syrop - 6989 przepisów (strona:106/466)

przepis na borówki / jagody w syropie 37

Owoce myjemy, odsączamy, przesypujemy cukrem i odstawiamy na ok. 12 godz. (najlepiej na noc) aby puściły sok. Następnie wstawiamy na ogień i gotujemy ok. 5 min. Gorące owoce z syropem przekładamy do wyparzonych słoiczków i zakręcamy. Pasteryzujemy ok. 20 min. Wystudzone słoiczki przenosimy do spiżarni lub piwnicy

Domowy Smak Jedzenia
Maślankowe pancakes 54

też przygotować je wieczorem, a na następny dzień zapakować do śniadaniówek i zabrać do szkoły/pracy. My zawsze tak robimy Wychodzi ich dosyć duża porcja. Bardzo dobrze smakują polane syropem klonowym/posmarowane powidłami/oprószone cukrem pudrem a nawet solo, bez dodatków. szklanka = 250 ml 2 szkl. mąki pszennej 35 g cukru pudru (jeśli lubisz słodkie placki, możesz dać troszkę więcej(...)niewielką ilość oleju za pomocą ręcznika papierowego), wykładamy porcję ciasta (1 łyżka = 1 placuszek). Smażymy na niewielkim ogniu, z obu stron, do zezłocenia. Podajemy oprószone cukrem pudrem lub polane syropem klonowym. UWAGI: Osobiście wszelkie ciasto na placuszki polecam dosyć krótko mieszać, wówczas placuszki wychodzą bardziej puszyste ( w cieście mogą być widoczne „grudki”, nie ma potrzeby mieszać

Smaki Na Talerzu
Krem czekoladowy z jogurtem 55

pojawienia się w masie pęcherzyków powietrza. Przelewamy masę do pucharków lub szklanek i wstawiamy do lodówki. Dodatkowo: 200 g gęstego jogurtu (skyra, serka itp) ewentualne słodzidło – użyłam odrobinę syropu z agawy odrobina dżemu (lub frużeliny ) dowolne owoce Jogurt lub inny krem przekładamy na krem czekoladowy (około łyżki na porcje) i przyozdabiamy dżemem oraz owocami. PS. Przestrzegam was przed(...)szczęście po długim i dokładnym zblendowaniu wszystko się idealnie rozpuściło. W masie nie czuć żadnych niepowodzeń Krem czekoladowy z jogurtem Puszysty krem czekoladowy z owocami Jogurt naturalny z syropem z agawy i owocami Czekolada w połączeniu z jogurtem Smacznego!!! Justyna Artykuł Krem czekoladowy z jogurtem pochodzi z serwisu Relaxtime czas na wypieki

Relaxtime
Bezglutenowy chleb, bez gotowych mieszanek, bez gumy ksantanowej 122

gryczanej 120 g płatków jaglanych 160 g pestek dyni i słonecznika 400 g ciepłej wody 500 g wody gazowanej 8 g drożdży instant 2 łyżeczki soli 1-2 łyżeczki syropu klonowego lub innego słodzidła 3 łyżeczki czarnuszki 3-4 łyżki oliwy z oliwek Siemię lniane zalać wodą, tylko do pokrycia, zagotować, gotować 15 min na małym ogniu. Wystudzić, zmielić(...)masę. W dużej misce umieścić mąki, pestki, drożdże, sól, płatki jaglane, czarnuszkę, wymieszać suche składniki. Zblendować ugotowane i zblendowane siemię lniane z letnią wodą oraz wodą gazowaną, oliwą i syropem. Do suchych składników dodać mokre składniki, dokładnie wymieszać. Przykryć ściereczką, pozostawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, w nieprzewiewnym miejscu. Ja umieszczam formę w piekarniku, ustawionym na temperaturę 30 st. Czas

moj przepis na
Lemon Drop Martini 142

orzeźwiające drinki. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki oraz inne przepisy na drinki z wódk ą. Składniki : 30 ml soku z cytryny 50 ml wódki 20 ml syropu cukrowego Kostki lodu Opis przygotowania: Shakera wypełniamy lodem. Następnie dodajemy do niego sok z cytryny, wódkę oraz syrop cukrowy. Całość energicznie mieszamy. Rant zmrożonego wcześniej kieliszka koktajlowego potrzyj cytryną

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tartaletki bez pieczenia z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii – raw food 59

wiórków kokosowych 50g posiekanych orzechów pekan 1 łyżka oleju kokosowego tłoczonego na zimno szczypta soli Nadzienie 2 dojrzałe awokado 1 duży banan 4 łyżki soku z cytryn 3 łyżki syropu klonowego 1 łyżka oleju kokosowego Dekoracja płatki kokosowe pestki granatu całe orzechy pekan Wykonanie Spód Daktyle moczymy około 20 minut w ciepłej wodzie. Osaczamy, siekamy, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy(...)masy. Dno foremek do tartaletek wykładamy folią spożywczą, wylepiamy masą z orzechów i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Nadzienie Obrane awokado i banana miksujemy z sokiem z cytrynowym, syropem klonowym i stopionym olejem kokosowym. Masą wypełniamy spody z bakalii  i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Dekoracja Przed podaniem dekorujemy pestkami granatu, płatkami kokosowymi i orzechami pekan

Tajemnice Smaku
Słoik deserowy lub śniadaniowy z mango, granatem, marakują… 66

tadam! Prezentujemy kolorowe słoiczki deserowe lub śniadaniowe. Składniki na 2 słoiki o pojemności 0,5 l Mus gryczany 6 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki płatków gryczanych 1 łyżka syropu z agawy Mus matcha 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki serka ricotta 1/2 łyżeczki herbaty matcha w proszku 1 łyżka soku z limony 1 łyżka syropu z agawy Pozostałe składniki nasiona

Tajemnice Smaku
Strawberry Cooler 89

Jednak strawberry cooler sprawdzi się idealnie na wszystkich domowych imprezach. Daje niesamowite orzeźwienie i słodycz. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki: 4 świeże truskawki 10 ml syropu cukrowego 15 ml soku z cytryny 10 ml wody gazowanej Kilka kostek lodu Opis przygotowania: Truskawki dokładnie myjemy, oczyszczamy z szypułek. Ewentualnie zostawiamy jedną (dodatkową) do dekoracji. Następnie oczyszczone truskawki(...)rozgniatamy tłuczkiem na puree. Do shakera wypełnionego lodem dodajemy wyciśnięty sok z cytryny, puree truskawkowe oraz syrop cukrowy. Następnie całość energicznie mieszamy przez kilka sekund. Gotowy koktajl przelewamy do szklanki z kilkoma kostkami lodu. Całość dopełniamy wodą gazowaną. Następnie przed podaniem dekorujemy ewentualnie całą truskawką. Artykuł Strawberry Cooler pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne FoodMagazine.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z orzechów i nasion (RAW, Wegański, bez cukru, bez glutenu, witariański) 115

całą noc. Składniki na tortownicę 20 cm: 1 szklanka orzechów nerkowca 1 szklanka pestek dyni 1 szklanka pestek słonecznika 1 puszka mleczka kokosowego (tylko stała część) 100 ml syropu z agawy/klonowego 80 ml roztopionego oleju kokosowego nierafinowanego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli sok i skórka z dwóch limonek sok i skórka z jednej cytryny Wykonanie: Namoczone orzechy i pestki(...)namaczania nie pozbędziemy się inhibitorów, czyli substancji uniemożliwiających wchłanianie się związków mineralnych i witamin z orzechów i pestek. W misie malaksera lub w kielichu blendera wysokoobrotowego umieścić orzechy, pestki, syrop, sok z limonki, sok z cytryny, ekstrakt, skórkę z cytrusów, olej kokosowy, mleczko kokosowe, tylko stałą część. Wszystkie składniki dokładnie zblendować na gładką masę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boki

moj przepis na
Pisco Sour 188

białka kurzego, natomiast w wersji peruwiańskiej zawiera białko. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na drinki . Składniki : 10 ml soku z limonki 60 ml pisco Białko jajka 20 ml syropu cukrowego 2 krople angostury Lód w kostkach Sposób przygotowania: Na początku ubijamy białko jajka. Następnie do shakera wypełnionego lodem dodajemy sok z limonki oraz syrop cukrowy i ubite białko. Całość

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik bez cukru z pulpą z mango i kokosem 222

mielonego twarogu,  200 g serka homogenizowanego naturalnego, 250 g mascarpone, 240 g śmietanki kremówki 30%, 2 całe jajka, 2 żółtka, 9 łyżek ksylitolu, 2 łyżki syropu z agawy, 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 3 łyżki drobnych wiórków kokosowych Spód: 90 g grubszych wiórków kokosowych, 2 łyżki ksylitolu, 2 białka dodatkowo: 10-12 łyżek pulpy z mango świeże mango(...)podpiekamy przez 10-15 minut . W między czasie do misy miksera wkładamy zmielony twaróg, mascarpone i serek homogenizowany - miksujemy całość przez chwilę do połączenia się składników. Następnie dodajemy ksylitol, syrop z agawy, ekstrakt z wanilii i śmietankę kremówkę. Miksujemy całość przez 1-2 minuty. Na koniec dodajemy jajka i żółtka oraz wiórki kokosowe. Całość mieszamy do dokładnego połączenia się składników

Plate of Joy
Kurczak pieczony w marynacie czosnkowo-cytrynowej z natką pietruszki i syropem klonowym 99

przygotowany kurczak smakuje naprawdę rewelacyjnie. Mięso jest niezwykle miękkie, soczyste i posiada wyjątkowy smak. Delikatna nuta cytryny idealnie łączy się z subtelną słodyczą syropu klonowego, czosnkiem oraz aromatem natki pietruszki. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Polecam. 2 ćwiartki z kurczaka (można użyć innych części o całkowitej wadze około 900g) Marynata: 2 łyżki syropu klonowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka

Di gotuje
Drink Smerfne Malibu 192

likieru Blue Curacao 75 ml mleka skondensowanego słodzonego (lub mniej jeśli nie chcecie mocno słodkiego drinku) 2-3 kostki lodu Składniki na crustę do drinka Smerfne Malibu: cukier syrop Blue Curacao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na drink Smerfne Malibu: Wszystkie składniki, tj. 40 ml Malibu, 25 ml likieru Blue Curacao, 75 ml mleka skondensowanego oraz 2-3 kostki lodu wrzucić(...)shakera i porządnie wymieszać, tak by mleko mocno się spieniło. Na kieliszku zrobić crustę z cukru oraz syropu Blue Curacao. Jak to zrobić możesz przeczytać w notce tutaj: Crusta – co to jest i jak ją zrobić? Gdy crusta będzie już gotować wlać zawartość shakera do kieliszka i gotowe! Smacznego! UWAGA! Jeśli nie macie shakera, to wszystkie składniki możecie porządnie wymieszać

Kulinarne Przeboje
American Pancakes – Naleśniki amerykańskie 137

prawdziwego dineru ;) Pancakes to takie nasze racuchy z dodatkiem stosunkowo dużej ilości proszku do pieczenia i sody – dzięki temu są takie puszyste i mięciutkie, do tego obowiązkowo syrop klonowy, śmietana i duuuużo owoców :) Rewelacyjna propozycja na słodkie śniadanie. Polecam piec je w rozmiarze mini, wygodniej wtedy przewracać je na patelni podczas smażenia. A jeśli jesteście fanami takowych(...)wydawać się małe, urosną jeszcze przy pieczeniu, poza tym są bardzo miękkie i puszyste, dlatego łatwiej je przewrócić, kiedy są mniejsze. Gotowe pancake’i przekładamy na talerz, polewamy syropem klonowym, dekorujemy śmietaną i świeżymi owocami. Podajemy jeszcze ciepłe! Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post American Pancakes – Naleśniki amerykańskie pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Shot After the storm 178

Smerfetka , Shot Boski Żigolo , Shot Oreo oraz Shot Ready or not . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Shot After the storm – Składniki: 140 ml wódki 100 ml soku bananowego kilka kropli syropu blue curacao do każdego kieliszka 2-3 kostki lodu Dodatkowo: 6 kieliszków po 40 ml każdy Przepis na shot After the storm: Sok bananowy wstrząsamy z wódką w shakerze. Przelewamy(...)kieliszków. Na koniec do każdego dodajemy po kilka kropli syropu blue curacao. Więcej inspiracji na drinki, shoty i likiery znajdziecie pod tą kategorią: Alkohole (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Shot After the storm appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania