Przepis na : deser
Spód:130 g masła150 g migdałów w słupkach150 g herbatników kakaowychMasa:250 ml mleka400 ml kremówki4 łyżki cukru3 płaskie łyżki żelatyny50 g mlecznej czekolady3 łyżki mleka w proszku Wykonanie:Masło rozpuścić, dodać pokruszone herbatniki i słupki migdałów.Masę rozłożyć w tortownicy ( śr. 20 cm ), ugnieść.Zapiec przez 10 minut w 180 stopniach C.Ostudzić.Żelatynę zalać wodą ( około 1/3 szkl. )- odstawić. Mleko zagotować z cukrem. W gorącym mleku rozpuścić czekoladę i mleko w proszku. Odstawić do wystygnię... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...