Chleb pszenno- żytni na zakwasie

Chleb pszenno- żytni na zakwasie

Chleb pszenno- żytni na zakwasie

Miękki, z chrupiącą skórką. Idealny chleb na zakwasie. Pszenno- żytni, najsmaczniejszy. Sposób wykonania analogiczny do poprzedniego wpisu, różnią się natomiast proporcje, dzięki czemu chleb jest mniej wilgotny, mniej zbity, dużo bardziej miękki niż pszenno- gryczany. Wykonajcie i przekonajcie się sami. Składniki (na 2 bochenki): Zaczyn: 100 gram gotowego zakwasu 10 gram mąki żytniej 80 gram mąki pszennej typ 1850 60 ml wody Chleb: cały zaczyn 800 gram mąki pszennej 80 gram mąki żytniej 450 ml wody 1 łyżka sol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.