szalotka - 3092 przepisów (strona:150/207)

Kurczak w cieście francuskim 396

daniu dodatkowo podnosi jego walory smakowe i wizualne, można faktycznie porównywać to danie do światowego oryginału. Kurczak w cieście francuskim : Składniki: 2 piersi z kurczaka wędzone plastry boczku 2 szalotki 1 op. ciasta francuskiego 120 g pieczarek 50 g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 1 jajko olej rzepakowy sól, czarny pieprz, papryka, czosnek granulowany do smaku świeża lub suszona pietruszka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wiosenna sałatka 143

łyżeczka posiekanego koperku Sałatka: 250g zielonych szparagów 1 łyżka oliwy szczypta soli i pieprzu kilka niewielkich i cienko pokrojonych kromek pełnoziarnistej bagietki 5-6 sztuk rzodkiewek 1 mała szalotka lub 1 mała czerwona cebula 1 pomidor Aby przygotować dressing, do małego słoiczka przełóż wszystkie jego składniki i dokładnie wstrząśnij. Odłóż na bok. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Szparagi umyj, odłam

Roślinna - blog wegański
Splendid dumplings I 204

szklanka wrzącej wody 4 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 2 łyżeczki gumy ksantanowej Nadzienie wegetarianskie: 1 kostka tofu 1 łyżka oliwy do smażenia 2 cebule szalotki 3 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego bezglutenowego 1/2 szklanki świeżej drobno posiekanej pietruszki zielonej 2 łyżki startego imbiru 1/3 szklanki grzybów mun 1 łyżeczka oleju sezamowego Sos: 1/4 szklanki sosu sojowego

Lajtkraft food intolerance
Zupa kukurydziana i kilka słów o zupowarze 132

zanudzać specyfikacją techniczną, a pokażę co fajnego można ugotować. Składniki: 250ml bulionu warzywnego 250ml mleka 200g śmietanki 36% 6 plasterków szynki szklanka kukurydzy 1 łyżka oleju 1 cebula szalotka 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 łyżeczki szczypiorku Metoda klasyczna - garnkowa Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy cebulę pociętą w kostkę oraz plasterki szynki pocięte w paski. Bulion warzywny podgrzewamy, dodajemy mleko, kukurydzę

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z kaszą bulgur 148

tego kilka smacznych dodatków.     Składniki: -10 dkg kaszy bulgur -20 dkg mrożonego groszku -pojedynczy filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -6 średnich ogórków konserwowych -2 cebulki szalotki -kilka suszonych pomidorów -ok. 2 l bulionu warzywnego -majonez Jajka gotujemy na twardo. Do trzech garnków wlewamy bulion warzywny: -do piersi kurczaka i kaszy po 1/2 l -do groszku

Maminek kulinarny
Mini calzone pikantne i lekkie – z salami i z tuńczykiem 234

studzimy.   NADZIENIE Z RYBĄ Tuńczyka odcedzamy – łyżkę oliwy z puszki wlewamy do rondla. Bakłażana nie do końca obieramy, odcinamy mu piętkę i kroimy go w bardzo drobną kostkę. Szalotki kroimy w cienkie półplasterki. Szpinak myjemy, grubo siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Do łyżki tuńczykowej oliwy dodajemy 2 łyżki klarowanego masła. Na gorący tłuszcz wykładamy czosnek i smażymy, mieszając

Karo in the Kitchen
Szaszłyki warzywne 196

Smaczne jako samodzielne danie lub dodatek do mięsa z grilla Składniki 4-5 ziemniaków 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 szalotka sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie przyprawa do grilla olej Sposób … Czytaj dalej Szaszłyki warzywne

czarrna od kuchni
Z Grillowanym Kurczakiem i Świeżym Burakiem 141

kurczaka i świeżego buraka na prawdę daję burzę smaków. Zapraszam do wypróbowania. Smacznego    SKŁADNIKI 1 Mały burak 10 dag sera żółtego  4 ogórki konserwowe 1 cebula szalotka lub 1/2 zwykłej cebuli 1 opakowanie mix sałat 1 filet z kurczaka sos: 2 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego 0%,2 łyżki ketchupu ,sól i pieprz   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Gotowanie Patki
Pad Thai 141

makaronu ryżowego nitki 40 dag fileta z kurczaka 3 łyżki sosu sojowego 2-3 łyżki  sosu rybnego 3-4 łyżki oleju ryżowego 1 cebula-lepsza jest szalotka 1 jajko 1 czubata łyżka  pasty tamandarynowej 50 g kiełków fasoli mung 2 łyżki pędów bambusa 3 łyżki kukurydzy 2 łyżeczki trzcinowego cukru 3 łyżki orzechów ziemnych niesolonych 1 łyżeczka ziaren

Wanilia i Kardamon
Sos tatarski - najprostszy 135

przygotowania, dlatego lepiej zrobić go w domu, niż kupować nie wiadowmo co. Skladniki: 200 g majonezu - 4 łyżki 2 łyżki jogurtu greckiego lub gęstej śmietany 1 mała cebula, szalotka 3-4 korniszony 3-4 marynowane grzybki 1 łyżka kaparów   1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy pieprz, sól do smaku szczypiorek Wykonanie:  wyjąć ogórki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka faszerowane na dwa sposoby – ze szczypiorkiem oraz suszonymi pomidorami 170

Zapraszam po kolejną porcję łatwych nadzień do jajek faszerowanych Inne przepisy: Jajka nadziewane suszonymi pomidorami, kolendrą i szalotką Jajka nadziewane pieczarkami Jajko nadziewane ze szczypiorkiem – składniki: 4 jajka łyżka majonezu mały pęczek szczypiorku sól i pieprz do smaku majonez do dekoracji Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i pozbywamy się żółtek, które mieszamy ze szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku i wkładamy

Kuchnia Bazylii
Oryginalny sos winegret wg Aleex 158

pasuje do sałat, po które tak chętnie sięgamy podczas letnich biesiad w upalne dni. Dzisiejszym wpisem włączam się do akcji: Lato 2014 w kuchni z Julią Child. Składniki: • ½ łyżki szalotki lub młodej cebulki • ½ łyżki musztardy Dijon • ¼ łyżeczki soli • ½ łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny • ½ - ¾ łyżki octu winnego • ½ szklanki bardzo dobrej jakości oliwy z oliwek • świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Sałata MIMOZA z sosem winegret wg Aleex 107

pyszna, orzeźwiająca i można ją modyfikować według różnorodnych pomysłów. Koniecznie spróbujcie. Składniki: • 2 główki sałaty świeżutkiej masłowej • 3 jajka ugotowane na twardo • ulubione zioła: szczypiorek, pietruszka, estragon Sos: • ½ łyżki szalotki lub młodej cebulki • ½ łyżki musztardy Dijon • ¼ łyżeczki soli • ½ łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny • ½ - ¾ łyżki octu winnego • ½ szklanki bardzo dobrej jakości oliwy z oliwek • świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Sałata MIMOZA z kurczakiem wg Aleex 140

główki sałaty świeżutkiej masłowej • 3 jajka ugotowane na twardo • ulubione zioła: szczypiorek, pietruszka, estragon • pierś z kurczaka • przyprawy do mięsa: czosnek, papryka, inne ulubione • olej do grillowania Sos: • ½ łyżki szalotki lub młodej cebulki • ½ łyżki musztardy Dijon • ¼ łyżeczki soli • ½ łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny • ½ - ¾ łyżki octu winnego • ½ szklanki bardzo dobrej jakości oliwy z oliwek • świeżo zmielony pieprz Sposób przygotowania

W mojej kuchni
Grillowany sandwich z pieczarkami i serem. 139

zniewolić się smakowi i dajmy sobie przyjemność (i kalorie ;)), której wspomnienie będzie trwało dłuuugo... Składniki: 4 duże kromki chleba wiejskiego około 12 małych pieczarek 1 mała cebula lub 2 szalotki 8 łyżek startego żółtego sera  1 łyżeczka tymianku 1 pęczek natki pietruszki masło czosnkowe sól i pieprz Wykonanie: Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle czosnkowym. Dodać oczyszczone

zadanie-gotowanie