szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:183/1736)

Tiramisu owocowe-polecam na karnawał 185

Przygotowałam go na Sylwestra itak samo szybko znikneło ciasto . Składniki 3 paczki biszkoptów powinny być podłużne, ja miałam okrągłe 200 ml mocnej kawy rozpuszczalnej   krem do przekładania 4 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone lub rikotta 200 g sera z wiaderka 650 ml śmietany 36 % śmietan fix 2 opakowania 1 puszka mandarynek 1 puszka truskawek blaszka o wymiarach

Moje Wyroby
ROLADA MAKOWA 156

rolada makowa robi się niezwykle szybko, ponieważ ciasto zarabiamy sobie szybciutko na noc a rano wystarczy rozwałkować i gotowe. SKŁADNIKI: 1/2 kg mąki 30 g drożdży 3 jajka 1/2 szklanka cukru 3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu ok 1/4 szklanki mleka 1/2 kostki masła jajko do posmarowania Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Rozkruszamy drożdże ze śmietaną, dodajemy

harrisa
Kukurydziano-dyniowe scones czyli ekspresowe bułeczki 156

właściwie ... mini scones, w moim wydaniu. :D To szybkie bułeczki zarówno na pyszny podwieczorek, jak i słodkie śniadanie. Są popularne i bardzo lubiane na Wyspach Brytyjskich. Podaje się je podczas tzw. tea time . Tradycyjnie w cieście można znaleźć także suszone owoce, np. rodzynki lub żurawinę. Wczoraj zakupiłam mąkę kukurydzianą, a po chlebku dyniowym pozostał mi caaały słoik gęstego(...)między palcami, aż do połączenia składników.  W drugim naczyniu wymieszać rózgą kuchenną jajka, p ur é e  i mleko. Do mokrych składników wsypać suche składniki i szybko wyrobić ciasto. Będzie gęste i klejące, jednak nie należy dosypywać więcej mąki! Na oprószonym mąką blacie wyłożyć ciasto. Podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok. 1-2 cm. Szklanką wykrawać scones

Kuchnia Ellie
Ucierane ciasto z owocami na maślance i oleju 279

Ostatnio dość często piekę proste i szybkie ucierane ciasta z dodatkiem owoców. Oczywiście prawie za każdym razem eksperymentuję i udoskonalam przepis lub wymyślam całkiem inny. Tym razem zaczerpnęłam inspirację z innego bloga. Upiekłam ciasto na bazie maślanki i oleju o smaku masła, który otrzymałam do testowania od Złoto polskie. Ciasto wyszło pulchne, delikatne i wilgotne. Po prostu rozpływało się

Z miłości do słodkości
Ciasto drożdżowe bez wyrabiania 67

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania w ostatnim czasie stało się moim ulubionym ciastem – jest bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo pyszne i puszyste! Continue reading Ciasto drożdżowe bez wyrabiania at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
ALZACKA TARTA Z DYNIĄ I FETĄ 138

przesianą mąkę i sól. Dodaj miękkie masło w kawałkach, połącz składniki opuszkami palców, aż otrzymasz mieszaninę o konsystencji piasku. Domieszaj odrobinę wody, jajko, dolej w miarę potrzeby wody, szybko ugniatając ciasto opuszkami palców, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Uformuj ciasto w kulę, zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na 1 godz. Po upływie tego czasu nagrzej piekarnik(...)temperaturze 200 °C, aż wierzch tarty lekko się zrumieni. Gdyby podczas pieczenia tarta zbyt szybko się przyrumieniła, możesz zmniejszyć temperaturę do 180°C, lub przykryć tartę folią aluminiową albo papierem do pieczenia.   Podawaj na gorąco, np. z sałatą doprawioną winegretem. * Jeśli wolisz, przykryj ciasto papierem do pieczenia, tak, by papier wystawał 1 cm ponad brzeg formy. Na papier wysyp

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Muffinki gruszkowe z cynamonową kruszonką 154

obiecane muffinki z gruszkami i pyszną cynamonową kruszonką :) Osobiście uwielbiam muffiny. Po pierwsze za ich szybkie przygotowanie - wystarczy kilka chwil by wyczarować coś słodkiego. Po drugie za ich wielowariantowość - cokolwiek byśmy do nich nie dodali - zawsze będą pyszne. No i po trzecie za banalność wykonania - wystarczy parę obrotów łyżką i nawet osoby mające dwie lewe ręce w kuchni sobie(...)zagniatamy kruszonkę i wstawiamy ją do lodówki na czas przygotowania ciasta. Składniki suche łączymy ze składnikami mokrymi i mieszamy ze sobą niedbale. Dodajemy gruszki i ponownie szybko mieszamy. Ciasto nakładamy łyżką do papilotek lub formy na muffiny. Na wierzch każdej muffinki kładziemy kruszonkę i posypujemy migdałami. Pieczemy w temperaturze 200 o C przez 30 minut. *Muffinki

My simple kitchen
Makowa choinka 116

Niedługo święta i czas pomyśleć co przygotować, ja proponuję choinkę z makiem w cieście francuskim. Szybka i łatwa do przygotowania a dzieci będą zachwycone przy odrywaniu gałązek. Składniki: - 2 ciasta francuskie - 300 g masy makowej z bakaliami - 1 żółtko - 2 łyżki mleka - cukier puder Przygotowanie: Jeden płat ciasta francuskiego rozwijamy na papierze do pieczenia. Cały smarujemy masą makową i przykrywamy

Kulinarne życie
Sernik krakowski 143

wanilii skórka otarta z cytryny Lukier: 1 szklanka cukru pudru sok z cytryny Ciasto : Blachę o wymiarach wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części ( 1/3 i 2/3). Mniejszą część ciasta włożyć do lodówki. Natomiast większą częścią wyłożyć blachę do pieczenia, starając się jak najrówniej rozłożyć ciasto. Blachę z ciastem

My simple kitchen
Buraczane brownie 139

razem to odsłona nieco warzywna.  Pyszne lekkie, jakże inne od klasycznego brownie. Buraczki nadają wilgotności.  Mimo iż użyłam czekolady mocno gorzkiej bo 73% dzieciom bardzo ciasto smakowało.  Szybkie do zrobienia i nie może się nie udać. Polecamy gorąco całą naszą rodziną. Ciasto upiekłam w kwadratowej blaszce o długości boków 23 cm. Będziecie potrzebowali 250 g masła

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
na szybko francuskie z mandarynkami i cynamonem... 124

ponacinać skośnie wierzch ciasta, piekarnik elektryczny nagrzany na 210 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 35 minut, na ciemnozłoty kolor, wystudzone posypać pudrem cukrem - pyszne na szybko aromatyczne ciasto.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Marlenka 344

jajek płyn jeszcze troszkę ściemniał. 5. Stopniowo dodawaj do masy mąkę. Ważne, żeby z ciastem na marlenkę pracować póki jest ciepłe, więc należy od tego etapu wszystko robić szybko. Kiedy ciasto będzie już gęste i będzie się go trudno łączyło z mąką za pomocą łyżki, wysyp na stolnicę pozostałą mąkę i przelej ciasto. Zagniataj wszystko razem do dobrego połączenia się

coolinarnastrefa.blogspot.com
Wafle ze śmietanką do kawy 171

Tymi wafelkami jakiś czas temu poczęstowała Nas pewna sympatyczna starsza pani. Zachwyciły nas delikatnym  i niespotykanym wcześniej, jak na waflowe masy smakiem. Ponieważ posmakowały zarówno

Cynamonowe szczęście
Sernik "leśne runo" 209

malin Polewa z gorzkiej czekolady Twister czekoladowy mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto kruche: Mąkę wymieszać z cukrem i kakao, dodać zimne pokrojone masło, oraz żołtka, szybko zagnieść ciasto, wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o wym 22 cm. Włożyć do nagrzanego do 180*c i podpiec 15 minut, wyjąć, ostudzić. Masa serowa: Tabliczkę gorzkiej czekolady połamać i rozpuścić w miseczce

Wanilia i Kardamon
Mini pączki twarogowe 1065

tradycyjne , drożdżowe z marmoladą wymagają nieco więcej czasu i zachodu. Dlatego tez może skusicie się na te , które dziś proponuję - szybkie do zrobienia , ale też szybko znikają :) Małe , okrąglutkie kule , z ciasta twarogowego. Chrupiące na wierzchu , puszyste i delikatne wewnątrz. Dotąd piekłam mini pączuszki z użyciem serka homogenizowanego , ale te dzisiejsze skradły moje serce. W sklepie spotkałam się z nazwa(...)przejmować się jeśli w cieście będą widoczne drobne grudki sera. W garnku rozgrzać olej (ok 1l) W celu sprawdzenia czy olej jest już dobrze nagrzany wrzucamy mały kawałeczek ciasta. Gdy ten szybko wypływa na wierzch możemy zacząć smażyć pączki. Dłonie zwilżamy wodą i formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego.Wrzucamy na tłuszcz i smażymy 2-3 min do zrumienienia

Malinowa Kawiarenka
Chrust po niemiecku 107

obtoczenia : 2 łyżki cukru ( ja użyłam cukru pudru) Połowę mąki i resztę składników na ciasto miksować 2 minuty na najwyższych obrotach. Przełożyć na stolnicę, dodać resztę mąki i szybko zagnieść ciasto dłońmi. Ciasto owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 min. Rozgrzać tłuszcz ( do temp. 170 st. C). Stolnicę oprószyć dokładnie mąką. Rozwałkować ciasto na grubość

Maślane ciasteczko
Makowiec japoński 201

szklanki zmielonych orzechów 1 szklanka cukru 6 jajek 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Lukier: 1 białko cukier puder sok z cytryny Wykonanie: Składniki na ciasto siekam, szybko zagniatam, zawijam w folię i wstawiam do lodówki na minimum 1 godzinę. Jeśli ciasto będzie zbyt kruche należy dodać odrobinę śmietany.  Mak zaparzam, odcedzam na sicie i mielę

Ciasteczkowy Potwór
Kurpiowskie pieczone pierożki wigilijne 1287

minut. Farsz ostudzić a następnie dodać 2 białka i dokładnie wymieszać. Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito, dodać masło, śmietanę, żółtka, sól i pieprz a następnie szybko zagnieść ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy i pokroić w kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć farsz i zlepić pierogi. Pierogi ułożyć

Mama Gotuje
Ciasteczka twarogowe z cukrem i cynamonem 95

wody dodatki: - 1/4 szklanki cukru - cukier waniliowy - 1/2 łyżeczki cynamonu   Forma: duża blacha od piekarnika Przygotowanie: Schłodzone masło, najlepiej zamrożone ścieram na tarce. Dodaję resztę składników na ciasto i szybko zagniatam. Odkładam na godzinę do lodówki.  W miseczce mieszam cukry z cynamonem. Schłodzone ciasto rozwałkowuję dość cienko, na około 3 mm. Wycinam z niego małe kółka i obtaczam

Kuchnia co dnia
Marlenka 2599

jajek płyn jeszcze troszkę ściemniał. 5. Stopniowo dodawaj do masy mąkę. Ważne, żeby z ciastem na marlenkę pracować póki jest ciepłe, więc należy od tego etapu wszystko robić szybko. Kiedy ciasto będzie już gęste i będzie się go trudno łączyło z mąką za pomocą łyżki, wysyp na stolnicę pozostałą mąkę i przelej ciasto. Zagniataj wszystko razem do dobrego połączenia się

coolinarnastrefa.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania