coś wyjątkowego dla swojej mamy i w związku z tym mam szybką, prostą i efektowną propozycję. Deser na bazie bitej śmietany i mascarpone z owocami. Jest przyjemnie, nie za słodko i świeżo dzięki owocom. Wszystkiego najlepszego dla Mam :) Składniki: (3 porcje) 200 g śmietanki kremówki, 50 g mascarpone, 2-3 łyżki cukru pudru, kilka bezików
Plate of Joyzupa nieco przestygnie, zmiksować ją za pomocą blendera. Na koniec dodać śmietanę kremówkę i miksować jeszcze przez chwilę. Podawać z łyżką śmietany i uprażonymi pestkami dyni. Dynia 'Blue Ballet' - niebieska z zewnątrz, żółta w środku Świeżą dynię wystarczy pokroić w grube kawałki - gotuje się bardzo szybko Dynia mlekiem i bulionem płynąca ;) Uprażone pestki dyni to doskonały dodatek
W SMAKSkładniki: masa serowa: 3 żółtka 2 szkl śmietany kremówki 30/36%- 2op 200g lub 1- 500g 0,5 szkl cukru 2serki homogenizowane- mogą być waniliowe lub 1
Luźna KuchniaSpód: 130 g masła 150 g migdałów w słupkach 150 g herbatników kakaowych Masa: 250 ml mleka 400 ml kremówki 4 łyżki cukru 3 płaskie łyżki
kolorowotorcikowoFacebook`u. Dziś chcę osłodzić wam chwilę Panna Cottą - warto, bo szybko, łatwo i smacznie! Polecam! Serdecznie dziękuję za cierpliwość i odwiedziny mimo mojego milczenia. Poprawię się - obiecuję ;) Składniki: Panna Cotta: 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1/3 szklanki cukru ziarenka z 1 laski wanilii Mus Truskawkowy: 1 szklanka
Blondynka Gotujetargu można kupić wspaniałe owoce, mnie zainteresowały truskawki. Postanowiłam upiec coś lekkiego, szybkiego i pysznego, aby te słoneczne dni zagościły u mnie w domu. Składniki: 3 jajka pół szkl. cukru pół, szkl. mąki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 ml śmietanka kremówka cukier waniliowy 200 g truskawek Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtka. Białka ubijamy dodając
cookplkakao) 5 łyżek śmietany kremówki 1 łyżeczka masła Dodatkowo: 1 słoik gładkiego dżemu( u mnie morelowy) Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiewamy. Białka oddzielamy od żółek. Białka ubijamy na sztywno z sola, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier. Do żółtek dodajemy proszek do pieczenia i ocet, szybko mieszamy (masa spieni się) i mikserem(...)cytryny i zostawiamy do wystygnięcia. Dodajemy alkohol i mieszamy. Masa: Żelatynę rozpuszczamy w ¼ szklanki gorącej wody, dobrze mieszamy i lekko studzimy (ale nie może być zupełnie wystudzona). Śmietanę kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier i żelatynę. Na tacy kładziemy pierwszy blat ciasta. Nasączamy połową przygotowanego ponczu i smarujemy cienko dżemem. Wykładamy ubitą kremówkę, wyrównujemy. Nasączamy drugi blat i kładziemy
Mia Cucina Sofietagoni nas Coraz prędzej, coraz prędzej, Czasie pozwól żyć, Proszę wolniej, czasie wolniej Proszę wolniej!" Jedyny plus jaki dostrzegam w tym ciągle za szybko płynącym czasie, to równie szybko zbliżający się urlop:) Ostatnio na blogu pojawiło się także ciasto o tej samej kombinacji smakowej - Kostka jogurtowo-wiśniowa , ale jeszcze wcześniej były także lody. Moim zdaniem, kwaskowate i soczyste(...)dwóch przepisów. Recepturę na lody jogurtowe zaczerpnęłam stąd ( klik ), a frużelinę wiśniową o korzennym posmaku znalazłam tu ( klik ). Składniki: Masa jogurtowa: 500 g gęstego jogurtu 250 ml śmietany kremówki 250 ml mleka 5 łyżek cukru Frużelina wiśniowa: 1/2 kg wiśni 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki żelatyny 1/2 łyżeczki imbiru płaska łyżeczka cynamonu 2 łyżki cukru Masa
My simple kitchenprzed piątą rano starczy mi sił na całonocne szaleństwa. Dlatego szybciutko opowiem Wam o chyba najlepszym deserze, jaki do tej pory pojawił się na blogu. Całkiem prosty i szybki w przygotowaniu, wygląda naprawdę ładnie, a smakuje bosko! Szczerze mówiąc byłam zaskoczona, że wyszło aż tak dobrze. Po blondynce w czerwieni wiedziałam, że połączenie żurawiny i białej czekolady jest(...)łyżki gorącej wody mus czekoladowy: 75 g białej czekolady 2 jajka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka zimnej wody 2 łyżki gorącej wody 100 ml śmietany kremówki (38%) 1 łyżka likieru Amaretto Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zalać gorącą i mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Żurawinę umieścić w garnku z sokiem pomarańczowym i cynamonem. Gotować
Pożeraczka, czyli raz adobrzewykonaniu, dość szybkie i niezwykle efektowne w wyglądzie : ) Podając to ciasto zrobicie furorę na każdym spotkaniu. Czas przygotowania: 20 minut + 70 minut pieczenia Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: 450g mrożonego szpinaku (waga przed rozmrożeniem) 2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/3 szklanka cukru 1 i 1/3 oleju 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia 330ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki
Kolizje Smakówpudru, 3 żółtka, skórka otarta z jednej cytryny, krem: 500 ml śmietanki kremówki UHT, 1/2 laski wanilii, 240 g cukru pudru, 4 żółtka, 15 g żelatyny, 2 łyżki mleka 600-700 g owoców (porzeczki, maliny, borówki) Mąkę, pokrojone masło, cukier, żółtka i skórkę włożyć do malaksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć
królestwo garówłyżeczki cynamonu 2 galaretki pomarańczowe Pianka jagodowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru 5 łyżek soku z jagód 1 łyżka żelatyny odrobina gorącej wody Dodatkowo: 100 g wiórków kokosowych 2 łyżki masła 2 łyżki cukru Przygotowanie: 1. Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami. Powstałe ciasto umieścić w blaszce o wymiarach 23x33 cm wyłożonej
Nastoletnie Wypiekanieszybkowaru Ciśnienie: Wysokie Czas Gotowania: 60 min Otwieranie Garnka: Szybkie Porcji: 2 - 3 JEŚLI POWYŻSZE WSKAZÓWKI NIC CI NIE MÓWIĄ, ZAPRASZAM TUTAJ Składniki 1 szklanka suchych nasion maku 100 g gorzkiej czekolady 70% 2 płaskie łyżki kakao, przesiej przez sitko 250 ml śmietany kremówki 30% (bez konserwantów) miód kasztanowy lub inny o charakterystycznym smaku i aromacie
Szybko Szybkowarczęściowego stężenia. Ciasto po upieczeniu odkładamy do ostygnięcia. Później ubijamy śmietankę kremówkę i dodajemy do niej prawie ściętą galaretkę cytrynową, wkładamy do lodówki. Gdy ptasie mleczko będzie ścięte, na ciasto przekładamy prawie ściętą galaretkę jagodową. Do galaretki dajemy borówki, ja dałam mrożone (bardzo fajny sposób, szybko ścinają galaretkę i nie czuć smaku mrożonych owoców). Ciasto wkładamy do lodówki, najlepiej
Serce zamknięte w formie pysznościzdecydowanie za krótkiej niedzieli, znów wpadliśmy z C. w rytm mijania . Wracam ze szkoły, wręczam mu klucze do auta razem z szybkim całusem, i C. wychodzi do pracy. Nie więcej niż dziesięć minut. A niedługo i to zostanie nam odebrane, bo C. wczoraj właśnie podpisał nowy kontrakt. Wiąże się on z całą masą przywilejów, takich jak służbowe auto, telefon(...)łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 150 g cukru mus bazyliowy: 10 g (pęczek) listków bazylii 250 ml śmietany kremówki (36%) 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: skórka otarta z 2 limonek kilka listków bazylii Masło rozpuścić, przestudzić. Ciasteczka pokruszyć, wymieszać z masłem. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Ugnieść na spodzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeskładniki: 1 płat ciasta francuskiego 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru ok. 2 łyżki cukru trzcinowego truskawki ok. 3 kostki startej czekolady wykonanie: Z
Domowy Smak Jedzenia