na to masę budyniową. Lub na masę

SMYKWKUCHNI
Tarta jaglana z truskawkami-przepyszna! 146

Chociaż nie ma jeszcze weekendu, to podzielę się z Wami przepysznym przepisem na pełnowartościowe ciacho, które dzisiaj wykonałam😍 Składniki identyczne, jakie ja sama jadam na co

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasta bez pieczenia – najlepsze wypróbowane przepisy 197

kuchni i pilnować, czy ciasto wyrośnie. Ciasta bez pieczenia najczęściej wkładamy do lodówki, aby stężały i zapominamy o nich na kilka godzin. Po tym czasie można delektować się pysznym deserem. Jeśli chcesz zabłysnąć w kuchni i zadziwić swoich przyjaciół i rodzinę, wybierz przepis dla siebie! Nie potrzeba wcale dużych umiejętności, by przygotować pyszne ciasto, które wygląda wspaniale. [/et_pb_text(...)text admin_label="Kurczak pieczony" _builder_version="3.0.96" background_layout="light" border_style="solid"] Przepisy na ciasta bez pieczenia: [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type="1_2"][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Jagielnik Na Zimno Z Truskawkami" url="/2016/06/jagielnik-na-zimno-z-truskawkami/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2016/06/jagielnik.jpg" use_circle

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka owocowa z jogurtem naturalnym 108

  …soczysta …lekka …niskokaloryczna …pełna witamin Świetny zdrowy deser dla dzieci i dorosłych Jest idealna na wzmocnienie odporności. Zrobienie takiej sałatki jest

Kulinarny S.O.S.
Zinfandel rose – lekkie wino ze słonecznej Kalifornii 170

Zinfandel rose pochodzi z Kalifornii. To lekkie słodkie różowe wino ze słonecznej Kalifornii pełne jest aromatów owocowych. W bukiecie królują truskawki, dlatego trunek powinien przypaść do gustu wszystkim, którzy poszukują lekkiego wina idealnego do letniego deseru czy do picia samodzielnie. Zindandel – popularny szczep z Kalifornii Winogrona ze szczepu Zinfandel mają grubą skórkę, są odporne na uszkodzenia i transport, dlatego roślina(...)muscat. W delikatnym trunku królują truskawki, uzupełnione nutkami innych owoców. Całość dopełnia lekko wyczuwalny kręgosłup kwasowości. Aromaty owocowe są niewyszukane, ale lekko słodkie i rześkie, dlatego przypadają do gustu szerokiemu gronu odbiorców. W Kalifornii Zinfandel rose (podobnie, jak czerwone czy wzmacniane Zinfandele) uchodzi za trunek narodowy podawany często jako aperitif. Można je serwować do ciast, deserów, sałatek. Wino różowe dobrze

Drinkologia
Szybkie ciasto z rabarbarem na oleju 242

Prosty przepis na ciasto z rabarbarem na oleju, które robi się błyskawicznie. Ciasto wychodzi bardzo smaczne, pulchne i mięciutkie. Zamiast rabarbaru można wykorzystać inne owoce: truskawki, brzoskwinie, maliny czy wiśnie. Składniki na ciasto z rabarbarem na oleju: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki oleju rzepakowego 1,5 łyżeczki proszku(...)Ciasto wylewamy na blaszkę (moja ma ok 22×22 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Z rabarbaru odlewamy sok, który się wytworzył po zasypaniu cukrem i posypujemy go mąką ziemniaczaną. Rabarbar układamy na cieście. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 30-40 minut (do suchego patyczka). Można posypać cukrem pudrem. ciasto z rabarbarem na oleju Artykuł Szybkie ciasto

e-PrzepisyKulinarne
E-BOOK Mała Cukierenka „Wyjątkowe Torty i Ciasta” 103

którym w kilku punktach podałam rady dotyczące przygotowywania ciast. W e-booka włożyłam dużo pracy i serca, mam nadzieję, że go polubicie tak jak ja, że Wam się spodoba. E-book ma 150 stron. Każdy przepis ma piękne zdjęcia i jest dokładnie opisany. Są przepisy na torty z malinami, truskawkami, o smaku cytrynowym, czekoladowym. Jest tort makowy, orzechowy, szarlotka, sernik(...)maile. Pierwszy z potwierdzeniem zamówienia i drugi z aktywnym linkiem do pobrania e-booka „Wyjątkowe torty i ciasta”. Drugi e-mail będzie się nazywał „Realizacja zamówienia”, dlatego koniecznie przy zamówieniu trzeba sprawdzić poprawność e-maila! Uwaga: Nawet przy płatności szybkim przelewem realizacja zamówienia czasami może potrwać do 8 godzin. KUPUJĘ (klik

Mała Cukierenka
Ciasto na maślance i oleju ze śliwkami 518

tego ciasta możecie wykorzystać wszystkie sezonowe owoce i zawsze będzie pyszne. Jest to szybkie i proste do zrobienia ciasto. Ja korzystam z niego bardzo często i jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi się nie udało. Składniki: 3 duże jajka 3/5 szkl cukru 2 łyżeczki cukru w wanilią 3 szkl mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szkl maślanki(...)jednolitą masę. Ciasto wylać do formy 25*35 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Wyrównać powierzchnię. Poukładać śliwki bez pestek skórką do dołu jedna przy drugiej. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Zimne ciasto można oprószyć cukrem pudrem. * Szklanka o pojemności 250 ml. Można wykorzystać inne owoce sezonowe np truskawki, maliny, brzoskwinie, agrest

Ala piecze i gotuje
Tarta z rabarbarem 136

Rabarbar powoli zostaje w tyle za truskawkami, które patrzą teraz na mnie z każdej strony i wołają zjedz mnie, co też czynię z największą przyjemnością. Ciasta z ich wykorzystaniem pewnie niedługo zagoszczą na blogu, ale póki co musicie pocieszyć się jeszcze jednym przepisem na rabarbar i liczę na to, że w tym roku uda Wam się taką tartę zrobić. Jest(...)Szczypta soli 4 łyżki zimnej wody Dodatkowo:     1 słoiczek dżemu truskawkowego 300g rabarbaru 3 łyżki grysiku 3 łyżeczki cukru Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto siekamy ze sobą, a następnie szybko zagniatamy. Wyrobione owijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części w stosunku ⅓ i ⅔. Większą część wałkujemy i przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
BUŁECZKI DROŻDŻOWE Z RABARBAREM 135

Sezon na rabarbar już rozpoczęty więc zapraszam na smakowite bułeczki.Pyszne drożdżówki z rabarbarem i dodatkiem truskawek.Idealne na niedzielny podwieczorek :).Do rabarbaru dodałam trochę słodkich 

Mała w garnku miesza
Tort truskawkowy z kolorowym biszkoptem 165

patyk). Po skończeniu pieczenia zrzucam ciasto w blaszce na podłogę (wyłożoną np. ściereczkami) z odległości ok 50-60 cm. a następnie wstawiam do otwartego piekarnika do wystygnięcia.  Śmietankę dziele na dwie części, jedna 400 ml a druga 600 ml. Najpierw ubijam 600 ml śmietanki z cukrem (pół szklanki) i kwaskiem cytrynowym.  Truskawki kroję na małą kostkę.  Biszkopt(...)kroję na 3 części. Spód nasączam słodka herbatą truskawkową, wykładam pół ubitej śmietany i układam na niej wszystkie truskawki. Przykrywam kolejną warstwą biszkoptu, nasączam go herbatą i smaruję dżemem tak aby powstała w miarę gruba warstwa,  na to wykładam pozostałą ubitą śmietanę. Przykrywam ostatnią warstwą biszkoptu już bez nasączania. Teraz 400 ml śmietanki ubijam na sztywno. Po czym

Kuchnia Viki
Orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną 125

Orzeźwiający kisiel z truskawkami i żurawiną Uwielbiam domowy kisiel, w szczególności truskawkowy. Choć najczęściej sięgam po niego jesienią lub zimą, to i latem nie stronię od

Słodkie okruszki
Placuszki drożdżowe, bardzo puszyste 96

Już nie muszę Wam mówić że uwielbiam takie śniadania. Kto tu wchodzi częściej szybko to zauważy, jak często się pojawiają słodkie śniadania. Takie placuszki to nie

Kuchnia Pokoleń
Deser czekoladowo-owocowy 129

sezonie nie mam zbyt wiele czasu na gotowanie, a szczególnie na pieczenie, dlatego często przygotowuję szybkie desery. Najlepiej w szklankach czy pucharkach, aby każdy miał taką samą porcję i by warstwy deseru były wyraźnie widoczne:) Ciasto upiekłam sobie dzień wcześniej, żeby było szybciej:) Owoce możecie użyć dowolne, ja wybrałam te, które mam i które najbardziej lubimy... Składniki: 2 jajka(...)łyżki masła, 10 łyżek cukru pudru, 3 łyżki mąki pszennej, łyżka kakao, 50g gorzkiej czekolady, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta cynamonu, 250g wymieszanych poziomek, malin i truskawek, 250g półtłustego twarogu, 1/2 szkl. śmietanki 30%, 1/4 szkl. zimnej słodkiej herbaty.     Przygotowanie     Masło stopić wraz z czekoladą i ostudzić. Jajka ubić, dodać 5 łyżek cukru pudru

Z miłości do słodkości