syrop - 6989 przepisów (strona:187/466)

Granola z cynamonem 142

jogurtem i owocami, świeżymi czy suszonymi... wszystko zależy od Was :-) SKŁADNIKI  po pół szklanki pełnoziarnistych płatków: orkiszowych, owsianych, pszennych, żytnich i jęczmiennych 4 łyżki płynnego miodu 5 łyżek syropu klonowego  ok. 2/3 łyżeczki cynamonu Płatki i cynamon mieszamy razem. Miód łączymy z syropem, a następnie dodajemy do płatków i dokładnie mieszamy. Całość przekładamy na papier do pieczenia

Czary - gary w kuchni
CIASTECZKA JAGLANE Z ŻURAWINĄ 87

Składniki 2 szklanki kaszy jaglanej kilka sztuk suszonej żurawiny 4-5 łyżeczek syropu klonowego ( dodatkowo) 1 banan  Przygotowanie Piekarnik 180 stopni  Kaszę jaglaną opłucz w zimnej wodzie i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowaną kaszę przelej zimna wodą, przełóż do blendera dodaj, banana, syrop klonowy, żurawinę możesz również ulubione orzechy i całość zblenduj. Masa jest dość klejąca

Kukuleczki
Śniadaniowa owsianka overnight 131

kilka śniadań z głowy, ponieważ każdy dodatek świeżych owoców czy suszonych zmieni jej smak i będzie czymś nowym. Składniki: Płatki owsiane pełnoziarniste nasiona chia nasiona lnu mleko jogurt naturalny syrop daktylowy rodzynki nasiona kakao susz ostropestu świeże owoce Przygotowanie: Każdy musi znaleźć swoją proporcję, jaka mu odpowiada. Czy woli bardziej płynną, czy bardziej zwartą owsiankę. Ja zrobiłam kilka wersji(...)podobno jest taki wspaniały, na trawienie, to niech ruszy jelitka). Dodałam jeszcze trochę rodzynek, ale równie dobrze sprawdzają się inne suszone owoce. Zamiast słodzić cukrem, dodałam dwie łyżeczki syropu daktylowego, bo bez niego całość była by dość mdła, a przecież ma smakować. I taką owsiankę, teraz dobrze wymieszać i odstawić na noc do lodówki. A rano, każdemu nałożyć do miseczki

Karczma Honorietty
Kokosowa czekolada do picia :) 122

dobre :)  Składniki (1 porcja): 150 ml mleka 2 łyżki mleczka kokosowego (Kuchnie Świata) 1 łyżka kakao prawdziwego, gorzkiego (Kuchnie Świata)  1 kostka czekolady gorzkiej  1 łyżka syropu klonowego  Dodatki: 50 ml mleczka kokosowego (Kuchnie Świata)  łyżeczka startej gorzkiej czekolady  Przygotowanie: W garnku zagotuj mleko z mleczkiem kokosowym. Następnie wrzuć kostkę czekolady, kakao i syrop

Zdrowie na języku :P
Ramen perliczka/ topinambur/ szpinak 107

pietruszki, kawałek selera, por 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 gram topinamburu 2 płaty wodorostów nori 3-4 grzyby shitake kawałek trawy cytrynowej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 gwiazdka anyżu kawałek kory cynamonu kawałek świeżego imbiru szczypta chili 2 litry wody 2 duże garście szpinaku do doprawienia: sos sojowy, szczypta pieprzu(...)odrobinę płynnym żółtkiem świeży szpinak - kilka liści cebula dymka płaty wodorostów nori- wymoczone przez kilka sekund w wodzie i pokrojone w paski Wszystkie warzywa obieram. Sos sojowy, syrop klonowy i sos ostrygowy mieszam w dużej misce i umieszczam w niej warzywa oraz mięso i kości. Całość dokładnie mieszam tak by każda część była pokryta marynatą. Warzywa i mięso przekładam

Mango Papaja
Maślane ciasto z brzoskwiniami. 226

szczególności! Soczystych, słodkich brzoskwiń. Co roku przygotowuję dziesiątki słoików z przetworami z tych słonecznych owoców. Najlepiej lubię  konfiturę brzoskwiniową z galaretką  lub po prostu brzoskwinie w syropie, które idealnie nadają się do deserów, czy wypieków. I właśnie dziś zapraszam Was na pyszne, maślane ciasto z wykorzystaniem zawekowanych latem brzoskwiń. Ciasto jest puszyste, pachnące i bardzo smaczne. Polecam! Składniki(...)mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka  cukru waniliowego skórka otarta z 1 ekologicznej cytryny 4 białka 1-2 litrowe słoiki brzoskwiń w syropie (ew. 1 puszka lub 1 kg świeżych brzoskwiń) odsączone na sicie      Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Masło ubijamy z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy po jednym

Rozpustne gotowanie
Ciasto z brzoskwiniami 139

papierem do pieczenia.  Pieczemy 15 minut w temperaturze 200 stopni.  Po ostudzeniu na cieście układamy osączone  i pokrojone brzoskwinie.  Proszek budyniowy mieszamy  ze szklanką syropu brzoskwiniowego z puszki.  Sok pomarańczowy podgrzewamy  z pozostałym syropem.  Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie  i wyrównujemy.  Ciasto wstawiamy

Pyszności Słodkości
Babeczki ryżowe z frużeliną jeżynową 124

codziennie". Z podanych poniżej składników wychodzą 4 babeczki pieczone w miseczkach do zapiekania. SKŁADNIKI Na babeczki 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru trzcinowego 90 ml wody 1 łyżka syropu daktylowego 2 łyżki masła 120 g mąki ryżowej dodatkowo masło do wysmarowania foremek Na frużelinę jeżynową 130 g jeżyn 50 ml wody 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)WYKONANIE Babeczki: Do miseczki dodać drożdże, cukier, wlać wodę i wymieszać. Masło rozpuścić w garnuszku i zostawić do ostudzenia. Do drożdży dodać syrop daktylowy i masło. Wymieszać i zostawić na 30-40 minut (jeżeli z masła zrobi się na powierzchni skorupka, to ją rozkruszyć). Po tym czasie dodać mąkę ryżową, dobrze wymieszać i zostawić na 5-10 minut. Piekarnik nagrzać

Passions hobbies life
DOMOWA GRANOLA 153

owoców (np. żurawiny, rodzynek) 1/3 szklanki wiórek kokosowych (opcjonalnie) 0,5 szklanki świeżego soku jabłkowego lub pomarańczowego 1/4 szklanki oleju kokosowego (lub rzepakowego) 0,5 szklanki miodu (albo np. syropy z agawy, syropu klonowego) WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni C. Blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Wszystkie składniki suche wymieszaj dokładnie w misce (większe orzechy możesz

Słodko-Słony Świat Ilony
Chia pudding z mango i mlekiem kokosowym 104

puszki lub innego ulubionego mleka 2-3   łyżki nasion chia (w zależności od tego, jak gęsty pudding lubicie) 1 łyżka cukru trzcinowego lub palmowego lub syropu z agawy lub płynnego miodu 1 duże mango lub inne ulubione owoce opcjonalnie 1 łyżka wiórków kokosowych Przygotowanie Do  mleka dodać nasiona  chia, cukier lub syrop z agawy, ewentualnie także

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Tort z owocami 149

obrotach) aż wszystko połączy się w jednolitą całość. Składniki ponczu łączymy razem.  Wodę zagotowujemy z cukrem (cukier powinien się rozpuścić), dodajemy aromaty i zestawiamy z palnika - czekamy aż syrop przestanie wrzeć. Białka ubijamy na sztywno, a następnie wlewamy cienkim strumieniem gorący syrop. Miksujemy aż piana wystygnie.  Składniki polewy wkładamy do rondelka z grubym dnem i podgrzewamy

Czary - gary w kuchni
Syrop trzcinowy złocisty DIAMANT 151

Jakiś czas temu dostałam od Diamant paczkę świąteczną, a w niej kilka nowości :-) Jedną z nich jest syrop trzcinowy złocisty, który w moim odczuciu jest wręcz fantastyczny! Możecie go z powodzeniem dodawać do ciast, deserów, kawy... do czego tylko zapragniecie :-) Ja ostatnio polałam nim placki z jabłkami i smakowały obłędnie... Polecam Wam i syrop i taką właśnie wersję placków

Czary - gary w kuchni
Ciasto Cherry 4447

łyżki suchego maku, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego Delecta, 2 łyżki cukru, 200g masła, Dodatkowo: 1 litrowy słoik wiśni w syropie, 200 ml wody, 3 opakowania galaretki wiśniowej, 50 ml wódki cherry, kuleczki zbożowe w różowej skorupce Delecta do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Żółtka oddzielam od białek. Białka ubijam na sztywno(...)minuty. Odstawiam do przestudzenia. Masło ucieram na puszystą masę. Dodaję zimny budyń i razem ucieram. Masę wykładam na biszkopt ciemny, wyrównuję. Masę przykrywam biszkoptem makowym. 4. Wiśnie razem z syropem przelewam do garnka. Wlewam wodę i zagotowuję. Do wrzących owoców wsypuję galaretki. Mieszam i odstawiam do przestudzenia. Gęstniejące owoce wykładam na wierzch ciasta. Odstawiam do stężenia. Wierzch ciasta posypuję kuleczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Koktajl ananasowo bananowy 146

calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Ingredients Składniki: (na dwie porcje) 4 plastry ananasa z lekkiego syropu 1 średni banan 190 g jogurtu naturalnego Przygotowanie Plastry ananasa odsączamy z syropu (będzie zdrowiej). Banana kroimy na mniejsze kawałki. Wszystko umieszczamy w misie blendera, dodajemy jogurt i miksujemy. Rozlewamy

Słodkie okruszki
Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą 136

przez około godzinę – do suchego patyczka. Gdy ciasto jest prawie gotowe – w niewielkim garnku wymieszać cukier z kakao, zalać wodą i zagotować. Mieszając gotować kilka minut, aż syrop zgęstnieje. Jeszcze ciepłe ciasto polać przygotowanym syropem (jego część wsiąknie w ciasto), a następnie, gdy bardziej ostygnie – posypać startą czekoladą. Wilgotne ciasto czekoladowe z pomarańczową nutą można podawać

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania