Chleb pszenno- żytni na zakwasie
Chleb pszenno- żytni na zakwasie
Miękki, z chrupiącą skórką. Idealny chleb na zakwasie. Pszenno- żytni, najsmaczniejszy. Sposób wykonania analogiczny do poprzedniego wpisu, różnią się natomiast proporcje, dzięki czemu chleb jest mniej wilgotny, mniej zbity, dużo bardziej miękki niż pszenno- gryczany. Wykonajcie i przekonajcie się sami. Składniki (na 2 bochenki): Zaczyn: 100 gram gotowego zakwasu 10 gram mąki żytniej 80 gram mąki pszennej typ 1850 60 ml wody Chleb: cały zaczyn 800 gram mąki pszennej 80 gram mąki żytniej 450 ml wody 1 łyżka sol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mango Papaja
Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Autor
mangopapaja
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, ciasto, pieczywo, chleb na zakwasie, szybkie ciasto, chleb mieszany
Inne przepisy z Mango Papaja
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję