szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:179/1736)

Ciasto z kruszonką- Streuselkuchen. 154

Klasyczny Streuselkuchen, czyli ciasto z kruszonką. Bardzo szybkie i smaczne ciasto do kawy z genialnego blogu Lykkelig, chyba jednego z pierwszych blogów, które zaczęłam czytać regularnie. Przepyszna jest pasta z buraczków z kremowym serem: Tutaj( chyba nigdy mi się nie znudzi), bardzo wykwintne są muffinki z francuskiego ciasta z rozmarynem( jeśli zechcecie podam przepis po polsku). Zapraszam

dolcevitainmykitchen
MAGICZNE CIASTO ( MAGIC CUSTARD CAKE ) 960

wierzch ( ewentualnie spód )ciasta powinien być upieczony. Jeśli miałabym określić smak to dla mnie to ciasto smakuje jak sernik. Oszukany sernik, bo bez sera !  Ogólnie jest to szybkie, proste ciasto, które miło mnie i rodzinę zaskoczyło. Jest pyszne, uwielbiam je :) Nawet jeśli nie wyjdą warstwy, to i tak będzie pyszne.  ~~SKŁADNIKI~~ mąka 1 i 1/2 szkl.  mleko

Kuchnia Paulettes
Śmietanowiec 136

fajne ciacho na spotkania rodzinne i nie tylko . Długo myślałam co by robić za ciacho na weekend , i wypadło na śmietanowca , bardzo fajne ciasto , ma dużo swoich zwolenników , ciasto jest bardzo szybkie w przygotowaniu i szybko znika z talerzyków . Ciasto nie jest zbyt słodkie, a dla tych co lubią bardziej słodkie ciasto można polać sosem malinowym bądź toffi i także

Mój Smak
Tarta z owocami i truflowym kremem z białej czekolady 190

pieczenia i cukrem przesiewamy na stolnicę. Po środku robimy dołeczek, wbijamy żółtka i lekko zarabiamy ciasto nożem. Na koniec dodajemy zimne masło posiekane w małe kawałki i szybko zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wałkujemy na wielkość formy do tarty. Foremkę wylepiamy ciastem (spód i boki), nakłuwamy widelcem

DefinicjaSmaku
Ciasto bananowe 113

coś powie, to nie da się nie wybaczyć. Choć ostatnio takim tekstem zasunął do pani przedszkolanki, że zabrakło mi odwagi, żeby tutaj zacytować ;) Ale do rzeczy. Znaczy do ciasta. Dyżurne, szybkie, składniki zawsze mam pod ręką, bo banany akurat kupujemy często. Takie ciasto, które robi się w 10 minut, nie jest zbyt słodkie i bez wyrzutów sumienia można zjeść samemu

bistro mama
Sernik a'la pudding drezdeński 184

cytryny Składniki na masę budyniową mleko, 375 ml budyń waniliowy, 1 opak jajka, 5 szt cukier, 150g margaryna, 150g sól, szczypta Przygotowanie Składniki na ciasto umieszczamy w misie. Szybko wyrabiamy kruche ciasto. Zawijamy w folię spożywczą, wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przygotowujemy masę budyniową. Gotujemy budyń z podanej ilości mleka i cukru. Do gorącego wrzucamy margarynę, mieszamy, aż się

Gotowanie moimi oczami
PIEROGI ZE SŁODKĄ KAPUSTĄ. Tradycyjne i Bezglutenowe. 110

gęste, bo mąka bezglutenowa bardzo pęcznieje. Zagniecione ciasto formujemy w kule. Talerz podsypujemy mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy miską szczelnie, pamiętając, że gdy będzie traciło ciepło, będzie oddawało wilgoć - ciasto bezglutenowe bardzo szybko wysycha! Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę. Po tym czasie znów je zagniatamy, urywamy potrzebną porcję, resztę znów przykrywamy. Stolnicę posypujemy mąką bezglutenową, spłaszczamy ciasto, które również posypujemy

Wypisz Wymaluj
Wielkanocne jajeczka z dżemem 177

jajko 50 g cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej   Dodatkowo: dżem morelowy lub pomarańczowy  cukier puder do oprószenia     Przygotowanie:   Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami. Ciasto owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce 60 minut (lub dłużej).   Po tym czasie cienko rozwałkować i za pomocą foremki wykrawać jajeczka. W połowie ilości zrobić

Nastoletnie Wypiekanie
Pączki z dżemem z automatu 164

mące. Nastawić program do wyrabiania ciast drożdżowych (w automacie Clatronic program 5).      Kiedy ciasto przestaje mieścić się w formie, wyciągnąć je lekko natłuszczonymi olejem dłońmi. Szybko zagnieść ciasto i rozwałkować na grubość 1 cm. Ciasto jest dość rzadkie, ale nie należy podczas wałkowania podsypywać zbyt dużej ilości mąki. Wycinać szklanką koła i odłożyć je do wyrośnięcia przykryte

Przepisy Kulinarne
PIEROGI RUSKIE - tradycyjne i bezglutenowe. Prawdopodobnie... najlepsze. 172

gęste, bo mąka bezglutenowa bardzo pęcznieje. Zagniecione ciasto formujemy w kule. Talerz podsypujemy mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy miską szczelnie, pamiętając, że gdy będzie traciło ciepło, będzie oddawało wilgoć - ciasto bezglutenowe bardzo szybko wysycha! Tak przygotowane ciasto odstawiamy na godzinę. Po tym czasie znów je zagniatamy, urywamy potrzebną porcję, resztę znów przykrywamy. Stolnicę posypujemy mąką bezglutenową, spłaszczamy ciasto, które również posypujemy

Wypisz Wymaluj
7 rad dzięki którym Twoje pączki będą idealne! 96

wrzucając kawałek ciasta, jeśli zacznie się smażyć i rumienić tzn. że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Zbyt chłodny tłuszcz spowoduje duże wchłonięcie się go do ciasta, zbyt rozgrzany spowoduje szybkie zrumienienie się ciasta, podczas gdy środek zostanie surowy. Pączki możesz sprawdzić wykałaczką, podobnie jak ciasto w trakcie pieczenia.  Faworki lub pączki smażone na smalcu będą bardziej chrupiące. Zbyt wysoką temperaturę

Pora coś zjeść
Kruche z powidłami i bezową pianką. 682

waniliowy Dowolne powidła ja użyłam jagodowych (malutki słoiczek ) Wykonanie : Do miski przekładamy wszystkie składniki podane na ciasto kruche i wyrabiamy mikserem na grudkowatą masę , przekładamy na stolnicę i szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy n pół z tym że jedna część jest trochę   większa od drugiej  .Mniejszą część zawijamy w folię i wkładamy do zamrażarki na  1 godzinkę. Resztę

Sama słodycz i szczypta chili
49 tygodni - ciasto jogurtowe 157

pieczenia Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, następnie powoli, stopniowo dodać kolejne składniki. Tego ciasta nie wolno mieszać mikserem! Obroty, nawet te najwolniejsze, są znacznie za szybkie i ciasto po upieczeniu często okazuje się zakalcem. W związku z tym kolejne składniki najlepiej wmieszać w mąkę łyżką. Nie musi być też super gładkie, mieszamy tylko do połączenia się wszystkich

Przepysznik - BLW i nie tylko
Gruszki w czekoladzie 194

Szybkie, proste i smaczne ciasto to chyba najlepszy opis. Przygotowanie zajęło mi jakieś 20 minut, a smak fantastyczny! Zresztą sami spróbujcie :) Przepis pochodzi z  tej  strony. Składniki: 120 g miękkiego masła 3 jajka 8 łyżek cukru 10 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół tabliczki gorzkiej czekolady 3-4 gruszki Masło z cukrem ucieramy

Słodka Kraina Wypieków
Kakaowy brzoskwiniowiec z kokosem 209

Pyszne warstwowe ciasto, które szybko znika. Delikatny, kakaowy biszkopt, mocno owocowy krem brzoskwiniowy i kokosowe oczko. Ciasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania