surówka - 20359 przepisów (strona:689/1358)

Karkówka zapiekana i duszona w warzywach 157

myjemy i kroimy w paseczki , dodajemy do kabaczka . Układamy na   warzywach karkówkę i zalewamy bulionem . Wkładamy do pieca i zapiekamy godzinkę w 250 stopniach . Podajemy z ziemniaczkami i surówką

Różowa kuchnia
Surówka z marchewki 111

script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Tania, zdrowa i prosta w przygotowaniu. A karoten przyda się na nadchodzącą wiosnę i lato bardzo, bardzo. SURÓWKA Z MARCHEWKI Składniki: - 4-5 marchewki - 1 jabłko - pół cytryny - 1 łyżeczka cukru Przygotowanie: Marchew myjemy i obieramy. Jabłko obieramy i wydrążamy zeń gniazdo nasienne. Ścieramy wszystko na tarce

Życie zamknięte w smaku
Zapiekanka z cukinią, mięsem mielonym i pieczarkami 167

idę zdjąć szwy. Odliczam minuty, bo bardzo mnie drażnią. A potem? Potem zjem wreszcie coś normalnego. Może nie zapiekankę jak poniżej, ale mam chrapkę na zwykłego pieczonego kurczaka i surówkę z odrobiną tylko oliwy i ziół. Mięso już się marynuje. Taka zapiekanka to idealny posiłek dla rodziny, na szybki weekendowy obiad. W zasadzie sama się robi. ZAPIEKANKA Z CUKINIĄ, MIĘSEM

Życie zamknięte w smaku
Kurczak w brzoskwiniach 107

jest dla nas zbyt słodka i wówczas nie dodawać całości marynaty ) i wlewamy szklankę bulionu lub wody oraz gałązki curry. Dusimy pod przykryciem ok.40 minut. Podajemy z ryżem i surówkami. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Mielone z niespodzianką 131

zawijamy umytą, pieczarkę z obciętą nóżką. Formujemy kotleta i układamy go w naczyniu do pieczenia. Pieczemy około 40 – 50 minut w piekarniku w temp. 190 o C. Podajemy z surówkami. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Kurczak w sosie kurczakowym 98

każdej strony. Następnie podlewamy ok. 500- 700 ml wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości ok. 40 minut. SMACZNEGO. ( najlepiej smakuje z tłuczonymi ziemniakami z sosem z kurczaka i surówkami

Smaki Ewy
Rewelacyjny – SOS CZOSNKOWY 132

króluje u mnie od lat. Stał się niezbędny do mięs z grilla, sałatek, surówek, bułek, pizzy i innych potraw. Jeżeli macie swoją” druga połowę”, warto pamiętać o tym aby spożywać czosnek razem, wówczas unikniecie sytuacji, że tej drugiej osobie będzie przeszkadzał zapach. Składniki: 3 spore łyżki majonezu 3 spore łyżki gęstego jogurtu naturalnego ¼ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli ¼ łyżeczki pieprzu

Smaki Ewy
Łosoś zapiekany w cieście francuskim ze szpinakiem 111

górze w cieście robimy małe otworki aby ewentualna para miała gdzie się wydobywać. Łososia pieczemy na nagrzanym piekarniku, zgodnie z napisem na opakowaniu ok. 20 minut. Podajemy z surówkami. Pycha. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Pstrąg łososiowy pieczony z koperkiem i masłem 162

przygotować np. ziemniaki do obiadu. Pstrąga pieczemy w temp. 180 o C przez ok. 15 minut. Dzięki foli aluminiowej łatwo rybę można umieścić na talerzu. Podajemy z ziemniakami i surówkami. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Sandacz smażony na oleju kokosowym w otoczeniu pikantnego puree 141

ubrać rękawiczki ) Papryczkę bardzo drobno kroimy i dodajemy razem ze śmietaną do ugotowanych ziemniaków. Całość wyrabiamy tłuczkiem do ziemniaków.  Usmażonego  sandacza podajemy z puree z ziemniaków i surówkami. Dobrze do tego pasuje marchewka z groszkiem na gęsto. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Smażony pstrąg na maśle z chrupiącą skórką 126

stron aż skórka będzie przyrumieniona. Ważne jest aby użyć masła klarowanego gdyż ma wysoki próg dymienia i nie będzie się przypalać na patelni. Usmażonego podajemy z ziemniaczkami i surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date

Smaki Ewy
Cordon bleu – klasyka kotleta 131

pieprzem. Na każdego kotleta kładziemy plaster sera i szynki. Składamy drugą polową kotleta. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z surówkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Dorsz atlantycki w piwnym cieście 94

przyprawą do ryb i pozostawiamy do zamarynowania na około 30 minut. Po tym czasie zanurzamy dorsza w gęstym cieście, wyjmujemy i smażymy z obu stron. Podajemy na ciepło z surówkami i ziemniaczkami. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments

Smaki Ewy
Kaszanka w roli głównej 284

wsypujemy łyżeczkę soli.  Ugotowane ziemniaki odcedzamy, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kaszankę można doprawić solą oraz pierzem świeżo mielonym. Kaszankę podajemy na gorąco z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem razem surówką z czerwonych buraczków lub kiszonym ogórkiem. Smacznego

kgwjanczewo
Schab w sosie barbecue z jabłkami 165

jabłkami i cebulką. Mięsko wyszło bardzo smaczne, a dodatek sosu barbecue fajnie podkreślił jego smak. Nadaje się świetnie jako obiad z ziemniakami i surówką jak również jako mięso na kanapki Post Schab w sosie barbecue z jabłkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje