szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:186/1736)

Anielska szarlotka 167

drodzy, dziś zapraszam po przepis na nieskomplikowaną i szybką szarlotkę. Ciasto pięknie pachnie cynamonem i wręcz rozpływa się w ustach. Przepis podaję z moimi zmianami. Składniki: Kruche ciasto (blaszka 20x35cm): 4 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 250 g masła lub margaryny 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki kwaśnej śmietany Jabłka: 1 i 1/2 kg jabłek

Kuchnia domowa Ani
Banoffee, szybkie słodkie ciasteczko 129

Bardzo znane w Anglii ciasto, bardzo słodkie i pyszne. Zrobiłam dzisiaj prostrzą wersję banoffe. Idealnie na Walentynkowy Dzień. Bardzo szybko je zrobicie. Z tej porcji wychodzi 5 ciasteczek. Biszkopty pokruszyć, dodać szczyptę soli i wlać roztopione masło, wymieszać. Rozłożyć masę z ciastek do specjalnych krążków i lekko przydusić masę. Wstawić na chwilkę do lodówki, żeby masło stwardniało.   Na każdym

Kuchnia Pokoleń
Ciasto 3 Króli 143

Przepraszam, za takie zdjęcie , ale nie udało się zrobić lepszego...ciasto zostało szybko zjedzone...a upieczone dziś z okazji święta Trzech Króli...na blogu już jest jedno ciasto pieczone na takie święto [ klik ], a tym razem zrobiłam z innego przepisu, podpatrzonego tutaj .U mnie z braku kakao tzn.troszkę miałam ,ale za mało więc dodałam cynamon..zamiast migdału włożyłam orzech

Moje domowe kucharzenie
Placek orzechowo-jeżynowy (bez mleka) 185

mrożonych jeżyn lub malin (mrożonych nie trzeba wcześniej rozmrażać) Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać i przesiać. Wszystkie składniki na ciasto zagnieść szybko w rękach lub wrzucić do malaksera i posiekać, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto podzielić na dwie równe części. Jedną część zawinąć w folię spożywczą i schować

moj przepis na
Ciasto dyniowe - pumpkin pie 183

niesłodzonego * 1 łyżeczka cynamonu * 1/4 łyżeczki imbiru mielonego * szczypta soli   Sposób wykonania ciasto Mąkę przesiać, dodać sól, cukier puder, pokrojoną w kostkę margarynę Kasia, jajko, żółtko i szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i wyłożyć formę do tarty wysmarowaną tłuszczem, dno ponakłuwać. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 200°C do lekkiego zrumienienia. nadzienie W misce wymieszać puree

Mix smaku
Hand pies - ciasteczka z ciasta kruchego z sezonowymi owocami 225

mniejsze kawałki zimne masło i dokładnie posiekać przy pomocy noża lub siekaczki do ciasta kruchego. Całość musi utworzyć konsystencję kruszonki. Następnie dodać żółtko, ekstrakt waniliowy i zimną wodę - szybko zagnieść ciasto, zawinąć je w folie spożywczą i schować do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 2 mm, na lekko obmączonym blacie.  Wykrajać foremkami do ciasteczek

Plate of Joy
Tarta rustykalna Snack Pack z zielonymi oliwkami i czosnkiem 157

zdjęcie po przepis na pieczone pomidory Farsz: 1 opakowanie Apetina Snack Pack: z oliwkami zielonymi i czosnkiem Dekoracja: gałązki świeżego rozmarynu Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Ciasto: 1. Szybko połączyć wszystkie składniki, owinąć w folię i włożyć na 5 minut do zamrażalnika by ciasto się schłodziło. 2. Następnie na blasze posypanej bułką tartą uformować okrągły spód z wyższymi

KreatywnePiny
Ciasto z jabłkami i bezą 127

Dziś ciasto na szybko dla osób mających mało czasu. Jest łatwe w przygotowaniu i jest niedrogie. Do tego ciasta można użyć owoce inne niż u mnie ale ja dałam jabłka bo takie miałam pod ręką. Oczywiście do bezy możecie też użyć inny kisiel niż ja. Jednym słowem pełna dowolność. A skoro ciasto z owocami to musi być podane na talerzu

Ewa w kuchni
Niemieckie ciasto ze śliwkami 173

Ciasto proste, szybkie i łatwe w wykonaniu i pyszne:) Przepis znalazłam na blogu Eveny, skusiłam się i ciasto upiekłam. I nie żałuję. Zapewniam Was, że do tego przepisu będę wracać jeszcze, oj będę:) Składniki ciasta przerobiłam trochę "pod siebie":) Składniki: 180 g masła; 160 g cukru pudru; 4 jajka; 1/2 łyżeczki esencji waniliowej; 225 g mąki pszennej; 2 łyżeczki proszku

In my kitchen
Tarta z kurkami i cebulą 198

łyżek śmietany 18 % kwaśnej2 jajkasól,pieprzmasło do smażenia2-3 łyżki posiekanej natkiPrzygotować kruche ciasto. Wymieszać mąkę ze solą, następnie dodać margarynę i posiekać nożem. Potem dodać jajko i szybko zagnieśc ciasto. Gotowe ciasto uformować w kulę, owinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinkę. W tym czasie oczyścić kurki, jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki. Cebule obrać

Monia miesza i gotuje
Babeczki ze śmietaną 130

śmietana i owoce do przybrania, niekoniecznie świeże - mogą być kandyzowane. Przygotowanie : Składniki na ciasto połączyć wpierw siekając masło z mąką i cukrem Potem wbić jajka i mokrymi rękoma szybko zagnieść ciasto (można dodać szczyptę soli) Ciasto w formie kulki położyć na posypany mąką talerzyk i przechowywać w lodówce co najmniej 30 min. Po tym czasie wyjąć z lodówki i rozwałkować

Proste Potrawy
PLACEK "KOKOSANKA" Z KREMEM MALINOWYM. 210

widelcem, po czym delikatniedodaję do gorącej masy. Dokładnie mieszam. Wykładam na wierzch ciasta.kruche ciasto i kokosanka:Z przesianej mąki, masła, cukru, proszku do pieczenia, żółtka i jednego jajka szybko zagniatam ciasto.  Formę do ciasta 20x23 cm wykładam papierem do pieczenia (lub natłuszczam)i wylepiam ciastem. Nakłuwam widelcem dość obficie (zapobiega to zbytniemuwyrastaniu ciasta). Wstawiam do rozgrzanego piekarnika na kwadrans

W kuchni Karmel-itki
Tarta ze szparagami i oscypkiem 118

obiad bo przygotowanie nie zajmuje więcej niż 20 minut. Zapraszam! SKŁADNIKI: NA CIASTO KRUCHE: - 1,5 szklanki maki - 3/4 kostki masła - 2 żółtka - sól Z w/w/ składników szybko zagniatamy ciasto. Wykładamy wysmarowaną tłuszczem formę do zapiekania.  NA WIERZCH: -pęczek zielonych szparagów (szparagi obieramy ;-) ) - 1 młoda cebulka - 1-2 ząbki czosnku posiekane - 4 jajka - 2 białka - 3 łyżki jogurtu greckiego

SMYKWKUCHNI
Ciasto migdałowe bez mąki 177

Szukałam przepisu na proste ciasto. Miało być przede wszystkim proste i szybkie. Przeglądając znajome blogi, trafiłam na migdałowe ciasto pieczone bez mąki. Pomyślałam, że to dobry pomysł. Przepis zanotowałam na karteczce i ruszyłam do kuchni. Było szybko, po godzinie już kroiłam je ;) Efekt niestety widać, bo ciasto lekko zapadło się. No cóż...to była kara ;) Kiedy jednak kroiłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szarlotka z papierówek 286

laseczki wanilii cukier kokosowy bądź syrop klonowy Masło z proszkiem przesiać do dużej miski, wrzucić masło i posiekać szybko nożem. Kiedy masło będzie już dobrze rozdrobnione, dorzucić żółtka i cukier albo syrop. Zagnieść i pod koniec dodać jeszcze śmietanę tak, żeby ciasto miało konsystencję plasteliny. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. W czasie, kiedy ciasto będzie się chłodzić (razem(...)albo posypać kruszonką. Mój przepis na kruszonkę: 150g zimnego masła 100g mąki pszennej 50g zmielonych orzechów włoskich 50g cukru kokosowego albo 4 łyżki syropu klonowego Wszystkie składniki trzeba szybko zagnieść. Ciasto na kruszonkę powinno mieć konsystencję mokrego piasku, to znaczy musi dać się zbić w kulkę, którą w miarę łatwo rozgnieść rękami na mniejsze kuleczki. Ciasto wstawić do piekarnika

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania