Marakuja to jeden z najsmaczniejszych owoców Ameryki Południowej. Jak jeść marakuję i na co zwrócić uwagę, kupując ją? Owoc wystarczy przekroić w poprzek i łyżeczką wyjeść ze środka nasiona z żółtym soczystym miąższem. Mają słodko-kwaśny smak przypominający nieco wnętrze dojrzałego agrestu. Kupując marakuję, trzeba wybrać te owoce, które mają mocno pomarszczoną skórkę. I jeszcze jedno - bierzemy te owoce, które ważą mniej, niż byśmy się spodziewali po wielkości owocu. Składniki : pół dużego kubku jogurtu natur... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)