SKŁADNIKI: sałatka 1 filet z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona 1 szalotka 10 dag tartego sera ja dałam cheddar 3 jajka sól,pieprz,natka pietruszki suszona 3 ogórki konserwowe sos 2 łyżki majonezu 2 łyżki majonezu sól i pieprz oaz natka pietruszki PRZYGOTOWANIE: Jajka gotuję na twardo, po czym obieram i kroję na bardzo drobną kostkę. Paprykę
Gotowanie PatkiSKŁADNIKI: Burger 4 bułki 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego 20 dag ser żółty 2 ogórki konserwowe ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno 1 szalotka sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach. Następnie wszystkie składniki sosu łączę
Gotowanie Patkiaksamitny i delikatny krem warzywny, Sytości dodaje podsmażana na suchej patelni kiełbasa bekonowa. Zachęcam do wypróbowania. Składniki: 1 świeży brokuł 1 marchewka 1 pietruszka 4 ziemniaki 2 szalotki 30 dag świeżego szpinaku baby 2 łyżki klarowanego masła 1,5 litra domowego bulionu warzywnego lub rosołu 2 liście laurowe 150 ml słodkiej śmietanki 18% Jarzynka lub sól do smaku
Wanilia i Kardamonniej przyrządzić naprawdę pyszne dania. Przykładem może być biała zupa krem. Czas przygotowania i ilość porcji 50 minut, około 5 porcji. Produkty 2 kalarepy, 2 pietruszki, 1 cebulka szalotka, 2 ząbki czosnku, 5 ziemniaków, 1 litr wody, 1 łyżka masła, sól, pieprz. Przygotowanie W garnku rozpuść łyżkę masła. Kalarepę umyj i obierz, a następnie pokrój w plasterki. Pokrojoną kalarepkę wrzuć
Fit&Fast Kitchenmielone z łopatki wieprzowej – 250 g * pomidory pelati bez skóry ( z zalewą ) – 1 puszka * duża marchew – 1 szt * seler naciowy – szt * czosnek – 2 ząbki * szalotka – 2 szt * czerwone wytrawne wino – 0,5 szkl * oliwa z oliwek * parmezan * sól pieprz, cukier, oregano , bazylia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojone w kosteczkę warzywa oraz drobno
Ostra na Słodkoprzygotować, a w dodatku tak już wspominałam, jej koszt jest naprawdę niewielki. Polecam! SKŁADNIKI: 4 łodygi pora 4 średnie ziemniaki 1 średnia cebula lub 3 szalotki 3 łyżki masła 1/2 szklanki mleka 600 ml wody (lub bulionu warzywnego) 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i świeżo zmielony pieprz 300 g groszku mrożonego (opcjonalnie) słodka śmietanka do polania (opcjonalnie
Słodko-Słony Świat Ilonybowiem we wrześniu zmienił się szef kuchni, którym jest teraz Sebastian Olma , znany przede wszystkim z show kulinarnego Top Chef. Czego spróbowałam? Tatar wołowy/ marynowane grzyby/ orzech laskowy/ cebula szalotka – 28 zł Najlepszy tatar w Warszawie, jaki jadłam do tej pory. Tatar, którego nie musiałam doprawiać nawet gramem soli. Proporcje wszystkich składników idealnie się wypełniały. Co ważne, mięso było
Kuchnia BazyliiSkładniki: 3 tortille 30 cm Fanex 1 podwójny filet z kurczaka 2-3 pomidory sałata lodowa 1 szalotka cebulka prażona Fanex sos do gyrosa Fanex Przygotowanie: Fileta pokroić w paski, posypać … Czytaj dalej Zawijaski tortillowe z kurczakiem
czarrna od kuchniSkładniki: sałata lodowa opuncja małże wędzone cebula szalotka pomidor malinowy fasola czerwona konserwowa koper świeży ser mozzarella z zalewy Przygotowanie: Warzywa i owoce dokładnie myjemy. Uważajcie na opuncję, bo bestia jest kolczysta. Należy ją obrać ze skórki, uważając właśnie na te kolce, by nam nie wpadły do sałatki. To będzie najcięższa robota przy tej sałatce. Resztę kroimy wg uznania. Fasolę
Karczma Honoriettywołowych burgerów i nie lubiące warzyw dzieci. SKŁADNIKI / 2 porcje 2 bułeczki hamburgerowe np. własnego wypieku 2 KOTLETY Z KALAFIORA 1/2 dojrzałego awokado 1/2 małej szalotki 2 łyżeczki soku z limonki 2 łyżeczki oliwy 2 plastry pomidora 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki płynnego miodu lub syropu klonowego 1 łyżeczka soku z cytryny
cool and mintydużo gadać paluszkami się woka wylizuje ehheeh. Idealne danie dla tych, którzy wrócili z pracy a w lodówce nie znaleźli obiadu. Sprawdźcie poniższą listę składników. SKŁADNIKI: - 2 szalotki - 1 mała papryka czerwona - odrobina świeżej papryczki chili - 1 udko z kurczaka - olej rzepakowy - 1/2 łyżeczki miodu - 1 łyżeczka masła sezamowego - 1/2 łyżeczki bulionu z krewetek w proszku (do kupienia na stoisku
SMYKWKUCHNIbiałej ryby (najlepiej żabnica) 2 łyżki oliwy 3 łyżki masła z solą morską 2 łyżki mąki 50 ml koniaku lub brandy 1 puszka krojonych pomidorów bez skórki 2 duże szalotki 1 ząbek czosnku 150 ml białego wina 1 łyżeczka brązowego cukru 150 ml bulionu 2 łyżeczki ziół prowansalskich szczypta chili sok z 1/2 cytryny sól i pieprz 3 - 4 nitki
zadanie-gotowanieugotować na parze lub upiec. Łosoś z parownika będzie bardziej suchy i bardziej zwięzły niż upieczony w piekarniku. Aby rillettes było wyraziste dodaję szczypiorek lub niewielką ilość posiekanej szalotki. Aromatu dodadzą zioła: kolendra, koperek, natka pietruszki. Warto nieco zaostrzyć smak dodatkiem mielonej papryki, chili lub kilku kropli tabasco. To pyszne smarowidło jest doskonałą alternatywą dla wędlin i serów
Codziennik Kuchennyrodzynków Oczywiście każdy Stamppot jest doprawiony za każdym razem innymi przyprawami SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g ziemniaków ugotowanych z solą 200-250 gr suszonych pomidorów z oliwy/oleju 2 szalotki lub cebule dymki z białą częścią 2 duże sałaty rzymskie lub 1 kilo szpinaku 200 ml mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki masła 1 czerwone twarde jabłko
Sztuka gotowania w/g Samirypodać jako przekąskę, np. na domówce. Składniki na 4 porcje: 1 podwójny filet z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) 1 arkusz ciasta francuskiego 150 g pieczarek 2 szalotki bądź 1 mała cebulka sól, pieprz przyprawa do kurczaka starty żółty ser 1 roztrzepane jajko olej do smażenia Paseczki ciasta francuskiego zaplatać naprzemiennie Mięso umyć, osuszyć. Filet z kurczaka rozkroić
Ugotować