surówka - 20359 przepisów (strona:696/1358)

Placki ziemniaczane z serem wędzonym i kminkiem 146

Zawsze robię ich dużo za dużo! Takie gołe, odsmażane na drugi dzień nie są specjalnie atrakcyjne. Oto moja propozycja na odświeżenie i urozmaicenie "wczorajszych" placków, które podane z delikatną surówką mogą stanowić świetne danie obiadowe :) Placki ziemniaczane z serem wędzonym Składniki: 6 placków ziemniaczanych -  po przepis zapraszam tutaj :) 12 plasterków rolady ustrzyckiej kminek do posypania odrobina oleju Placki ziemniaczane

Kuchenne zapiski Edyty
Szynkowy gulasz z grzybami suszonymi 157

żeby nie było grudek i przelałam ją do rondla. Gotowałam jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i sporą ilością majeranku. Podałam z kolorowym makaronem i surówką z pekinki

Kuchenne zapiski Edyty
Piersi indyka w gyrosowo-oliwkowo-rozmarynowej potrawce 108

zwiększenie jego ilości nie powinno w niczym zaszkodzić. Nie zawsze takie eksperymenty smakują wybornie, ale tym razem smakowały :) Potrawkę podałam z  pieczonymi z rozmarynem młodymi ziemniaczkami i surówką z pekinki i ogórka w greckim sosie . Składniki: 70 dag piersi z indyka łyżka oleju – do marynaty przyprawa do grosa – nie za dużo, zawsze można przyprawić w trakcie duszenia 2 łyżki

Kuchenne zapiski Edyty
Panierowana mortadela na sosie z pomidorów i groszku 125

żartobliwie "zrób kotlety z mortadeli". Pomysł trafił na podatny grunt - nie jadłam ich już wiele lat i postanowiłam przypomnieć sobie smak. Kiedyś podawałam je z ziemniakami i surówką, dzisiaj zdecydowałam zaserwować z makaronem i sosem pomidorowo-groszkowym. Było smacznie :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Jaja zapiekane na boczniakach 116

kompletnym brakiem chęci na wystawanie przy kuchni. Dlatego przygotowałam szybki, niekłopotliwy, a przy tym bardzo smaczny obiad - jajka zapiekane na boczniakach, które podałam w towarzystwie pieczonych ziemniaków i surówki z kapusty pekińskiej. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Kawałki wieprzowiny w pomidorowym sosie 186

Wydawało mi się, że dodanie jej do marynaty będzie dobrym pomysłem. Oczywiście dodałam również kilka innych przypraw, a całość świetnie się skomponowała. Mięso podałam z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty, posypane siekanym świeżym koperkiem. Polecam :) Skład przyprawy „Forest blend”: cebula, sól śródziemnomorska, pieczarki, pietruszka, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny, czosnek, cukier. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Litewska baba ziemniaczana 138

Baba jest smaczna zarówno świeżo upieczona, jak i następnego dnia, odsmażona na patelni. Zamiast śmietany można do niej podać surówkę, np. z pomidorów z cebulą. Z podanych składników wychodzi spora porcja. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
.584. coffee-toffie || współpraca z luks pomada 98

nikt nie powinien mieć obaw przed zamówieniem wyrobów Luks Pomada internetowo, na pewno dotrą w całości! :) Do produkcji wyrobów Luks Pomada są wykorzystywane wyłącznie najlepsze i w pełni naturalne surówce z polskich sadów, ogrodów i warzywniaków. Każdy przepis jest sprawdzony, produkcja przebiega własnoręcznie w kotłach, a wyroby są zawsze doprawiane do smaku co gwarantuje najlepsze wrażenia. Zabieram się za testowanie

breakfast of dreams
Luks Pomada - współpraca 126

nikt nie powinien mieć obaw przed zamówieniem wyrobów Luks Pomada internetowo, na pewno dotrą w całości! :) Do produkcji wyrobów Luks Pomada są wykorzystywane wyłącznie najlepsze i w pełni naturalne surówce z polskich sadów, ogrodów i warzywniaków. Każdy przepis jest sprawdzony, produkcja przebiega własnoręcznie w kotłach, a wyroby są zawsze doprawiane do smaku co gwarantuje najlepsze wrażenia. Zabieram się za testowanie

chili & sugar
wegański pasztet z soczewicy 215

mięsożercach" i nie kręcili nosem, wręcz przeciwnie - bardzo im smakowały :) Pasztet nie tylko nadaje się na Wielkanoc, możecie upiec go każdego dnia i zajadać na kanapkach, jako dodatek do surówki, na obiad z ulubionym sosem itp. :) Polecam! Zobacz także - wegański pasztet z soczewicy z pieczarkami *klik* WEGAŃSKI PASZTET Z SOCZEWICY Z MARCHEWKĄ I ZIARNAMI SŁONECZNIKA przepis autorski // keksówka

chili & sugar
buraczane kotlety z fasoli (wegańskie i bezglutenowe) 188

panierce i smażymy na oleju z obu stron) i pieczemy ok. 30-40 minut w 180*C. Po ok. 15-20 minutach delikatnie przewracamy na drugą stronę. Podajemy z surówkami/kaszą/sosem/jako burger. Smacznego

chili & sugar
Nóż ze stali damasceńskiej z Lidla 96

stylizowana na noże japońskie. Mocny, pewny uchwyt pozwala trzymać n ó ż wygodnie w dłoni i bezproblemowo nim operować. Po pokrojeniu worka cebuli, ziemniaków dla sztabu wojska, marchewki na surówkę dla połowy naszego osiedla i mięsa z co najmniej dwóch świniaków (nooo, tu może nieco przesadziłem, ale 8 kg z przedwczorajszego wędzenia na plasterki pociachaliśmy) mogę stwierdzić, że ręka

Marder&Marder Manufacture
Burger kontynentalny 150

tygodniu robić sobie taki przysmak. A wy macie korzyść w postaci przepisów. Tym razem nie zrobiliśmy frytek, z którymi zwykle właśnie pochłaniamy nasze domowe burgery. Ja zajadałem się surówką z pora i kapusty pekińskiej (jedna z moich ulubionych), a Madzia zadowoliła się samym burgerem. bułki hamburgerowe (z  TEGO  przepisu) 150 g mielonego antrykotu na osobę 1 pasterki sera

Marder&Marder Manufacture
Pierś indycza faszerowana daktylami 138

esencję do potrawki z kurczaka, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy posiekane w kostkę suszone morele i gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy z puree ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu i surówką z marchwi i jabłka, a pysznym sosem polewamy mięso lub ziemniaki. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy

Marder&Marder Manufacture
Morszczuk w cieście piwnym 113

Ryba -lekka i zdrowa,doskonale smakuje przez cały rok, ta o piwnym aromacie zachwyci każdego dorosłego a podana z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej stworzy dobry obiad. Morszczuka można zastąpić oczywiście innym ulubionym filetem. Składniki 500 g fileta z morszczuka sól do smaku pieprz cytrynowy do smaku Ciasto: 10 dag mąki pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki jasnego

Wanilia i Kardamon